واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شایع ترین بیماری های دریانوردان سرماخوردگی، گلودرد چرکی و دریازدگی است خلیج عدن-ایرنا- پزشک ناوشکن جمهوری اسلامی ایران (جماران) گفت: سرماخوردگی، گلودرد چرکی (فارنژیت) و دریازدگی (تهوع و استفراغ) از شایع ترین بیماری های دریانوردان در سفر به دریاهای آزاد، دوردست و طولانی مدت است.
دکتر امیر چاوشی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا به شمال اقیانوس هند و خلیج عدن با تشریح بیماری های مختلف رایج در دریاها افزود: علاوه بر بیماری های یاد شده در بالا اسهال استفراغ (گاستروانتریت)، اسهال (انتروکولیت)، عفونت گوش (اوتیت) و سینوزیت از دیگر بیماری های رایج نزد دریانوردان است.
پزشک ناوشکن تمام ایرانی (جماران) با توضیح علائم بالینی بیماری سرماخوردگی توضیح داد: آب ریزش بینی ، سوزش گلو، دردهای عضلانی، گاهی تب و گاهی سردرد از جمله علائم این بیماری است.
دکتر چاوشی اضافه کرد: درمان رایج این بیماری شامل تجویز قرص سرماخوردگی بزرگسالان، سیتریزین، لوراتادین و در صورت وجود تب استامینوفن می باشد.
وی گفت: در صورت وجود درد عضلانی (میالژی) شدید در بیمار سرماخورده در دریا آمپول دگزامتازون و پیروکسی کام نیز برای وی تجویز می شود.
پزشک ناوشکن تمام ایرانی (جماران) اظهار داشت:علائم بالینی گلودرد چرکی(فارانژیت)شامل گلودرد،تب،درد عضلانی و سرفه (خشک و غلط دار) است که برای درمان این بیماری در دریا کپسول آموکسی سیلین، قرص سرماخوردگی بزرگسالان ، استامینوفن و شربت دیفن هیدرامین یا اکسپکتورانت و بروم هگزین با توجه به نوع سرفه تجویز می شود.
دکتر چاوشی گفت: در صورت وجود چرک (اگزودا) دوطرفه در بیمار مبتلا به گلودرد چرکی و شدت علائم بالینی از آمپول پنی سیلین برای درمان وی به جای کپسول استفاتده می شود.
وی با اشاره به علائم بیماری دریازدگی (تهوع و استفراغ) نیز گفت: این بیماری که جزو بیماری های بسیار شایع نزد دریانوردان می باشد علائمی از جمله سردرد، تهوع، استفراغ و سرگیجه به صورت (ورتیگو) را به همراه دارد.
دکتر چاوشی درمان لازم در این بیماری را تجویز قرص متاکلوپرامید (تلازیل) و استامینوفن کدئین عنوان کرد و گفت: در صورت بروز تهوع بدون استفراغ در بیمار دریازده قرص دیمن هیدرینات برای درمان فرد بیمار تجویز می شود.
وی توضیح داد:در درمان این بیماری و در صورت تهوع که منجر به یک بار استفراغ شود و یا برای فرد بیمار آزاردهنده باشد صرفا قرص تلازیل تجویز می شود و در صورت بیش از دو مورد استفراغ آمپول تلازیل نیز در درمان بیمار یاد شده به کار گرفته می شود که در صورت وجود بیماری زمینه ای مثل بیماری حرکت (موشن سیکنس) علائم دریازدگی شدت و تداوم بیشتری می یابد که نیاز به مصرف داروهای قویتر مانند سینا ریزین و یا بتاهیستین می باشد
وی با اشاره به دیگر بیماری دریانوردان به نام اسهال (انتروکولیت) گفت: علائم این بیماری نیز شامل اسهال، درد شکم (دل پیچه) و از دست دادن آب بدن (دهیدراتاسیون) است که در درمان این بیماری نخستین اقدام اصلاح مایعات و الکترولیز بدن با مصرف مایعات فراوان از سوی پزشک معالج است که در صورت عدم بهبود بیماری بعد از 48 ساعت اقدام به تجویز قرص مترانیدازول یا کوتریموکسازول می شود و از قرص یا آمپول هیوسین برای رفع دل پیچه استفاده می شود.
وی در خصوص بیماری عفونت گوش (اوتیت) نیز گفت: این بیماری شامل دو نوع اوتیت خارجی (اکسترن) و میانی (مدیا) است که علائمی از جمله گوش درد، عفونت و ترشح چرکی از گوش (در بالا بودن شدت بیماری) به همراه سرگیجه (وریتگو) و کاهش شنوایی خفیف در بیمار دیده می شود.
دکتر چاوشی با بیان اینکه عفونت گوش خارجی بیشتر در انجام معاینه گوش با اتوسکوپ به صورت التهاب دیواره ای گوش و نیز التهاب پرده صماخ دیده می شود که در درمان آن مسکن و ضدالتهاب تجویز می شود
وی گفت:در درمان این عفونت قرص ایبوپرفون به عنوان ضدالتهاب سیستمیک و قطره بتامتازون به عنوان ضدالتهاب موضوعی استفاده می شود.
پزشک ناوشکن تمام ایرانی (جماران) ادامه داد:درعفونت گوش میانی علاوه بر علائم یاد شده دربالا عفونت و چرک (اگزودا)دردیواره های گوش و حتی در اطراف پرده صماخ دیده می شود که همراه با درد شدید و گاهی همراه با تهوع و نیز کاهش شنوایی خفیف همراه است که علاوه بر داروهای ذکر شده برای رفع التهاب از قرص سفیکسیم استفاده می شود که داروی التهابی در درمان عفونت گوش است.
وی افزود: در صورت تجمع بیش از حد چرک و عفونت در مجرای گوش اقدام به شست و شوی گوش توسط پزشک یا کادر درمانی می شود
دکتر چاوشی در خصوص بیماری سینوزیت گفت: علائم این بیماری شامل سردرد در ناحیه پیشانی (شایع تر)، کاسه چشم و گونه (در موارد شدید) و سنگینی سر، ترشح چرکی از بینی و گاهی تب و تهوع است که علائم سرماخوردگی را به جز سوزش گلو نیز در بیشتر موارد به همراه دارد.
وی خاطرنشان کرد:در درمان سینوزیت کپسول کوآکسی کلاو و قرص استامینوفن کدئین و در صورت تشدید سردرد و همراهی آن با تهوع و استفراغ از آمپول دگزامتازون و پلازیل استفاده می شود.
دکتر چاوشی شست و شوی سینوس ها از طریق بینی با استفاده از سرم شست و شو (نرمال سالین) را نیز در درمان این بیماری موثر دانست.
اجتمام(3)**7029**م.ب**1856
26/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]