واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کمتر از شش درصد از بیماران دیابتی تحت کنترل هستند تهران- ایرنا- عضو انجمن دیابت با بیان اینکه سیستم بهداشتی کشور به آموزش بیماران دیابتی بی توجه است گفت: کمتر از شش درصد از بیماران مبتلا به دیابت تحت کنترل هستند.
داوود عباسی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: نیمی از مبتلایان از بیماری خود خبر ندارند و نیمی از بیماران مطلع نیز به پزشک مراجعه نمی کنند.
وی تصریح کرد: در درمان دیابت، بیمار در رأس قرار دارد، ضمن اینکه درمان آن به صورت گروهی است که نفر اصلی این گروه فرد دیابتی است.
وی ادامه داد: دنیا به این نتیجه رسیده که هر فرد دیابتی نیازمند سالانه حداقل 15 ساعت آموزش است.
عباسی خاطرنشان کرد: در کلاس های آموزشی به بیماران می گوییم که بر عکس تصور قدیم، انسولین در درمان دیابت نوع 2 نقشی بسیار اساسی ایفا می کند، زیرا فرد مبتلا به دیابت، دچار مقاومت به انسولین و کاهش ترشح انسولین است.
وی افزود: در واقع داروهای خوراکی زمانی کارایی دارد که لوزالمعده انسولین داشته باشد، اما متأسفانه ما این را به بیماران آموزش نمی دهیم.
عضو انجمن دیابت اضافه کرد: بسیاری از پزشکان ما علم شان به روز نیست و تصورشان بر این است که دیابت نوع 2 غیر وابسته به انسولین است.
عباسی بیان کرد: زمانی برای درمان دیابت در گایدلاین ها و پروتکل های درمانی گفته می شد ابتدا داروی خوراکی و در صورت عدم پاسخ دهی داروی دوم و بعد سوم تجویز شود، حال آن که در حال حاضر انسولین ها در خط دوم درمان قرار گرفته اند.
وی گفت: متأسفانه برخی بر این باورند که انسولین یعنی آخر خط زندگی یک بیمار، در حالی که این طرز تفکر 100درصد غلط است و فرد می تواند سالیان متمادی با کمک انسولین به درمان و زندگی خود ادامه دهد.
مدیر انجمن دیابت ایران در اسلامشهر تأکید کرد: به وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر پیشنهاد می کنم که آموزش، تبدیل به اصل درمان شود تا بر اساس آن پزشک موظف به آموزش بیمار باشد، در غیر این صورت به انجمن مراجعه کنند و آموزش ببیند.
وی با بیان اینکه بیش از 380 میلیون نفر در سطح دنیا مبتلا به دیابت هستند و تا 20 سال آینده این آمار به 600 میلیون نفر می رسد، یادآور شد: در کشور ما نیز پنج تا هفت میلیون فرد مبتلا به دیابت وجود دارد.
عباسی بیان کرد: افزایش تعداد دیابتی ها در کشور ما با دنیا متفاوت است. به گونه ای که در دنیا تعداد مبتلایان به دیابت 55 درصد افزایش خواهد یافت اما در ایران 100 درصد، علت آن هم می توان ناشی از تغییر سبک زندگی، کم تحرکی، تغذیه نادرست، مصرف فست فودها و غذاهای کنسروی دانست که تمام این ها به معضل چاقی منجر می شود.
این کارشناس دیابت تأکید کرد: متأسفانه سیستم بهداشتی ما به جای سلامت نگر بودن بیمارنگر است.
به گفته وی نیمی از دیابتی ها از بیماریشان بی اطلاع هستند و نیمی که آگاهی دارند اصلاً به پزشک مراجعه نمی کنند.
تهرام/9350/1348
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]