تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849754469




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه صنعت گردشگری و استفاده از مزیتهای مرزی سیستان و بلوچستان را متحول می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توسعه صنعت گردشگری و استفاده از مزیتهای مرزی سیستان و بلوچستان را متحول می کند پایگاه خبری سیستان آنلاین گزارشی از مجتبی شجاعی، نویسنده و پژوهشگر سیستان و بلوچستان را با عنوان تحول اقتصادی استان در گرو توسعه صنعت گردشگری و استفاده از مزیت های فراوان مرز میسر است، منتشر کرد.


در ادامه این گزارش آمده است:توسعه گردشگری به ویژه در کشورهای در حال توسعه می تواند یکی از عوامل مهم در رشد و عامل موثری برای مقابله با فقر و رکود در اقتصاد و موجب افزایش درآمد قشرهای مختلف مردم ، کاهش بیکاری و رونق اقتصادی و اجتماعی شود.
بخشی کردن گردشگری در سطح ملی با توجه به ظرفیت های هر منطقه می تواند به توسعه مناطق منجر شود و می تواند با حمایت از سوی دولت در چارچوب منافع منطقه ای و با برنامه توسعه ملی زیرساختهای مناسبی را برای توسعه و بومی سازی گردشگری فراهم آورد.
ایران کشوری پهناور با اقلیم و خرده فرهنگها و شرایط جغرافیایی متنوع است که از نظر زیست محیطی، سیاحتی و اقتصادی قابلیتهای زیادی را در زمینه گردشگری دارد.
ضرورت افزایش درآمدهای عمومی کشور، مقابله با تورم، نیازهای جامعه و کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمد حاصل از فروش نفت ایجاب می کند که استفاده از ظرفیت های زیستی کشور، حفظ منابع طبیعی و صنعت گردشگری بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
از سویی نهادهای مرتبط با گردشگری در کشورمان، به عنوان یکی از زیرساخت های اصلی توسعه گردشگری تلقی می ­شود که برقراری امنیت، ایجاد زیرساخت­ ها، تدوین و حمایت از قوانین ، تربیت نیروی انسانی متخصص گردشگری و برقراری مناسبات بین
­المللی، تنها بخشی از وظایف دولت برای توسعه گردشگری است.
این کارکردها، ارتباط مستقیم و یا غیرمستقیمی با جوامع محلی، گردشگران داخلی، گردشگران خارجی (بین­ المللی) و فعالان بخش گردشگری دارد.
سیستان و بلوچستان با وجود داشتن مزیت های نسبی فراوان از قبیل مرز مشترک با افغانستان و پاکستان ، فرهنگ غنی، کویرهای زیبا، دریا، مواهب طبیعی و جاذبه های منحصر بفرد گردشگری، میراث فرهنگی، فصول چهارگانه و … در استفاده از مزایای این همه نعمت خدادادی در برنامه های توسعه اقتصادی استان جایگاه ویژه ای دارد.
افزایش شاخصه های دیگر رشد می تواند بسیار موثر و در کاهش نرخ بیکاری نقش موثری داشته باشد که آماده کردن زیرساخت های متناسب با فضای گردشگری و تقویت صنعت توریسم از مهم ترین نیازهای استان در این زمینه است.
و از طرفی یکی از مهم ترین چالش های فراروی استان نیز نبود جاذبه های مصنوعی و مبلمان های شهری و روستایی است، چرا که زیبا بودن بافت شهری و روستایی از نقاط قوت جذب یا دفع گردشگران است.
رونق بازارچه شهرهای مرزی استان نیز می تواند، جایگاه ویژه ای از لحاظ ارزش اقتصادی و همچنین جذب گردشگران، به دلیل داشتن شرایط مناسب پیدا کنند.
این بازارچه ها، خلا اقتصادی موجود در محدوده مرزها را جبران می کند و از خالی شدن حاشیه مرزها جلوگیری می کنند، که این امر خود می تواند در بالا بردن ضریب امنیت مرزها و جلوگیری از قاچاق، در آینده بسیار موثر واقع شود.
با راه اندازی بازارچه های مرزی و گذرگاه های مرزی و البته استفاده بهینه از ظرفیت های اقتصادی مرزها، و به کارگیری از توان بومی همان مناطق، وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم مرزنشین منطقه رونق می یابد.
توسعه اقتصادی مناطق دور افتاده و محروم در شهرهای مرزی با توجه به مقوله امنیت مرزی و بهره گیری از قابلیت های مرزنشینان در دفاع از حریم کشور، اهمیت بازارچه های مرزی را مطرح کرده و ارتقا داده و رونق خاصی به اقتصاد ساکنان حاشیه مرزهای رسمی می بخشد.
از طرف دیگر، بازارچه ها پتانسیل تبدیل کردن شهرهای مرزی استان به شهرهایی با هدف گردشگری را نیز دارا هستند (زابل، سرباز ، میرجاوه ، چابهار و غیره) و می توانند موجب توسعه این صنعت درآمدزا شوند.
جذب گردشگر داخلی و خارجی موجب رشد و شکوفایی اقتصادی مناطق مختلف کشور می شود و در این زمینه بسترسازی مناسب به منظور تسهیل در امور خدماتی گردشگران یکی از مهم ترین راه های جذب توریست داخلی و خارجی به شهرهای مرزی است.
امنیت نقاط مرزی در استان سیستان و بلوچستان با شرایط خاصی که دارد همواره در ملاحظه امنیتی جایگاه محوری داشته است.
امروزه مفهوم امنیت و مؤلفه های امنیت ساز دستخوش دگرگونی های اساسی شده و رویکرد سنتی تأمین امنیت در نقاط مرزی با توسل به نیروی انتظامی جای خود را به روش های دیگری داده است که به نظر می رسد تأمین امنیت در گرو تأمین حداقل های زندگی مناسب و بهبود کیفیت زندگی در نقاط مرزی است و باید از ویژگی های ژئواکونومیک و توریسم مناطق مرزی برای توسعه آنها استفاده کرد.
شناخت ظرفیت های مناطق مرزی استان و توجه به تقویت صنعت گردشگری به عنوان صنعت برتر با کارکردهای بسیار، یکی از راهکارهای مناسب برای ارتقا بخشیدن به امنیت مناطق مرزی است.
مناطق و شهرهای مرزی استان غالبا داری جاذبه های کم نظیر گردشگری هستند که البته با توجه به ظرفیت های بی شمار این منطقه مرزی در شاخص های مورد نظر در توسعه دارای وضعیت مناسبی نیست و در گروه مناطق محروم کشور جای دارد اما در عین حال دارای جاذبه های بکر و فراوان برای توسعه گردشگری است که با اتکای به آنها می توان در زمینه سیاستگذاری رشد و توسعه استان و معیشت مرزنشینان اهتمام ورزید.
لذا به نظر می رسد اولا استان نیاز به اجماع در یک باور اصیل به کارکردهای مرز در بخش گردشگری و نتایجی که می تواند در بخش های دیگر جامعه مجسم شود و در کنار آن به یک عزم جدی و همگانی برای تشکیل پهنه گردشگری مرزی با اتکا به قابلیت های مرزهای استان، ظرفیت های مردمی، بازارچه های مرزی دارد و البته نیاز است بخشی از این بودجه که صرف احداث دیوار مرزی می شود، صرف توسعه زیرساخت های گردشگری و تربیت نیروی انسانی و توسعه بخش رسانه در این مناطق شود.
لازم است در این راستا کارهای زیرساختی این مناطق را شامل تامین آب آشامیدنی، سفره خانه و رستوران سنتی، ایجاد فضای سبز، ایجاد اردوگاه های اقامتی، برق ، رمپ ، مرحله به مرحله با همکاری سرمایه گذاران بخش خصوصی اجرایی شود.
بنابراین در زمینه شناسایی راهکارهای رشد و توسعه صنعت گردشگری مناطق مرزی استان نیاز به ارائه تعریفی مناسب و جامع از صنعت گردشگری و اهداف مورد نظر در این نقاط با مساعی جدی با اهل فن و متخصصان دانشگاهی وجود دارد و نیازهایی از جمله گسترش ارتباط و وسایل مدرن حمل و نقل ، توسعه خدمات هواپیمایی و فرودگاهی و بهره برداری از راه های ارتباطی و مواصلاتی ، بهبود تاسیسات بهداشتی و شبکه های آب و غیره، ایجاد سیستمی مدون برای تبلیغات گردشگری و معرفی فرصت هایی که از این بابت حاصل می شود و معرفی چهره واقعی استان و از بین بردن نگرش های منفی به مناطق مرزی استان، افزایش امنیت مرزی مبتنی بر مشارکت مردمی و… می تواند موثر باشد.
یک جنبه مهم برنامه ریزی که معمولا مورد تاکید قرار نمی‏ گیرد، شرکت دادن عامه مردم در فرآیند برنامه ریزی و تصمیم گیری است.
زیرا برنامه ریزی برای ساکنان یک ناحیه (یعنی مالکان اصلی منابع گردشگری آن ناحیه) انجام می‏ شود و بنابراین باید به آنها فرصت داده شود تا در فرآیند برنامه ریزی توسعه آتی گردشگری منطقه شرکت کنند و دیدگاهشان را در مورد نحوه توزیع منافع حاصل و نوع جامعه ای که در آینده می خواهند در آن زندگی کنند، اظهار نمایند.
اگرچه درگیر کردن مردم در فرآیند برنامه ریزی، مستلزم تخصیص زمان بیشتری برای فرآیند برنامه ریزی است اما از آنجا که چنین صرف وقتی تضمین کننده حضور، حمایت و پشتیبانی ساکنان محلی ، از برنامه ریزی تنظیم شده و مشارکت سرمایه آنان در طرح‏ های توسعه است از هر نظر قابل توجیه خواهد بود.
آنچه انجام شده است در حد خود شایسته تحسین است مع الوصف تا رسیدن به آنچه مطلوب است راه درازی در پیش است که مستلزم اراده ای متحد و همکاری با عناصر کاردان، مشتاق و متعهد است.
امید که در کوتاه مدت، شاهد این یگانگی و توفیق باشیم.
7312/2047/


17/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن