تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834384264




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کودکان باید یاد بگیرند میان آرزوها و نیازهای خود تفاوت قائل شوند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کودکان باید یاد بگیرند میان آرزوها و نیازهای خود تفاوت قائل شوند روزنامه سیستان و بلوچستان روز دوشنبه گفت و گوی "حمیرا مهدوی فر" خبرنگار این روزنامه را با "فرشته مباشری" کارشناس ارشد بالینی و استاد دانشگاه منتشر کرد و به نقل از وی نوشت: کودکان باید یاد بگیرند میان آرزوها و نیازهای خود تفاوت قائل شوند .


در ادامه این گفت وگوی اختصاصی آمده است: همه می دانیم که برای زندگی کردن به پول نیازمندیم و با این وجود، پول لازمه خوشبختی نیست. بیشتر والدین در باره پول با فرزندان خود صحبت نمی کنند که نتیجه آن بی توجهی فرزندان نسبت به ارزش واقعی پول خواهد بود.
اما در مقابل کودکانی هستند که موضوع پول، مسئله و عامل اصلی نزاع خانوادگی آنهاست که نتیجه آن استرس کودکان در آینده است.
روانشناسان اعتقاد دارند در این زمینه، والدین باید با کودکان متعادل رفتار کنند و بگویند که پول را به سادگی نمی توان به دست آورد و برای انجام دادن بسیاری از فعالیت ها و خرید بسیاری از چیزها مانند خرید هدیه، وسایل بازی، رفتن به سینما، پارک و ... به پول نیاز است.
کارشناس ارشد بالینی و استاد دانشگاه در این باره می گوید: اگر می خواهیم در باره موضوعی مثل پول با فرزندانمان صحبت کنیم، لحن صحبتمان با یک کودک شش ساله باید کاملاً با نحوه صحبتمان با نوجوانی چهارده ساله متفاوت باشد.
در حقیقت آموزش این موضوع نوعی سرمایه گذاری برای سال های آینده و زندگی آنهاست، ذهن فرزندانتان را هرچه سریع تر، حتی قبل از اینکه شمارش پول را فرابگیرند، روی این موضوع مهم متمرکز کنید.
"فرشته مباشری"، می گوید: کودکان در سنین 3 تا 4 سال، اولین آرزوهای خرید را در ذهن می پرورانند، البته این را هم بدانید اگر بخواهید امیدوار باشید که فرزندانتان با قرار گرفتن در جامعه یا محیط های آموزشی، نظیر مدرسه این مهارت را فرا بگیرند، سخت در اشتباه هستید.
چرا که مسئولیت این آموزش، تنها بر دوش خودتان است همان طور که گفتیم کودکان در رده سنی مختلف درک خاصی از پول دارند؛ بنابراین باید با زبان خاص سنشان با آنها صحبت کنیم.
او درباره آموزش به کودکان 4 تا 6 سال به والدین توصیه می کند: در باره منابع درآمدی خود در خانواده صحبت کنید و به کودکان اجازه دهید که خودشان خریدهای کوچک را در حضور شما انجام دهند چرا که آنان مصرف کننده اند و هیچ گاه شما را در حال پرداخت پول نمی بینند، البته امروزه والدین هم به دلیل استفاده از کارت های بانکی متوجه مقدار پولی که خرج می کنند، نیستند.
باید کودکان را متوجه این نکته کنید که انسان ها مقدار محدودی پول برای خرج کردن دارند، بنابراین باید خواسته هایشان را اولویت بندی کنند؛ کودکان باید بدانند که پول هزینه شده در قبال وسیله ای به معنای داشتن پول کمتر برای خریدهای دیگر است.
همچنین می توانید کودکان را درگیر روند خرید اجناس مهم تر مثلاً خرید یک پوتین برای زمستان کنید و شمارش پول را به آنان یاد دهید آنها را با تعداد و ارزش سکه ها و اسکناس های متفاوت آشنا کنید.
به آنها توضیح دهید که انسان ها باید کار کنند تا بتوانند به یکدیگر هدیه دهند اگر فرزندتان شش سال دارد، می توانید پول توجیبی به او بدهید و به او بگویید که می تواند بخشی از این پول را پس انداز کند تا وسیله مورد علاقه اش را بخرد.
او ادامه داد: اگر فرزندتان از شما چیزی خواست که مایل به خرید آن نبودید، نارضایتی خود را با عصبانیت نشان ندهید و به آنها بیاموزید که هیچ یک از اجناس و وسایل، رایگان عرضه نمی شود و برای خرید آنها باید پولی پرداخت شود.
دقت کنید که هیچ گاه از این جمله ها استفاده نکنید،"اگر برایت این کفش را بخرم دیگر پولی برای خرید مواد غذایی ندارم" زیرا این گونه جملات احساس ناامنی را در او به وجود می آورد.
مباشری افزود: گاهی اوقات مسئولان مدارس، از دیدن مقدار پولی که نزد دانش آموزان است حیرت زده می شوند، در هر شرایط مالی که باشید لزومی ندارد که فرزندان زیر 12 سال شما اسکناس های درشت با خود به مدرسه ببرند و بی حساب پول خرج کنند. برای شروع، بهترین راه آموزش مدیریت پول به بچه ها، محدود کردن پول توجیبی آنهاست، اگر وقت و بی وقت به آنها پول بدهید تا بتوانند هرچه را اراده می کنند، بخرند هرگز نمی توانید آنها را در این باره راهنمایی کنید و به آنها آموزش دهید.
به عنوان مثال اگر فرزندتان تمام پولش را برای بازی های رایانه ای هدر داده باشد و نتواند DVD مورد علاقه اش را بخرد، موقعیت مناسبی پیش خواهد آمد که متوجه پیامد ولخرجی اش بشود و به طور ناخودآگاه به تقسیم مقرری اش برای موارد دلخواه خود فکر کند.
بعضی از والدین به دلیل آنکه در کودکی از امکانات کافی برخوردار نبوده اند، بدون در نظر گرفتن عواقب کار، همه نیازهای ضروری و غیرضروری فرزند خود را تأمین می کنند، بچه ای که همه خواسته هایش بدون دردسر و زحمت برآورده شود، به جایی خواهد رسید که هیچ چیز دیگر او را راضی نخواهد کرد.
او به والدین توصیه می کند: شما والدین محترم، حتی اگر از وضعیت مالی خوبی هم برخوردار باشید باید برای بعضی از درخواست ها، فرزندتان را منتظر نگه دارید و گاهی هم از او بخواهید با پول توجیبی اش در خرید مشارکت داشته باشد.
به فرزند خود توضیح دهید که درآمد ماهانه شما بر تعداد روزهای ماه تقسیم می شود و مشخص است که هر روز چه مقدار می توانید خرج کنید.
گاهی چه مواردی را باید حذف کنیم تا بتوانیم اجناس با اولویت بالاتر خریداری کنیم، او نیز باید مثل شما بر اساس میزان پول توجیبی اش خرج کند و برای به دست آوردن وسایل مورد علاقه اش از خرید بعضی چیزهای دیگر صرف نظر کند.
مثلاً به او بگویید اگر روزی نتوانید برای خود و فرزندانتان از بیرون پیتزا تهیه کنید، می توانید آن را با مواد اولیه موجود در خانه به صورت سالم تر و ارزان تر آماده کنید و تفاوت قیمت آن با بیرون را پس انداز کنید.
قطعاً وقتی بچه ها برای به دست آوردن وسیله مورد علاقه شان صبر کنند بعد از خرید آن هم لذت می برند و هم قدرش را بیشتر می دانند.
مباشری ادامه داد:به فرزندان 7 تا 12 ساله خود بیاموزید میان آرزوها و نیازهای خود تفاوت قائل شوند، زیرا این کار ،اساس مدیریت مالی سنجیده و معقول است ، اهمیت صرفه جویی و پس انداز را با اعمال خود ، به او نشان دهید.
به او بگویید به تخفیف های فروشگاه های مختلف، توجه کند و یاد بگیرد که خرید برخی محصولات در فصل خاص خودشان، هزینه بیشتری را طلب می کند، در حالی که می توان در پایان فصل ها و در زمان حراج، آن ها را با قیمتی پایین تر تهیه کرد.
او در خصوص آموزش پس انداز به فرزندان 13 تا 18 سال هم می گوید: در این دوره سنی آگاهی دادن در خصوص مزایا و معایب روش های مختلف پرداخت پول بسیار مهم است، مثلاً اینکه از کدام روش پرداخت پول می تواند استفاده کند.
فرزندتان را با اصطلاحات بانکی آشنا کنید ،در جایگاه پدر و مادر ،بکوشید تا خودتان الگو باشید و با کارهای خود به فرزندتان بیاموزید که با توجه به داشته های خود، باید زندگی کنند، آن ها را تشویق به تعیین اهداف کوتاه و بلند مدت کنید و از آن ها بخواهید برای تحقق اهداف خویش پس انداز کنند.
** سخن پایانی
وی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه مصرف گرایی در جامعه امروزی رایج شده است تبلیغات، برندهای مختلف، فناوری های پیشرفته و ... بی وقفه ما را وسوسه به خرید بیشتر محصولات غیرضروری می کنند.
منابع مالی هم هیچ گاه جوابگوی آرزوهای بسیار ما و فرزندانمان نیست، هیچ گاه فراموش نکنید که فرزندان ما آینه تمام نمای رفتار ما هستند، بنابراین اگر می خواهید فرزندانتان ارزش واقعی پول را درک کنند، خودتان اولین قدم را بردارید.
اگر خودتان بدون توجه به منابع و نیازهای حقیقی خود پول خرج می کنید توقع این را نداشته باشید که آنها ارزش پول را بدانند و افرادی موفق در پس انداز آن باشند و در نهایت به استقلال مالی دست یابند.
2047/


19/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن