واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۲۶ب.ظ)
چاپخانهها براي جلوگيري از تعطيلي، قرآن چاپ ميکنند مدير انتشارات امام علي(ع) گفت: چاپخانهها و صحافيهايي هستند که براي جلوگيري از تعطيلي، قرآن چاپ ميکنند.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين حبيباللهي، مدير انتشارات امام علي(ع)، درباره عدم نظارت بر تعيين هديههاي قرآن و نحوه چاپ آن گفت: شايد موضوع تعيين هديه قرآن نياز به نظارت نداشته باشد، برخي از افرادي که کارهاي نفيس را انتخاب ميکنند به دليل شکل ظاهري آن است و از طرفي نميتوان براي قرآن تعيين هديه کرد و به همين دليل بيشتر ناشران قيمت پشت جلد براي قرآنها نميزنند و هر آنچه دريافت ميکنند، به عنوان هديه است.
وي در پاسخ به اينکه آيا عدم نظارت سبب نميشود که برخي ناشران متضرر شوند، افزود: بله اين موضوع درست است و صددرصد ناشراني که کار درستي انجام ميدهند متضرر ميشوند، چرا که من ناشر نميتوانم با آن ناشران رقابت کنم.
حبيباللهي ادامه داد: اگر قرآن رحلي را که به صورت نفيس چاپ ميشود، بخواهم چاپ کنم هزينه تمام شده آن 15 هزار تومان ميشود که با سود 500 تا 1000 تومان آن را به دست مشتري ميدهم، در حالي که قرآني که مشابه اين کار چاپ ميشود با کاغذ معمولي قيمت آن پايينتر ميشود و کيفيت پاييني دارد، اما به عنوان مثال به قيمت 12 هزار تومان عرضه ميکند و مشتري اغلب اين قرآنها را با يکديگر مقايسه نميکند و از کيفيت بالاي کار اطلاعي ندارد و فقط به ظاهر کار توجه ميکند، به همين دليل در اين راستا ما ضرر ميکنيم.
وي در ادامه گفت: اين قرآنها اغلب صحافي و چاپ خوب ندارند و با يک بار باز کردن قرآن، ورقهاي آن از هم است.
حبيباللهي در پاسخ به اينکه چه کسي بايد بر اين موضوع نظارت کند، بيان کرد: غير از دارالقرآن فکر نميکنم سازمان يا نهاد ديگري در اين زمينه وظيفه نظارتي داشته باشد با توجه به اينکه براي صحت قرآن نظارت جدي انجام ميشود، براي چاپ آن نيز بايد نظارت جدي صورت گيرد.
وي تصريح کرد: قرآن با کتابهاي ديگر متفاوت است، هر چند برخي از ناشران هستند که قرآن را بدون مجوز چاپ ميکنند و چون صدور مجوز از سوي دارالقرآن به طور مثال شش ماه طول ميکشد و يا من که بيش از يک سال منتظر صدور مجوز قرآنم بودم، در اين مدت از نظر هزينه و خريد کاغذ و قيمت آن متضرر ميشوم.
حبيباللهي در ادامه اظهار کرد: اما کساني هستند که قرآن خود را براي صدور مجوز فرستادهاند و از طرف ديگر هم در حال چاپ همان قرآن هستند تا مجوزشان صادر شود و اين موضوع در حال حاضر زياد شده است و سبب ميشود کيفيت نيز افت کند و اين قرآنها در بسياري از کتاب فروشيها وجود دارد که بايد به آن رسيدگي کنند.
وي در پاسخ به اينکه تاکنون بازرسي از طرف سازمان دارالقرآن يا اداره چاپ ارشاد براي نظارت بر کار شما آمدهاند، گفت: بله، زماني که دارالقرآن مجوز قرآن را صادر کرد، و قرآنها چاپ شد، چاپخانه اجازه خارج کردن اين قرآنها از چاپخانه را ندارد تا اينکه بازرس، چاپ اين قرآنها را تأييد کند که در صورت تأييد چاپ، اجازه صحافي را به ناشر داده ميشود که اين مراحل براي چاپ اول است و در صورت چاپ مجدد نيز بايد با صدور مجوز از سوي وزارت ارشاد باشد.
حبيباللهي ادامه داد: من قرآنهايي را ديدهام که اشتباه بسياري در آنها به چشم ميخورد و از طرف ديگر براي فروش آن نيز هيچ نظارتي نميشود، يعني اين قرآن ها بدون مجوز چاپ شدهاند، در نمايشگاه کتاب امسال نيز قرآني وجود داشت که بدون مجوز چاپ شده بود و داراي اشتباهاتي بود که جمعآوري شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]