محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832634674
رسانه ها و رقیبی به نام شبکه های اجتماعی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وقتی شبکه های اجتماعی رسانه ها را کنار می زنند رسانه ها و رقیبی به نام شبکه های اجتماعی تهران - ایرنا - ظهور اینترنت هر چند فعالیت های رسانه های تصویری و مکتوب را آسان و سریع تر کرد اما به ایجاد شبکه های اجتماعی نیز منجر شد که کم کم نقش رسانه های سنتی و پیشین را کمرنگ می کند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، رسانه های جمعی مانند رادیو، تلویزیون و مطبوعات و خبرگزاری ها که محصولات و تولیدات آنها زمانی تنها خوراک مخاطبان بود اما اکنون رقیب سرسختی مثل شبکه های اجتماعی پیدا کردند که در سریع ترین زمان اطلاعات مورد نیاز مخاطبان را ارایه می کنند.
اطلاعات این شبکه ها دربرخی از موارد به خاطر کنترل کمتر حتی موثق تر و جزیی تر از رسانه های سنتی به مخاطبان ارایه می شود.
کارکرد شبکه ها و رسانه های اجتماعی (social Media)مانند فیس بوک، توئیتر، یوتیوب و گوگل پلاس به حدی است که حتی رسانه های سنتی برای ادامه فعالیت خود از این شبکه ها برای ارایه محصولات خود به مخاطبان کمک می گیرند.
** تفاوت رسانه های اجتماعی و رسانه های جمعی
رسانه های اجتماعی امروزه به عنوان عامل تحولات و تغییرات در عصر حاضر محسوب می شوند؛ رسانه هایی که به نظر می رسد قرار است جا پای رسانه های جمعی قرار دهند؛ زیرا جنس مخاطب این رسانه ها مخاطب منفعل نیست، بلکه جنس آنها کاربران تولیدی محتوا است.
امروزه مخاطب در رسانه های اجتماعی حضور بیشتری و تعاملات سریع تری نسبت به رسانه های جمعی دارند. سرعت و شتاب اخبار امروز به نحوی گسترش یافته است که دیگر مخاطب، تحمل و صبر با تأخیر اخبار را ندارد و به دنبال اخبار لحظه ای و پوشش همه جانبه است. اینجاست که دیگر مخاطب تحمل ندارد و به سوی رسانه های اجتماعی می رود.
رسانه های اجتماعی به عنوان سرآمد وب به شمار می روند و توانسته اند بیشترین نفوذ را در بین کاربران اینترنت داشته باشند، رسانه های اجتماعی در مقایسه با رسانه های جمعی (مانند رادیو، تلویزیون و مطبوعات) که همچنان مخاطب زیادی دارند، از نظر جذب مخاطب رشد بیشتری دارند و روند رشد آنها کاملاً صعودی است، در حالی که این روند در رسانه های جمعی نزولی است و به مرور تأثیرگذاری رسانه های اجتماعی نسبت به رسانه های جمعی بیشتر می شود.
کاربران در رسانه های اجتماعی دروازه بان یا گزینشگر نیستند، بلکه آنها بازیکنانی فیکس در میدان مسابقه (رسانه های اجتماعی) به شمار می روند.
**ویژگی های رسانه های اجتماعی
رسانه های اجتماعی برخلاف تصور که هیچ قاعده و اصولی ندارند، دارای ویژگی ها و ساختارهای حرفه ای هستند. 14 ویژگی رسانه های اجتماعی شامل گفت و گوی دو طرفه، باز شدن دیالوگ ها به وسیله ی مخاطبان، ایجاد درگیری، تشویق به مشارکت، فعال کردن همکاری و برانگیختن شخصیت است.
همچنین گران نبودن، افزایش اعتبار،اعتدال و برابری، تولید محتوا توسط کاربر،حس مالکیت محتوا، افزایش صداقت و مکانی برای ارایه محتوای داغ از ویژگی های رسانه های اجتماعی است.
با این حال یک ویژگی مهم رسانه های اجتماعی تولید محتوا در قیاس با رسانه های جمعی، بسیار ارزان تمام می شود؛ به عبارت بهتر، تولید محتوا رایگان است و این عامل جذابیت این رسانه ها را بیشتر کرده است.
** رسانه های جمعی
رسانه های جمعی، عبارت است از مجموعه ای از وسایل ارتباطی که عموماً با ارتباطی یکسویه به دنبال جمعی از مخاطبان هستند. رسانه های دیداری و شنیداری و چاپی مثل تلویزیون، رادیو و روزنامه، از جمله مهمترین رسانه های جمعی هستند. شاید ظهور صنعت چاپ، نقطه ی آغاز رسانه های جمعی در دنیا بود.
**تفاوت بین رسانه های اجتماعی و رسانه های جمعی
رسانه های اجتماعی و رسانه های جمعی از نظر فعالیت با هم متفاوتند هرچند در نگاه نخست شاید این گونه متصور نشود.
برخی از مشخصاتی که به توصیف تفاوت های رسانه های اجتماعی و رسانه های جمعی کمک می کنند از این قرارند: دامنه دسترسی، تکنولوژی رسانه های اجتماعی و رسانه های جمعی هر دو امکان گسترش دسترسی را فراهم می کنند و می توانند به مخاطبانی جهانی دست یابند. اما رسانه های جمعی به طور شاخص از یک شبکه سازمانی متمرکز برای سازماندهی، تولید و انتشار استفاده می کنند، در حالی که رسانه های اجتماعی ذاتاً تمرکززدایی شده تر و کمتر سلسله مراتبی هستند و یا نقاط متعدد تولید و مصرف مشخص می شوند.
قابلیت دسترسی: وسائل تولید برای رسانه های جمعی به طور معمول در اختیار دولت و/یا شرکت های خصوصی هستند؛ رسانه های اجتماعی به طور رایگان یا با هزینه ی ناچیز در دسترس عموم مردم هستند.
سهولت استفاده: تولید رسانه های جمعی به طور معمول نیاز به مهارت ها و آموزش اختصاص دارد. در مقابل، اغلب تولید رسانه های اجتماعی، به مهارت ها و آموزش اختصاصی نیاز ندارد یا تنها به تجدید برداشتی از مهارت های موجود نیاز دارند؛ از لحاظ نظری هر کسی با دسترسی به اینترنت می تواند وسائل تولید رسانه های اجتماعی را به کار بیاندازد.
ارتباط فوری : زمان تأخیری میان مواد ارتباطی تولیدشده در رسانه های جمعی ممکن است طولانی باشد در حالی که در رسانه های اجتماعی امکان پاسخ های تقریباً فوری وجود دارد؛ تنها مشارکت کنندگان تعیین کننده ی هر تأخیری در پاسخ هستند.
محدودیت : در تمام رسانه های جمعی مانند رادیو، تلویزیون و روزنامه، محدودیت تولید محتوا داریم، در حالی که در رسانه های اجتماعی محدودیتی برای تولید محتوا نیست؛ زیرا در آنجا بحث، دیده شدن محتواست.
اعتبار:فضای رسانه های جمعی کاملاً رسمی است و محتوا تا حدود زیادی معتبر است، اما فضای رسانه های اجتماعی غیررسمی و محتوا کمتر مورد اعتبار است؛ البته کاربران به راحتی می توانند محتوای مورد شایعه و غیرمعتمد را شناسایی و معرفی کنند.
چند رسانه ای: محتوا در رسانه های جمعی محدود به صدا، تصویر یا متن است؛ در حالیکه در رسانه های اجتماعی این محدودیت بسیار کمتر است و قابلیت ناوبری وجود دارد.
تحریریه: در همه رسانه های جمعی، تیم تحریریه وجود دارد که محتوا را تولید می کنند، اما در رسانه های اجتماعی تیم تحریریه ای برای تولید محتوا نیست، بلکه تیم مانیتورینگی برای رصد محتوا موجود است.
سانسور: سانسور محتوا در رسانه های جمعی بیداد می کند، محتوا از طرف سازمان های درونی و بیرونی، و تحریریه به اندازه ی کافی سانسور می شود، اما در رسانه های اجتماعی، سانسور به شدت کمتر است، مگر اینکه محتوا ضد ارزشی باشد که کاربران آن را گزارش کرده باشند؛ البته بدون سانسور هم نیست.
قیمت : تولید محتوا و دسترسی به محتوای رسانه ای جمعی در مقایسه با رسانه های اجتماعی گران است؛ زیرا در رسانه های اجتماعی با کمترین امکانات می توان بیشترین محتوا را تولید کرد.
**تفاوت رسانه های اجتماعی و شبکه های اجتماعی
رسانه و شبکه های اجتماعی جزو محبوب ترین های امروز وب به شمار می روند؛ واژه هایی که در برخی موارد در مفاهیم و تعاریف همپوشانی دارند، اما تفاوت هایی نیز دارند که شناخت آن ها مسیر فعالیت در آن دو را روشن می کند.
این در حالی است که اکثر کارشناسان، کاربران و سازمان ها فکر می کنند که تعریف رسانه ای اجتماعی و شبکه اجتماعی یکی است و این کاملاً اشتباه است که درنهایت باعث سردرگمی عملی فعالیت ها می شود. اما امروز دیگر تقریباً همه کارشناسان بر این باورند که شبکه های اجتماعی مجازی، بخشی از رسانه های اجتماعی هستند.
به بیانی دیگر، رسانه های اجتماعی در واقع یک استراتژی برای دستیابی به گروه های خاصی از مردم است درحالی که شبکه های اجتماعی یک ابزار برای اتصال با مردم است.
به عنوان مثال LinkedIn یک شبکه اجتماعی محبوب است که مردم از آن، جهت تعامل حرفه ای برای کسب و کار استفاده می کنند. اما یوتیوب محبوب ترین سایت بارگذاری و اشتراک ویدیو برای تمام جهان است. این مثال ساده و کامل از تفاوت بین توده و مردم در تعاریف رسانه و شبکه وجود دارد.
با این حال امروز فیس بوک، توییتر و گوگل پلاس، قابلیت ها و ویژگی های شبکه ها و رسانه های اجتماعی را با هم دارند و درواقع این دلیل سردرگمی بین این دو است. به عنوان مثال توییتر یک شبکه اجتماعی است، اما شبکه های اجتماعی توییتر نیستند؛ زیرا توییتر تمام قابلیت های شبکه های اجتماعی را ارائه نمی دهد اما ساختار آن منطبق بر استراتژی شبکه های اجتماعی است. در عین حال می توان آن را شبکه ی اجتماعی نامتقارن نیز نامید.
بنابراین رسانه های اجتماعی راهی برای انتقال و یا اشتراک گذاری اطلاعات با مخاطبان گسترده ای است. هر کسی فرصت برای ایجاد و توزیع اطلاعات دارد، لذا همه نیاز به اتصال به اینترنت دارند و این امر قابلیت رقابت را ایجاد می کند. در حالی که شبکه های اجتماعی عامل تعامل است، گروه هایی از مردم با منافع مشترک، یا ذهن مشابه، وابسته به یکدیگر که در سایت های اجتماعی رابطه ایجاد می کنند.
رسانه های اجتماعی و شبکه های اجتماعی با اینکه از یکدیگر متمایز هستند، به یکدیگر متصل هستند و به نظر می رسد که این دو مجبورند در برخی موارد همپوشانی داشته باشند؛ اما این مخاطب است که لایه های اهداف خود را در آن ها بسط می دهد و به فکر توسعه ی فعالیت شخصی و سازمانی است؛ لذا تبادل اطلاعات در آن ها، منطبق بر اهداف مخاطب جاری می شود.
آنچه مسلم است، رسانه های اجتماعی در حال جوش و خروش از طریق محتوا هستند. پویایی ای که کاربران آن ها را خلق و به اشتراک می گذارند. بنابراین سرمایه ی اجتماعی در رسانه های اجتماعی وجود دارد که هر رسانه، سازمان یا دولتی به دنبال استفاده از این سرمایه ی اجتماعی است، اما در این بین، اخلاق رسانه ای مطرح می شود.
رسانه های اجتماعی در حال جایگزین شدن رسانه های جمعی هستند. اگر سازمان های خبری این واقعیت را درک نکنند، مطمئناً زودتر حذف می شوند؛ زیرا باید هرچه سریع تر با این رسانه ها همگام شوند و آن ها را به خدمت بگیرند وگرنه رسانه های اجتماعی به راحتی آن ها را دور می زنند و خود را جایگزین می کنند.
باید واقعیت مخاطب محوری رسانه های اجتماعی را درک کنیم و آن ها را به رسمیت بشناسیم، نباید چشممان خود را به روی محتوای تولیدی این رسانه ها که افکار عمومی واقعی مردم هستند ببندیم، بلکه می توان با استراتژی مناسب از این محتوا بهره مندی لازم و با رعایت اصول اخلاقی انجام داد. تا همه در این معادل امروز جهان رسانه ای برنده باشند.
فراهنگ ** 1569**1601**
22/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
ثبتنام ۳۰۰ رسانه در نمایشگاه مطبوعات+ اسامی
ثبتنام ۳۰۰ رسانه در نمایشگاه مطبوعات اسامیتاریخ انتشار چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۹ ۱۶ ۳۰۰ رسانه از صبح امروز با مراجعه به سایت ثبتنام بیستمین نمایشگاه مطبوعات خبرگزاریها و پایگاههای خبری ثبت نام قطعی کردهاند و جای غرفه خود را هم مشخص ساخته&zwnjویژه برنامه های شبکه دو در روزهای تاسوعا و عاشورا
ویژه برنامه های شبکه دو در روزهای تاسوعا و عاشورا تاریخ انتشار دوشنبه 12 آبان 1393 ساعت 12 48 | شماره خبر 1705813016600180264 تعداد بازدید 0 پ پ به مناسبت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان در روزهای تاسوعا و عاشورا شبکه دو سیما ویژه برنامه هایی را برای مخاطبان این شبکه در نظرعضو هیأت علمی دانشکده علوم ارتباطات علامه طباطبایی: آفت روزنامه نگاری ایران قطع ارتباط دانشگاه و رسانه است
عضو هیأت علمی دانشکده علوم ارتباطات علامه طباطبایی آفت روزنامه نگاری ایران قطع ارتباط دانشگاه و رسانه استعضو هیأت علمی دانشکده علوم ارتباطات علامه طباطبایی قطع ارتباط بین دانشگاه و رسانهها را علت اصلی ضعف آموزش خبرنگاری دانست و گفت فارغالتحصیلان رشته روزنامهنگاری هیچ تجربهادر دانشگاه تهران نشست علمی بررسی سیاستگذاری شبکههای اجتماعی در ایران برگزار میشود
در دانشگاه تهراننشست علمی بررسی سیاستگذاری شبکههای اجتماعی در ایران برگزار میشودبه همت مرکز فرهنگ و سیاست سازمان جهاد دانشگاهی تهران و کانون فرهنگ ادب و اندیشه نشست علمی بررسی سیاستگذاری شبکههای اجتماعی در ایران در روز سهشنبه 27 آبان ماه برگزار خواهد شد به گزارش خبرنگارچهره ها در شبکههای اجتماعی/تصاویر
گزیده ای از فعالیت چهره های ایرانی در شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام فیسبوک توئیتر و … در ادامهمطلب مشاهده می کنید آنا نعمتی به عنوان کارشناس جواهرات زینتی به نمایشگاه بین المللی جواهرات در مسکو رفته است محسن چاوشی خیلی زود تر از موقع شروع به آموزش رانندگی به آقا Rبرنامه محرمی«آیتالله مکارم شیرازی» روی آنتن شبکه یک
برنامه محرمی آیتالله مکارم شیرازی روی آنتن شبکه یک خبرگزاری پانا برنامه تلویزیونی نهضت سیدالشهداء بر مدار عقل و عدل با محوریت سخنرانی آیت الله جوادی آملی به مناسبت ایام محرم به روی آنتن شبکه یک سیما میرود ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ آبان ساعت 08 49 به گزارش سرویس فرهنگی پانا به مناسبتولید ۲ برنامه علمی جدید در شبکه چهار
تولید ۲ برنامه علمی جدید در شبکه چهارشبکه چهار سیما ۲ برنامه زنده تلویزیونی برای مخاطبان علاقهمند به موضوعات علمی را تدارک دیده است این برنامهها چالشهای ژنتیک در تولد فرزندان معلول و دستاوردهای فناوری اطلاعات را بررسی و تصویر میکنند به گزارش خبرگزاری فارس برنامههای ژنتیک«شبکه اجتماعی» دردناک بود
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۵ مارک زورکربرگ بنیانگذار فیسبوک درباره فیلم شبکه اجتماعی دیوید فینچر گفت سازندگان این فیلم یکسری مطالب را سرهم کردهاند و این روند دردناک است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مارک زوکربرگ بنیانگذار شبکه اجتماعی فیسبوک که سال 2010رسانههای خارجی در بیستمین نمایشگاه مطبوعات چه برنامهای دارند؟
رسانههای خارجی در بیستمین نمایشگاه مطبوعات چه برنامهای دارند فرهنگ > رسانه - جزئیات برنامه معرفی رسانههای خارجی در بیستمین نمایشگاه مطبوعات از سوی نمایندگان مقیم آنها در کشور اعلام شد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین 17 رسانه خارجی در 7 روز برگزاری این نمایشگاه طیزیارت عاشورا سیستم هویت ساز شیعه است/ قواعد استفاده از شبکه های اجتماعی را بلد نیستیم
حجت الاسلام شهاب مرادی زیارت عاشورا سیستم هویت ساز شیعه است قواعد استفاده از شبکه های اجتماعی را بلد نیستیم کتاب هایی را مطالعه کنید که مطمئن باشید که در این کتاب انحرافی نیست از کتاب های ساده شروع کنید کتاب های استاد مطهری بسیار مفید است به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاچهره ها در شبکههای اجتماعی؛ از مهراوه شریفی نیا تا بهنوش طباطبایی |تصاویر|
چهره ها در شبکههای اجتماعی از مهراوه شریفی نیا تا بهنوش طباطبایی |تصاویر| در روزگاری که جامعه مجازی و شبکه های اجتماعی یکی از ارکان اصلی ارتباط افراد با یکدیگر شده است ستارگان و چهره های هر جامعه ای نیز این صفحات را برای ارتباط بهتر با طرفداران خود و مردم انتخاب کرده اند اینانتشارشماره هشتم ماهنامه مدیریت رسانه
انتشارشماره هشتم ماهنامه مدیریت رسانه شماره 8 ماهنامه مدیریت رسانه به عنوان ویژه نامه نخستین همایش بین المللی مدیریت رسانه در 100 صفحه به مدیرمسئولی مهدی قمصریان و سردبیری قاسم صفایینژاد منتشر شد نسیم شماره 8 ماهنامه مدیریت رسانه به عنوان ویژه نامه نخستین همایش بین المللی مدیرنقشه جانمایی غرفهها در نمایشگاه مطبوعات منتشر شد/ ثبت نام ۳۵۰ رسانه تا صبح امروز
نقشه جانمایی غرفهها در نمایشگاه مطبوعات منتشر شد ثبت نام ۳۵۰ رسانه تا صبح امروزنقشه جانمایی غرفه ها برای حضور در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها منتشر شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از ستاد اطلاع رسانی جشنواره مطبوعات متقاضیان شرکت در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزمشروح نشست مشترک خبرگزاریهای فارس و تسنیم در بیستمین نمایشگاه مطبوعات قلیزاده: برخی رسانهها در حاشیه اسیدپا
مشروح نشست مشترک خبرگزاریهای فارس و تسنیم در بیستمین نمایشگاه مطبوعاتقلیزاده برخی رسانهها در حاشیه اسیدپاشی بویی از رسالت خود نبردند موسوی برخی رسانهها با راهزنی خبری ماجرای اجتماعی را به بحران تبدیل کردنددر نشست مشترکی که میان مدیران عامل خبرگزاریهای فارس و تسنیم در بیستمآغاز ثبت نام رسانهها برای حضور در نمایشگاه مطبوعات
پنجشنبه ۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۹ در نخستین روز ثبت نام قطعی بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها 320 رسانه ثبت نام قطعی غرفهی خود را از طریق سامانهی الکترونیکی مربوط انجام دادند به گزارش سرویس رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علاوه بر 9 واحد روابط عمومی و 18 واحد مرتبط بارسانهها، میانجیگر روابط اجتماعی / یادداشت وزیر ارشاد برای نمایشگاه مطبوعات
رسانهها میانجیگر روابط اجتماعی یادداشت وزیر ارشاد برای نمایشگاه مطبوعات فرهنگ > رسانه - علی جنتی وزیر ارشاد در نخستین بولتن نمایشگاه مطبوعات که توسط روزنامه جهان صنعت منتشر شد در سرمقالهای درباره نقش رسانهها نوشت به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین نخستین شماره بولتثبت نام 210 رسانه برای حضور در بیستمین نمایشگاه مطبوعات/ ثبت نام ادامه دارد
ثبت نام 210 رسانه برای حضور در بیستمین نمایشگاه مطبوعات ثبت نام ادامه داردستاد برگزاری بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها از ثبت نام قطعی 210 رسانه تاکنون برای حضور در این نمایشگاه خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس ۲۱۰ رسانه تا ساعت 15 12 دقیقه چهارشنبه هفتم آبانماه برای ح-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها