واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آبان ۱۳۹۳ (۱۵:۲۷ب.ظ)
لزوم اتخاذ تدابير ويژه براي کنترل خودکشي ها در مترو تهران/ افزايش روحيه بي تفاوتي در مردم ايران يک رفتار شناس خواستار لزوم اتخاذ تدابير ويژه و اعمال کنترل هاي محسوس و غير محسوس شهروندان در مترو تهران شد.
مجيد ابهري در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج با بيان اين مطلب تصريح کرد: شهرداري تهران مي تواند با اتخاد تدابير پيشگيرانه و از طريق کنترل هاي محسوس و نامحسوس در جهت کاهش ميزان خود کشي هاي صورت گرفته شده در مترو پايتخت اقدام کند.
وي افزود: در کنار شهرداري، رسانه ها، خانواده ها و نهادهاي فرهنگي مي توانند در راستاي پر رنگ کردن مهارت هاي کنترل خشم گام برداشته و براي جلوگيري از زمينه هاي خشونت اقدام کنند.
اين رفتار شناس با ارائه تعريفي از خود کشي خاطرنشان کرد: خودکشي يعني اقدام به پايان زندگي به طور عمد و از نگاه رفتار شناسي خود کشي به سه دسته؛ خودکشي هاي انتقام جويانه، خود کشي بر اثر ناکامي هاي عشقي و مشکلات عاطفي و همچنين خودکشي به دليل مشکلات محيطي و درماندگي هاي روحي تقسيم مي شود.
وي ادامه داد: انتخاب نوع خودکشي نشان دهنده شرايط روحي فرد هنگام تصميم گيري است و هر چقدر وسيله مورد استفاده براي خود کشي خشن تر باشد، شخص در شرايط روحي نامناسب تري قرار داشته است.
ابهري در خصوص ابزار خودکشي از منظر رفتارشناسي اظهارکرد: از منظر رفتار شناسي ابزار خود کشي نيز به انواع مختلف تقسيم مي شوند و بهره مندي فرد از نوع خودکشي به وسيله حلق آويز کردن، پرتاب از بلندي، رگ زني، پرتاب خود به زير خودرو يا قطار در رده انواع خشن خودکشي قرار مي گيرند.
وي متداول ترين نوع خودکشي در ايران را خود کشي از طريق مصرف دارو دانست و اذعان کرد: متداول ترين نوع خودکشي در کشور استفاده افراد از دارو و يا مواد مخدر است و بايد به اين موضوع توجه شود که 92 درصد از افرادي که اقدام به خودکشي مي کنند در دقايق پاياني زندگي خود از رفتارشان پشيمان مي شوند و از ديگران تقاضاي کمک مي کنند.
اين رفتارشناس در پاسخ به اين سوال که چرا در اين چند سال اخير مترو به عنوان يکي از ابزارهاي مورد استفاده افراد براي خودکشي تبديل شده است؟، گفت: معمولان اگر فردي اقدامش براي خودکشي جدي باشد خودکشي در مکان هاي عمومي را انتخاب نمي کند و اگر شاهد هستيم که در اين چند سال اخير مترو به يک ابزار براي خودکشي افراد تبديل شده به اين خاطر است که فرد خواهان جلب حمايت ديگران است.
ابهري با بيان اينکه " متاسفانه روحيه بي تفاوتي در کشور در حال افزايش است" تصريح کرد: هم اکنون شاهد هستيم که شهروندان همانند سوانح اخير و برخي خودکشي ها در مترو، به جاي آنکه براي جلوگيري از اين اتفاق تلاش کنند، اقدام به ثبت تصاوير با تلفن هاي همراه خود مي کنند که اين نشان دهنده افزايش روحيه بي تفاوتي در مردم کشور است.
وي کم رنگ شدن ارزش هاي ديني و ضعف توکل را يکي از اصلي ترين دلايل براي افزايش ميزان خودکشي در ايران دانست و بيان کرد: اصلي ترين روش پيشگيري از خودکشي که مسوولان مي توانند اتخاذ کنند، به طور کلي نگاه به دلايل آن است و با افزايش حمايت ها مي توان تاحدودي از ميزان خودکشي ها کاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]