محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830073717
فتح مدار ۳۶هزار کیلومتری/ در حوزه موشکی در اوجیم
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: فتح مدار ۳۶هزار کیلومتری/ در حوزه موشکی در اوجیم
روزی که وارد اولین هسته موشکی سپاه شدند، فکرش را هم نمیکردند که روزی برد موشک هایشان به چندصد کیلومتر برسد اما حالا برای فتح مدارهای ۳۶هزار کیلومتری در فضا برنامهریزی میکنند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از تسنیم، سردار سید مجید موسوی از روزهای ورود موشکهای جدید در پایان جنگ به یگان موشکی سپاه گفت و توضیح داد که چطور این راه اقتدار 30 ساله طی شد و حالا اگر مقاومت منطقه در مقابل رژیم صهیونیستی قد علم می کند مدیون کجاست.
آنچه در زیر می خوانید گفتگویی است با سردار سید مجید موسوی، جانشین نیروی هوافضای سپاه که در ویژه نامه 30 سال اقتدار موشکی سپاه منتشر شده است.
* مختصات تندر چه بود و برای چه ماموریتی می خواستید از آن استفاده کنید؟
در ابتدای قرارداد، برد این موشک 125 کیلومتر بود اما به جهت نیاز عملیاتی ما، روی برد 150 کیلومتر توافق کردیم و قرار داد بسته شد که دقتی هم زیر 250 متر داشت. تفاوت عمده این موشک با اسکاد در دقت آن بود چون سامانههای دقیق ناوبری و هدایت کنترل رویش قرار داشت.
31 فروردین 67، آخرین موشک ایران به سمت عراق شلیک شد. میتوان گفت که این روز، پایان جنگ شهرها بود؟
جنگ بعد از این تاریخ و حتی پس از پذیرش قطعنامه توسط ایران ادامه پیدا کرد اما عملیات موشکی متوقف شد. عراق اگرچه به موشک های با برد بیش از 300 کیلومتر با نام «الحسین» دست پیدا کرد اما نتوانست دست بالا را داشته باشد. برای همین آنها پذیرفتند که در 31/1/67 دست از جنگ شهرها بردارند و در صحنه زمینی با ما درگیر باشند.
این مقطع، دورانی است که پرسنل موشکی به ماموریتهای زمینی رفتند و حتی برخی از آنها شهید، اسیر و یا مجروح شدند.
گاهی این طور است که با پایان جنگ، برخی یگانها و موضوعات، اهمیت خود را از دست میدهد. اما این اتفاق در حوزه موشکی نیفتاد. چطور شد که این یگان هم حفظ شد و هم توسعه پیدا کرد؟
بعد از جنگ به نوعی وزنکشی شد که ببینیم هر یگان و هر سیستم سلاح چقدر در صحنه جنگ اثرگذار بوده است. البته نقش فرماندهان و مسئولین هم برای جا انداختن اهمیت موضوع، تاثیر داشت و شاید اینجا بتوان نقش شهید طهرانی مقدم را بیشتر احساس کرد.
ایده های ایشان از جهت تاثیرات فکری و نوع نگاه بلندی که داشت، مورد قبول همه مسئولین بود و با وجود آنکه بالاخره پایان جنگ یعنی دوره بازسازی و برگشت به یک وضعیت آرامش و سرمایه گذاری در بخش هایی غیرنظامی، اما چون حسن آقا شخصیت کاریزمایی بود، تاثیر روانی جدی می توانست در مخاطبینش ایجاد کند. او برای پذیرش توانمندی موشکی به عنوان یک مولفه مؤثر در تامین امنیت کشور، از آبروی خودش مایه گذاشت.
از طرف دیگر، صرفا ما در موضوع نظامی دچار اختلال نشده بودیم، کشور به لحاظ اقتصادی هم تحت فشار جدی اما با همه این اوصاف، شهید مقدم توانست مسیری را باز بکند که در کنار این شرایط، بخش دفاع موشکی، یک نقطه شاخص محسوب شود.
امروز اگر پیشرفتی حاصل شده و ما حتی وارد موضوعات فضایی و سامانههای با سطح تکنولوژی بالا شده ایم، مرهون همان حرکتی است که آن موقع با این شکل ایجاد شد و در کنار همه محدودیتهای اقتصادی، تجاری و بازرگانی، ریشههای خوبی در سپاه و بعد هم در وزرات دفاع شکل گرفت.
* از چه زمانی نیاز به موشکهای با بُرد بلند احساس شد و اصلا چه شد که وارد این فاز شدید؟
راهبرد شهید مقدم یک راهبرد بلند مدت و با یک نگاه آرمانی بود. شاید نقطه روشن این تفکر راهبردی، برداشت های درستی بود که از نگاه حضرت امام(ره) و حضرت آقا داشت. اگر امروز افق های دید حضرت آقا افق های در سطح جهان است، بشریت را مورد توجه قرار می دهند، تمدن اسلامی را مطرح میکنند و یا حضرت امام(ره) این انقلاب را زمینهساز انقلاب جهانی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرج شریف) می دانستند، شهید مقدم هم با چنین نگرشی موضوعات را دنبال میکرد.
میگفت که این ابزار، ابزار ولایت است و ما باید زمینهساز ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجهالشریف) باشیم و ابزار قدرت حضرت را تامین کنیم.
او استکبار را به عنوان جبهه مقابل انقلاب اسلامی می دید و رژیم صهیونیستی را به عنوان ولد نامشروع آنها و می گفت در مقابله با استکبار باید بتوانیم در اولین اقدامات عملیاتی، به رژیم صهیونیستی ضربه وارد کنیم.
پروژههایی هم که داشت، ژولورنی و فقط طرح اتوده شده روی کاغذ نبود. اینها روی زمین آمد و آزمایش شد و دشمن هم پیامش را گرفت. ما مدارکی داریم که دشمنان اعلام کرده بودند که جمهوری اسلامی به شیوههایی دست پیدا کرده که باید نگران بود.
سازمان رزم را هم به یک سمتی بُرد که محدود نشود به اینکه دشمنان ما همین دشمنان پیرامونی هستند. ما برای مقابله با تهدیدات باید همه حواشی خودمان را در بُرد مطمئنه داشته باشیم تا هر هدفی که به عنوان نقطه تهدید ما میشود را مورد اصابت قرار بدهیم.
اما نقطه آرمانی کف مورد انتظار وی، زدن رژیم صهیونیستی بود که حتما باید مورد تهاجم قرار بگیرد. خودش را هم در این مسیرها درگیر می کرد. این نبود که امری را بگوید و فعلی را انتظار داشته باشد که خودش در آن نقشی نداشته باشد. اگر لازم بود از جهت علمی ورود بکند ورود می کرد.
بنا بر گفته فرماندهان و مسئولان نظامی، ما توانستهایم در حوزه بُرد موشکها به آنچه مورد نیازمان است یعنی بُرد 2هزار کیلومتر برسیم. در دو حوزه دیگر یعنی دقت و قدرت چه وضعیتی داریم؟
واقعیت این هست که ما در حوزه دفاعی و تسلیحات دفاعی موشکی با توجه به تدابیر موکدی که از جهت بُرد و دقت داریم، در اوج هستیم.
امروز مراکز صنعت موشکی ما یا مراکزی مثل جهاد نیرو به چنان ظرفیت و قابلیتهایی رسیدهاند که شما متناسب با نیاز و خواسته هایی که دارید، آنجا محصول تحویل میگیرید.
* چطور شد که وارد حوزه فضایی شدید؟
وقتی در حوزه بُرد، محدودیتهایی ایجاد شد، شهید مقدم برای اینکه این مسیر کماکان رو به جلو باشد و ارتباط با دانش روز دنیا قطع نشود، مسیر فضایی را انتخاب کرد و ابتدا پژوهشکده فضایی و بعد هم سازمان جهاد سپاه با ماموریت ساخت حامل ماهوارههای کلاس سوخت جامد شکل گرفت. این مسیر، همان مسیری بود که حضرت آقا از آن به نام «راه روشن» یاد می کنند.
کار در حوزه دقت افزایی خود موشکها و حامل ماهواره انجام گرفت. در زمینه تجهیزاتی هم نیاز به سامانههایی بود که بتواند علاوه بر هدایت و اصلاح مسیر طولی موشک، رول موشک را با تراسترهای کم پیشران کوچک تامین بکند که اینها زمینههای جدید و نویی در مجموعه فعالیتهای موشکی در آن دوره بود.
این حرکت در جهادخودکفایی سپاه با عنایت فرمانده کل سپاه و تایید حضرت آقا، با مدیریت مستقیم خود شهید مقدم انجام گرفت که با صنعت متفاوت بود.
صنعت در حوزه سوخت مایع وارد عرصه فضا شده بود اما شهید مقدم در عرصه سوخت جامد ورود به این موضوع کردند.
* تفاوت آنها در چیست؟
تفاوت در نوع پیشرانهاست. هر کدام از پیشرانها علم و دانش خاص خود را دارد. اینجا کار در ظاهر از لحاظ اجزا سادهتر است اما پیچیدگیهایش در ترکیب سوخت و مواد سوختی بود. استفاده از سوخت جامد کمک می کند به اینکه شما با سامانههای فضایی و حامل ماهوارههای کوچکتر، محمولههای سنگینتری را در فضا قرار بدهید.
با توجه به محدودیتها و ملاحظات فنی که ما در کشور داریم، شاید برای لایه های فراتر از لایه پایین مدار که لایههای مِئو و ژِئو می شود، این محصول کارآمدتر است و میتواند ما را زودتر به موفقیت برساند.
در واقع ما در فضا با 3 لایه روبرو هستیم. لایه لِئو که لایه کوتاه است و موشک سفیر ما ماهواره امید را در آن مدار قرار داد تا ما وارد باشگاه فضایی شویم.
لایه مئو لایه میانی جو است که ارتفاع مشخصی دارد و برای ماهوارههایی است که تعیین مختصات میکنند، عکس برداری هوایی و به نوعی تصویربرداری از سطح زمین و پردازش دادههای سطح زمین را انجام میدهند.
ژئو بالاترین مدار هست که تقریبا 36هزار کیلومتر است. در این ارتفاع، ماهوارههای مخابراتی یا رادیو تلویزیونی قرار می گیرند که به نوعی سطح پوشش بیشتری را ایجاد میکنند.
هدف گذاری شهید مقدم، رسیدن به حامل ماهوارههایی برای رسیدن به مدار ژئو بود که بتواند بالاترین سطح از حامل ماهوارهها را داشته باشد.
چهار شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
نظارت براجرای مصوبات شورای عالی از حوزه ستادی تا مدارس صورت می گیرد
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش نظارت براجرای مصوبات شورای عالی از حوزه ستادی تا مدارس صورت می گیرد خبرگزاری پانا معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت نظارت برحسن اجرای مصوبات شورای عالی آموزش وپرورش از سطح حوزه ستادی تا سطح واحدهای آموزشی را در برمی گیرد چون این مصجشنواره تجارب برتر در حوزه سنجش و ارزشيابي در مدارس کهگيلويه و بويراحمد
۱۴ آبان ۱۳۹۳ ۱۴ ۷ب ظ جشنواره تجارب برتر در حوزه سنجش و ارزشيابي در مدارس کهگيلويه و بويراحمد معاون توسعه مديريت و پشتيباني آموزش و پرورش استان در نشست هماهنگي اين جشنواره گفت اين جشنواره در بخشهاي ابتکارات فردي پيشنهاد حرفه اي و عملکرد مطلوب و خود ارزيابي در آزمون ها در مدارسمدیر حوزههای علمیه گیلان: مدارس امین موجب شکوفایی اخلاقی و رفتاری دانشآموزان شده است
مدیر حوزههای علمیه گیلان مدارس امین موجب شکوفایی اخلاقی و رفتاری دانشآموزان شده استمدیر حوزههای علمیه گیلان گفت با تشکیل مدارس امین و پیگیری تخصصی این امور توسط مبلغان حاذق شاهد شکوفایی اخلاقی و رفتاری در این مدارس هستیم به گزارش خبرگزاری فارس از رشت حجتالاسلام محمد لاکانفرمانده حوزه مقاومت بسیج دانشآموزی آبیک خبر داد افتتاح 3 واحد بسیج امیدان در مدارس ابتدایی آبیک
فرمانده حوزه مقاومت بسیج دانشآموزی آبیک خبر دادافتتاح 3 واحد بسیج امیدان در مدارس ابتدایی آبیکفرمانده حوزه مقاومت بسیج دانشآموزی شهید فهمیده شهرستان آبیک از افتتاح سه واحد مقاومت بسیج امیدان در مدارس ابتدایی این شهرستان خبر داد عباسعلی زارعی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس دتحصیل بیش از 2 میلیون دانشآموز در مدارس خیرساز /درخواست آموزش و پرورش از خیرین برای ورود به حوزه تجهیز مدارس
تحصیل بیش از 2 میلیون دانشآموز در مدارس خیرساز درخواست آموزش و پرورش از خیرین برای ورود به حوزه تجهیز مدارس رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه خیرین میتوانند به حوزه تجهیز مدارس نیز وارد شوند گفت توصیه امروز ما کمک بیشتر خیرین برای تکمیل پروژههای ندرخواست آموزش و پرورش از خیرین برای ورود به حوزه "تجهیز مدارس"
جمعه ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۱ رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه خیرین میتوانند به حوزه تجهیز مدارس نیز وارد شوند گفت توصیه امروز ما کمک بیشتر خیرین برای تکمیل پروژههای نیمهتمام است دکتر مرتضی رئیسی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری دانشجویواکنش شریعتمداری به تازهترین اظهارات روحانی
واکنش شریعتمداری به تازهترین اظهارات روحانیتاریخ انتشار پنجشنبه ۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۷ ۴۵ حسین شریعتمداری با انتشار یادداشتی در روزنامه امروز کیهان به تحلیل و ارزیابی سخنان روز گذشته رئیس جمهوری درباره جلسه بررسی وزیر پیشنهادی علوم پرداخت دیروز بعد از آن که نمایندگان مردم با اکمازندران در اجرای برنامه های فرهنگی در سطح مدارس کشور پیشرو است
معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش در مازندران مازندران در اجرای برنامه های فرهنگی در سطح مدارس کشور پیشرو است خبرگزاری پانا معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش استان مازندران در اجرای برنامه های فرهنگی در سطح مدارس کشور پیشرو دانست ۱۳۹۳ پنج شنبه ۸ آبان ساعت 08 10 به گزارش خبرگرئیس ستاد 13 آبان در مهدیشهر خبر داد برگزاری تجمع بزرگ «علمداران بصیرت» در مهدیشهر
رئیس ستاد 13 آبان در مهدیشهر خبر دادبرگزاری تجمع بزرگ علمداران بصیرت در مهدیشهررئیس ستاد گرامیداشت یومالله 13 آبان در شهرستان مهدیشهر از برگزاری تجمع بزرگ علمداران بصیرت در مهدیشهر خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از مهدیشهر به نقل از روابط عمومی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مهدیجشنواره تجربیات برتر در حوزه سنجش و ارزشیابی در اصفهان
اصفهان جشنواره تجربیات برتر در حوزه سنجش و ارزشیابی در اصفهان رییس اداره سنجش و ارزشیابی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان از برگزاری جشنواره تجربیات برتر در حوزه سنجش و ارزشیابی در دو محور تجربیات برتر و نوآوری خبر داد به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران اصفهان کمالی در اولیفراخوان آثار فرهنگی و هنری حوزه دفاع مقدس
فراخوان آثار فرهنگی و هنری حوزه دفاع مقدس در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فراخوان آثار فرهنگی و هنری حوزه دفاع مقدس در حال حاضر در حال جمع آوری است به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران نخستین جشنواره مجازی دفاع مقدس با عنوان خاک سرخ با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شمدیر آموزش و پرورش آمل: مدارس پژوهشمحور آمل در مازندران الگوبرداری شد
مدیر آموزش و پرورش آمل مدارس پژوهشمحور آمل در مازندران الگوبرداری شدمدیر آموزش و پرورش آمل گفت الگوبرداری از مدارس پژوهشمحور آمل و اجرای آن در سطح استان از موفقیتهای همکاران آملی در این عرصه به شمار میرود به گزارش خبرگزاری فارس از آمل به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش آملباهنر: عدم رأیآوری نیلی را به دولت گفته بودیم/سیاستمدار اعصابقورت داده نمیتواند کار سیاسی کند
باهنر عدم رأیآوری نیلی را به دولت گفته بودیم سیاستمدار اعصابقورت داده نمیتواند کار سیاسی کند سیاست > احزاب و شخصیتها - نایب رئیس دوم مجلس با بیان اینکه موضوع عدم رأی آوری وزیر پیشنهادی علوم را روز گذشته به اطلاع مقامات دولتی رسانده بودیم گفت سیاستمدار اعصابزنگ ورزش در مدارس جدی گرفته نمیشود
معاون استاندار آذربایجان شرقی زنگ ورزش در مدارس جدی گرفته نمیشود خبرگزاری پانا معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجانشرقی گفت زنگهای ورزش در مدارس جدی گرفته نمیشود که البته بخشی از آن به کافی نبودن فضاهای ورزشی مربوط میشود ۱۳۹۳ پنج شنبه ۸ آبان ساعت 08 13 به گزامدیرعامل منطقه ویژه پارس تاکید کرد پرهیز از عملکرد جزیرهای در حوزه فرهنگ در منطقه ویژه پارس
مدیرعامل منطقه ویژه پارس تاکید کردپرهیز از عملکرد جزیرهای در حوزه فرهنگ در منطقه ویژه پارسمدیرعامل منطقه ویژه پارس بر لزوم پرهیز از عملکرد جزیرهای در حوزه فرهنگ در منطقه ویژه پارس تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از عسلویه مهدی یوسفی چهارشنبه شب در نشست مشترک مدیر عامل سازماندر راستای اجرای طرح زنگ ایمنی مدارس دانشآموزان قزوین اقدامات ایمنی را آموزش میبینند
در راستای اجرای طرح زنگ ایمنی مدارسدانشآموزان قزوین اقدامات ایمنی را آموزش میبینندسرپرست معاونت جوانان جمعیت هلال احمر استان قزوین از آموزش اقدامات ایمنی به دانشآموزان استان از سوی 70 مربی در راستای اجرای طرح زنگ ایمنی در مدارس خبر داد تهمینه ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار فا20 گفتمان دینی در مدارس شاخص خراسان شمالی برگزار میشود -
همزمان با ماه محرم 20 گفتمان دینی در مدارس شاخص خراسان شمالی برگزار میشود بجنورد- خبرگزاری مهر دبیر گفتمان های دینی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی گفت همزمان با ماه محرم امسال 20 گفتمان دینی در آموزشگاه های شاخص این استان برگزار میشود به گزارش خبرنگار مهر سیدناصر حسی-
سیاسی
پربازدیدترینها