واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: داور هشتمین سوگواره هنر عاشورایی: عاشورا با خاطرات مردم عجین شده است تهران-ایرنا-داور هشتمین سوگواره هنر عاشورایی بابیان اینکه موضوع عاشورا با خاطرات تمام مردم ما عجین شده است گفت: همه ایرانیان از عزاداری های دهه اول عاشورا نوستالژی خاصی دارند و به نوعی آن واقعه عظیم برای همه ما آشنا است.
عفت السادات افضل توسی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا افزود: در تصویرسازی های عاشورایی با فرم و محتوا رو به رو هستیم. محتوا می کوشد تا به جنبه های معنوی اثر بپردازد و فرم نیز به تکنیک آثار توجه می کند. هنرمندان نباید برای متفاوت بودن اثرشان اقدام به تولید هر نوع اثری کنند حفظ حریم ها در پرداختن به موضوع عاشورا همواره باید رعایت شود.
وی با اشاره به این که میزان عشق و علاقه تصویرگران به واقعه عاشورا در آثارشان مستتر است، گفت: هر هنرمندی به نوعی در درون خود با این واقعه بزرگ احساس همدردی و دلبستگی می کند اما این که بخواهیم میزان آن را بسنجیم باید با دیدن آثارشان به این نتیجه پی برد.
افضل توسی در ادامه افزود: آثاری که با موضوع تصاویر عاشورایی توسط هنرمندان حرفه ای خلق می شود احساس آدم را به پرواز درمی آورد و به موضوع جنبه عرفانی می دهد که این را می توان در حساسیت های بصری و نگاه منحصر به فرد آن ها مشاهده کرد.
وی به فراگیر بودن موضوع عاشورا در میان ایرانیان اشاره کرد و افزود: هیچ انسانی در جامعه ایران با مفهوم عاشورا بیگانه نیست و در طول زندگی خود نگاه ویژه ای به آن دارد.
هنرمند تصویرساز با اشاره به نقش هدایت گر هنرمندان پیش کسوت در ارتقای هنر دینی و معرفتی افزود: نقش این افراد در دادن خط مشی، ایده پردازی به هنرمندان جوان غیر قابل وصف است و می توان از راهنمایی آن ها برای تربیت این هنرمندان استفاده کرد.
وی با اشاره به داوری آثار هشتمین سوگواره هنر عاشورایی گفت: درونمایه بعضی آثار برای گروه سنی کودک و نوجوان بود؛ این آثار برای مخاطبان خاصی کشیده شده بود و این موضوع در داوری نیز تحت الشعاع قرار گرفت؛ البته به دور از این موضوع کار ها قابل قبول و در حد کتاب ارائه شده بود.
وی خاطر نشان کرد: داوران در انتخاب های خود خیلی حساسیت داشتند تا فانتزی بودن، آثار را از معنویت خارج نکند و دچار کلیشه نشود و در عین حال از بیان جدید، ارزش تکنیکی و تجسمی اثر نیز استقبال می کردند.
وی ادامه داد: در تصویرسازی همیشه مخاطب عام مد نظر است و با توجه به این که مخاطب این کار ها اکثراً کودکان و خردسالان هستند، نمی توان متصور بود که هنرمندان به آن از جنبه هنری نگاه کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: داوران در انتخاب خود این نکته را مد نظر داشتند تا به جنبه معنایی و معنوی موضوع عاشورا آسیبی وارد نشود و در عین حال کارهای کلیشه ای به سوگواره راه پیدا نکند.
هشتمین سوگواره هنر عاشورایی در دوبخش تصویرسازی و پوستر 10 آذرماه افتتاح خواهد شد و مخاطبان تا یکم دی ماه فرصت دارند برای بازدید از این آثار به نگارخانه ابوالفضل عالی و خانه عکاسان حوزه هنری مراجعه کنند.
فراهنگ**9338**1569
28/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]