واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مشاور اقتصادی و بانکی وزیر صنعت ،معدن در گفت وگو با پانا : بودجه 94 نگاهی واقع بینانه به درآمد نفت داشته باشد خبرگزاری پانا :مشاور اقتصادی و بانکی وزیر صنعت ،معدن در خصوص تاثیر کاهش قیمت نفت در بودجه 94 اظهار کرد: به طور حتم بودجه 94 باید بودجه ای واقع بینانه و محتمل در نرخ فروش نفت باشد و نمی توان بودجه را به گونه ای تنظیم کرد که اعداد و ارقام آن قابل تحقق نباشد .
۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۸ آبان ساعت 08:33
محمود دودانگه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی پانا خاطرنشان کرد: باید تحلیل جامعی از آینده بازار نفت و ظرفیت صادرات نفت کشور ارایه شود تا بودجه 94 متناسب با این اعداد و ارقام نهایی شود و طبیعتا اگر این اتفاق حاصل نشود ممکن است شرایط برای سال 94 سخت و دشوار باشد .
بودجه عمرانی و سایر متغیرهای بودجه از کاهش درآمد نفت تاثیر خواهند گرفت
وی با تاکید برضروت اتکا به توانمندی های داخلی در کشور ، عنوان کرد: وصولی درآمدهای نفتی با اندکی تاخیر محقق می شود و تبعات کاهش قیمت نفت ممکن است نمود چندانی در بودجه 93 نداشته باشد اما طبیعا سال 94 تاثیر پذیری قابل توجهی از کاهش قیمت نفت خواهد داشت و طرح های عمرانی دولت و سایر متغیرهای بودجه از کاهش درآمد نفت تاثیرخواهند گرفت.
نگاه بودجه 94 سخت گیرانه باشد
مشاور اقتصادی و بانکی وزیر صنعت ،معدن در پاسخ به این پرسش که ممکن است بودجه سال آینده به شدت انقباظی باشد ، بیان کرد: طبیعتا باید نگاه بودجه 94 سخت گیرانه و رویکرد بودجه نیز برپایه اقتصاد مقاومتی باشد تا درصورت کاهش شدیدتر درآمد نفت اقتصاد را با کمترین کسری بودجه و چالش مدیریت کرد.
دودانگه در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش قیمت نفت فرصتی برای اقتصاد ایران است تا از وابستگی بودجه ای به درآمد نفت بکاهد ، بیان کرد: خوشبختانه تحریم های بین المللی درسالهای اخیر اقتصاد کشور را تا حدودی مقاوم کرده و آسیب پذیری اقتصاد را در مقابل کاهش درآمدهای نفتی به دنبال داشته است و به نظر می رسد در کنار مشقاتی که تحریم ها برای کشور به دنبال داشته ظرفیت های مناسبی نیز به همراه داشته و مسوولان اقتصادی و مدیران دولتی به این جمع بندی رسیده اند که باید اتکای خود را به درآمدهای نفتی کاهش دهند .
رویکرد تولیدات صادرات محور در بنگاههای اقتصادی
وی ادامه داد: همچنین بنگاههای اقتصادی نیز به این جمع بندی رسیده اندکه اگر بخواهند حضور درازمدت و موثری در بازارهای سایر کشورها داشته باشند ناچارند نیازهای ارزی خود را از محل صادرات غیر نفتی و تولیدات خود تامین کنند که ظرفیت مناسبی است و بررسی وضعیت بنگاهها نشان می دهدکه رویکرد صادراتی آنها پس از بحران های ارزی قوی تر شده و بیشتر نگاه آنها تامین نیازهای ارزی از بازارهای خارجی است .
دودانگه با بیان اینکه در کشور تلاش شده تا نهادها و بنگاههایی ایجاد شود که نیازهای ارزی به حداقل کاهش یابد ودرآمدهای ارزی صرف ایجاد زیرساخت ها و توسعه زیربناها شود ، تصریح کرد: ایجاد صندوق توسعه ملی نیز کمک کرده تا وابستگی بودجه جاری و عمرانی دولت به درامدهای نفتی تا 30 درصد کاهش یابد و این توفیقی بزرگ برای اقتصاد ایران است که در بدترین شرایط اقتصادی کشور صندوقی ایجاد شده که دارایی های آن به 70 میلیارد دلار افزایش یافته است .
وی ادامه داد: با تداوم این سیاست وابستگی بودجه به نفت کمتر شده و درآمد صندوق صرف سرمایه گذاری بخش خصوصی در فعالیت های مولد اقتصادی می شود و سیاست هایی نیز در طول سال های گذشته پیگیری و دنبال شده تا وابستگی اقتصاد به نفت کاهش یابد .
کاهش درآمد نفت فرصت بی نظیربرای کاهش وابستگی بودجه جاری به نفت
مشاور اقتصادی و بانکی وزیر صنعت ،معدن با بیان اینکه اگرچه کاهش قیمت نفت گرفتاری هایی را در بودجه ایجام می کند اما فرصتی بی نظیر است تا درآمدهای نفتی در مسیر مطلوبی استفاده شده و صرف سرمایه گذاری های مولد اقتصادی در کشور شود .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]