واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
ترافیک چهره های فرهنگی در کتاب فروشی های تهران / سهم هر 60 هزار تهرانی یک کتاب فروشی
چهره های فرهنگی، هنری و سیاسی صبح امروز با حضور در کتاب فروشی های تهران ترویج کتابخانی را در هفته کتاب رقم زدند. به گزارش خبرنگار مهر، ساعت 9 صبح پنجشنبه طرح و پیشنهاد احمدی مسجد جامعی عضو فرهنگی شورای شهر تهران با استقبال چهره های فرهنگی و رسانه ها اجرایی شد. مسجد جامعی گفته بود که بهتر است مسئولان فرهنگی کشور روز پنجشنبه به مناسبت هفته کتاب وارد کتاب فروشی ها شده و با خرید کتاب مردم را به امر کتابخانی تشویق کنند.بر اساس این گزارش از صبح امروز چهره های زیادی به این پیشنهاد فرهنگی لبیک گفته و به صورت جمعی و تک نفره وارد بازار کتاب شده اند. از اهالی خانه موسیقی تا خانه فرهنگ و اعضای شورای شهر و حتی برخی از بازیگران و هنرمندان که مورد استقابل کتاب فروشی ها و مردم قرار گرفت.
بعد از قدم زدن و حضور در کتاب فروشی های انقلاب احمد مسجد جامعی و عبدالحسین مختاباد از اعضای شورای شهر تهران وارد یکی از کتاب فروشی های خیابان کریم خان تهران شدند. از آنجائیکه این کتاب فروشی ها از روز قبل می دانستند مقصد بازدید و اجرای این طرح کتاب فروشی آنها انتخاب شده با تدارک شربت و شیرینی از مدم و مسئولان و هنرمندان و اهالی رسانه پذیرایی کردند.مختاباد: می خواهند همه کارها را به دوش شهرداری بیاندازند / روز کتاب فروشی نداریمعبدالحسین مختاباد عضو شورای شهر تهران و از خوانندگان موسیقی سنتی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به اینکه آیا می دانید به ازای هر 60 هزار تهرانی تنها یک کتاب فروشی در پایتخت داریم گفت: بله می دانم و متاسفانه در کشور ما همه بارها را می خواهند به دوش شهرداری بیاندازند در حالی که نهادهایی با میلیاردها تومان پول و بودجه ساکت نشسته و تنها نگاه می کنند.وی افزود: واقعا آیا ما وزارت ارشاد یا فرهنگی برخی ارگانها هستیم! این در حالی است که ما حتی روز کتاب فروشی هم در کشور نداریمو تلاش می کنیم با این حداقل کارها بتوانیم مردم را به سمت خرید و مطالعه کتاب سوق دهیم.
یک ناشر: به دادکتاب و نشر برسیدناصر میرباقری مدیر یکی از انتشارات و کتاب فروشی های تهران هم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: جلسه ای با محمدباقر قالیباف شهردار تهران داشتیم و دغدغه های خود را عنوان کردیم. واقعا کتابخانه در تهران بسیار کم است. و زیر ساخت های مطالعه نداریم. شرایط نشر هم با مشکلاتی روبروست و رو به رکود رفته است و باید گفت که اگر به داد نرسید کتاب به فنا می رود.وی افزود: می خواهیم عوارض برای کتاب فروشی ها برداشته شده و ویترین های کتاب در سطح شهر و مترو و پایانه ها نصب شود تا به هر طریقی بتوانیم مردم را به سمت مطالعه سوق دهیم.
مسجد جامعی: جمعه بازار کتاب نداریماحمد مسجد جامعی هم در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد این اقدام و اجرای طرح حضور در کتاب فروشی ها گفت: این حرکتی بود تا تمام کسانی که دغدغه کتاب و فرهنگ را دارند در کتاب فروشی ها با مردم حاضر شوند چرا که موضوع کاهش خرید کتاب در کشور به یک تهدید تبدیل شده است.وی افزود: امروز در کشور ما جای جمعه بازار کتاب خالی است و باید در این خصوص فکری اساسی کرد.
بر اساس این گزارش هرچند این اقدام مسئولان می تواند تلنگری برای آنهایی که از کتاب دور مانده اند باشد اما نقش رسانه ملی، دانشگاه ها، آموزش و پرورش و وزارت ارشاد هم باید در این اقدام ملی در نظر داشت.امروز وقتی مردم مسئولان را در کتاب فروشی ها می دیدند واکنش های متفاوتی داشتند. یکی از شهروندان که تبعه فرانسه بود گفت: در فرانسه حضور مسئولان و حتی نخست وزیر و وزرای کابینه در مراکز فرهنگی عادی است اما در ایران آنقدر همه پشت میز نشین هستند که وقتی یک عضو شورای شهر و چند هنرمند در کتاب فروشی حاضر می شوند رسانه ها قیل و قال می کنند و این برای من جالب و دردآور بود. با این حال همینکه این اقدام انجام شده جای امیدواری دارد.البته یکی از شهروندان هم گفت: کاش دولت در پرداخت یارانه کاغذ و کتاب می گفت که ماهانه این مبلغ برای سهم کتاب شهروندان است. آن وقت مانند سهم نان می دانستیم سبد کتاب باید در خانواده تعریف شود.---------------------------------گزارش و عکس: سید هادی کسایی زاده
پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]