واضح آرشیو وب فارسی:سینا:
۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ساعت ۱۶:۲۹:۱۲
کد خبر: ۱۰۸۳۳۱۰ هزار مورد بیماری التهاب روده در کشور ثبت شده است
عضو پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد ایران گفت : تاکنون ۱۰ هزار مورد بیماری التهابی روده در کشور ثبت شده است که احتمال دارد این میزان به ۴ تا ۵ برابرافزایش یابد.
به گزارش ایرنا ، دکتر همایون واحدی در نشست خبری چهاردهمین کنگره بین المللی بیماری های گوارش و کبد که در بیمارستان شریعتی برگزار شد افزود : در این برنامه قرار است اطلاعات مربوط به تعداد مبتلایان به بیماری التهابی روده را در شهرستان ها و مراکز استانها به ثبت برسانیم .
وی اضافه کرد : بیماری های التهابی روده در ایران از 20 سال گذشته به دلایل مختلف مانند رژیم غذایی، سیگار ، فعال شدن سیستم ایمنی بیمار و مسائل ژنتیک افزایش داشته است .
به گفته وی این بیماران مجبور هستند تا پایان عمر دارو مصرف کنند در نتیجه ثبت بیماری التهابی روده از اهمیت زیادی در کشور برخوردار است .
فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد یاد آور شد :با ثبت بیماری التهابی روده در کشور می توان آماری از مبتلایان به این بیماری در هر 100 هزار نفر جمعیت مشخص کرد .
واحدی افزود : این بیماران اغلب با علایم اسهال خونی ، درد شکم ، دل پیچه به پزشکان مراجعه می کنند.
در این نشست همچنین دکتر صابر فیروزی فوق تخصص بیماری گوارش و کبد گفت: در سالهای گذشته بیماری هپاتیت A در میان کودکان زیر 5 سال بروز می کرد اما امروزه به دلیل پیشرفت های پزشکی و بهداشتی و ایجاد ایمنی در بدن کودکان این بیماری در سن کودکی ایجاد نمی شود.
به گفته وی هپاتیت A در سن 15 تا 30 سالگی در جوانان بروز می کند که البته در این سنین بیماری شدید تر است و نیاز به بستری بیمار دارد .
فیروزی اضافه کرد : ایران جز کشورهایی است که جوانان آن مستعد عفونت هپاتیت A هستند و از این رو واکسن هپاتیت A در ایران باید یا از کشورهای دیگر وارد شود و یا اینکه در کشور ساخته شود .
وی گفت : در کودکی این بیماری به صورت خوش خیم بروز می کند به طوری که آمار نشان می دهدشا خص مرگ و میر این بیماری از هر 1000 نفر یک نفر در کودکی جان خود رااز دست می دهد.
این فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد ایران اظهار کرد : آموزش دوره فوق تخصص گوارش در ایران مانند سایر کشورهای اروپایی و آمریکا از سطح 2 به سطح 3 ارتقا می باید .
چهاردهمین کنگره بین المللی بیماری های گوارش و کبد ایران در روزهای 27 تا 30 آبان ماه در مرکز طبی کودکان تهران برگزار می شود.
برنامه ملی ثبت بیماری ها و پیامدهای سلامت از ابتدای سال 1393 براساس اعلام دکتر ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری، با هدف اصلی راه اندازی حداقل 20 نظام ثبت بیماری ها در موضوعات اولویت دار حوزه علوم پزشکی و بهداشت در کشور راه اندازی شد. این برنامه وظیفه ساماندهی و حمایت مالی و فنی از راه اندازی نظام های ثبت نوین و همچنین نظام های ثبت در حال اجرا در کشور را به عهده دارد.
۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ساعت ۱۶:۲۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سینا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]