واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پژوهشگر اصفهانی به ترکیب آدامس آلوئه ورا دست یافت اصفهان- ایرنا- پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به ترکیب و فرمولاسیون آدامس آلوئه ورا بمنظور بهبود زخم های داخل دهان و کاهش خشکی دهان ناشی از شیمی درمانی دست پیدا کرد.
به گزارش ایرنا، آلوئه ورا یا صبر زرد گیاهی علفی و چند ساله با برگ های ضخیم، گوشتی و دراز است که از نظر طب قدیم ایران طبع گرم و خشک دارد و شیرابه آن به مصرف طبی می رسد.
این گیاه دارای اثرات آنتی اکسیدان، ضد التهاب، التیام بخش، آنتی سپتیک، ضد سرطان و ضد دیابت است.
دانش آموخته دکترای دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روز سه شنبه در این باره به ایرنا گفت: طراحی و فرمولاسیون آدامس آلوئه ورا و ارزیابی خصوصیات فیزیکی وشیمیایی آن در قالب رساله دکترای عمومی انجام شد.
راضیه ردانی پور افزود: در این پژوهش تلاش شد با توجه به ویژگی های درمانی گیاه آلوئه ورا (صبر زرد) بویژه در التیام زخم ها و آبسه های دهانی و تقویت سیستم ایمنی بدن به ترکیب و فرمولاسیون آدامس دارویی از آن دست پیدا کنیم.
وی خاطر نشان کرد: اکنون شرب دارویی آلوئه ورا در داروخانه ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن عرضه می شود اما محصولی به شکل آدامس برای آن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در این پژوهش از پایه های مختلف برای فرمولاسیون آدامس آلوئه ورا استفاده شد، اظهار کرد: در این ترکیب ها مواردی مانند چسبندگی آدامس به دهان و طعم آن مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت.
وی تصریح کرد: 16 فرمول برای آدامس الوئه ورا در این تحقیق پیشنهاد شد که در نهایت بر اساس آزمایش هایی که روی چند نفر صورت گرفت فرمولاسیون آخر (F16) بعنوان برترین فرمول از لحاظ خواص ارگانولپتیکی (خصوصیات ظاهری) و فیزیکوشیمیایی انتخاب شد.
ردانی پور گفت: فرمولاسیون اف 16 (F16) از لحاظ یکنواختی وزن و محتوا، خصوصیات ارگانولپتیک، آزادسازی ماده موثره در بافر فسفات، ارزیابی طعم، سختی و عدم چسبندگی مورد بررسی قرار گرفت.
این پژوهشگر این فرمول را شامل 100 میلی گرم پودر آلوئه ورا، پایه های الوازتی، 487، استیک، فروت سی، شکر، مانیتول، آسپارتام، گلیسرول، گلوکز مایع و چهار میلی گرم طعم دهنده عنوان کرد.
وی افزود: بر اساس آزمایش ها نیز از بین طعم دهنده های مختلف، طعم نعناع بیشترین پذیرش را بین مصرف کنندگان داشت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا که این آدامس آیا قابلیت تولید و عرضه در داروخانه ها را دارد، گفت: برای اخذ مجوز دارویی و تولید آن نیاز به تحقیق بالینی هست تا اثر بخشی آن در بیماران نیز بررسی شود.
وی با بیان اینکه این روند ممکن است چند سال طول بکشد اظهار امیدواری کرد که تحقیق بالینی درباره آدامس آلوئه ورا نیز در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان صورت گیرد.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، راضیه ردانی پور از رساله دکترای عمومی خود با عنوان «طراحی و فرمولاسیون آدامس آلوئه ورا و ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن» به راهنمایی دکتر ابوالفضل اصلانی و دکتر علیرضا قنادی با موفقیت دفاع کرد.
ت/7148/ 607
27/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]