تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):وصول به خداوند عزوجل سفری است که جز با عبادت در شب حاصل نگردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843195071




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قطب تولید سیب زمینی استان سمنان در محاصره مشکلات/ سیب زمینی کاران مجن نیازمند حمایت مسئولان -


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: میزگرد مهر:
قطب تولید سیب زمینی استان سمنان در محاصره مشکلات/ سیب زمینی کاران مجن نیازمند حمایت مسئولان

میزگرد مهر در شاهرود


شاهرود - خبرگزاری مهر: سیب زمینی به عنوان یکی از مهمترین محصولات زراعی مهم استان سمنان طی سال های اخیر برای کاشت و همچنین فروش آن مخصوصا در شهر مجن شاهرود که قطب تولید این محصول به شمار می رود، با فراز و نشیب های بسیاری روبرو بوده است. به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان شاهرود با مجموع بیش از دو هزار و پانصد هکتار اراضی تحت کشت سیب زمینی بزرگترین تولید کننده این محصول در استان سمنان است که حدود ۹۰ درصد از این اراضی در منطقه مجن "ماسوله کویر" قرار دارد. پس با در نظر گرفتن متوسط برداشت هجده تا بیست تنی از هر هکتار، زارعان مجنی سالانه بیش از ۴۰ هزار تن در تولید سیب زمینی استان سهم دارند.برای بررسی وضعیت فعلی اراضی تحت کشت سیب زمینی در شهر مجن، همزمان با فصل برداشت این محصول با محمد حسن قریب مجنی رئیس جهاد کشاورزی شهر بسطام، عباسعلی نهاردانی مسئول بخش توسعه و ترویج جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود و همچنین چند تن از فعالان حوزه زراعت شهر مجن به گفتگو نشسته ایم.
میزگرد مهر در شاهرود
نوسان قیمت سیب زمینی در سال های اخیر یکی از مشکلات است مهر: شرایط کشت سیب زمینی و عوامل نوسان قیمت آن چیست؟ در زمینه حمات از کشاورزان چه اقداماتی انجام شده؟ محمد حسن قریب مجنی: همانطور که می دانید سیب زمینی یکی از محصولات مهم در منطقه است که عمده زمین های زیر کشت آن در شهرستان شاهرود، مربوط به مجن و اراضی همجوار است. این محصول در سال های اخیر با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده است به طوری که در یک سال قیمت سیب زمینی مجن آنچنان بالا می رود که دور از انتظار همگان است و سال بعد آنقدر کاهش می یابد که کشاورزان محصول خود را دور می ریزند یا حتی برداشت نمی کنند. این عوامل در کنار عدم مقبولیت قیمت خرید تضمینی توسط دولت سبب شده تا سطح زیر کشت سیب زمینی طی سالجاری کاهش یابد و البته قیمت تمام شده آن اندکی افزایش را شاهد باشد.در خصوص سال زراعی جاری نیز باید گفت، متاسفانه ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش عملکرد، نسبت به سنوات پیشین را در هر هکتار شاهد بوده ایم که البته بالارفتن دمای بی سابقه هوا در تابستان گذشته و خشکسالی نیز در این امر بی تاثیر نبوده اند. همچنین کاهش سطح آب قنوات به کاهش تولیط سیب زمینی در مجن دامن زده است.یکی از مهمترین اقدامات جهاد کشاورزی بسطام ورود بذرهای جدید به چرخه تولید است. تا کنون دو نوع محصول به نام های بارگا و آلفا در زمین های زراعی مجن کاشت می شد که این دو نوع محصول مشکلات خاص خود را دارند که از آن جمله می توان به عدم عملکرد بالا در هنگام برداشت و نداشتن شکل و اندازه مناسب و همچنین یکدستی محصول اشاره کرد. اقدامی که جهاد کشاورزی انجام داده است ورود بذرهایی نظیر سانته، آریندا، مارفونا و راموس بوده است که به لحاظ عملکردی بالای ۵۰ درصد بهبود محصول را دارند.مهر: پس مشکل اساسی سیب زمینی کاران در این بین چیست؟ قریب مجنی: مشکل اساسی در این بین این است که با کشت سنتی و همه ساله، زمین های زراعی دچار افت کیفی شده است. البته کشاورز نیز در این میان بی تقصیر است چرا که مجبور است همه ساله کشت کند. این عامل در کنار آلودگی متاسفانه سبب شده تا محصولات جدید که در ابتدا خوب به نظر می رسیدند، در سال های اخیر با مشکل مواجه شوند. مشکل بعدی، قیمت بالای این بذرهاست. زارع باید در ابتدا دو تا سه برابر قیمت سیب زمینی، بهای بذر بدهد و با احتساب این امر که در هر هکتار باید سه تا چهار تن بذر پاشید، کشاورز باید مبالغ قابل توجهی را پرداخت کند. به هر حال اعتبارات جهاد کشاورزی محدود است و ما تنها می توانیم بخشی از نیازها را تامین کنیم البته ما همواره سعی کرده ایم حداقل بخشی از نیاز بذری زارعان را تهیه کنیم.
میزگرد مهر در شاهرود
مهر: عملکرد بذرهای جدید چگونه بوده است؟ آیا این بذرها هم کاهش بهره وری داشته اند؟ قریب مجنی: بذر های جدید بین ۲۰ تا۳۰ درصد کاهش بهره وری داشته اند و این امر به خاطر شرایط آب و هوایی است. در دو سال اخیر مشکل خاصی با بذرهای جدید نداشته ایم، اما متاسفانه کاهش تولید سالجاری را می توان به نوعی استثناء دانست در غیر این صورت همواره بذرهای جدید بین ۲۵ تا۳۰ درصد از بذرهای قدیمی بهتر عمل می کنند.مهر: میزان خسارت سرمازدگی امسال چقدر بوده و تعامل جهاد کشاورزی با هواشناسی چگونه است آیا زارعان از سرما مطلع شده بودند؟ قریب مجنی: بر اساس ارزیابی کارشناسان جهاد و همچنین کارشناسان بیمه، امسال متاسفانه ۳۰ تا ۳۵ درصد محصول سیب زمینی مجن دچار سرمازدگی شده است. البته یکی از دلایل آن وجود محصول برداشت نشده بر روی زمین در هنگام سرمای هفته پیش است. هنوز ۱۰ تا۲۰ درصد محصول سالجاری برداشت نشده است و متاسفانه بارندگی اخیر موجب نفوذ آب به درون خاک و متعاقب آن سرمازدگی محصول شده است.جهاد کشاورزی اکیپی از کارشناسان را در زمینه حفظ نباتات و محصولات باغی دارد که همواره با برگزاری جلساتی، توصیه های لازم را با هماهنگی هواشناسی به باغداران و زارعان دارد اما امسال شرایط جوی برای استفاده از دستگاه ها و ماشین آلات کشاورزی برای برداشت مناسب نبود. همچنین برخی از زارعان برداشت محصول خود را به بعد از عاشورای حسینی و تعطیلات موکول کرده بودند که متاسفانه همگی ضرر کردند.مهر: آیا بذرهای جدید محصول سیب زمینی با کار کارشناسی قبلی وارد زمین های زراعی منطقه شده اند؟ قریب مجنی: خرید و توزیع بذر پروسه ای طولانی دارد. در جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان مستقر در شهرستان، زمین هایی، با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی، تحت کشت آزمایشی قرار می گیرند و اگر عملکرد بذر جدید مورد تائید باشد، این بذر تحت کشت وسیع نیز قرار می گیرد. نکته اصلی در این بین این است که بذرهای قدیمی منطقه مجن به واسطه سازگاری ژنتیکی با شرایط خاک و آب و هوا به نوعی با منطقه آداپته شده بودند و آفت کمتری داشتند و این مهم در کنار آلودگی خاک به قارچ و میکروب که در بالا ذکر شد، موجب شد تا زمین ها مستعد آفت مخصوصا در ساقه و غده سیب زمینی باشند. در کل تنوع بیماری های نباتی در این محصول بالاست و باید برای کنترل آن اقدام شود.
میزگرد مهر در شاهرود
مهر: آیا آموزش ها و اطلاع رسانی در این باره به کشاورزان ارائه شده است؟ قریب مجنی: کلاسها بر اساس نیاز کشاورزان در هر سه مرحله کاشت، داشت و برداشت در مرکز تحقیقات کشاورزی و جهاد کشاورزی شهر بسطام و همچنین شهرستان شاهرود برگزار می شود. البته خود مرکز تحقیقات کشاورزی نیز بر روی تمامی محصولات و بذرها آزمایشاتی می کند و نتایج آنرا به اطلاع می رساند. جهاد کشاورزی نیز بعد از بررسی نتایج آزمایش ها و کلاس ها، بذرهای جدید را به کشاورزان توصیه می کند.مهر: نکته دیگر در مورد بذرهای وارداتی به مجن؟ قریب مجنی: نکته دیگر این است که متاسفانه در برخی موارد مشاهده شده است که از یک استان دیگر سیب زمینی هایی به انبارهای مجن وارد می شود تا اینکه دلال ها بتوانند آنها را به نام سیب زمینی مجن بفروشند و سود بیشتری ببرند این امر متاسفانه سبب ورود آفتی به نام سوسک کلرادو به منطقه شد که فوق العاده برای زمین های زراعی خطرناک است. خوشبختانه منطقه ما از لحاظ این آفت تا کنون مشکل خاصی نداشته است و ورود این سوسک به منطقه از همان ابتدا به صورت جدی پیگیری شد و سیب زمین مجن از این مشکل مبری شد.کشاورزان رغبت خود را به کاشت سیب زمینی از دست داده اندمهر: مشکل اصلی سیب زمینی کاران مجن چیست؟ عباسعلی نهاردانی مسئول ترویج جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود: یکی از مهمترین مشکلات سیب زمینی کاران مجنی، نوسانات قیمت این محصول است. این امر سبب دلسرد شدن کشاورز می شود البته باید در نظر داشت که قیمت گذاری بر روی محصولات زراعی یک پدیده کشوری است و تنها مرتبط به مجن و شاهرود نمی شود. اما این مسئله همیشه هم خوشایند زارع نبوده است به عنوان مثال در یکی از سال های اخیر، قیمت ۱۲۰ تومانی برای هر کیلو سیب زمینی از سوی تعاونی های کشوری تعیین شده بود و این در حالی بود که قیمت تمام شده هر کیلو سیب زمینی برای زمین دار، ۲۲۰ تومان برآورد می شد. پس می توان نتیجه گرفت که اگر قیمت ها برای عرضه این محصول مناسب نشود و یا دولت یارانه ای به این امر اختصاص ندهد، زارع رغبت خود را در کاشت این محصول اساسی از دست می دهد.
میزگرد مهر در شاهرود
مهر: خرید تضمینی سیب زمینی از سوی دولت چگونه است؟ نهاردانی: خرید تضمینی دولت بسیار پایین است. امسال برای هر کیلو سیب زمینی ۳۴۰ تومان در نظر گرفته شده و مجموع خرید تضمینی دولت از منطقه شاهرود، تنها ۲۰۰ تن است که این میزان در مقابل تولید، بسیار اندک است. البته باید در نظر داشت که اعتبارات در دست دولت است و جهاد کشاورزی به تنهایی نمی تواند به یاری زارعان بشتابد.مهر: برای آموزش و اطلاع رسانی به زارعان چه اقداماتی در بخش ترویج و حفظ نباتات جهاد کشاورزی شده است؟ نهاردانی: همانطور که ذکر شد، کلاس های آموزشی برای کشاورزان با موضوعات آفات و بیماری ها و همچنین زراعت و باغبانی، برگزار شده است اما من احساس می کنم برای سال های آینده و مخصوصا برای نیاز بذری زارعان تداوم این برنامه ها بسیار لازم است.مهر: چرا با وجود کلاس های آموزشی باز هم کشاورزان متضرر می شوند؟ نهاردانی: کشاورز همیشه باید چشمش به آسمان باشد و البته در یاری رسانی به کشاورز و همچنین بررسی مشکلات این بخش همه دستگاه های دولتی مثل، وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، بانک مرکزی، وزارت نفت، منابع طبیعی و ... باید دست در دست هم دهند تا مشکلات حل شود. کشاورزی در کشور ما کاری کانالیزه نیست که پاسخ یکسانی هم به نیازهایش داده شود بنابراین باید طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، برخی از کارهای دولت را به بخش خصوصی واگذار کرد.ما در منطقه هفت شرکت تعاونی را فعال کرده ایم که کارشان مشاوره و تولید است. خیلی از مشکلات زارعان را این شرکت ها باید جواب بدهند. کشاورز باید از هیئت مدیره و اعضای این شرکت ها پاسخ بخواهد و جهاد کشاورزی تنها باید نهادی ناظر و رابط باشد. باید اذعان کرد که در بحث حمایت از کشاورز شرکت های تعاونی مغفول مانده اند.مهر: در بحث نظارت بر عملکرد شرکت های تعاونی و درنهایت تولید، چه اقداماتی شده است؟ نهاردانی: در این بخش باید نظارت و هدایت بیشتری داشت و تا کنون اگر کوتاهی شده است باید جبران شود.
میزگرد مهر در شاهرود
از اتخاذ تصمیم تا اجرای آن در مجن راه بسیار طولانی استمهر: مشکلات بخش زراعت در مجن را به عنوان یک تولید کننده چه می دانید؟ حسین سادات زارع سیب زمینی و عضو هیئت مدیره شرکت تعاونی جانبازان مجن: سیب زمینی برای مردم مجن یکی محصول استراتژیک و اساسی است و هیچ محصولی در مجن نمی تواند جایگزین سیب زمین شود. باید گفت سیب زمینی به نوعی با زندگی مردم عجین شده است.این محصول با مشکلات متعددی دست به گریبان است. خشکسالی یکی از این موارد که خوشبختانه دولت در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده که از این اقدامات می توان به مواردی چون، اصلاح مجموعه آبیاری، کمک و برداشت از صندوق توسعه ملی برای کمک به کشاورزان را نام برد. اما مشکل اینجاست که از اتخاذ تصمیم در پایتخت تا اجرای آن در مجن فاصله زیاد است.مهر: این اقدامات چرا عملی نمی شوند و چرا این فاصله بین تصمیمات و اجرا زیاد است؟ سادات: یکی از این موانع عدم وجود سند برای آب و زمین هاست. تعداد قابل توجهی از زمین های مجن سند ندارند و بانک ها به همین خاطر نمی توانند تسهیلات در اختیار زارعان بگذارند. به عنوان مثال یکی از راه های اخذ وام در بانک ها، بررسی سند زمین، سند آب و همچنین لیتراژ آب مصرفی زمین توسط جهاد کشاورزی و سپس ارجاء به بانک مربوطه است.مهر: چه میزان از زمین های مجن مشکل فقدان سند را دارند؟ و شرکت تعاونی ها چگونه می توانند در زمینه کمک به تولید پویا باشند؟   سادات: بین ۸۰ تا ۹۰ درصد زمین ها در مجن فاقد سند هستند و به همین میزان نیز کشاورزان با این مشکلات دست به گریبان هستند. یکی دیگر از مشکلاتی که تعاونی ها نمی توانند در زمینه تعامل با جهاد کشاورزی موفق باشند، نبود نیروی کار جهاد کشاورزی مستقر در مجن است. مسئولان کشاورزی شهرستان باید میدانی کار کنند. باید حداقل یکروز در هفته به مجن بیایند و به کشاورزان یاری رسانند که متاسفانه این اتفاق نمی افتد.
میزگرد مهر در شاهرود
کشاورزان از مشکلاتشان می گویندمهر: شما به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان سیب زمینی، از مشکلاتتان بگویید؟ حسن نوروزی یکی از بزرگترین تولید کنندگان سیب زمینی استان سمنان: در سالجاری متاسفانه گرما و خشکسالی تناژ محصولات ما را به شدت کاهش داده است اما نکته جالب در این میان این است که از مسئولان دولتی کسی تا به حال نزد ما نیامده است. آفات نیز از دیگر مشکلات ما سیب زمینی کاران است چرا که زمین هایمان مورد هجوم قارچ های مضر قرار گرفته است و محصول ما تا زمان جمع کردن با همان بوته می خشکد.مهر: بذرهای جدید در زمین شما چگونه عمل کرده اند و نحوه تهیه آنها چگونه بوده است؟ نوروزی: متاسفانه بذرهای جدید هم جواب نداده اند. امسال چهار نمونه بذر در زمین کشاورزی خود کاشته ام که به علت عدم سازگاری بذرهای جدید با منطقه، آب و هوا و خاک مفید و مثمر نبوده اند.بذر سانته را از مشهد و آریندا و پیکاسو را از دماوند آورده ام که البته این بذرها در همدان کشت می شوند.مهر: چرا برای تهیه بذر به جهاد کشاورزی مراجعه نکرده اید؟ نوروزی: جهاد کشاورزی بذری برای توزیع ندارد. مجن قطب تولید سیب زمینی است و جهاد کشاورزی باید بذر های خوب را برای زارعان تهیه کند و سپس اعلام کند هر کشاورز به اندازه نیاز و کاشتش بذرها را بخرد و مورد استفاده قرار دهد و مورد آخر هم این است که کشاورز مجنی همواره برای انجام هر کاری بین اداره جهاد کشاورزی بسطام و شهرستان شاهرود در تردد است. چرا باید برای انجام یک کار ساده بین دو شهر در تردد بود.مهر: در خصوص جبران خسارات شما از سوی بیمه توضیح بفرمائید؟ نوروزی: برای خشکسالی و سرما زدگی امسال به شخص بنده ۲۰ درصد هم غرامت پرداخت نشد چرا که کارشناسان از دور و به صورت تقریبی خسارات ما را محاسبه می کنند و هیچگاه برای برآورد خسارت به زمین زراعی مراجعه نمی کنند. کارشناسان باید بیایند و مناطق را بازدید کنند. در مجن مناطقی وجود دارد که زمین های آن در شهریور ماه دچار سرما زدگی می شوند و همچنین مناطقی هم وجود دارد که تا اواخر مهر ماه در آنها سرما نفوذ نمی کند. پس همه مناطق یکسان نیستند.موضوع دیگر این است که قرار داد بیمه ما تا پانزدهم مهر ماه بسته شده است یعنی درست زمانی که هنوز محصول بر روی زمین است اگر بعد از این تاریخ محصول ما دچار سرما زدگی شود چه کسی پاسخ آنرا می دهد؟ در ضمن برخی از کارشناسان بیمه برای مثال برای گندم تا زمان برداشت محصول نسبت به بازدید از آن اقدام نمی کنند و همین امر سبب می شود که معایب و خسارات محصولات زراعی به صورت کامل دیده نشود و هیچگاه خسارات به صورت واقعی پرداخت نمی شوند.
عباس نهاردانی رئیس جهاد کشاورزی بسطام
پاسخ رئیس اداره جهاد کشاورزی بسطاممهر: پاسخ شما به عنوان یک مسئول در مورد عدم توزیع بذر چیست؟ قریب مجنی: جهاد کشاورزی نسبت به توزیع بذر اقدام نمی کند و باید گفت که تهیه بذر با خود کشاورز است. یکی از دلایل این امر هم عدم تخصیص بودجه و اعتبارات در این زمینه است.مهر: در مورد تردد کشاورزان بین شهرستان شاهرود و شهر بسطام توضیح بفرمائید؟ قریب مجنی: چون شهر مجن تحت نظر جهاد کشاورزی بسطام است، کشاورزان باید برای اموری چون شناسه ملی کشاورزی و امور جاری به ما مراجعه کنند اما در نهایت مرکز فعالیت های ما شهرستان شاهرود است. از سال های پیش کارهای خوبی در زمینه تعامل با کشاورزان انجام شده است اما به هر حال با کمبود نیرو مواجه هستیم. در خصوص حضور در مجن نیز باید اذعان کرد که یکی از کارشناسان ما هفته ای یکروز برای مشاوره و انجام کارهای مورد نیاز زارعان به مجن اعزام می شود اما بازهم باید گفت که کمبود نیرو دلیل اصلی عدم حضور ما در این شهر است.مهر: سرما زدگی امسال چه میزان خسارت به اراضی کشاورزی پرداخت غرامت صورت گرفته است؟ قریب مجنی: در بحث بیمه محصولات کشاورزی و مخصوصا سیب زمینی ما بسیار مشکل داریم. چندین بار هم این موضوع را متذکر شده ایم که زمان پرداخت غرامت توسط بیمه با تاخیر انجام می شود. جلسات متعددی هم با مسئولان بیمه گذاشته ایم اما در نهایت خسارات پرداخت نشده است. این عوامل سبب شده تا کشاورزان نسبت به بیمه مزارع خود نیز دچار بی رغبتی شوند. برای مثال محصول گندم بین ۱۰ تا ۴۵ درصد و برای جو بین ۳۰ تا ۳۵درصد غرامت ها توسط بیمه پرداخت شده است.مهر: امسال وضعیت بازار را چگونه پیش بینی می کنید؟ قریب مجنی: در سال هایی که کمی رغبت بین کشاورزان بیشتر بوده است و تولید نیز کمی افزایش داشته است، سیب زمینی در حدود ۱۵۰۰ تومان بفروش می رسید اما امسال پیش بینی ما رقمی بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ تومان بسته به نوع و کیفیت سیب زمینی است.
میزگرد مهر در شاهرود
مهر: زمانی صحبت از ایجاد سایت تولید بذر در شهرستان بود. سرانجام این طرح به کجا رسید؟  قریب مجنی: این طرح قرار بود با کمک بخش خصوصی انجام بشود. تحقیقات این مرکز هم انجام شده بود و برای ساخت و تجهیز آن برنامه ریزی شد اما باز هم نوسانات قیمت و متعاقب آن نوسان در تولید موجب شد تا سرمایه گذار بخش خصوصی رغبت خود را نسبت به ادامه کار از دست بدهد و شهرستان را ترک کند. جالب اینجاست که این مرکز در اخذ مجوزها نیز اقدامات خوبی را با همکاری اداره صنایع، معادن و تحارت انجام داده بود اما متاسفانه عملی نشد.مهر: در مورد سال زراعی آینده، پیش بینی شما برای نیاز قنات های منطقه چه تعداد است؟ قریب مجنی: برای سال آینده لایروبی و بهبود کیفیت عملکرد هشت تا ده قنات را پیش بینی کرده ایم که از این تعداد دو قنات آن در منطقه مجن است. درست است که یک یا دو قنات برای منطقه مجن کم است اما با اعتباراتی که در اختیار داریم همین تعداد را هم نمی توانیم به درستی لایروبی کنیم.اکنون برای قنات مبلغی در حدود ده تا پانزده میلیون تومان را در نظر گرفته ایم که با توجه به ده قنات مورد نیاز منطقه برای لایروبی، به بیش از ۱۵۰میلیون تومان اعتبار نیازمندیم این در حالی است که تنها ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان بودجه برای این کار محقق شده است. ما نیز مجبور هستیم با مشارکت مردم و کشاورزان نسبت به لایروبی و بهبود کیفیت قنات ها اقدام کنیم.کلام آخر:در قطب سیب زمینی استان سمنان مشکلات کم نیستند. این میزگرد تنها گوشه ای از مشکلات زارعان منطقه مجن بود. شهری که زندگی مردمانش با محصول سیب زمینی عجین شده است و هیچ محصولی نمی تواند جایگزین سیب زمینی در منطقه مجن شود. امید است اقداماتی چون خرید تضمینی این محصول از سوی دولت، پرداخت غرامت از سوی بیمه ها، بهسازی و اصلاح روش های آبیاری و همچنین توجه به صنایع تبدیلی بتواند گوشه ای از مشکلات این مردم زحمتکش را پوشش دهد.مردمی که شرایط سخت سردی آب و هوای منطقه را به جان می خرند تا بذر را با سر انگشتان سخاوتمندشان  بر زمین دیارمان بپاشند تا باشد که من و شما محصولشان را قوت جان قرار دهیم و با لذت آنرا به خانه مان ببریم..................................................................................گزارش از محمد حسین عابدی و عباسعلی حسین پور



یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن