واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایران دارای پایین ترین نرخ باروری در میان کشورهای اسلامی است مشهد - ایرنا - معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ایران با شاخص نرخ باروری 1.8 فرزند هم اکنون پایین ترین نرخ باروری را در بین کشورهای اسلامی داراست.
"محمد اسحاقی" روز دوشنبه در نشست آموزشی توجیهی ارتقا نرخ باروری کلی ویژه مسوولان مشارکتهای مردمی دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات درمانی سراسر کشور در مشهد افزود: هم اکنون شاخص نرخ باروری در ایران یعنی تعداد فرزندانی که یک مادر در طول باروری خود به دنیا می آورد از میانگین سطح جایگزینی در جهان(2.1 فرزند) پایین تر است و این یک هشدار برای کشورمان محسوب می شود.
وی گفت: از سوی دیگر ایران نخستین کشور در آسیا و اروپا است که کاهش سریع و سقوط آزاد نرخ باروری را در سالهای گذشته تجربه کرده است.
معاون دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: نرخ باروری در ایران اکنون زیر خط قرمز است.
وی گفت: در سال 1368 میانگین نرخ باروری در ایران 6.4 فرزند بود، از آن زمان تاکنون به دنبال برخی سیاستهای غلط این میزان به 1.8 کاهش یافته است.
اسحاقی ادامه داد: هم اکنون شاخص نرخ باروری در برخی از استانها مانند تهران به زیر یک رسیده است.
وی افزود: 13 استان کشور نرخ باروری بین 1.8 تا 2.1 را دارا هستند و در اکثر استانها شاخص باروری کمتر از این بوده و تعداد کمی نیز از این رقم بیشتر هستند.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: اکنون سیستان و بلوچستان تنها استانی است که بالاترین نرخ باروری را در کشور به میزان 3.7 دارد و این در حالی است که این شاخص در گذشته رقم 9 بوده است.
وی تعداد موالید سالانه در سطح کشور را یک میلیون و 400 هزار مورد عنوان و بیان کرد: کاهش نرخ باروری یک حرکت جهانی است که به دنبال برنامه ریزیهای فرهنگی، اجتماعی و رفتاری در کشورهای مختلف دنیا رخ داده لذا اکثر کشورها در این زمینه دچار چالش هستند.
اسحاقی در ادامه همچنین پدیده "تک والدینی اجباری و انتخابی" را در کشورهای غربی فاجعه توصیف و بیان کرد: هم اکنون 50 درصد ازدواجها در غرب که در سنین بالای 40 و 50 سال رخ می دهد نیز به طلاق می انجامد.
وی رشد سریع جمعیت سالمندی در ایران را هشدار آمیز دانست و گفت: ایران در نخستین مرحله رشد سالمندی در طول 10 سال دارای هشت درصد جمعیت سالمند شد و در مراحل بعدی این میزان برای کشور بین 14 تا 21 درصد برآورد می شود.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: این در حالی است که در کشورهایی که اکنون از جمعیت سالمند بالایی برخوردارند رسیدن به این مرحله ظرف چند دهه رخ داده است.
وی کاهش جمعیت فعال کشور، کاهش جمعیت نیروی کار و عدم پیش بینی خدمات رفاهی و پزشکی برای سالمندان را از چالشهای پیش روی ایران در این زمینه برشمرد.
مدیر گروه خانواده، جمعیت و سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: در این گردهمایی آموزشی و توجیهی دو روزه به میزبانی این دانشگاه مسوولان مشارکتهای مردمی از 58 دانشگاه علوم پزشکی حضور دارند.
"محمد احمدیان" افزود: بررسی مشکلات، چالشها و راهکاری ارتقا نرخ باروری در ایران با کمک واحدهای مشارکتهای مردمی و رابطان بهداشتی در سطح کشور از مهمترین مباحثی است که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
7487/660/686
26/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]