واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار فارس:محمد بهمن بیگی خدمات شایسته ای در عرصه علم آموزی داشته است شیراز - ایرنا- استاندار فارس گفت : زنده یاد محمد بهمن بیگی با اقدام های فرهنگی فاخر خود چه در حوزه عملی و میدانی و چه به صورت تئوری و نوشتاری خدمات شایسته و ماندگاری را در عرصه علم آموزی به جامعه ایرانی بخصوص عشایر این مرز و بوم داشته است .
به گزارش ایرنا، سید محمد احمدی شامگاه چهارشنبه در جریان بازدید از نمایشگاه خطاب به همسر محمد بهمن بیگی افزود: بی شک این نمایشگاه حاصل داشته های علمی متفکران و انسانهای بزرگ جامعه ما از جمله بهمن بیگی هاست که حاصل تلاش علمی و تحقیقی خود را در قالب آثاری ارزشمند به علاقمندان به کتاب و کتابخوانی عرضه داشته اند.
نماینده عالی دولت تدبیر و امید در فارس گفت : بهمن بیگی به عنوان یک چهره ملی موفق و ماندگار با تلاش بی وفقه و پشتکار مثال زدنی توانست با حداقل امکانات، طوایف مختلف جامعه عشایری در نقاط مختلف کشور را با یک اقدام همیشگی از بی سوادی نجات دهد و مسیر پیشرفت نخبگان عشایر را هموار سازد.
احمدی افزود : بهمن بیگی چون دیگر بزرگان جامعه علمی و ادبی ایران اسلامی با انتخاب حرفه مقدس معلمی و عشق ورزی به این حرفه توانست ضمن رهانیدن جامعه عشایری از معضل بی سوادی نام نیکی را در این عرصه از خود بجا گذارد .
سکینه کیانی همسر زنده یاد محمد بهمن بیگی در این دیدار ضمن تشکر از استاندار به پاس توجه ویژه شان به مفاخر علمی استان فارس گفت : امید است که نسل جوان و نوجوان با مطالعه و کتابخوانی بتوانند علاوه بر سرمشق گرفتن از مفاخر کشورمان ادامه دهنده راه آنان در جهت تعالی بخشی هر چه بیشتر به فرهنگ جامعه ایران اسلامی باشند.
زنده یاد محمد بهمن بیگی معروف به پدر تعلیمات عشایر ایران از ایل قشقایی در شهرستان فیروزآباد استان فارس بود، کارش را از سال 1331 به تنهایی آغاز کرد و در طول 28 سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر ایران بیش از 10 هزار معلم را تربیت کرد.
وی موسسات مختلف مانند دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مرکز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران، موسسه تربیت مامای عشایر و مرکز تربیت روستا پزشک و دامپزشک را بنیان گذاشت.
وی توانست نخستین جایزه فرهنگی یونسکو را در سال 1353 به دلیل پیکار با بیسوادی دریافت کند. از او پنج اثر با عناوین «بخارای من، ایل من»، «اگره قره قاج نبود»، «به اجاقت قسم»، «طلای شهامت» و «عرف و عادت در عشایر فارس» منتشر شده است.
شاگردان و علاقمندان به محمد بهمن بیگی بیش از دهها کتاب ، مستند و فیلم از ایشان نوشته و یا تهیه کرده اند که در بازار نشر انتشار یافته و یا از طریق سیمای جمهوری اسلامی در چندین نوبت پخش شده است .
محمد بهمن بیگی یازدهم اردیبهشت سال 1389 در شیراز درگذشت.ک/2
667
29/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]