تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ریشه های کفر سه چیز است:حرص و بزرگ منشی نمودن و حسد ورزیدن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860495300




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شاهنامه شاه طهماسبي، فاخرترين و مهم ترين اثر ملي، فرهنگي و هنري تاريخ ايران


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۸ آبان ۱۳۹۳ (۲۱:۱۵ب.ظ)
شاهنامه شاه طهماسبي، فاخرترين و مهم ترين اثر ملي، فرهنگي و هنري تاريخ ايران "شاهنامه شاه‌طهماسبي"، به‌عنوان فاخرترين، شاخص‌ترين و مهم‌ترين اثر فرهنگي، هنري و تاريخي ايران، پس از 20 سال تلاش، با همکاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، فرهنگستان‌هنر و بانک‌پاسارگاد تهيه شده‌است.
به گزارش خبرگزاري موج، در خصوص تاريخچه نگارش و خروج اين اثر تاريخي از ايران مي‌توان چنين گفت: نگارش شاهنامه طهماسبي در سال 928 هجري قمري آغاز شد. دو سال بعد شاه اسماعيل از دنيا رفت و شاه طهماسب که نوجواني 11 ساله بود بر تخت سلطنت نشست. بدون شک يک نوجوان توانايي توجه به فرهنگ در عين کشورداري را ندارد. اما ادامه کار نگارش شاهنامه نشان مي‌دهد مشاوريني در کنار او حضور داشتند که موضوع را پيگيري کردند و سرانجام در سال 948 نگارش اين اثر هنري به پايان رسيد.
در آن زمان سلطان سليم اول، سلطان عثماني، از دنيا رفت و فرزندش سلطان سليم دوم به حکومت رسيد و مانند پدرش علاقه وافري به کشورگشايي داشت. نگراني از علاقه سلطان جديد به کشورگشايي مانند پدرش باعث شد هيأتي 400 نفره از ايران هدايايي به بارگاه او ببرند که شاهنامه طهماسبي يکي از آنها محسوب مي‌شد.
اين شاهنامه تا اواخر حکومت عثماني در خاک اين کشور باقي ماند، اما؛ در دوره ضعف اين حکومت، اين کتاب نيز جا به جا شد و در اوايل قرن 20 در اختيار يک فرانسوي قرار گرفت. پس از مرگ اين فرانسوي، وارثين او شاهنامه را به دوتون که يک ثروتمند آمريکايي و رئيس موزه متروپوليتن نيويورک بود فروختند.
مالک جديد شاهنامه ابتدا به بهانه عکس‌برداري و در واقع براي فرار از ماليات، اين اثر هنري را ورق ورق کرد و 78 برگ آن را به موزه متروپوليتن اهدا کرد و بخش ديگري از اوراق را در حراجي‌ها به فروش رساند. اين کتاب که تا سال 1960 ميلادي يکپارچه بود در اين سال دچار يک جنايت وحشتناک فرهنگي شد و هر برگ آن به گوشه اي از دنيا رفت.
118 برگ شاهنامه در اختيار دوتون باقي مانده بود. پيش از انقلاب‌اسلامي تلاش‌هايي براي پس گرفتن آن انجام شد، اما؛ به نتيجه نرسيد. پس از پايان دفاع مقدس، مرحوم دکتر حسن حبيبي موضوع را پيگيري کرد و مذاکراتي براي اين مسأله با وارثان دوتون انجام شد. در آن زمان براي فروش اين اوراق 15 ميليون دلار درخواست شد که با توجه به شرايط اقتصادي دولت بسيار زياد بود. سرانجام يک نقاشي در موزه هنرهاي معاصر به مبلغ 15 ميليون دلار فروخته شد تا به ازاي آن اين شاهنامه خريداري شود.
اورهان پاموک درباره اين اثر ارزشمند نوشته‌است: «بسا که هنرمندان و نقاشان طراز اول عثماني در حسرت ديدن نگاره‌هاي شاهنامه شاه طهماسبي به تب و تاب افتادند..،» و افزود: «اين اثر از مرزهاي تاريخ و جغرافيا گذشت. محققان بريتانيا و ايتاليا و آمريکا و هنرشناسان فرانسه و آلمان سال‌ها به آن پرداختند و شيفتگي و شيدايي خود را صادقانه بازگو کردند و بدينسان، عنوان گران‌ترين اثر هنري تاريخي ايران را از آن خود کرد.»
اين اثر براي طالبان هنر سرچشمه تعليم است و از رنگ و طرح نقاشي تا فنون کتاب آرايي آموزش ويژه دارد. براي نقادان کمک و معيار است و با ترازوي آن مي‌توانند درون‌مايه هنر را دريابند و محک بزنند. براي جامعه‌شناسان و مورخان رمز گشاست و گويا، آنجا که در نگاره‌اي بر سر در بنايي که مجلس کيانيان را نشان مي‌دهد، کتيبه‌اي نقش بسته با حديثي از پيامبر که من شهر علمم، علي باب آن. براي هنرمندان منبع جوشان الهام است و مصداقش هزاران هزار اثر. براي هر ايراني در هر کجاي جهان، پشتوانه‌اي قوي است که از باد و باران نيابد گزند.
بانک‌پاسارگاد براي آشنايي بيشتر فرهنگ‌دوستان کشور با اين اثر، تعدادي از اين مجلدها را براي اهدا به ارگان‌هاي بزرگ فرهنگي کشور، از جمله دانشکده‌هاي هنر در نظر گرفته‌ که به مرور زمان در حال اهدا هستند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن