واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس موسسه فرهنگی اکو: دیوان اشعارم لبیکی به امام حسین(ع) است تهران - ایرنا - افتخار حسین عارف رییس موسسه فرهنگی اکو معتقد است: اشعاری را که در وصف سیدالشهدا(ع) سروده و آنها را در دیوانی گردآوری کرده، لبیکی به امام حسین(ع) است.
حسین عارف روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار معارف ایرنا اظهار کرد: امام حسین(ع) قبل از واقعه عاشورا ندای «هل من ناصر ینصرنی» را سر دادند، یعنی آیا کسی هست مرا یاری کند و آن چیزی که ما الان می نویسیم، لبیک و پاسخی به فراخوان امام است و در مقابل آن حضرت سر تعظیم فرود می آوریم.
وی که در محل کار خود با خبرنگار ایرنا سخن می گفت، این بیت از شعر خود را درباره امام حسین(ع) خواند: شما به شهادت رسیدید و خانه شما خراب شد، زندگی خود را از دست دادید ولی بعد از عاشوراا فهمیدیم که می توانیم در مقابل ظلم بایستیم.
رییس موسسه فرهنگی اکو افزود: معتفدم همانگونه که زمانی به شخصیتی علاقه دارم و درباره آن شعر می سرایم، حال که مذهب جزیی از وجود من است، باید درباره آن بنویسم.
وی تاکید کرد: عاشورا و کربلا فقط یک واقعه نبود بلکه یک نشان و نماد است که به مظلومین جهان نشان می دهد باید در مقابل ظلم و ستم به پاخاست.
حسین عارف همچنین گفت: واقعه کربلا در دهم محرم سال 61 هجری قمری اتفاق افتاد و بیش از چند ساعت به طول نیانجامید و امام با 72 یار بزرگوار خود در مقابل سپاه 60 یا 80 هزار نفری یزید ایستادگی کردند ولی کربلا مساله یک انتخاب برای امام حسین(ع) بود.
این اندیشمند پاکستانی افزود: امام حسین(ع) می توانست مسیر دیگری را دراین راه انتخاب کند ولی آن حضرت مسیر کربلا را انتخاب کردند و امروز پس از گذشت قرن ها، همه ملیت ها از تاجیک ها و افغان ها گرفته تا هندوها و حتی یهودیان معتقدند که سیدالشهدا(ع) در مسیر صحیح گام برداشته و در صراط مستقیم قرار داشته است و این واقعه همچنان به ما الهام می شود.
وی با اشاره به ادبیات جدید جهان در قرن بیستم و ظهور جریان نویسندگان متعهد گفت: از نیما یوشیج می توان به عنوان نماینده سبک مدرنیسم نام برد و احمد شاملو نیز در ردیف نویسندگان متعهد قرار می گیرد ولی از طرف دیگر سیدمحمدحسین شهریار را نه می توان جزو نویسندگان متعهد و نه جزو نویسندگان سبک مدرن برشمرد.
حسین عارف از شهریار به عنوان شاعری مذهبی یاد کرد و گفت: بسیاری از اشعار این شاعر ایرانی مانند شعر معروف «علی ای همای رحمت» در قالب اشعار مذهبی قرار می گیرد.
وی با اشاره به وضعیت شعر مذهبی در پاکستان گفت: در منطقه ای که زندگی می کنم، محمد اقبال لاهوری نماینده چنین سبکی بود و او معتقد بود که اسلام درمان همه دردهای بشری است و می تواند تمام سوالاتی را که در قرن بیستم مطرح شده، پاسخ دهد.
حسین عارف افزود: رهبر معظم انقلاب در کتاب ستاره بلند شرق و شهید مرتضی مطهری و برخی از شخصیت های ایرانی در تحسین اقبال لاهوری مطالبی را نوشته اند و من نیز به سنت اقبال و با استفاده از تجربیات خود کتابی درباره امام حسین(ع) نوشتم.
هفته گذشته در موسسه فرهنگی اکو مراسمی با عنوان «آینه در کربلا» برگزار شد که تعدادی از شاعران آیینی ایرانی و خارجی به قرائت اشعار خود پرداختند و غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این مراسم ضمن قرائت شعر خود به تجلیل از شخصیت افتخار حسین عارف پرداخت و گفت: من همواره او را در صراط مستقیم حسینی دیده ام.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از دوستی 18 سال خود با رییس موسسه فرهنگی اکو سخن گفت و افزود: یک دانشمند و ادیب درجه اول از کشور پاکستان با این اعتقاد و ارادت به اهل بیت(ع) و داشتن دیوان شعر درباره امام حسین (ع)، اتفاقی نیست که به آسانی تکرار شود.
فراهنگ**1003**1601**
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]