واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرپرست امور مجلس نهاد کتابخانه های عمومی کشور: روزانه 973 نفر به عضویت کتابخانه های عمومی کشور در می آیند اراک- ایرنا- سرپرست امور مجلس نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: روزانه 973 نفر در نقاط مختلف ایران اسلامی به عضویت کتابخانه های عمومی در می آیند.
«مرتضی محمدزاده» روز پنجشنبه در آیین بزرگداشت مقام کتابداران، کتابخانه های عمومی و مطالعه مفید در کانون امام خمینی(ره) اراک افزود: سال گذشته تعداد کتابخانه های کشور سه هزار و یک باب بود که این رقم امسال به سه هزار و 177 باب افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در هر روز یک باب کتابخانه به مجموعه کتابخانه های کشور اضافه می شود گفت: 98 درصد از کتابداران کشور دارای تحصیلات عالیه هستند و بیش از 50 درصد از آنها دارای مدرک رشته مرتبط با کتابداری هستند.
سرپرست امور مجلس نهاد کتابخانه های عمومی کشور اضافه کرد: 52 درصد از کتابخانه های نهادی دارای خدمات اینترنتی هستند که تلاش می کنیم تا همه کتابخانه های کشور را به این خدمات تجهیز کنیم.
وی با بیان اینکه در سال جاری رشد 14 درصدی کتابدار و 13 درصدی اعضای کتابخانه های عمومی کشور را شاهد بوده ایم؛ خاطرنشان کرد: در سال گذشته 70 میلیون نفر به کتابخانه ها مراجعه کرده اند.
محمد زاده بیان کرد: دسترسی آسان و سریع کتابداران به مدیران، تلاش برای رفع دغدغه ها و حاکمیت اخلاق، قانونگرایی، ضابطه مندی، پرهیز از آمارسازی و پرهیز از پرداختن به امور غیر مرتبط از سیاست های ابلاغی نهاد کتابخانه های عمومی کشور است که مدیران کل استان ها باید در راستای عملیاتی شدن این مهم بیش از پیش تلاش کنند.
*** لزوم گسترش فرهنگ مطالعه
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین گفت: ترویج و گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه گامی اساسی برای احیای فرهنگ ایرانی و اسلامی مورد نظر مقام معظم رهبری است.
«عباس رجایی» بیان کرد: اگر می خواهیم در اقتصاد و سیاست در منطقه و جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم باید در راستای احیای فرهنگ برنامه های کاربردی داشته باشیم و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه می تواند یکی از برنامه های اصلی باشد.
وی ادامه داد: خوشبختانه با وجود اینترنت و فضاهای گسترده مجازی؛ کتاب جایگاه خود را از دست نداده که مسوولان فرهنگی باید برای حفظ و بقای این جایگاه برنامه های مدون داشته باشند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ارزیابی شرایط و امکانات موجود فرهنگی مبین این نکته است که امروز کتاب می تواند به عنوان یک وسیله مطمئن و کارآمد در بهینه سازی فضای فرهنگی جامعه مورد استفاده قرار گیرد.
*** کتابخوانی زمینه ساز ارتقای فرهنگ مردم
مدیر حوزه های علمیه استان مرکزی نیز در این آیین گفت: مطالعه و کتابخوانی موجب ارتقای فرهنگ مردم می شود بنابراین مسوولان باید برنامه ریزی ها و تمهیداتی را بیندیشند که کتاب و نشریات در سبد کالایی خانوارها قرار گرفته و فرهنگ مطالعه در جامعه نهادینه شود.
حجت الا سلام سید «علی حسینی پور» بیان کرد: مطالعه نقش جدی در زندگی دارد و می تواند در بیشتر مسائل زندگی تاثیر گذارد و خانواده را به سوی زندگی پربار و سالم سوق دهد.
وی بیان کرد: برای افزایش جمعیت کتابخوان و بالابردن اشتیاق و علاقه مندی مردم به خرید کتاب و یا امانت گرفتن کتاب از کتابخانه ها، لازم است مجریان و دست اندر کاران نشر کتاب اعم از نویسنده ، ناشر ، مترجم و مراکز توزیع و فروش کتاب با یکدیگر همکاری و تعامل داشته باشند تا بتوانند نقش خود را در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه به خوبی انجام دهند.
استان مرکزی دارای 78 کتابخانه عمومی ، 400 ایستگاه مطالعه در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مساجد، ترمینال ها و نانوایی ها است .
در این آیین از 30 کتابدار نمونه کتابخانه های نقاط مختلف استان با اهدا لوح تقدیر تجلیل شد.
از 25 آبان ماه تا دوم آذر هر سال با عنوان هفته کتابخوانی نامگذاری شده است.ک/2
7115/559
29/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]