واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاکنون اراده جدی برای تحول و اصلاح نظام اداری کشور وجود نداشته است کرمانشاه - ایرنا - به باور معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه تاکنون اراده ای جدی برای ایجاد تحول و اصلاح نظام اداری کشور وجود نداشته است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، "هدایت حاتمی" روز سه شنبه در نخستین گردهمایی کارگروه منطقه چهارم کشور که با حضور معاونین توسعه مدیریت و منابع انسانی شش استان کشور در استانداری برگزار شد، اظهار کرد که همه دولت ها از اهمیت اصلاح نظام اداری و چابک سازی آن دم زده اند اما واقعیت آن است که این مساله همیشه آخرین دغدغه مدیران ما بوده است.
وی افزود: دولت تدبیر و امید در اجرای این برنامه مهم جدیت دارد و در این راستا نیز نقشه راه را مشخص کرده که پرداختن به دولت الکترونیک و همچنین اصلاح بدنه کارشناسی و مدیریتی نظام اداری را سرمشق کاری خود قرار داده است که امیدواریم با اجرای این برنامه بتوانیم مایه رضایت مندی مردم باشیم.
حاتمی گفت: متاسفانه اکنون برنامه ریزی های ما دارای اختلال است و این وضع به یک استان خاص هم منحصر نمی شود بنابراین باید با گسترش نگاه منطقه ای، هم افزایی و همگرایی نسبت به اجرای این برنامه موثر اقدام کنیم و گردهمایی امروز هم در همین خصوص برگزار شده است.
وی تاکید کرد که موضوعاتی که در این گردهمایی مطرح می شود در صورتی که بعنوان پیشنهاد به تایید اعضا و نمایندگان شش استان حاضر برسد، در نهایت بعنوان خواسته های استان های منطقه چهار کشور به مراجع تصمیم گیرنده در مرکز برای تصویب و تایید ارسال خواهند شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه گفت: گسترش نامتعارف تشکیلات نظام اداری، نداشتن اختیارات کافی از سوی واحدهای استانی و تمرکز بیش از حد بر روی ستاد دستگاهها از معضلات جدی نظام اداری ماست که باید برای رفع این موانع برنامه ای هماهنگ داشته باشیم.
در ادامه این بحث، مدیرکل منابع انسانی استانداری خوزستان نیز بر لزوم اثرگذار بودن نتایح ارزیابی ها در وضع مدیران و کارکنان تاکید کرد.
"قاسم سنگوری سواری" افزود: تاکنون هیچ مدیری بخاطر ارزیابی و اخذ نمره ضعیف در کشور عوض نشده و لازم است ساز و کاری اتخاذ شود که تحول اداری و ارزیابی ها با ضمانت اجرایی توام گردند و به دغدغه تبدیل شوند.وی همچنین خواستار اعمال نظام تنبیه و تشویق در راستای اجرای برنامه تحول اداری شد.
"جمیله دینی زاده" مدیرکل توسعه منابع انسانی استانداری همدان نیز خواستار احصا شدن شاخص های غیرقابل اجرا در استان ها شد و افزود: برای اینکه به نتیجه عملیاتی موثری در این خصوص برسیم، این کار لازم است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استان خوزستان نیز ارزانی قیمت تمام شده خدماتی که بواسطه دفاتر پیشخوان دولت ارائه می شوند و زمینه رضامندی بیشتر شهروندان را هم فراهم می آورند، مورد اشاره قرار داد.
"علی عماد" اظهار کرد: لازم است قیمت تمام شده را یکی از مبانی بودجه ریزی برای سال آینده کشور تلقی کنیم.
وی گفت: از مزایای برون سپاری خدمات به دفاتر پیشخوان این است که دست کم به میزان پنج برابر هزینه های دولتی در این دفاتر شاهد کاهش قیمت تمام شده خواهیم شد ضمن اینکه با چهار کارمند در این دفاتر می توان حدود 100 نوع خدمت را ارائه کرد و باعث رضایتمندی ارباب رجوع هم شد.
"علی کرم رضاپسند" مدیرکل منابع انسانی استانداری ایلام نیز پیشنهاد تبادل توافقنامه ای میان معاونت های توسعه منابع انسانی و راهبردی استانداری برای حرکت ساده تر در مسیر تحول نظام اداری شد.
در این نشست موضوع هوشمندسازی اداری و دولت الکترونیک هم مورد بحث قرار گرفت و برخی از چالش های احصا شده در این زمینه به قرار زیر اعلام شد:
- نبود بانک اطلاعاتی یکساله در دستگاه های اجرایی
- نبود آموزش های تخصصی در حوزه فن آوری اطلاعات
- متمرکز بودن مدیریت سایت برخی دستگاه های اجرایی در تهران
- کمبود متخصص در بدنه کارشناسی دستگاه های اداری
- نداشتن اختیار لازم از سوی استان ها برای بررسی و احصاص مشکلات و نیز واگذاری خدمات به دفاتر پیشخوان
- همکاری نکردن شرکت مخابرات بعنوان متولی اصلی زیرساخت دولت الکترونیک
البته در همین راستا نیز پیشنهاداتی به قرار زیر مطرح شد:
- تفویض اختیار به مراکز استان ها برای شناسایی، احصا و واگذاری خدمات به دفاتر پیشخوان
- اختصاص بودجه استانی برای توسعه خدمات الکترونیک در سطح دستگاه های اجرایی
- تدوین استاندارد و چارچوب یکسان برای بانک های اطلاعاتی عمومی
- تدوین یک دستورالعمل جامع در مورد شناسایی، مستند سازی و اصلاح فرایندهای دستگاه های اجرایی به منظور یکسان سازی اطلاعات در این دستگاهها
همچنین صاینت از حقوق مردم و سلامت اداری نیز یکی از مباحث مطرح شده بود که چالش هایی بدین قرار در مورد آن وجود دارد:
- در بسیاری از دستگاه های اجرایی، امور بصورت متمرکز و توسط سازمان های مرکزی انجام می شود و دستگاه های استانی اختیارات لازم را ندارند.
- تعدد قوانین و مقررات مروبط به سلامت نظام اداری و وجود تناقض در این قوانین
- ستاد ارتقای سلامت اداری برای اتنجام وظایف محوله از اختیارات لازم برخوردار نیست
- آگاه نبودن دستگاه های نسبت به تدوین شاخص های سلامت اداری
- عدم آموزش بازرسان در وظایف محوله به آنها در کنمیته سلامت اداری
در این خصوص پیشنهاداتی به قرار زیر مطرح شد:
- برگزاری دوره های آموزشی در صبح و عصر و لزوم همکاری مدیران با کارکنان
- به روز رسانی سرفصل دوره های آموزشی با تاکید بر دوره های اثربخش و ایجاد وحدت رویه در این مورد در میان استان ها
- تهیه نرم افزار و سامانه آموزشی کارکنان دولت به صورت واحد و یکسان از سوی معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی ریاست جمهوری و ابلاغ به استان ها
- تعیین تکلیف و اتخاذ تدابیر و راهکارهای لازم برای تامین اعتبار طرح های پژوهشی برای خروج از ابهام و بلاتکلیفی کنونی از سوی دولت.
در این گردهمایی معاونین توسعه مدیریت و منابع انسانی و مدیران کل منابع انسانی استان های کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، همدان و مرکزی حضور داشتند.
571
20/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]