واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون استاندار مرکزی: اشاعه فرهنگ مطالعه در استان مرکزی نیازمند نقشه راه هدفمند است اراک - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: اشاعه فرهنگ کتابخوانی در این استان نیازمند شتاب بخشی به تدوین سند توسعه فرهنگ مطالعه استان به عنوان نقشه راه هدفمند است.
«شکرالله حسن بیگی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی افزود: عادت به مطالعه مفید و سهیم شدن در نظر و فکر دیگران ریشه و اساس جوانه های دانایی و ایده های بکر و ناب است که باید با حرکتی هدفمند و برنامه محور در سبد رفتارهای روزانه شهروندان نهادینه شود.
وی اظهار کرد: بر اساس آمار موجود سرانه کتابخوانی در دنیا هم اینک 45 دقیقه در روز است و برای مثال سرانه مطالعه در ژاپن 90 و انگلستان 55 دقیقه در روز محاسبه شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای موجود سرانه مطالعه در ایران 91 دقیقه در هفته است که این استان نیز در این شاخص با سرانه 82 دقیقه در هفته رتبه 19 کشور را به خود اختصاص داده است.
حسن بیگی گفت: در بدو پیروزی انقلاب اسلامی ایران 300 باب کتابخانه داشته که در حال حاضر شمار کتابخانه های عمومی کشور به دو هزار و 800 باب رسیده و سهم استان مرکزی از آن 78 باب است.
وی توضیح داد: از چهار میلیون و 500 هزار نسخه آثار خطی موجود در جهان، سه میلیون نسخه متعلق به ایران است که این امر بیانگر وزن فرهنگی و گرایش ایران به دانش محوری و مطالعه را نشان می دهد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: درحال حاضر کتابخانه های عمومی کشور دو میلیون و 562 هزار و 892 نفر عضو دارند که 62 هزار و 791 نفر آنان عضو کتابخانه های عمومی استان مرکزی هستند.
حسن بیگی بیان کرد:در اهمیت کتابخوانی همین بس که معجزه جاوید پیامبر کتاب است و اولین آیه قران با دعوت به خواندن آغاز شده و یک ششم آیات قرآن در خصوص شعور، تعقل، اندیشه و فکر است.
وی یادآور شد: محققان بر این باورند که عادت به مطالعه در پیشگیری از فراموشی و آلزایمر سهم مهمی دارد و می طلبد که والدین ، نهادهای آموزشی و رسانه ها با روش های جذاب و کارامد، عشق به مطالعه را از سنین پایین در جامعه نهادینه کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: راهبردهای اشاعه فرهنگ مطالعه در استان از طریق فعال سازی کمیته نهضت مطالعه مفید در تمامی شهرستانها، تشکیل مستمر نشست کتابخانه های عمومی و ارزیابی عملکرد آنها دنبال شده است.
حسن بیگی خاطرنشان کرد: هم اینک هفت پروژه نیمه تمام در حوزه کتابخانه ها در استان مرکزی وجود دارد که تکمیل و راه اندازی آنها نیازمند 300 میلیارد ریال اعتبار است.
وی عنوان کرد: کتابخانه مرکزی استان در اراک با 18 هزار متر مربع زیربنا به عنوان یکی از طرح های فرهنگی مهم منطقه 10 سال راکد مانده بود که به تازگی با پیگیری و تدابیر انجام گرفته، فعال شده است.
حسن بیگی اظهار کرد: اعتبار امسال کتابخانه مرکزی استان 20 میلیارد ریال است که در صورت تکمیل و راه اندازی این طرح ،30 درصد به فضای کتابخانه های استان افزوده می شود.
وی، مشارکت مردمی در اهدای کتاب و راه اندازی کتابخانه های مردمی در اماکن عمومی نظیر مساجد، ادارات ، کارخانه ها و مراکز تفریحی، استفاده از ظرفیت صنایع در خرید کتاب های مفید، راه اندازی نهضت عضوگیری کتاب کارکنان دستگاه های اجرایی و استفاده از ظرفیت موقوفات برای عرصه کتابخوانی را از راهکارهای موثر در افزایش سرانه کتاب در استان عنوان کرد.ک/3
560/559
29/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]