تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند نماز بنده‏اى را كه دلش همراه بدنش نيست نمى‏پذيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860342514




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیجیتال سازی دو میلیون و 838 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه آستان قدس رضوی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دیجیتال سازی دو میلیون و 838 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه آستان قدس رضوی مشهد – ایرنا – رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: تاکنون دو میلیون و 838 هزار منبع مطالعاتی از منابع نفیس و کتب خطی کتابخانه های این آستان مقدس دیجیتال سازی شده است.


به گزارش ایرنا، "محمد هادی زاهدی" روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نگهداری نزدیک به پنج میلیون منبع الکترونیکی و ebook از فعالیتهای این سازمان در حوزه استفاده از فناوریهای مدرن است.
وی گفت: در مجموع 23 میلیون و 662 هزار عنوان منبع مطالعاتی شامل کتب خطی، چاپ سنگی، چاپی، سربی، سند و مدرک فرهنگی در کتابخانه ها و مرکز اسناد این سازمان نگهداری می شود.
وی بیان کرد: به جز کتابخانه ملک، 88 هزار و 750 جلد کتاب خطی، بیش از 55 هزار جلد کتاب چاپ سنگی از نخستین کتابهای مطبوعه در جهان در بیش از 50 کتابخانه شامل کتابخانه مرکزی، کتابخانه وابسته و کتابخانه تخصصی این سازمان وجود دارد.
زاهدی افزود: پس از انقلاب اسلامی فضای کتابخانه ای آستان قدس رضوی رشد فزاینده ای داشته و به 95 هزار مترمربع رسیده و امکان دسترسی همگان به سه میلیون و 600 هزار جلد کتاب در این فضاها فراهم شده است.
رییس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: کتابخانه های این آستان مقدس بیش از 544 هزار نفر عضو دارد که از این تعداد 183 هزار نفر عضو کتابخانه مرکزی هستند که اغلب آنان دانشجویان و اساتید دانشگاه ها می باشند.
زاهدی افزود: جمع کل کتابهای به امانت گرفته شده از کتابخانه های آستان قدس رضوی در سال گذشته دو میلیون و 886 هزار جلد کتاب بوده است.
وی با اشاره به نقش کتاب و کتابخوانی در فرهنگ جامعه گفت: کتابخانه ها در فرهنگ بشری جایگاه ویژه ای داشته و دارند و در تمدن های بزرگ دنیا، کتابخانه ها به عنوان یکی از محور های انتقال ارزش و فرهنگ به شمار می رفتند.
وی اظهار کرد: کارکرد کتابخانه ها در دوران تمدن، با قوت بیشتری تداوم یافته و در مراکز مهم سیاسی در تاریخ اسلام، کتابخانه های بسیار بزرگی با میلیون ها کتاب به ثبت رسیده و محل مراجعه دانشمندان بوده اند.
زاهدی گفت: تاکید اسلام به کتاب و کتابخوانی سبب شده که فرهیختگان و حاکمان بر آن اهتمام داشته باشند و از همین رهگذر از گذشته های دور کتابخانه های وسیع در دمشق، اسکندریه، زیتونه، تونس، اسپانیای اسلامی (اندلس) به رغم فقدان بسیاری از امکانات شکل گرفتند.
زاهدی عوامل عدم اقبال به کتابخوانی در کشور را عدم دسترسی و نیز ضعف سیستم توزیع کتاب عنوان و بیان کرد: آستان قدس رضوی در این زمینه با تهیه همه منابع موجود در نشر کشور، توانسته این مشکل را رفع کند و فاصله میان نشر و ارائه کتاب را به حداقل برساند.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش سایت "پایگاه داده های آموزشی آزاد" (OEDB) در آمریکا، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی رتبه هفتم را در بین 20 کتابخانه معتبر که جهان را تغییر دادند، از آن خود کرده است.
وی بیان کرد: سه اثر تاریخی و فرهنگی حفاظت شده در کتابخانه مرکزی به عنوان میراث فرهنگی در حافظه جهانی یونسکو ثبت شده و در سایت مزبور ذکر شده است.
7489 / 664


28/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن