واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چشم حسرت دریاچه گیلارلو گرمی مغان در دست های خالی کانال آب آور اردبیل - ایرنا - به رغم بارش های قابل توجه پاییزی و جریان رودخانه ها در گرمی ، دریاچه گیلارلوی این شهرستان سهمی از این منابع سرشار آب ندارد.
به گزارش ایرنا ، کانال آب آور دریاچه گیلارلو که آب برزند چای بخش انگوت را به این دریاچه هدایت می کند مهم ترین شاهراه تامین آب این دریاچه است که به رغم غنای حوزه های آبریز و خروش رودخانه برزند ، کانال آب آور برزند چای حتی از اهدای قطره ای آب به دریاچه گیلارلو دریغ می ورزد.
اگرچه در فصول کشت نیاز زارعان به روان آب ها ضروری می نماید و معمولا بخشی از آب برزند چای نیز عطش زمین های زراعی همجوار را فرو می نشاند اما دست های خالی کانال آب آور دریاچه گیلارلو نشان از بی توجهی به سهم این دریاچه از برزند چای دارد.
تعدادی از روستاییان اونبیر بیگلو و بنه بخش مرکزی گرمی که در نزدیکی کانال آب آور دریاچه گیلارلو سکونت دارند انسداد احتمالی مسیر را در خساست کانال و عدم انتقال آب به دریاچه دخیل می دانند اما در صورت صحت این فرضیه نیز مسوولان امر باید همه ساله با عملیات لایروبی ، جریان آب را به آغوش گیلارلو بگشایند.
به گفته نورالدین شارعی ، مدیر جهاد کشاورزی گرمی، این شهرستان در جریان مهرماه سال جاری 81 میلی متر بارش را شاهد بوده که در مقایسه با میانگین20 ساله 5/1 برابر معادل 150 درصد افزایش داشته است.
طبیعی است که با چنین بارش کم سابقه پاییزی پس از لهیب خشکسالی تابستان انتظار می رود با غنای منابع آب گرمی نگرانی کاهش ذخایر آبی این شهرستان از جمله دریاچه گیلارلو برطرف شود.
این دریاچه در سال 1375 با هدف تامین آب شرب شهر گرمی با هشت میلیون مترمکعب ظرفیت ذخیره در پنج کیلومتری شمال این شهر در جوار روستای گیلارلو احداث شده بود که با انتقال آب از جعفرآباد به گرمی و رفع مشکل آب این شهر ، دریاچه مصنوعی گیلارلو به دلیل موقعیت جغرافیایی و چشم انداز زیبا از سوی دولت قبلی به عنوان منطقه نمونه گردشگری تصویب شد.
در جریان بازدید حجتی وزیر جهاد کشاورزی از دریاچه گیلارلو در اوایل امسال این منبع عظیم آب به عنوان ظرفیتی مطمئن و پایدار برای توسعه کشاورزی مورد توجه قرار گرفت.
از سوی دیگر محمود علایی فرماندار گرمی با اشاره به خروج سالانه 300 میلیون متر مکعب از منابع آبی این شهرستان از مرزهای کشور ، مهار آب ها و سرمایه های روان گرمی را ضروری می داند.
وی افزود: ارزش ریالی ذخایر آبی که با فریاد رودخانه ها از مرزهای گرمی خارج و به دریای خزر روانه می شود 6000 میلیارد ریال برآورد می شود که در صورت مهار هدفمند این ذخایر عظیم خدادادی تحول شگرفی در توسعه و تولید در منطقه ایجاد خواهد شد.
با چنین اوصافی و در فصلی پربارش که خروش رودخانه ها به گوش می رسد هدر رفت آب برزند چای که دیرسالی است بخش عمده آب دریاچه گیلارلو را تامین می کند هیچ توجیهی ندارد و جفایی نابخشودنی است.
با توجه به اهمیت آب در جهان معاصر و تنش های سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی ناشی از نقش این ماده حیاتی در بقا و دوام تمدن ها امید می رود مسوولان گرمی با مغتنم شمردن فصل بخشندگی آسمان ، در هدایت آب به گیلارلو و حفظ این دریاچه زیبا که علاوه بر مصارف کشاورزی میزبان گردشگران طبیعت دوست و پرندگان مهاجر است کوتاهی ننمایند.
عیسی پاشاپور
7124/594/530
19/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]