تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آنگاه که روزه مى ‏گیرى باید چشم و گوش و مو و پوست تو هم روزه ‏دار باشند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803637404




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صادرات خراسان شمالی گرفتار در گرداب مشکلات


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صادرات خراسان شمالی گرفتار در گرداب مشکلات بجنورد - ایرنا - استان خراسان شمالی با وجود قابلیت های مناسب در بخش صادرات و تجارت خارجی به علت مشکلات زیرساختی و اعتباری، گرفتار گردابی شده که سهم استان را در مجموع صادرات کل کشور ناچیز کرده است.


به گزارش ایرنا، کمبود نقدینگی، نبود زیرساخت ریلی، کم تعداد بودن شرکت های حمل و نقل بین المللی و صنایع بسته بندی و سردخانه ای از جمله مهمترین مشکلات صادراتی استان خراسان شمالی است.
بر اساس آمار سهم این استان از صادرات کل کشور کمتر از یک درصد است و حال آنکه خراسان شمالی حدود 1.5 درصد وسعت و 2 درصد تولیدات کشاورزی کل کشور را به خود اختصاص داده است.
اکنون به طور میانگین صادرات خراسان شمالی به خارج از کشور حدود 150 میلیون دلار است که بیش از 90 درصد این رقم نیز مربوط به تولیدات واحدهای بزرگ صنعتی مانند پتروشیمی، فولاد، سیمان و پودر آلومینا است و سهم بخش کشاورزی از این رقم کمتر از 6 درصد است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان شمالی می گوید: سهم استان در صادرات کل کشور به نسبت قابلیت های آن بویژه وجود مرز مشترک 300 کیلومتری با ترکمنستان، بسیار پایین است.
"محمد صمدی" درگفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: در صورت توسعه زیرساخت های حمل و نقل و تامین نقدینگی مورد نیاز صادر کنندگان، این استان می تواند جایگاه خوبی در توسعه صادرات داشته باشد.
وی اضافه کرد: در شرایط فعلی اکثر صادرکنندگان با کمبود نقدینگی مواجهند و بانک ها نیز برای تامین نقدینگی این گروه با وجود پیگیری ها و شیوه نامه های بانکی اقدام اساسی انجام نداده اند.
وی افزود: برای رونق توسعه صادرات در خراسان شمالی باید ضمن تامین زیرساخت ها، نقدینگی صادرکنندگان را نیز تا حد زیادی تامین کرد تا آنها بتوانند با پذیرش مخاطرات، تولیدات استان را به خارج از کشور صادر کنند.
وی نبود حمل و نقل ریلی را از دیگر مشکلات استان در امر صادرات دانست و اظهار کرد: هم اکنون این مشکل با تامین واگن از استان های همجوار تا حدودی رفع شده، ولی این استانها سنگ های زیادی را پیش پای صادرکنندگان ما برای تحویل واگن می اندازند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و تجارت استان خراسان شمالی گفت: این در حالی ست که براساس مصوبه هیات وزیران در دولت گذشته، سهمیه واگن برای این استان پیش بینی شده و با اختصاص این سهمیه مشکلات ما نیز به طور کامل برطرف می شود.
این مسوول بخش خصوصی کم تعداد بودن صادرکنندگان را از دیگر موانع در توسعه صادرات استان می داند.
به گفته وی در این استان کمتر از 400 نفر کارت بازرگانی دارند و کمتر از یک دهم این افراد نیز در امر صادرات فعال هستند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان خراسان شمالی نیز علاوه بر کمبود نقدینگی، کم تعداد بودن صادرکنندگان ، نداشتن ترانزیت حمل و نقل هوایی را از موانع مهم صادرات این استان می داند.
یحیی نیکدل در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی می گوید: علاوه بر آن زیرساخت های مهم دیگری از جمله بسته بندی، سردخانه و حمل و نقل بین المللی نیز استان با مشکلاتی مواجه است که توسعه صادرات را با مشکل مواجه کرده است.
وی اضافه کرد: این استان قابلیت توسعه صادرات را به دلیل برخورداری از مواهب طبیعی به خصوص در حوزه مواد غذایی داراست و شرط توسعه نیز تامین زیرساخت ها به خصوص در حوزه مالی و حملی و نقلی است.
به گفته وی بانک ها برای تاثیرگذاری درحوزه صادرات استانی می بایست نقدینگی مورد نیاز صادرکنندگان را تامین کنند تا آنها بتوانند با خیال آسوده تری صادرات داشته باشند.
وی معتقد است چرخه صادرات صرفا از دایره یک اداره کل و دستگاه خارج بوده و زنجیره ای از همکاری ها باید شکل گیرد تا صادرات رونق گیرد و مهمترین حلقه این زنجیره نیز تامین نقدینگی است.
قائم شورای توسعه صادرات استان خراسان شمالی نداشتن بازارچه مرزی با وجود برخورداری از 300 کیلومتر مرز مشترک با ترکمنتسان، نبود زیرساخت های مناسب حمل و نقلی و توسعه راههای روستایی، نداشتن خط ترانزیت هوایی وضعف گمرکی را مهمترین موانع صادرات این منطقه می داند.
مجید پورعیسی در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: نداشتن حمل و نقل ریلی در این استان باعث شده تا بخش زیادی از تولیدات واحدهای بزرگ صنعتی ما از سایر استان های کشور به خارج صادر شود.
وی اضافه کرد: صدوراین کالاها از سایراستان های کشور باعث می شود تا عواید ناشی از این مزیت نیز به استان های محل صادرات پرداخت شود.
وی افزود: علاوه بر آن ما با وجود داشتن مرز مشترک 300 کیلومتری با کشور ترکمنستان مرز مشترکی برای صادرات کالا نداریم تا بتوانیم از این موقعیت مناسب استفاده کنیم.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندارخراسان شمالی کم تعداد بودن کشورهای هدف صادراتی را دیگر مشکل در این بخش دانست و می گوید: تجار و بازرگانان ما باید علاوه بر توسعه صادرات در کشورهای همسایه، نیم نگاهی نیز به کشورهای پاکستان، افغانستان و عراق نیز داشته باشند و این بخش نیز با بهره گیری از قابلیت مشهدالرضا(ع) از شهرهای همجوار استان ما قابل انجام است.
پورعیسی در مورد نداشتن ترانزیت هوایی نیز گفت: در حال حاضر بخش زیادی از تولیدات ما به خصوص کشاورزی به دلیل نداشتن خط ترانزیت هوایی قابلیت صادراتی ندارد و با توسعه ترانزیت هوایی می توانیم این محصولات را با زمان کمتری به کشورهای خارجی هدف صادراتی ارایه کنیم.
استان خراسان شمالی با برخورداری از 28 هزار کیلومتر وسعت از 14 استان کشور از لحاظ وسعت بزرگتر بوده و یک درصد جمعیت، حدود 1.5 درصد وسعت و کمتر از یک درصد صادرات کشور را به خود اختصاص داده است.
این در حالی ست که در برنامه چشم انداز 1404 این استان باید حداقل دو تا سه درصد صادرات کل کشور را به خود اختصاص دهد که با وجود موانع زیرساختی، رسیدن به این جایگاه تا حد زیادی دور از دسترس به نظر می رسد. ک/4
2712/626


26/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن