واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رسانه ها با اصلاح سبک تغذیه نادرست، سلامت عمومی را افزایش دهند تهران- ایرنا- یک مدرس دانشگاه گفت: با توجه به گسترش بیماریهای مختلف، مهمترین و کاربردی ترین نقش رسانه های حوزه سلامت اصلاح سبک تغذیه ای مردم ازطریق آموزش های مدون برای افزایش سلامت عمومی است.
فتانه انفرادی روز جمعه به مناسبت بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: تمام رسانه های نوشتاری و دیجیتالی در عصر ارتباطات و اطلاعات و تکنولوژی های نوین ارتباطی نقش بسیار مهمی را در ارتقای سلامت جامعه می توانند ایفا می کنند.
وی افزود: با توجه به معضلات زیاد حوزه سلامت و عزم دولت برای رفع دغدغه های مردم در بحث سلامت، بهداشت و درمان، لازم است رسانه ها نیز همگام با دولت قدم های اساسی را در این زمینه بردارند.
انفرادی در حاشیه این نمایشگاه گفت: یکی از مهمترین کمک هایی که رسانه ها می توانند انجام دهند، در راستای تغییر سبک زندگی مردم است؛ بسیاری از مردم اطلاعات کافی در مورد آداب تغذیه ای صحیح ندارند و به همین دلیل گرفتار بیماری می شوند.
وی گفت: رسانه های فعال در حوزه سلامت می توانند سبک صحیح زندگی را که بخشی از آن شامل آموزش سبک تغذیه ای است، ارایه دهند.
انفرادی با اشاره به شمار زیاد مخاطبان حوزه سلامت به ویژه در کشورهای درحال توسعه مانند ایران، افزود: بسیاری از روزنامه های موجود در کشورهای درحال توسعه صفحات خاصی را به موضوعات مربوط به سلامت و محیط زیست اختصاص می دهند چراکه متوجه شده اند مخاطبان مطالب مرتبط با سلامت زیاد هستند.
این مدرس دانشگاه نتیجه گرفت: بنابراین رسانه ها می توانند نقش بسیار بزرگی در ارتقای سطح دانش تغذیه ای و در نهایت ارتقای سطح سلامت جامعه داشته باشند.
به گفته دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مطالعات نشان داده که 50 درصد ایرانیان بدون اینکه آگاه باشند، مبتلا به پرخوری هستند.
وی افزود: با افزایش جمعیت کشور و کاهش مرگ و میرها، امید به زندگی در ایران افزایش یافته و به دلیل جوان بودن جمعیت کنونی کشور، خطر ابتلا و شیوع بیماری های قلبی عروقی در سال های آینده کشور را تهدید می کند.
ملک زاده با بیان اینکه بر اساس آمارهای سال 2012 میلادی حدود 17 و نیم میلیون نفر در دنیا جان خود را بر اثر بیماری های قلبی عروقی از دست داده اند، تصریح کرد: این مشکل در کشورهای در حال توسعه چشمگیرتر است و در ایران نیز در سال 2010 میلادی، از 351 هزار مرگ، بیش از 165 هزار مورد به سکته های قلبی و مغزی مربوط بوده است.
علیرضا مهدوی مدیر برنامه دیابت وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه 4.5 تا 5 میلیون دیابتی در ایران وجود دارد، گفت: 35 درصد قطع عضوهایی که غیر از حوادث در کشور به وقوع می پیوندد مربوط به مبتلایان به دیابت است.
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی پیش بینی کرده است که این تعداد تا سال 2030 میلادی به 6.5 میلیون نفر برسد.
علمی(4)1834**1599
23/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]