واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میکند
«ایستگاه مطالعه» خود را در دل «اماکن صنفی» جای داد
اماکن صنفی یکی از پر رفت و آمدترین مراکزی هستند که زمان زیادی در آن جا صرف میشود که با تعبیه ایستگاه مطالعه در آن میتوان به ارتقای فرهنگ مطالعه عمومی کمک کرد.
![خبرگزاری فارس: «ایستگاه مطالعه» خود را در دل «اماکن صنفی» جای داد خبرگزاری فارس: «ایستگاه مطالعه» خود را در دل «اماکن صنفی» جای داد](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/08/19/13930819000278_PhotoA.jpg)
مرضیه خلیلی، گروه استانها، همدان: «وقتی با همسر و فرزندان خود به مراکز خرید میروم، چند ساعت بر روی صندلی مرکز خرید مینشینم تا آنها خریدهای خود را انجام دهند. در بیشتر مواقع در صف خرید نان نیز وقت زیادی را از دست میدهم، در تمام این مدت نمیتوانم به بهترین شکل از وقتم استفاده کنم البته گاهی همراه خود کتاب یا روزنامهای میبرم و از وقت خود استفاده میکنم که علاوه بر استفاده مفید از وقت به اطلاعاتم نیز اضافه میشود، اما همیشه با خود کتاب و یا مجلهای را ندارم. این مشکل، در بین اکثر مردم وجود دارد و باید زمینهای برای استفاده مفید آنان از وقت فراهم شود.» این مطالب، اظهارات یک پدر خانواده بود که معتقد است روزانه بنا به دلایل مختلف، وقت بسیاری را از دست میدهد که ذره ذره آن، میتواند عمر مفید یک انسان را بسازد. «من دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شریف هستم که علاقه بسیاری به مطالعه دارم. همیشه برای استفاده از کوچکترین زمان همراه خودم یک کتاب دارم که هنگام خرید، زمان انتظار در آرایشگاه، نانوایی، اتوبوس و... مشغول مطالعه میشوم که نه تنها متوجه گذر زمان نمیشوم بلکه از وقتم نیز به بهترین شکل استفاده میکنم.»
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/08/19/13930819000270_PhotoL.jpg)
از بین افرادی که از وقتهای تلف شده خود استفاده میکنند اکثریت افراد جامعه همراه خود کتاب یا روزنامه ندارند، در حالی که میتوان با تعبیه کتابخانههای کوچکی همانند «ایستگاههای مطالعه» این مشکل را از بین برد. این موضوع علاوه بر تشویق مردم به امر کتابخوانی و ارتقای سطح فرهنگ و مطالعه در کشور زمینه استفاده مفید مردم از زمان را مهیا میکند. در راستای این امر اداره کل کتابخانههای عمومی استان و اتاق اصناف همدان تصمیم به ایجاد ایستگاه مطالعه در قسمتهای مختلف شهر کرده که در این میان، اماکن صنفی نیز از این اقدام شایسته، بیبهره نماندهاند. معاون مدیرکل اداره کتابخانههای عمومی همدان در این خصوص با اشاره به اینکه طرح ایستگاه مطالعه یک طرح ملی است و برای دسترسی آسان مردم به کتاب راهاندازی شده، اظهار کرد: ایستگاه مطالعه برای ارتقای فرهنگ مطالعه عمومی در جامعه ایجاد شده است. حسن عرفانیمقدم با اشاره به وجود اماکن صنفی پر رفت و آمد و با زمان انتظار زیاد مانند مراکز خرید، آرایشگاهها، نانواییها و... تصریح کرد: اتاق اصناف همدان در انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان همدان از طرح ایستگاه مطالعه برای اماکن صنفی استقبال کرد. وی ادامه داد: بر اساس هماهنگیهای به عمل آمده در صورت ساخت ایستگاهها، اداره کتابخانههای عمومی تجهیز کتاب هر تعداد ایستگاه را به عهده گرفته است. معاون مدیرکل اداره کتابخانههای عمومی استان همدان با اشاره به اینکه شهرستان همدان در این طرح به عنوان پایلوت قرار گرفته است، گفت: در این طرح همه اصنافی که زمان انتظار در آنها زیاد است، مدنظر قرار گرفته شده و اداره کتابخانهها هیچ محدودیتی برای در اختیار قرار دادن کتاب به آنها ندارد. وی به اجرای این طرح در نظام پزشکی همدان اشاره کرد و افزود: با درخواست پزشکان ایستگاه مطالعه به مطب آنها برده شد. عرفانیمقدم با بیان اینکه این طرح مورد استقبال بسیار خوبی قرار گرفته است، تأکید کرد: تاکنون این ایستگاه در مطب 100 پزشک همدان راهاندازی شده است.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/08/19/13930819000274_PhotoL.jpg)
دبیر اتاق اصناف همدان نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس از نصب ایستگاه مطالعه در مراکز خرید در مرحله اول طرح خبر داد و اظهار کرد: این طرح با مشارکت اتاق اصناف و اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان انجام میشود. محمدرضا رهبر با اشاره به اینکه ایستگاه مطالعه بر اساس اعتماد به مردم برای در دسترس قرار دادن کتاب نصب میشود، اضافه کرد: در شهرستان همدان 34 مرکز خرید وجود دارد که در مرحله اول طرح ایستگاه مطالعه در 10 مورد از این مراکز خرید در دو ماه آینده راهاندازی میشود. وی با اشاره به اینکه در این طرح تجهیز کتابهای ایستگاههای مطالعه با اداره کتابخانههای عمومی استان است تصریح کرد: با هماهنگیهای انجام شده با اداره کتابخانههای عمومی استان، قرار شد 50 درصد از هزینه ساخت جعبه ایستگاه با اداره کتابخانهها و 50 درصد مابقی با اتاق اصناف باشد. دبیر اتاق اصناف همدان با بیان اینکه ساخت و تجهیز هر یک از این ایستگاههای مطالعه 4 میلیون تومان هزینه دارد، افزود: اتاق اصناف برای کاهش هزینه ساخت ایستگاهها از اتحادیه درودگران کمک گرفته است.
![](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/08/19/13930819000269_PhotoL.jpg)
اماکن صنفی یکی از پر رفت و آمدترین مراکز است که مردم در طول روز، زمان زیادی را در آن جا صرف میکنند، به راحتی و با همکاری و همفکری ادارات و مردم میتوان، از این فرصت برای استفاده مفید از زمان و ارتقای سطح مطالعه در جامعه اقدام کرد که این امر زمینه را برای بالا بردن سرانه مطالعه در جامعه و همچنین توجه به عنصر «آگاهی» مهیا میکند. انتهای پیام/89029/ح30
93/08/20 - 12:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]