واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرماندار همدان: دولت برای مقابله با کم آبی برداشت آب چاهها را محدود کرد همدان- ایرنا - فرماندار همدان گفت: یکی از اقدامات دولت برای مقابله با بحران کم آبی، محدود کردن برداشت آب از چاهها است.
به گزارش ایرنا "علی تعالی" روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: برداشت های بی رویه از چاههای غیر مجاز و مجاز موجب کاهش منابع زیرزمینی شده است که در این راستا دولت بر انسداد چاههای غیر مجاز تاکید بسیار دارد.
وی اضافه کرد: شهرستان همدان 237 حلقه چاه غیرمجاز دارد که با برنامه ریزی انجام شده اقدام به انسداد چاههای غیر مجاز شد و تاکنون 25 حلقه چاه در شهرستان مسدود شده است.
وی اظهار کرد: نصب کنتورهای هوشمند برای چاههای مجاز از دیگر اقدامات انجام شده شهرستان همدان برای مقابله با بحران کم آبی است.
فرماندار همدان گفت: یکی دیگر از رویکردها برای مقابله با کم آبی استفاده از آبیاری تحت فشار و بارانی است که برای این امر دولت 85 درصد از هزینه های این طرح را تقبل می کند.
تعالی اضافه کرد: در حال حاضر 14 هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان همدان زیر پوشش آبیاری تحت فشار هستند و کشاورزان برای استفاده از آبیاری تحت فشار ترغیب و تشویق شدند و اکنون تعداد متقاضیان بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه به دلیل بحران کم آبی و استفاده بیش از حد کشاورزان از چاهها 9 روستا در مقطع زمانی کوتاه به وسیله تانکر آبرسانی می شدند گفت: این تعداد روستا اکنون به حداقل رسیده است.
فرماندار همدان با اشاره به برگزاری همایش سرمایه گذاری که اواخر هفته جاری در همدان برگزار می شود گفت: همدان در زمینه گردشگری، صنایع تبدیلی، کشاورزی و معدن نیازمند جذب سرمایه گذار بخش خصوصی است.
تعالی با بیان اینکه همدان استان کشاورزی است و در زمینه تولید سیب زمینی رتبه های خوبی را کسب کرده است گفت: همدان با این تولیدات نیازمند ایجاد صنایع تبدیلی است چرا که اکنون 70 درصد محصولات به صورت خام صادر می شود.
وی اضافه کرد: بسیاری از سرمایه گذارن داخلی و خارجی تمایل به جذب سرمایه گذاری در زمینه گردشگری دارند که باید شرایط لازم برای اقدامات آنان انجام شود.
وی افزود: عصر طلایی هگمتانه یکی از طرح هایی است که توسط بخش خصوصی در هشت و نیم هکتار در حال احداث است که سرمایه گذار آن چهار هزار میلیارد ریال برای این طرح سرمایه گذاری می کند که با بهره برداری از آن زمینه اشتغال برای سه هزار نفر فراهم خواهد شد.
* 22 طرح شهرستان همدان تعیین تکلیف شدند
فرماندار همدان با بیان اینکه این استان برای تعیین تکلیف واحدهای تولیدی که دارای مشکل بودند اقدامات خوبی را انجام داده است گفت: 22 طرح شهرستان که دارای بدهی معوقه بودند تعیین تکلیف شدند.
تعالی اضافه کرد: 52 طرح در شهرستان همدان دارای بدهی معوقه بودند که 34 طرح در صنعت، 14 طرح کشاورزی و مابقی در بخش گردشگری بوده است.
وی گفت: از این تعداد، 14 طرح که برای دریافت سپرده با موانعی روبرو بودند که از این تعداد هشت طرح به نتیجه رسیده است.
*همدان سایت مسکن مهر بدون متقاضی ندارد
فرماندار همدان با بیان اینکه در شهرستان همدان سایت مسکن مهر بدون متقاضی وجود ندارد گفت: تاکنون در شهرستان همدان 9 هزار و 975 واحد مسکن مهر بهره برداری شده است.
تعالی با بیان اینکه این تعداد واحد مسکن مهر در قالب تعاونی ها، تفاهم نامه سه جانبه، خود مالکی و شهرهای زیر 25 هزار نفر به بهره برداری رسیده است.
وی اظهار کرد: بهترین سایت مسکن مهر در جورقان ساخته شده که از لحاظ کیفیت و ساختمان واحدها از بهترین ها است که می تواند برای سایر مساکن مهر به عنوان الگو مورد توجه قرار گیرد.
به گفته وی برای خدمات روبنایی مساکن مهر از جمله ساخت مسجد، مدرسه و خانه بهداشت اقداماتی انجام شده که اکنون یک مدرسه با 60 درصد پیشرفت فیزیکی در مسکن مهر امید اکباتان و دو مسجد در مساکن مهر شهرک شهید مدنی در دست ساخت است.
*طرح آبرسانی از سد تالوار از مهمترین طرح های در دست اجرا در همدان است
فرماندار همدان با بیان اینکه طرح آبرسانی از سد تالوار از مهمترین طرح های در دست اجرا است گفت: با اتمام این طرح شهرهای همدان، کبودراهنگ، بهار، لالجین، مریانج و تعدادی از روستاهای شهرستان از این طریق تامین خواهد شد.
تعالی اضافه کرد: از مجموع 138 کیلومتر خط انتقال آبرسانی تاکنون 85 کیلومتر آن لوله گذاری شده است که شش کیلومتر آن در شهر همدان است.
وی افزود: تاکنون برای اجرای این طرح یک هزار و 900 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده که اتمام آن نیازمند سه هزار میلیارد ریال است.
وی تکمیل تصفیه خانه فاضلاب، تکمیل تالار قرآن، شهرک صنعتی نمایشگاه بوعلی، مجتمع باغ ملل، مجتمع گردشگری پرشین یاقوت، پارک آبی مروارید غلتان، پتروشیمی هگمتانه، طرح توسعه شیشه همدان را از دیگر طرح های مهم در دست اجرای این شهرستان عنوان کرد.
*کارهای مطالعاتی برای توانمند سازی چهار منطقه همدان انجام می شود
فرماندار همدان با بیان اینکه کارهای مطالعاتی برای توانمند سازی چهار منطقه همدان انجام می شود گفت: این مناطق شامل جاده فقیره، سیلو، دره مراد بیگ و دیزج است که برای نوسازی و بهسازی آن کارهای مطالعاتی آن انجام خواهد گرفت.
تعالی افزود: توانمند سازی حاشیه شهر همدان از سال 83 و در سفر رهبر معظم انقلاب به همدان به تصویب رسید و تاکنون برای اجرای خدمات زیرساختی این مناطق 217 طرح با 510 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وی اظهار کرد: مناطق حاشیه شهر همدان شامل خضر، مزدقینه، حصار امام، دیزج و چرمسازی است که حدود 120 هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است.
7523/2624
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]