واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آبان ۱۳۹۳ (۱۳:۵۸ب.ظ)
تفاهم نامه تشکيل پژوهشکده سياستها و اولويتهاي علوم بنيادين تفاهم نامه تشکيل پژوهشکده سياست ها و اولويت هاي علوم بنيادين مابين معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و پژوهشگاه دانشهاي بنيادي منعقد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر سيد سپهر قاضي نوري معاون سياستگذاري و ارزيابي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و دکتر محمدجواد لاريجاني رييس پژوهشگاه دانش هاي بنيادي، تفاهمنامه تشکيل پژوهشکده سياست ها و اولويت هاي علوم بنيادين را امضا کردند.
هدف از انعقاد اين تفاهم نامه تشکيل يک مرکز پژوهشي سياست گذاري با عنوان پژوهشکده سياست ها و اولويت هاي علوم بنيادين است تا به کانوني براي آموزش و تربيت نيروي انساني محقّق در زمينه مطالعه و پژوهش در حوزه سياست ها، اولويت ها و برنامه هاي مرتبط با دانش هاي بنيادين کشور مبدل شود.
دکتر قاضي نوري با اشاره به امضاي اين تفاهمنامه گفت: کشورهاي مختلف در دنيا براي توسعه، راه هاي متفاوتي را پيموده اند. برخي از کشورها به پژوهش و مجاهدت در علوم پايه پرداخته اند و تلاش کرده اند از اين راه به توسعه و خصوصا توسعه فناوري دست يابند حال آن که برخي کشورهاي ديگر، راهبرد خود را به سوي استفاده از علوم پايه توليد شده از جانب ديگران سوق داده و با استفاده از روش هاي مهندسي معکوس و تقليد، به توسعه فناوري پرداخته اند.
وي افزود: از آنجا که در ايران هنوز راهبرد مشخصي در اين زمينه وجود ندارد؛ مشخص کردن رويکرد کشور نسبت به علوم پايه از مباحثي است که بايد در ميان جامعه متخصص سياستگذاري علم، فناوري و نوآوري مورد بحث و واکاوي قرار گيرد و نتايج اين مباحث، به عنوان سياست ها و ابزارهاي سياستي دولت به کار رود.
از اين رو، ماموريت اصلي اين پژوهشکده، سياست پژوهي در زمينه علوم پايه و شناسايي اولويت هاي کشور در حوزه دانش هاي بنيادين در نظر گرفته شده است.
معاون سياستگذاري و ارزيابي راهبردي معاونت علمي و فناوري با اشاره ماموريت هاي هاي اين پژوهشکده عنوان کرد: اين پژوهشکده ماموريت دارد سياست ها و نقشه راه پيشرفت در عرصه دانش هاي پايه را به منظور دستيابي به اهداف ذکر شده در نقشه جامع علمي کشور از طريق جذب و آموزش متخصصان اين حوزه تدوين کند.
دکتر قاضي نوري همچنين ابراز کرد: از آنجا که پژوهشگاه دانش هاي بنيادي از مراکز فعال پژوهشي در علوم پايه در کشور به شمار مي رود و پژوهشگران برجسته اي را در اين حوزه زير چتر خود دارد؛ راه اندازي پژوهشکده سياست ها و اولويت هاي علوم بنيادين در اين پژوهشگاه مي تواند نقش مهمي در دستيابي به اهداف و ماموريت هاي در نظر گرفته شده داشته باشد.
وي محورهاي اصلي فعاليت پژوهشکده مذکور را اموري مانند سياست پژوهي و سياستگذاري علوم پايه، اولويت گذاري و تدوين نقشه راه کشور در دانش هاي بنيادين، ايجاد و مديريت شبکه سياست پژوهي علوم پايه و تحليل و ارزيابي سياست ها و برنامه هاي جاري کشور در حوزه علوم پايه برشمرد.
براساس اين گزارش، طبق مفاد تفاهمنامه تشکيل پژوهشکده سياست ها و اولويت هاي علوم بنيادين، که 3 سال اعتبار دارد و قابليت تمديد نيز خواهد داشت، معاونت علمي و فناوري متعهد شده است تا سالانه بخشي از هزينه هاي راه اندازي و فعاليت پژوهشکده را تامين کند.
پژوهشگاه دانش هاي بنيادي نيز موافقت کرده است که با مهيا کردن پيشنيازهاي لازم براي راه اندازي اين پژوهشکده و تامين فضاي مناسب براي محققين و سياست گذاران، گام هاي لازم را در جهت دستيابي به اهداف و ماموريت هاي پژوهشکده بردارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]