تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تو را سفارش مى‏كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820821514




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علامه طباطبایی در تفسیر بین آیات و روایات وفاق ایجادکرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله استادی: علامه طباطبایی در تفسیر بین آیات و روایات وفاق ایجادکرد قم - ایرنا- استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر البیان به خوبی میان آیات قران کریم و روایات معصومین(ع) وفاق ایجاد کرده است.


به گزارش ایرنا، آیت الله رضا استادی جمعه شب در همایش بین المللی اندیشه های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان در قم افزود: در برخی تفاسیر، روایات رها شده اند ولی علامه طباطبایی با بررسی روایات، نتیجه کامل و دقیقی به مخاطب ارائه کرده است.
وی با اشاره به اینکه تفسیر المیزان یک تفسیر اجتهادی به معنای واقعی است، گفت: مرحوم علامه از روایات صرفنظر نکرد بلکه آنها را به صورت دقیق مورد مطالعه قرار داده که با آیات قران سازگاری دارند یا نه.
آیت الله استادی ادامه داد: برخی بدون مطالعه می گویند علامه طباطبایی به روایات توجه نداشت در حالی که اینگونه نبود.
وی افزود: تفاسیر زیادی از صدر اسلام تاکنون نوشته شده که هر کدام در جای خود ارزشمند است ولی قطعا علامه طباطبایی در تفاسیر قبلی نواقصی دیده که المیزان را نوشته است.
آیت الله استادی اظهار داشت: بخشی از امتیازهای تفسیر المیزان به خاطر شخصیت علمی، فقهی و دینی علامه طباطبایی است و هر مدرس و محقق حوزوی و دانشگاهی که بخواهد کار قرآنی انجام دهد باید با مبانی المیزان آشنایی پیدا کند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: در تفسیر المیزان آمده است که قرآن برای همه مردم نازل شده است، مردم اعم از مردم عادی، دانشمندان و فضلا و... هستند بنابراین تفسیر باید برای همه قابل فهم باشد.
آیت الله استادی گفت: اصطلاحات ذهنی خود را نباید در تفسیر قاطی کنیم، هر چیز جای خود دارد ودر تفسیر المیزان به این مسائل توجه دقیق شده است.
وی ادامه داد: در بحث متشابهات، برخی تفاسیر آیه را مطرح کرده و احتمال را رها کردند، در حالی که علامه طباطبایی نه به اقول بی اعتنایی کرده و نه آنها را رها کرد، ایشان چند قول را مطرح کرده و با استدلال آنها را نیز رد کردند و مخاطب خود را قانع کرد.
آیت الله استادی خاطرنشان کرد: برخی تفاسیر چند احتمال را بیان و بعد رها می کنند، تفاسیری که چند احتمال دارد نمی توان به آن استناد کرد.
وی گفت: نه تنها در تفسیر، بلکه در سخنرانی ها اگر ما بخواهیم احتیاط کنیم حرفی است ولی وقتی به نتیجه رسیدیم نباید از علامه طباطبایی محتاط تر باشیم.
آیت الله استادی اظهار داشت: علامه طباطبایی در تفسیر المیزان متشابهات را به حداقل رسانده است.
وی همچنین گفت: نباید بعد از تفسیر المیزان، همه چیز را تمام شده بدانیم، علامه طباطبایی اثبات کرده که قرآن همیشه جای کار دارد و المیزان خاتم التفاسیر نیست.
همایش بین المللی اندیشه های علامه طباطبایی در تفسیر المیزان جمعه شب با سخنرانی آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید و آیت الله رضا استادی از اساتید برجسته حوزه در قم پایان یافت.
در این همایش که روز گذشته به همت موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) قم و با همکاری تعدادی از مراکز داخلی و خارجی آغاز شده بود ، 52 مقاله در کمیسیون های تخصصی و همایش ارائه شد.
بر اساس این گزارش، در مراسم اختتامیه که همزمان با سالروز ارتحال آن مفسر بزرگ قرآن کریم برگزار شد از نویسندگان مقالات برتر و مراکز فعال در برگزاری این همایش تقدیر شد. ک/3
7401/ 550/


24/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن