پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850917997
جویبار؛ شهری فعال در بازیافت بی بهره از زیر ساخت
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جویبار؛ شهری فعال در بازیافت بی بهره از زیر ساخت ساری - ایرنا - کوهی از وسایل مستهلک و ضایعات تلمبار شده در جای جای ورودی شهر نشانی از «جویبار» مازندران است که با همین تک نشانه می توان این شهر را شناخت.
جمع آوری ضایعات، وسایل کهنه و فرسوده منازل، واحدهای تجاری و صنعتی استان های شمالی کشور شغل اصلی بیش از یکهزار شهروند جویباری است که هرچند به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های لازم برای ساکنان این شهر مشکل آفرین شده اما تداوم آن برای اقتصاد ملی سودمند است.
این افراد در حالی با فعالیت در این حرفه در به چرخش درآوردن چرخ اقتصاد خانواده و کشور عمل می کنند که نبود مکانی متمرکز برای تجمیع این ضایعات به عنوان اصلی ترین زیرساخت لازم برای فعالیت این افراد، به دغدغه و چالش زیست محیطی، بهداشتی و اجتماعی برای شهروندان و مسوولان شهرستان جویبار و استان مازندران تبدیل شده است.
در جای جای این شهر اعم از حیاط، جلوی درب منازل، مغازه های حاشیه و حتی درون بافت شهر، وسایل مستهلک و ضایعات جمع آوری شده دیده می شود که خریداران ضایعات از شهرهای مختلف استان های گلستان، مازندران و حتی گیلان و سمنان خریداری می شوند.
این ضایعات پس از انتقال به جویبار تفکیک شده و برای فرآیند بازیافت به واحدهای صنعتی فروخته می شوند.
خرید ضایعات با امکانات حداقلی شخصی فعالان این عرصه از طریق خودرو، موتور و گاری دستی انجام می شود و این افراد با حضور در معابر و درب منازل خانوارها نسبت به خرید وسایل مستهلک همچون یخچال، تلویزیون، آبگرمکن، آهن و شیرآلات و وسایل خرد دیگر اقدام می کنند.
فراهم نبودن زیرساخت های لازم برای فعالیت اقتصای این افراد، بویژه مکان ویژه تجمیع ضایعات باعث شده تا افراد در همان محیط محدود حیاط خانه و مغازه هایشان نسبت به سوزاندن و ذوب کردن برخی از این وسایل و خرد کردن آنها اقدام کنند.
دود ناشی از سوزاندن و آلودگی صوتی خرد کردن وسایل و بروز حوادث منجر به فوت و زخمی شدن افراد را می توان تنها بخشی از اثرات انباشت ضایعات در این شهر دانست.
«میم- اسدی» یکی از خریداران ضایعات به ایرنا می گوید: روزها و ساعت ها با طی مسافت های طولانی در شهرها و روستاهای استان های شمالی ضایعات و وسایل کهنه مردم را از درب منازلشان خریداری می کنم.
وی ادامه داد: تا حد امکان وسایل را در همان درب منازل خرد و تکه تکه می کنم تا قادر به خرید بیشتر وسایل باشم و بارهای خرد شده را راحت تر به جویبار انتقال دهم.
اسدی یکی از شهروندان جویباری است که بخشی از این وسایل خریداری و دپو شده را در حیات خانه اش نگه می دارد و با ذوب کردن برخی ضایعات در کوره سنتی که در گوشه خانه اش مهیا کرده، آن را به کارخانه های فولاد اصفهان می فروشد.
وی می گوید که از آزردگی همسایگانش و تاثیری که این کار بر محیط زیست دارد آگاه است اما چاره ای جز تداوم این فعالیت آن هم در محیط شهری را ندارد.
اسدی یاد آور می شود که اگر مکان متمرکزی برای دپوی ضایعات در جویبار وجود داشت، وی و سایر همکارانش موجب آزار شهروندان جویباری را فراهم نمی کردند و یا با حوادث ناگواری چون آتش سوزی رو به رو نمی شدند.
حادثه صبح عید فطر امسال و زنده زنده سوختن «فاطمه» دختر چهار ساله یکی از همین دپو کنندگان ضایعات در حیاط منزل را می توان نمونه ای از بروز حوادث دلخراش نام برد.
حادثه زمانی رخ داد حیاط خانه ای که سال ها محل انباشت ضایعات قابل اشتعال بود، با انفجار کپسول و منبع بنزینی در خانه شعله ور شد به طوری که امکان حضور ماموران آتش نشانی برای نجات دخترک که در طبقه بالای خانه از خواب بیدار شده بود، نشد.
مسوول آتش نشانی جویبار با هشدار به انباشت ضایعات در منازل مسکونی گفت: با توجه به فعالیت بیش از یکهزار نفر از شهروندان جویبار به شغل خرید ضایعات و وسایل کهنه منازل، برخی از این افراد منازل مسکونی خود را برای انباشت این ضایعات در نظر گرفته اند.
فخرالدین آقاپور به ایرنا می گوید: انباشت ضایعات و وسایل کهنه در منازل مسکونی موجب بروز حوادث ناخوشایندی می شود که وقوع سالانه شش مورد آتش سوزی در این منازل از جمله این موارد است.
مسوول آتش نشانی جویبار از خریداران ضایعات خواست تا با رعایت نکات ایمنی نسبت به انتخاب مکان مناسب خارج از منازل مسکونی برای انباشت ضایعات اقدام بکنند.
وی به حادثه آتش سوزی روز گذشته در منزل یکی از خریداران ضایعات در جویبار اشاره کرد و گفت: متاسفانه به دلیل حجم بالای انباشت ضایعات و رعایت نکردن نکات ایمنی در احداث این منزل مسکونی، تنها فرزند این خانواده بر اثر ریزش آوار جان خود را از دست داد.
آقاپور ادامه داد: بعد از اطفای حریق 20 کامیون ضایعات و نخاله دپو شده فقط از این منزل مسکونی تخلیه شد.
شهردار جویبار نیز دپوی ضایعات در منازل و مغازه ها را معضل مهمی برای زندگی شهرنشینی در این شهر دانست و به ایرنا گفت: افراد مبادرت به ایجاد انبار در کنار خانه برای انجام کارهای اولیه تبدیل ضایعات می کنند.
حمید بخشی ادامه داد: این درحالی است که بسیاری از خانه هایی که به این صورت محل دپو و تبدیل ضایعات هستند، از امنیت و استحکام لازم برخوردار نیستند.
وی اکثر این خانه ها را قدیمی و فرسوده دانست و گفت: سکونت خانواده این افراد در همین منازل در کنار انباشت ضایعات خطر آفرین برای سلامت و جان آنان است.
شهردار جویبار به اعمال سخت گیری شهرداری برای ممانعت از دپوی ضایعات در منازل و مغازه های درون و نزدیک بافت شهر اشاره کرد و افزود: انباشت و سوزاندن ضایعات در جوار محل سکونت و زندگی شهروندان اثرات و تبعات زیست محیطی و آلودگی را به همراه می آورد.
وی ادامه داد: همانگونه که ضایعات در درآمد زایی عده ای از شهروندان جویبار نقش آفرین بوده، برای عده ای دیگر مشکل ساز و خطر آفرین است.
رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان جویبار نیز به ایرنا گفت: هرچند آمار دقیقی از تعداد مراکز دپوی ضایعات در این شهرستان وجود ندارد ولی پیش بینی می شود 220 مرکز دپوی ضایعات در جویبار وجود داشته باشد.
مصطفی عرب ادامه داد: دپو و انباشت ضایعات در محیط شهر و همچنین حاشیه جاده ها علاوه بر ایجاد فضای نازیبا، مسایل زیست محیطی را نیز به همراه آورده است.
وی با اشاره به این که این ضایعات خشک شیرابه ای ندارند، افزود: تجمیع حجم بالای وسایل فرسوده زمینه ساز سکونت حیوانات و حشرات موذی در این فضاها می شود.
به گفته رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان جویبار، جانوران و حشرات موذی در جوار محل سکونت مردم عامل انتشار انواع بیماری به جامعه انسانی است.
وی همچنین به تبدیل بخشی از ضایعات از طریق سوزندان به عنوان عاملی دیگر مشکل آلایندگی نام برد و گفت: دود ناشی از سوزاندن این مواد و انتشار آن در هوا، برای شهروندان جویبار بسیار سخت شده است.
عرب با اشاره به این که هرچند بدلیل نداشتن صنف و متولی فعالان بخش ضایعات در جویبار، آمار دقیقی از میزان ورود ضایعات در این شهرستان وجود ندارد، اعلام کرد: پیش بینی می شود به طور میانگین ماهانه 200 تا 300 تن ضایعات توسط هر واحد ضایعاتی به جویبار انتقال داده شود و پس از جداسازی و تفکیک ضایعات از یکدیگر ماهانه هر واحد 10 تن نیز ضایعات غیر بازیافت داشته باشد.
بیشتر ضایعات غیر بازیافت متاسفانه یا آتش زده می شود یا در کنار جاده ها پنهان از دید ماموران محیط زیست رها می شود که این امر خود به یکی از مشکلات شهر جویبار و جاده های اطراف تبدیل شده است.
رییس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان جویبار گفت: در حالی که رنج و آلودگی ناشی از دپوی ضایعات گریبانگیر مردم این شهرستان است ولی مواد تفکیک شده به عنوان مواد اولیه کارخانه های صنعتی شهرهای بزرگ ارسال می شود.
وی ادامه داد: در صورت وجود شهرک بازیافت، ضایعات به صورت متمرکز و در یک فضا محصور دپو می شد نه این که به صورت مجزا و در مکان های مختلفی از شهر و یا محدوده شهری جویبار این کار انجام شود.
مدیر مرکز بهداشت و درمان شهرستان جویبار نیز به ایرنا گفت: دپوی ضایعات در محیط های شهری و مسکونی و همچنین حاشیه جاده و باغ ها عوارض زیست محیطی و بهداشتی دارد.
مهدی فکوری با تایید غیر بهداشتی بودن دپوی ضایعات در مناطق شهری، باغ ها و حاشیه جاده ها ادامه داد: دپوی ضایعات در یک مکان علاوه بر ایجاد ظاهری زشت و نازیبا، برای بهداشت جامعه نیز مشکل آفرین است.
وی افزود: هرچند وسایل کهنه و فرسوده جمع شده در یک مکان به عنوان ضایعات خشک شیرابه ای ندارند ولی محل خوبی برای رشد و نمو موجودات موذی به شمار می روند.
مدیر مرکز بهداشت و درمان شهرستان جویبار گفت: سوزاندن و تبدیل اولیه وسایل انباشت شده از جمله فرایند کاری دپوکنندگان ضایعات در این شهرستان به شمار می رود.
وی ادامه داد: این افراد با کوره های قدیمی این کار را انجام می دهند که اغلب با دود و آلایندگی زیاد همراه است.
فرماندار شهرستان جویبار در عین حال که از ضایعات به عنوان ظرفیت اقتصادی برای شهرستان نام می برد، چالش هایی که این بخش به همراه دارد را تایید می کند.
رضا گنجی به ایرنا می گوید: حضور و فعالیت فارغ التحصیلان دانشگاهی و جوانان در این حرفه به نوعی اشتغالزایی بالایی را برای شهرستان به همراه دارد زیرا بواسطه نداشتن جایگاه اجتماعی این حرفه، کمتر افرادی در دیگر شهرستان های مازندران و سایر استان ها به این شغل روی می آورند.
فرماندار شهرستان جویبار ادامه داد: بیش از یکهزار نفر ازشهروندان به این فعالیت مشغول هستند که برخی از آنها علاوه بر جمع آوری ضایعات مازندران به دیگر استان های شمالی کشور می روند.
وی از نبود ساماندهی و تجمیع مکان فعالیت خریداران ضایعات در جویبار به عنوان ضعف بزرگ مسوولان این شهرستان نام برد و گفت: انباشت ضایعات در نقاط مختلف این شهر مشکلات را فراهم کرده است که باید برای رفع آن تدبیر کرد.
فرماندار جویبار ساخت مجتمع ضایعات فروشان در شهرستان را یکی از طرح های پیشنهادی و مصوب دولت قبلی اعلام کرد و افزود: پس از گذشت هفت سال اجرای این طرح به خاطر تامین نشدن زمین مورد نیاز، اجرایی نشده است.
وی ادامه داد: زمین 25 هکتاری انار در مرز این شهرستان برای ساخت این مجتمع تعیین شده است که مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران از این مجموعه بازدیدی داشته است.
به گفته گنجی با هماهنگی ها و وعده های داده شده امیداوریم این مشکل چندین ساله در آینده مرتفع شود.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران نیز به ایرنا گفت: با تامین زمین و انجام اقدامات کارشناسی برای شهرک بازیافت در جویبار به عنوان تنها شهرستان دپوی ضایعات مازندران مستقر خواهد شد.
سیدمصطفی موسوی ادامه داد: جمع آوری ضایعات ظرفیت خوبی برای اشتغال به شمار می رود که باید بسترهای لازم برای این منظور تامین شود.
وی افزود: به دلیل فراهم نبودن این بسترها از ظرفیت ها به طور کامل استفاده نمی شود.
گزارش از: فاطمه قنبری قادیکلایی
7329 /506/ 2025
17/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
آستان قدس فعالیتی در حوزه زیرساختی پیرامون حرم نداشته است
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۵ مدیر گروه اقتصاد جهاددانشگاهی خراسان رضوی افزود آستان قدس رضوی در حوزه زیرساختی در پیرامون حرم فعالیت خاصی نداشته است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه خراسان دکتر ناصر شاهنوشی در میزگرد چالشها و چشماندازهای سرمایهگذاری در صنعت گراراک؛ شهری که زیرساخت جذب سرمایهگذار ندارد
سهشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۳ نایب رئیس شورای شهر اراک گفت متأسفانه بستر و زیرساختهای لازم برای جذب سرمایهگذار در اراک فراهم نیست مسعود آبایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه مرکزی استفاده از پتانسیل صنایع در راستای سرمایهگذاری و توسعه شهر را ضرواتصال فارس به دریا زیرساخت توسعه فعالیتهای اقتصادی استان است
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت فارس تاكید كرد اتصال فارس به دریا زیرساخت توسعه فعالیتهای اقتصادی استان است خبرگزاری پانا رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان فارس گفت اتصال فارس به دریا زیرساختی اصلی برای توسعه فعالیتهای اقتصادی و تولیدی در این استان بهشمار میرود ۱۳۹۳ چهاساخت تونل خط 7 صد در صد به اتمام رسید/ بهره برداری از فاز اول خط 7تا شهریور 94
ساخت تونل خط 7 صد در صد به اتمام رسید بهره برداری از فاز اول خط 7تا شهریور 94 مجری خط 7متروی تهران گفت ساخت تونل فاز اول خط 7با 12کیلومتر و 4ایستگاه صد در صد به اتمام رسیده است اسکندری مجری خط 7متروی تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران با بیان این که خط 7معاون وزیر جهادکشاورزی: بهرهبردای از جنگلهای شمال کشور تا 30 درصد کاهش مییابد
معاون وزیر جهادکشاورزی بهرهبردای از جنگلهای شمال کشور تا 30 درصد کاهش مییابدمعاون وزیر جهادکشاورزی مازندران گفت بهرهبرداری از جنگلهای شمال کشور تا 30 درصد کاهش مییابد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری خداکرم جلالی ظهر امروز در حاشیه انعقاد تفاهمنامه استانداران مناطقعضو انجمن لیزینگ به فارس خبر داد تنها ۳۰ لیزینگ مجوز فعالیت دارند/ ۵۰۰ لیزینگ فعال زیر نظر هیچ ارگانی نیستند/
عضو انجمن لیزینگ به فارس خبر دادتنها ۳۰ لیزینگ مجوز فعالیت دارند ۵۰۰ لیزینگ فعال زیر نظر هیچ ارگانی نیستند بانک مرکزی اقدام کندعضو انجمن شرکتهای لیزینگ ایران گفت بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ شرکت لیزینگ در کشور وجود دارند که از این تعداد تنها ۳۰ شرکت دارای مجوز از بانک مرکزی هستند مسعودکیادلیری: شتاب توسعه بدون اصول علمی زیرساختها را نابود میکند
کیادلیری شتاب توسعه بدون اصول علمی زیرساختها را نابود میکندرئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی واحد علوم و تحقیقات گفت امروز در مقطعی قرار داریم که در حال شتابدهی به توسعه هستیم که اگر این شتابدهی به صورت بی قاعده و فاقد اصول علمی باشد میتواند سبب نابودی ظرفیتها و زیرساختهرییس سازمان توسعه تجارت: منطقه اقتصادی سرخس نیازمند تکمیل زیرساختها است
رییس سازمان توسعه تجارت منطقه اقتصادی سرخس نیازمند تکمیل زیرساختها است مشهد - ایرنا - رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت بهره برداری مطلوب از ظرفیتهای منطقه ویژه اقتصادی سرخس نیازمند تکمیل زیرساختهای آن برای جذب سرمایه گذاران خارجی است ولی الله افخمی راد روز پنجشنبه در جریانرئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شیراز عنوان کرد لزوم ساخت اردوگاه کاردرمانی معتادان در شیراز
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شیراز عنوان کردلزوم ساخت اردوگاه کاردرمانی معتادان در شیرازرئیس کمیسیون خدمات شهری محیطزیست و بهداشت شورای اسلامی شهر شیراز گفت ساخت اردوگاه کاردرمانی و حرفهآموزی ماده 42 برای معتادان و مجرمان مواد مخدر در شیراز یک ضرورت است محمد حقنگر امروز درمعاون استاندار اصفهان: امنیت، از نیازهای اصلی زیرساخت توسعه است
معاون استاندار اصفهان امنیت از نیازهای اصلی زیرساخت توسعه است اصفهان - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی استاندار اصفهان گفت توسعه بدون برقراری امنیت امکانپذیر نیست و امنیت یکی از نیازهای اصلی زیرساخت توسعه است رسول یاحی روز پنجشنبه در نشست با رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان اتاکید شهریان بر توسعه ساختاری ورزش بانوان
دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۲ معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان گفت لازم است الزامات حقوقی به منظور فراهمسازی شرایط برای حضور زنان در مناصب فدراسیونها به وجود آید به گزارش ایسنا رباب شهریان در نشست معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با مشاوران امور بانوان دستگاههای اجراییفرماندار ماسال خبر داد خسارت میلیونی سیل به زیرساختهای روستایی ماسال
فرماندار ماسال خبر دادخسارت میلیونی سیل به زیرساختهای روستایی ماسالفرماندار ماسال از خسارت 327 میلیون تومانی سیل به زیرساختهای روستایی این شهرستان در بارندگیهای اخیر خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از ماسال محمود قاسمنژاد ظهر امروز در نشست فرمانداری این شهرستان وضعیت سیل ناشدر تفاهمنامه مدیریت پایدار منابع طبیعی تأکید شد ساماندهی مراکز دفن زباله و بهرهگیری از فناوریهای جدید در ام
در تفاهمنامه مدیریت پایدار منابع طبیعی تأکید شدساماندهی مراکز دفن زباله و بهرهگیری از فناوریهای جدید در امر بازیافتدر تفاهمنامه همکاری استانداریهای نواحی رویشی هیرکانی و ارسبارانی بر ساماندهی مراکز دفن زباله موجود و بهرهگیری از فناوریهای نوین در امر بازیافت تأکید شد به گکشاورزی که با دست خالی زیردریایی ساخت +تصاویر
کشاورزی که با دست خالی زیردریایی ساخت تصاویر این مرد 44 ساله چند ماه پیش تصمیم گرفت برای رسیدن به آرزوی دیرینه اش خودش دست به کار شده و زیردریایی مخصوصش را بسازد او آهن قراضه های مختلف و زباله های آهنی را جمع کرد و پس از 5 ماه تلاش توانست زیردریایی خودش را بسازد گاهی اوقات ماجراولويت تامين نياز پروژه ها در جزیره کیش كالاها و لوازم ساخت ایران است -
مونسان عنوان کرد اولويت تامين نياز پروژه ها در جزیره کیش كالاها و لوازم ساخت ایران است کیش - خبرگزاری مهر مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش با هدف حمايت از توليدكنندگان داخلي برخريد كالاها و اجناس ايراني در ساخت و تكميل پروژه های مورد نیاز در جزیره کیش تاكيد كرد به گزارش خبرنگارزیر ساختهای لازم برای پخش عزاداری های حسینی زنجان آماده است -
صفری زیر ساختهای لازم برای پخش عزاداری های حسینی زنجان آماده است زنجان - خبرگزاری مهر مدیر کل صدا و سیمای مرکز زنجان گفت صدا و سیمای مرکز زنجان زیر ساختهای لازم برای پوشش عزاداری ها را در دستور کاری خود قرار داده است به گزارش خبرنگار مهر مرتضی صفری شامگاه سه شنبه در جلسه هیشهردار منطقه 6 کرج خبر داد گشتهای نظارتی مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز منطقه 6 کرج فعال شد
شهردار منطقه 6 کرج خبر دادگشتهای نظارتی مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز منطقه 6 کرج فعال شدشهردار منطقه 6 کرج از فعال شدن گشتهای نظارتی مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز در این منطقه خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از کرج عزیز صدرنژاد ظهر امروز در جلسه ستاد مقابله با ساخت و سا-