واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس حوزه آموزش و پرورش: تولید بسته های آموزشی موجب دوری از نگرش تک بعدی در کتب درسی شده است تهران - ایرنا - کارشناس حوزه آموزش و پرورش گفت: رویکرد جدید نظام تعلیم و تربیت در تولید بسته های آموزشی در کنار کتاب های درسی، باعث محتوا بخشی، غنی سازی فرآیند آموزش و فاصله گرفتن از نگرش تک بعدی می شود.
علی پورسلیمان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا افزود: در سال های گذشته تنها کتاب درسی به عنوان جدی ترین منبع آموزشی در نظر گرفته می شد، اما در رویکرد جدید، گسترش بسته های آموزشی در فرآیند آموزش حایز اهمیت است.
وی اضافه کرد: از جمله این موارد می توان به اختصاص فضایی در کتاب فارسی برای درک متن و نگارش اشاره کرد که پیشتر وجود نداشت و یا در درس علوم ، بخشی برای تفکر و نیز بخشی برای ایجاد مهارت ها در نظر گرفته شده است.
پورسلیمان، یادآور شد: همچنین کتاب تفکر و سبک زندگی از محتوای غنی برخوردار است که دانش آموزان هم به آن علاقه زیادی دارند، این کتاب اگر با حوصله معلم تلفیق شود موجب فضایی برای بحث های گروهی و کار گروهی در کلاس خواهد شد.
به گفته کارشناس مسایل آموزش و پرورش، درس انشا و املا نیز به صورت مستقل در پایه چهارم دیده شده است؛ البته در کنار این حرکت باید ساعات مستقل و البته مطابق با برنامه برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در مدارس اختصاص داده شود.
پورسلیمان، به دیگر نقاط قوت تغییر در محتوا و شکل کتاب های درسی نیز اشاره کرد و گفت: به نظر می رسد این تغییرات با برنامه درسی ملی هم سو باشد،زیرا حجم کتاب های درسی نسبت به قبل با سن دانش آموزان متناسب تر و هماهنگ تر شده است.
وی اظهار کرد: رویکرد جدید در تالیف این کتاب ها به صورتی است که به سمت تلفیق دروس پیش می رود و معلمان می توانند از روش تدریس تلفیقی در کلاس درس بهره ببرند.
کارشناس مسایل آموزش و پرورش ادامه داد: به عنوان مثال معلم درس تربیت بدنی می تواند از مفاهیم درس علوم استفاده کند و همین باعث می شود تا نوعی جامعیت و کلی نگری در دروس پدیدار شود.
پورسلیمان در ادامه به برخی نقاط ضعف کتاب های درسی اشاره کرد و افزود: باوجود تغییرات مثبت در تالیف این کتاب ها، دانش آموزان چندان طرفدار کتاب های درسی نیستند و به آن تمایلی نشان نمی دهند.
وی ادامه داد: مورد دیگر اینکه، تعداد کتاب های درسی زیاد است و حتی دانش آموزان برای حمل این کتاب ها با مشکل مواجهند و این خود باعث کاهش انگیزه در دانش آموزان می شود.
این کارشناس حوزه آموزش و پرورش، محدودیت آموزش برای معلمان را از دیگر نقاط ضعف برای تدریس کتاب های درسی ذکر کرد و گفت: معلمان عموما با اهداف کتاب آشنا نیستند و حتی برگزاری دوره های آموزش کتاب های جدید التالیف در پایه های چهارم و هشتم برای معلمان محدود شده است.
پورسلیمان با بیان اینکه کتاب های درسی نسبت به رسانه های آموزشی اعم از رسمی و غیر رسمی، از جذابیت های کم تری برخوردارند، اظهار کرد: در بحث مفاهیمی مانند حقوق شهروندی و تفکر انتقادی که مورد تاکید رییس جمهور و وزیر آموزش و پرورش است، چشم انداز روشن و برنامه روش مند و قابل اجرایی در این زمینه مشاهده نمی شود.
فراهنگ ** 1883**1027
17/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]