تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خوش نیت باشد روزیش زیاد می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805492402




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فتح مدار ۳۶هزار کیلومتری/ در حوزه موشکی در اوجیم


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: فتح مدار ۳۶هزار کیلومتری/ در حوزه موشکی در اوجیم


روزی که وارد اولین هسته موشکی سپاه شدند، فکرش را هم نمی‌کردند که روزی برد موشک هایشان به چندصد کیلومتر برسد اما حالا برای فتح مدارهای ۳۶هزار کیلومتری در فضا برنامه‌ریزی می‌کنند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از تسنیم، سردار سید مجید موسوی از روزهای ورود موشک‌های جدید در پایان جنگ به یگان موشکی سپاه گفت و توضیح داد که چطور این راه اقتدار 30 ساله طی شد و حالا اگر مقاومت منطقه در مقابل رژیم صهیونیستی قد علم می کند مدیون کجاست.

آنچه در زیر می خوانید گفتگویی است با سردار سید مجید موسوی، جانشین نیروی هوافضای سپاه که در ویژه نامه 30 سال اقتدار موشکی سپاه منتشر شده است.

* مختصات تندر چه بود و برای چه ماموریتی می خواستید از آن استفاده کنید؟

 در ابتدای قرارداد، برد این موشک 125 کیلومتر بود اما به جهت نیاز عملیاتی ما، روی برد 150 کیلومتر توافق کردیم و قرار داد بسته شد که دقتی هم زیر 250 متر داشت. تفاوت عمده این موشک با اسکاد در دقت آن بود چون سامانه‌های دقیق ناوبری و هدایت کنترل رویش قرار داشت.

 31 فروردین 67، آخرین موشک ایران به سمت عراق شلیک شد. می‌توان گفت که این روز، پایان جنگ شهرها بود؟

جنگ بعد از این تاریخ و حتی پس از پذیرش قطعنامه توسط ایران ادامه پیدا کرد اما عملیات موشکی متوقف شد. عراق اگرچه به موشک های با برد بیش از 300 کیلومتر با نام «الحسین» دست پیدا کرد اما نتوانست دست بالا را داشته باشد. برای همین آنها پذیرفتند که در 31/1/67 دست از جنگ شهرها بردارند و در صحنه زمینی با ما درگیر باشند.

این مقطع، دورانی است که پرسنل موشکی به ماموریت‌های زمینی رفتند و حتی برخی از آنها شهید، اسیر و یا مجروح شدند.

 گاهی این طور است که با پایان جنگ، برخی یگانها و موضوعات، اهمیت خود را از دست می‌دهد. اما این اتفاق در حوزه موشکی نیفتاد. چطور شد که این یگان هم حفظ شد و هم توسعه پیدا کرد؟

بعد از جنگ به نوعی وزن‌کشی شد که ببینیم هر یگان و هر سیستم سلاح چقدر در صحنه جنگ اثرگذار بوده است. البته نقش فرماندهان و مسئولین هم برای جا انداختن اهمیت موضوع، تاثیر داشت و شاید اینجا بتوان نقش شهید طهرانی مقدم را بیشتر احساس کرد.

ایده های ایشان از جهت تاثیرات فکری و  نوع نگاه بلندی که داشت، مورد قبول همه مسئولین بود و با وجود آنکه بالاخره پایان جنگ یعنی دوره بازسازی و برگشت به یک وضعیت آرامش و سرمایه گذاری در بخش هایی غیرنظامی، اما چون حسن آقا شخصیت کاریزمایی بود، تاثیر روانی جدی می توانست در مخاطبینش ایجاد کند.  او برای پذیرش توانمندی موشکی به عنوان یک مولفه مؤثر در تامین امنیت کشور، از آبروی خودش مایه گذاشت.

 از طرف دیگر، صرفا ما در موضوع نظامی دچار اختلال نشده بودیم، کشور به لحاظ اقتصادی هم تحت فشار جدی اما با همه این اوصاف، شهید مقدم توانست مسیری را باز بکند که در کنار این شرایط، بخش دفاع موشکی، یک نقطه شاخص محسوب شود.

قدرت موشکی اایران

امروز اگر پیشرفتی حاصل شده و ما حتی وارد موضوعات فضایی و سامانه‌های با سطح تکنولوژی بالا شده ایم، مرهون همان حرکتی است که آن موقع با این شکل ایجاد شد و در کنار همه محدودیت‌های اقتصادی، تجاری و بازرگانی، ریشه‌های خوبی در سپاه و بعد هم در وزرات دفاع شکل گرفت.

* از چه زمانی نیاز به موشک‌های با بُرد بلند احساس شد و اصلا چه شد که وارد این فاز شدید؟

راهبرد شهید مقدم یک راهبرد بلند مدت و با یک نگاه آرمانی بود. شاید نقطه روشن این تفکر راهبردی، برداشت های درستی بود که از نگاه حضرت امام(ره) و حضرت آقا داشت. اگر امروز افق های دید حضرت آقا افق های در سطح جهان است، بشریت را مورد توجه قرار می دهند، تمدن اسلامی را مطرح می‌کنند و یا حضرت امام(ره) این انقلاب را زمینه‌ساز انقلاب جهانی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرج شریف) می دانستند، شهید مقدم هم با چنین نگرشی موضوعات را دنبال می‌کرد.

می‌گفت که این ابزار، ابزار ولایت است و ما باید زمینه‌ساز ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه‌الشریف) باشیم و ابزار قدرت حضرت را تامین کنیم.

او استکبار را به عنوان جبهه مقابل انقلاب اسلامی می دید و رژیم صهیونیستی را به عنوان ولد نامشروع آنها و می گفت در مقابله با استکبار باید بتوانیم در اولین اقدامات عملیاتی، به رژیم صهیونیستی ضربه وارد کنیم.

پروژه‌هایی هم که داشت، ژول‌ورنی و فقط طرح اتوده شده روی کاغذ نبود. اینها روی زمین آمد و آزمایش شد و دشمن هم پیامش را گرفت. ما مدارکی داریم که دشمنان اعلام کرده بودند که جمهوری اسلامی به شیوه‌هایی دست پیدا کرده که باید نگران بود.

سازمان رزم را هم به یک سمتی بُرد که محدود نشود به اینکه دشمنان ما همین دشمنان پیرامونی هستند. ما برای مقابله با تهدیدات باید همه حواشی خودمان را در بُرد مطمئنه داشته باشیم تا هر هدفی که به عنوان نقطه تهدید ما می‌شود را مورد اصابت قرار بدهیم.

اما نقطه آرمانی کف مورد انتظار وی، زدن رژیم صهیونیستی بود که حتما باید مورد تهاجم قرار بگیرد. خودش را هم در این مسیرها درگیر می کرد. این نبود که امری را بگوید و فعلی را انتظار داشته باشد که خودش در آن نقشی نداشته باشد. اگر لازم بود از جهت علمی ورود بکند ورود می کرد.

 بنا بر گفته فرماندهان و مسئولان نظامی، ما توانسته‌ایم در حوزه بُرد موشکها به آنچه مورد نیازمان است یعنی بُرد 2هزار کیلومتر برسیم. در دو حوزه دیگر یعنی دقت و قدرت چه وضعیتی داریم؟

واقعیت این هست که ما در حوزه دفاعی و تسلیحات دفاعی موشکی با توجه به تدابیر موکدی که از جهت بُرد و دقت داریم، در اوج هستیم.

امروز مراکز صنعت موشکی ما یا مراکزی مثل جهاد نیرو به چنان ظرفیت و قابلیت‌هایی رسیده‌اند که شما متناسب با نیاز و خواسته هایی که دارید، آنجا محصول تحویل می‌گیرید.

* چطور شد که وارد حوزه فضایی شدید؟

وقتی در حوزه بُرد، محدودیت‌هایی ایجاد شد، شهید مقدم برای اینکه این مسیر کماکان رو به جلو باشد و ارتباط با دانش روز دنیا قطع نشود، مسیر فضایی را انتخاب کرد و ابتدا پژوهشکده فضایی و بعد هم سازمان جهاد سپاه با ماموریت ساخت حامل ماهواره‌های کلاس سوخت جامد شکل گرفت. این مسیر، همان مسیری بود که حضرت آقا از آن به نام «راه روشن» یاد می کنند.

کار در حوزه دقت افزایی خود موشک‌ها و حامل ماهواره انجام گرفت. در زمینه تجهیزاتی هم نیاز به سامانه‌هایی بود که بتواند علاوه بر هدایت و اصلاح مسیر طولی موشک، رول موشک را با تراسترهای کم پیشران کوچک تامین بکند که اینها زمینه‌های جدید و نویی در مجموعه فعالیت‌های موشکی در آن دوره بود.

این حرکت در جهادخودکفایی سپاه با عنایت فرمانده کل سپاه و تایید حضرت آقا، با مدیریت مستقیم خود شهید مقدم انجام گرفت که با صنعت متفاوت بود.

صنعت در حوزه سوخت مایع وارد عرصه فضا شده بود اما شهید مقدم در عرصه سوخت جامد ورود به این موضوع کردند.

* تفاوت آنها در چیست؟

تفاوت در نوع پیشران‌هاست. هر کدام از پیشران‌ها علم و دانش خاص خود را دارد. اینجا کار در ظاهر از لحاظ اجزا ساده‌تر است اما پیچیدگی‌هایش در ترکیب سوخت و مواد سوختی بود. استفاده از سوخت جامد کمک می کند به اینکه شما با سامانه‌های فضایی و حامل ماهواره‌های کوچک‌تر، محموله‌های سنگین‌تری را در فضا قرار بدهید.

با توجه به محدودیت‌ها و ملاحظات فنی که ما در کشور داریم، شاید برای لایه های فراتر از لایه پایین مدار که لایه‌های مِئو و ژِئو می شود، این محصول کارآمدتر است و می‌تواند ما را زودتر به موفقیت برساند.

در واقع ما در فضا با 3 لایه روبرو هستیم. لایه لِئو که لایه کوتاه است و موشک سفیر ما ماهواره امید را در آن مدار قرار داد تا ما وارد باشگاه فضایی شویم.

لایه مئو لایه میانی جو است که ارتفاع مشخصی دارد و برای ماهواره‌هایی است که تعیین مختصات می‌کنند، عکس برداری هوایی و به نوعی تصویربرداری از سطح زمین و پردازش داده‌های سطح زمین را انجام می‌دهند.

ژئو بالاترین مدار هست که تقریبا 36هزار کیلومتر است. در این ارتفاع، ماهواره‌های مخابراتی یا رادیو تلویزیونی قرار می گیرند که به نوعی سطح پوشش بیشتری را ایجاد می‌کنند.

هدف گذاری شهید مقدم، رسیدن به حامل ماهواره‌هایی برای رسیدن به مدار ژئو بود که بتواند بالاترین سطح از حامل ماهواره‌ها را داشته باشد.
 


چهار شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن