واضح آرشیو وب فارسی:فارس: برزیلیهای فراموش نشدنی فوتبال تبریز
«تبریز» جای «آبادان» را میگیرد!
درخشش بازیکنان برزیلی در فوتبال تبریز میتواند قالب فوتبال این منطقه را تغییر دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، فوتبال تبریز و شمال ایران بیشتر به قدرت بدنی متکی بوده و این دقیقاً در تضاد فوتبال جنوب ایران بود که بیشتر به فوتبال تکنیکی تکیه کرده است. شرایط آب و هوایی فوتبال آذربایجان که بخشی از سال با سرما و برف و بوران همراه است، ایجاب میکرد که تیمهای این منطقه بیشتر از بازیکنانی با قدرت بدنی بالا استفاده کنند تا در زمینهای یخزده و گلآلود بتوانند توپ را به گردش درآورند. در تاریخ فوتبال آذربایجان نیز بیشتر بازیکنان که تا رده ملی پیش رفتهاند بیشتر فیزیکی بودند که میتوان به کریم باقری، استاد اسدی، حلالی، همدانی، داداش ضیایی، علوی، حاجیزاده، سالک جباری، بخشیزاده و ... اشاره کرد اما مواردی برخلاف این مسئله نیز وجود داشته و بازیکنانی تکنیکی نیز از فوتبال تبریز ظهور کردهاند که برادران دینمحمدی، شیخلاری و رسول خطیبی بودند. با آمدن «واسیلی گوجا» تحولی در فوتبال تبریز به وجود آمد و در کنار قدرت بدنی، فوتبال تبریز تاکتیکپذیر شد. حالا با درخشش بازیکنان تکنیکی در تیم تراکتورسازی شاید فوتبال تبریز به سمت استفاده بیشتر از بازیکنان با مهارت فردی و ارائه بازیهای تهاجمی و تماشاگرپسند روی گرداند.
تمام بازیکنان برزیلی فوتبال تبریز نخستین بازیکن خارجی فوتبال تبریز «ماریو ژیتارو» از کشور رومانی بود که در سال 1374 به تیم شهرداری تبریز پیوست بود. در سالهای بعدی بازیکنانی از کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان، کنیا، مالی، آلمان، پرو، عراق، صربستان، اسلواکی و پرتغال به فوتبال تبریز پیوستند اما به ندرت این بازیکنان توانستند درخشش لازم را داشته و به جزو بازیکنان انگشت شمار همانند جاسم کرار، فلاویو لوپز، توزی، پیمنتا و ادینهو نمیتوان بازیکن موفق دیگری را در این زمینه نامبرد. در این بین بازیکنان برزیلی در فوتبال تبریز درخشش قابل ذکری داشتهاند. «پیمنتا» نخستین بازیکن برزیلی ملحق شده به فوتبال تبریز در لیگ برتر بود و در یک فصل حضورش در تیم تراکتورسازی نمایش خوبی را از خود به جا گذاشت، وی روز گذشته رسماً با تیم گسترش فولاد قرارداد بست.
«ادینهو» نیز در تیم تراکتورسازی احیا شده و در صدر گلزنان لیگ برتر در فصل جاری قرار دارد. در تراکتورسازی با هدایت امیر قلعهنویی «رودریگو توزی» هافبک برزیلی در میانه میدان نقش مهمی در موفقیتهای این تیم داشته و گلهای حساسی را نیز به ثمر رساند. «گیلسون سوارز» که در زمان «تونی» به تیم تراکتورسازی جذب شده بود هر چند در لیگ برتر نتوانست انتظارات را برآورده سازد اما در لیگ قهرمانان باشگاههای آسیا زننده سه گل تیم تراکتورسازی بود و به نوعی بهترین مهاجم این تیم در این رقابتها نام گرفت. «کارلوس ادواردو سوارز» نیز دو سال در تیم شهرداری تبریز حضور داشت و با این تیم به لیگ برتر صعود کرد. البته همانطور که هر گردی گردو نیست هر بازیکن برزیلی نیز نمایشگر فوتبال تکنیکی برزیل نیست. در چند سال اخیر بازیکنانی از برزیل به فوتبال تبریز جذب شدهاند اما خیلی زود قراردادشان فسخ شده و به کشور خود بازگشتهاند که میتوان به «جاناتان داسیلوا پریرا» از تیم تراکتورسازی، «جلسون» و «سزار» از تیم شهرداری، «داسیلوا» و «فیلیپه گومز» از تیم ماشینسازی تبریز اشاره کرد. انتهای پیام/60001/ع30
93/08/28 - 12:21
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]