واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
روایت سه بانوی نقاش از «کوبانی»، «باغ ایرانی» و «شتابزدگی بی پایان»
آثار بيتا وكيلى، طاهره صمدى طارى و بهار بهبهانى كه در آثارشان به «کوبانی»، «شتابزدگی بیپایان» و «باغ ایرانی» پرداختهاند عصر جمعه ٣٠ آبان در گالرى بوم به نمایش درآمد. به گزارش خبرگزاری مهر، «سه نگاه»، عنوان اين نمايشگاه است كه در آيين گشايش آن محمد سرير، حميد جبلى، رضا كيانيان، مرضيه برومند، عليرضا سميع آذر، محمد على سجادى، مائده طهماسبى، سامان مقدم، بهزاد شيشه گران، بهنام كامرانى و ... حضور داشتند.در حاشيه افتتاحيه این نمایشگاه، بیتا وکیلی كه با هفت اثر در این نمایشگاه حضور دارد، درباره آثارش گفت: اين آثار را در یک سال و نیم اخیر خلق کرده ام و هر يك از این آثار برگرفته از تجربیاتی است که در سفرهای مختلف در من ایجاد شده و بازتاب تاثیرات این سفرها را مى توان در آثارم رصد كرد.او اضافه کرد: سه اثر در این نمایشگاه که به تازگی آنها را به تصویر کشیده ام، ملهم از حوادثی است که در خاورمیانه رخ داده است. این آثار که «کوبانی» نام دارند، تحت تاثیر حمله داعش به کوبانی به تصویر کشیده شده است. در این آثار روشنایی بزرگی توسط یک تیرگی که از چوب و خاک در آن استفاده کرده ام، محاصره شده است. پولک، اکلیل،چیزهای پر زرق و برق که جلوه تزیینی زیادی در کار بوجود می آورد، خذف شده اند. شهر خاموشی به تصویر کشیده شده که تحت فشار است، اما زندگی در آن جریان دارد و فرم های جنینی که اغلب در آثارم به چشم می خورند، در این آثار نیز دیده می شوند اما با رنگ های لطیف و زرد نیستند بلکه تحت تاثیر خشونت قرار گرفته اند.
طاهره صمدی طاری یکی دیگر از هنرمندان نمایشگاه نقاشی «سه نگاه»، درباره آثار تازه اش بیان کرد: این آثار بیش از هر چیز به سبب توسعه روشی تمثیلی و فیگوراتیو که وضعیت بشر را در صحنه زندگی شتابزده دوران حاضر به چالش می کشد، قابل تأمل است. هجوم، توهم و دلهره از مفاهیم تکرارپذیر در مجموعه نقاشی های «شتابزدگی بی پایان» است. دلهره انسان امروز از دغدغه هایی است که این تصاویر سعی در انتقال آن دارند. دلهره ای که پیکره ها را وادار می کند هویت خود را در بی چهرگی، پنهان دارند و در زیر شیء ای چترگونه پناه گیرند و در تنهایی خود بیشتر و بیشتر فرو روند. اما جریان هايى مانند تكنولوژى با سرعت و با قدرتی عظیم در حرکت اند كه زمينه ساز خلق «بحران اند و مقاومت انسان هر لحظه سست و لغزان تر می شود.صمدى افزود: مجموعه جدیدم تفاوتهایی در روايت نقاشانه و نيز المان هاى محيطى مانند معماری، حرکتهای دوار ساختمانها و آفرينش فضاى وهم آلود، همه در خدمت شتابزدگى بى پايان است.بهار بهبهانی ضلع ديگر نمايشگاه سه نگاه با نقاشى هاى «باغ ایرانی» به گالری بوم آمده است که درباره مجموعه آثار خود توضیح داد: ١٠ ماه روی این آثار متمرکز بوده ام. مدتی است که سفرنامه غربی ها را مطالعه می کنم و نکته ای که برایم جالب بوده، این است که ببینم تا چه اندازه توصیفی که آنها از باغ ایرانی کرده اند به واقعیت نزدیک است. آیا می توانیم باغ ایرانی را به واقعیت نزدیک کنیم و آن را به تصویر بکشیم؟ باغ ایرانی در واقع برای من یک شعر است که به زعم یک بیننده غربی دوست داشتم آن را درک کنم. زیرا خودم بعنوان یک فرد ایرانی بر روی آن شناخت دارم. در پروسه خواندن سفرنامه ها و طرح و مدارکی که اروپاییان از باغ ایرانی سندبرداری کرده اند متوجه شدم وجوهاتى مانند عقل، خرد، عرفان، راحتی، رهایی و آزادی در مقابل هم قرار گرفته اند و چون در نیویورک زندگی می کنم بدنبال جستجوی یک نوع هویت جمعی بودم اما نه از جنسی که خود می شناختم بلکه از جنس جدیدی که می خواستم به آن دست پیدا کنم.بهبهانى كه بعد از ١٠ سال آثارش در يك گالرى در تهران به نمايش درمى آيد با اشاره به آنکه ترکیب بندی های آثارش جهت ندارد، یادآور شد: وقتی به یک باغ ایرانی نگاه می کنید مشخص نیست از کدام جهت آن را می بینید و حالتی بی انتها دارد، من هم هنگام نقاشی کردن این آثار نمی خواستم به کارها جهت دهم.محمد سریر موسیقیدان و رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی یکی از بازدیدکنندگان نمایشگاه «سه نگاه » بود که درباره اين آثار گفت: انگیزه های خوبی را در آثار جوانان نقاش در این نمایشگاه شاهد هستیم. آنها را در بيان درونيات شان موفق ديدم و يقين دارم افق های بلندتری در انتظارشان است. آثار هر سه هنرمند از موتیف هاى شخصى و در عين حال ايرانى بهرمند است. آثار این نمایشگاه مانند قطعه آوازی کوتاه است، اگر بخواهند به سمفونی سه یا چهار قسمتی برسند باید آن را توسعه دهند.
بهنام کامرانی نقاش و استاد دانشگاه در مورد نمایشگاه حاضر در گالری بوم اظهار کرد: در این نمایشگاه سه هنرمند زن جوان ایرانی که هر سه پرکار و مطرح هستند با نگاه و ظرفیت های نقاشانه خودشان آثارشان را ارائه داده اند. بیتا وکیلی و بهار بهبهانی با نگاهی نیو آبستره و انتزاعی به موضوع پرداخته اند و طاهره صمدی طاری با نگاهی فیگوراتیو آثارش را در این نمایشگاه به تماشا گذاشته است كه هر يك فرصت تأمل و تفكر براى مخاطب مى آفريند. مرضیه برومند کارگردان شهر موش ها نيز از نقاشى هاى «سه نگاه» ديدن كرد و در این باره بیان کرد: تحولاتی در آثار هنرمندان جوان در حال رخ دادن است که به وضوح می توان در آثار این نمایشگاه آن را شاهد بود. زمانه کارهای نو است و ما نیز باید سلیقه هایمان را بر این اساس تربیت کنیم.او اضافه کرد: وقتی می بینم آثار نقاشان و مجسمه سازان ایرانی در خارج از کشور با استقبال زياد مورد توجه است، برایم بسیار جالب است و فکر می کنم جوانانی که در این زمینه فعالند توانسته اند گلیمشان را از آب بیرون بکشند، حرفی برای گفتن دارند و در دنیا موفق ظاهر شده اند.محمد علی سجادی نقاش و کارگردان سینما یکی دیگر از بازدیدکنندگان این نمایشگاه بود که درباره آثار این نمایشگاه بیان کرد: آثار این سه هنرمند با آیتم های مشترک بسیار جذاب و چشم نواز است. به لحاظ سینمایی می توان گفت که هر سه با نمای باز کار کرده اند. آثار وکیلی در این نمایشگاه اکستیریم لانگ شات هایی از کره زمین است، صمدی طاری تقابل جهان و سرعت و شتاب آن را نشان داده است و بهبهانی اشاره به نوستالژی باغ های شرقی دارد.نمایشگاه «سه نگاه» تا ١٢ دى ماه در گالرى بوم واقع در خیابان ولى عصر، بالاتر از نیایش، ارمغان غربى، پلاك ١١ برپاست.
شنبه ۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]