واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در پیامی به مناسبت سالگرد درگذشت ستارخان:
لاریجانی: تفاوت ستارخان با مدعیان روشنفکری در تبعیت از مرجعیت شیعه بود
رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی به نشست علمی تخصصی یکصدمین سالگرد درگذشت ستارخان سردار ملی ایران تاکید کرد: تفاوت ستارخان و مدعیان روشنفکری در بصیرتی دینی و تبعیت از مرجعیت شیعه بود که مدعیان روشنفکری عاری از آن بودند.
به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، علی لاریجانی در نشست علمی تخصصی یکصدمین سالگرد درگذشت ستارخان سردار ملی ایران که به مناسبت سالگرد درگذشت ستارخان برگزار شد، پیامی صادر کرد.
متن پیام به این شرح است:
بسمه تعالی
در َآستانه یکصدمین سالگرد در گذشت ستارخان سردار ملی انقلاب مشروطه ایران برای بررسی نقش و جایگاه وی در تاریخ مبارزات اسلامی مردم ایران نشستی علمی با حضور اساتید محترم و محققان تاریخ در کتابخانه مجلس شورای اسلامی رویداد حسنهای است تا یاد مجاهدان و مبارزان استقلال و آزادی ایران گرامی داشته شود.
مجاهدان و مبارزانی که با فرامین مراجع عظام تقلید از یک سو با دیو استبداد خودکامه به نبرد برخاستند و از سوی دیگر با متجاوزان خارجی که خواهان از میان بردن حیثیت و شرافت واستقلال مردم ایران بودهاند تا پای جان ایستادگی نمودهاند.
ستارخان یکی از هزاران جانباز و فداکار آذربایجان عزیز است که جان خود را در کف اخلاص نهاد تا مردم ایران این سرزمین کهن سال، لذت و نعمت عدالت را که جلوهای از هویت ملی ایرانی است رادریابد.
قطعاً در سخنرانیهای علمی این نشست فرازهایی از مبارزات این دلاور ایرانی باز گو خواهد شد با این حال محققان و نخبگان بایستی به این امر مهم توجه داشته باشند که هم عصر ستارخان، مدعیانی روشنفکر بودند که برای ایران و ایرانی تنها راه ترقی را تبعیت و تقلید کورکورانه از غرب از فرق سر تانوک پا، تجویز میکردند، اما ستار ِ برآمده از توده مردم فرودست خواهان اعتلای ایران و ایرانی زیر پرچم اسلام و امیرالمومنین علی علیه السلام بوده در جواب ژنرال کنسول دولت بیگانه با صلابت اظهار میدارد که آرزو دارد هفت دولت بزرگ آن روز زیر بیرق حضرت ابوالفضل (ع) و بیرق ایران باشد.
وی ذلت تبعیت از بیگانه را از خود به دور میکند و بهای آن را هم میپردازد.
تفاوت ستارخان و مدعیان روشنفکری در بصیرتی دینی و تبعیت از مرجعیت شیعه بود که مدعیان روشنفکری عاری از آن بودند.
تاریخ حیات ستارخان، رفتار فردی وی نیست بلکه یک منش تاریخی از راد مردان ایرانی است که برای دفاع از دین که ناموس مردم ایران است، از همه چیز خود گذشتهاند. تاریخ ایران رادمردان بزرگی از آذربایجان را سراغ دارد که بیادعا در تثبیت و تحکیم هویت اصیل دینی این مرز بوم گام برداشتهاند.
رسمیت مذهب حقه اهل بیت علیهم السلام تکاپوی ایرانیان حقیقت جویی بود که گم گشته خود را در دامان قران مجید و خاندان گرامی پیامبر یافتند و این رسمیت تشیع در ایران وامدار تلاش شخصیت مجهول القدر فرزند خلف اردبیل، شاه اسماعیل صفوی است.
تاریخ انقلاب اسلامی و دوران مبارزه علیه سلطنت خودکامه و وابسته پهلوی و سالهای حماسه ودفاع مقدس هم گواه روشنی دیگر بر نقش و جایگاه دلیرمردان ایرانی آذربایجان است. که شرح و بسط آن فرصتی دیگر میطلبد. چگونه میتوان از تاریخ انقلاب اسلامی سخن گفت ولی یادی از قیام شور انگیز مردم تبریز در بیست ونه بهمن سال پنجاه وشش در دفاع از حریم رهبری و مرجعیت حضرت امام (ره) یاد نکرد.
در پایان با آرزوی موفقیت برای برپاکنندگان، اساتید و محققان شرکت کننده در این نشست علمی، یاد مجاهدان و عالمان دیار ولایت مدار آذربایجان را از ستارخان گرفته تا شهید باکری و شفیعزاده... از شیخ سلّار گرفته تا مقدس اردبیلی، علامه امینی و علامه طباطبایی و شهید آیت الله قاضی طباطبایی، شهید آیت الله مدنی را گرامی میداریم.
علی لاریجانی
رئیس مجلس شورای اسلامی
۱۸آبان هزارو سیصد و نودوسه
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]