تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836813742




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آمریکا و چین به رویارویی می رسند؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اوباما در شرق آسیا آمریکا و چین به رویارویی می رسند؟ تهران- ایرانا- سفر یک هفته ای «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا، به چین و منطقه شرق آسیا به منظور شرکت در اجلاس سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوسیه نشان می دهد که واشنگتن تلاش می کند در 2 حوزه اقتصادی و امنیتی در این منطقه، دست به ائتلاف سازی فرای چین بزند.


سیاست «ثقل آسیایی»(Pivot to Asia) سیاستی که «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه پیشین آمریکا در سال 2009م (1388) در مجله «فارین افیرز» برای نخستین بار از آن سخن به میان آورد، اگرچه در سال 2009 و از سوی دولت دموکرات «باراک اوباما» اعلام شد اما برآیند 10 ساله تفکرات و رویکردهای راهبردی در درون ساختار تصمیم گیری راهبردی آمریکا بود.
آنچه آمریکایی ها طی سال های پس از اعلام این سیاست نیز دنبال کردند در 2 مسیر برنامه ریزی شده بود؛ مسیر نخست، ایجاد ائتلافی سیاسی- اقتصادی از متحدین آمریکا در منطقه شرق و جنوب شرقی آسیا و مسیر دوم که دورنمای آن بر پایه ایجاد یک ائتلاف نظامی و ادغام این منطقه در یک مجموعه امنیتی همگرا گذاشته شده است.
در این چارچوب، مقام های سیاسی و امنیتی در واشنگتن از بالاترین مقام آن یعنی رییس جمهوری، وزیر امورخارجه تا مقام های نظامی و امنیتی گرفته بارها به این منطقه سفر کردند تا سیاست ثقل آسیایی در مسیر عملیاتی قرار بگیرد.
در این زمینه نیز، رییس جمهوری آمریکا روز دوشنبه نوزدهم آبان، در قالب یک سفر یک هفته ای به این منطقه، در حالی به چین رسید که اجلاس سران «سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوسیه» (اپک) در پکن برگزار شد.
سازمان همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوسیه (APEC) یکی از سازمان هایی است که در سال 1989 م (1368) با هدف ایجاد همگرایی اقتصادی در میان کشورهای حوزه اقیانوس آرام تشکیل شد.
میانمار و استرالیا مقصد سفرهای بعدی اوباما اعلام شده است.
اجلاس اپک را شاید بتوان نخستین ابزار و مسیر واشنگتن برای ایجاد یک منطقه اقتصادی همگرا توصیف کرد؛ به ویژه اینکه آمریکایی ها تلاش می کنند تا با عبور از روسیه و چین در قالب طرحی به نام «همکاری دو سوی اقیانوسیه» با حضور دوازده کشور، این ائتلاف سیاسی و اقتصادی را قوام بخشند.
همچنین، هرچند کشورهای حوزه اقیانوس آرام در طول یک دهه گذشته تلاش کرده اند تا دستکم در حوزه اقتصادی، همگرایی نسبی میان اعضا ایجاد کنند اما رویکرد متفاوت هریک از اعضا به ویژه اعضای قدرتمند این سازمان مانند آمریکا، چین و روسیه به موضوع مدیریت اقتصادی و سیاسی جهان نتوانسته برآیندهای مشخصی داشته باشد و این برآیندها به نتایج عملیاتی منجر شود.
در حوزه امنیتی نیز، واشنگتن از همان آغاز در چارچوب یک سیاست مستقل امنیتی تلاش کرده تا موضوع مهار چین در برنامه و ترتیبات امنیتی منطقه شرق آسیا قرار گیرد؛ طرح ایجاد سپر دفاع موشکی در شرق آسیا (ژاپن و کره جنوبی) و تقویت ناوگان نظامی آمریکا در مرزهای چین از جمله اقدام های امنیتی واشنگتن طی این سال ها بوده است. هرچند اوباما هفته گذشته در گفت و گو با خبرگزاری رسمی چین (شینهوا) اعلام کرد که به دنبال مهار این کشور نیست.
اوباما در این زمینه گفت به طور کامل این ادعا را که آمریکا به دنبال کنترل چین است رد می کند. وی همچنین خواستار کنار گذاشتن افکار مبتنی بر بازی حاصل جمع صفر شد.
اوباما گفت: «من به طور جدی فکر می کنم که ما می توانیم از تکرار تاریخ جلوگیری کنیم، ما پیش از این شاهد رقابت های مخرب میان قدرت های حاضر و قدرت های در حال ظهور بوده ایم».(1)
اما آنچه در شرق آسیا رخ می دهد و اقدام های واشنگتن نیز نشان دهنده آن است، حاکی از تقویت حضور آمریکا در شرق آسیا و منطقه اقیانوس آرام در چارچوب سیاست ثقل آسیایی است. همچنین واشنگتن در شرق آسیا به دنبال ایجاد توازن قدرت هم در حوزه سیاسی- اقتصادی و هم در حوزه نظامی- امنیتی است.
در فرجام به نظر می رسد، حضور باراک اوباما در چین و منطقه شرق آسیا هرچند می تواند فرصتی برای ثبات آفرینی در روابط آمریکا با چین در حوزه های سیاسی و اقتصادی باشد، اما روندهای کنونی در رفتار امنیتی آمریکا در شرق آسیا نشان می دهد که واشنگتن به طور گسترده به دنبال محدودسازی چین در حوزه اقیانوس آرام است؛ به ویژه اختلاف های چین و ژاپن بر سر جزایر مورد مناقشه 2 طرف با حمایت واشنگتن از توکیو همراه بوده است.
منابع
1. http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930820000042
از سهراب انعامی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**2040**1358


24/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن