محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827322857
توسعه صنعت گردشگری و استفاده از مزیتهای مرزی سیستان و بلوچستان را متحول می کند
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توسعه صنعت گردشگری و استفاده از مزیتهای مرزی سیستان و بلوچستان را متحول می کند پایگاه خبری سیستان آنلاین گزارشی از مجتبی شجاعی، نویسنده و پژوهشگر سیستان و بلوچستان را با عنوان تحول اقتصادی استان در گرو توسعه صنعت گردشگری و استفاده از مزیت های فراوان مرز میسر است، منتشر کرد.
در ادامه این گزارش آمده است:توسعه گردشگری به ویژه در کشورهای در حال توسعه می تواند یکی از عوامل مهم در رشد و عامل موثری برای مقابله با فقر و رکود در اقتصاد و موجب افزایش درآمد قشرهای مختلف مردم ، کاهش بیکاری و رونق اقتصادی و اجتماعی شود.
بخشی کردن گردشگری در سطح ملی با توجه به ظرفیت های هر منطقه می تواند به توسعه مناطق منجر شود و می تواند با حمایت از سوی دولت در چارچوب منافع منطقه ای و با برنامه توسعه ملی زیرساختهای مناسبی را برای توسعه و بومی سازی گردشگری فراهم آورد.
ایران کشوری پهناور با اقلیم و خرده فرهنگها و شرایط جغرافیایی متنوع است که از نظر زیست محیطی، سیاحتی و اقتصادی قابلیتهای زیادی را در زمینه گردشگری دارد.
ضرورت افزایش درآمدهای عمومی کشور، مقابله با تورم، نیازهای جامعه و کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمد حاصل از فروش نفت ایجاب می کند که استفاده از ظرفیت های زیستی کشور، حفظ منابع طبیعی و صنعت گردشگری بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
از سویی نهادهای مرتبط با گردشگری در کشورمان، به عنوان یکی از زیرساخت های اصلی توسعه گردشگری تلقی می شود که برقراری امنیت، ایجاد زیرساخت ها، تدوین و حمایت از قوانین ، تربیت نیروی انسانی متخصص گردشگری و برقراری مناسبات بین
المللی، تنها بخشی از وظایف دولت برای توسعه گردشگری است.
این کارکردها، ارتباط مستقیم و یا غیرمستقیمی با جوامع محلی، گردشگران داخلی، گردشگران خارجی (بین المللی) و فعالان بخش گردشگری دارد.
سیستان و بلوچستان با وجود داشتن مزیت های نسبی فراوان از قبیل مرز مشترک با افغانستان و پاکستان ، فرهنگ غنی، کویرهای زیبا، دریا، مواهب طبیعی و جاذبه های منحصر بفرد گردشگری، میراث فرهنگی، فصول چهارگانه و … در استفاده از مزایای این همه نعمت خدادادی در برنامه های توسعه اقتصادی استان جایگاه ویژه ای دارد.
افزایش شاخصه های دیگر رشد می تواند بسیار موثر و در کاهش نرخ بیکاری نقش موثری داشته باشد که آماده کردن زیرساخت های متناسب با فضای گردشگری و تقویت صنعت توریسم از مهم ترین نیازهای استان در این زمینه است.
و از طرفی یکی از مهم ترین چالش های فراروی استان نیز نبود جاذبه های مصنوعی و مبلمان های شهری و روستایی است، چرا که زیبا بودن بافت شهری و روستایی از نقاط قوت جذب یا دفع گردشگران است.
رونق بازارچه شهرهای مرزی استان نیز می تواند، جایگاه ویژه ای از لحاظ ارزش اقتصادی و همچنین جذب گردشگران، به دلیل داشتن شرایط مناسب پیدا کنند.
این بازارچه ها، خلا اقتصادی موجود در محدوده مرزها را جبران می کند و از خالی شدن حاشیه مرزها جلوگیری می کنند، که این امر خود می تواند در بالا بردن ضریب امنیت مرزها و جلوگیری از قاچاق، در آینده بسیار موثر واقع شود.
با راه اندازی بازارچه های مرزی و گذرگاه های مرزی و البته استفاده بهینه از ظرفیت های اقتصادی مرزها، و به کارگیری از توان بومی همان مناطق، وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم مرزنشین منطقه رونق می یابد.
توسعه اقتصادی مناطق دور افتاده و محروم در شهرهای مرزی با توجه به مقوله امنیت مرزی و بهره گیری از قابلیت های مرزنشینان در دفاع از حریم کشور، اهمیت بازارچه های مرزی را مطرح کرده و ارتقا داده و رونق خاصی به اقتصاد ساکنان حاشیه مرزهای رسمی می بخشد.
از طرف دیگر، بازارچه ها پتانسیل تبدیل کردن شهرهای مرزی استان به شهرهایی با هدف گردشگری را نیز دارا هستند (زابل، سرباز ، میرجاوه ، چابهار و غیره) و می توانند موجب توسعه این صنعت درآمدزا شوند.
جذب گردشگر داخلی و خارجی موجب رشد و شکوفایی اقتصادی مناطق مختلف کشور می شود و در این زمینه بسترسازی مناسب به منظور تسهیل در امور خدماتی گردشگران یکی از مهم ترین راه های جذب توریست داخلی و خارجی به شهرهای مرزی است.
امنیت نقاط مرزی در استان سیستان و بلوچستان با شرایط خاصی که دارد همواره در ملاحظه امنیتی جایگاه محوری داشته است.
امروزه مفهوم امنیت و مؤلفه های امنیت ساز دستخوش دگرگونی های اساسی شده و رویکرد سنتی تأمین امنیت در نقاط مرزی با توسل به نیروی انتظامی جای خود را به روش های دیگری داده است که به نظر می رسد تأمین امنیت در گرو تأمین حداقل های زندگی مناسب و بهبود کیفیت زندگی در نقاط مرزی است و باید از ویژگی های ژئواکونومیک و توریسم مناطق مرزی برای توسعه آنها استفاده کرد.
شناخت ظرفیت های مناطق مرزی استان و توجه به تقویت صنعت گردشگری به عنوان صنعت برتر با کارکردهای بسیار، یکی از راهکارهای مناسب برای ارتقا بخشیدن به امنیت مناطق مرزی است.
مناطق و شهرهای مرزی استان غالبا داری جاذبه های کم نظیر گردشگری هستند که البته با توجه به ظرفیت های بی شمار این منطقه مرزی در شاخص های مورد نظر در توسعه دارای وضعیت مناسبی نیست و در گروه مناطق محروم کشور جای دارد اما در عین حال دارای جاذبه های بکر و فراوان برای توسعه گردشگری است که با اتکای به آنها می توان در زمینه سیاستگذاری رشد و توسعه استان و معیشت مرزنشینان اهتمام ورزید.
لذا به نظر می رسد اولا استان نیاز به اجماع در یک باور اصیل به کارکردهای مرز در بخش گردشگری و نتایجی که می تواند در بخش های دیگر جامعه مجسم شود و در کنار آن به یک عزم جدی و همگانی برای تشکیل پهنه گردشگری مرزی با اتکا به قابلیت های مرزهای استان، ظرفیت های مردمی، بازارچه های مرزی دارد و البته نیاز است بخشی از این بودجه که صرف احداث دیوار مرزی می شود، صرف توسعه زیرساخت های گردشگری و تربیت نیروی انسانی و توسعه بخش رسانه در این مناطق شود.
لازم است در این راستا کارهای زیرساختی این مناطق را شامل تامین آب آشامیدنی، سفره خانه و رستوران سنتی، ایجاد فضای سبز، ایجاد اردوگاه های اقامتی، برق ، رمپ ، مرحله به مرحله با همکاری سرمایه گذاران بخش خصوصی اجرایی شود.
بنابراین در زمینه شناسایی راهکارهای رشد و توسعه صنعت گردشگری مناطق مرزی استان نیاز به ارائه تعریفی مناسب و جامع از صنعت گردشگری و اهداف مورد نظر در این نقاط با مساعی جدی با اهل فن و متخصصان دانشگاهی وجود دارد و نیازهایی از جمله گسترش ارتباط و وسایل مدرن حمل و نقل ، توسعه خدمات هواپیمایی و فرودگاهی و بهره برداری از راه های ارتباطی و مواصلاتی ، بهبود تاسیسات بهداشتی و شبکه های آب و غیره، ایجاد سیستمی مدون برای تبلیغات گردشگری و معرفی فرصت هایی که از این بابت حاصل می شود و معرفی چهره واقعی استان و از بین بردن نگرش های منفی به مناطق مرزی استان، افزایش امنیت مرزی مبتنی بر مشارکت مردمی و… می تواند موثر باشد.
یک جنبه مهم برنامه ریزی که معمولا مورد تاکید قرار نمی گیرد، شرکت دادن عامه مردم در فرآیند برنامه ریزی و تصمیم گیری است.
زیرا برنامه ریزی برای ساکنان یک ناحیه (یعنی مالکان اصلی منابع گردشگری آن ناحیه) انجام می شود و بنابراین باید به آنها فرصت داده شود تا در فرآیند برنامه ریزی توسعه آتی گردشگری منطقه شرکت کنند و دیدگاهشان را در مورد نحوه توزیع منافع حاصل و نوع جامعه ای که در آینده می خواهند در آن زندگی کنند، اظهار نمایند.
اگرچه درگیر کردن مردم در فرآیند برنامه ریزی، مستلزم تخصیص زمان بیشتری برای فرآیند برنامه ریزی است اما از آنجا که چنین صرف وقتی تضمین کننده حضور، حمایت و پشتیبانی ساکنان محلی ، از برنامه ریزی تنظیم شده و مشارکت سرمایه آنان در طرح های توسعه است از هر نظر قابل توجیه خواهد بود.
آنچه انجام شده است در حد خود شایسته تحسین است مع الوصف تا رسیدن به آنچه مطلوب است راه درازی در پیش است که مستلزم اراده ای متحد و همکاری با عناصر کاردان، مشتاق و متعهد است.
امید که در کوتاه مدت، شاهد این یگانگی و توفیق باشیم.
7312/2047/
17/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
مدیرعامل منطقه تجاری گردشگری سپاد: دولت از بخش خصوصی برای توسعه گردشگری در کشور استفاده کند
مدیرعامل منطقه تجاری گردشگری سپاد دولت از بخش خصوصی برای توسعه گردشگری در کشور استفاده کندمدیرعامل منطقه تجاری گردشگری سپاد با تأکید بر لزوم حمایت دولت از بخش خصوصی گفت بخش خصوصی برای بلند مدت نیز برنامه دارد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی زیارت سیمدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان: خون پاک شهید سرگزی مسئولیت معلمان را سنگینتر میکند
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان خون پاک شهید سرگزی مسئولیت معلمان را سنگینتر میکندمدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت خون پاک شهید سرگزی مسئولیت معلمان و فرهنگیان را سنگینتر خواهد کرد به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان ومدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی مطرح کرد استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی فرصتی برای سرمایهگذاران
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی مطرح کرداستفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی فرصتی برای سرمایهگذاران خراسان شمالیمدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی را بهترین فرصت برای سرمایهگذاران صنعتی و بهترین گزینه برای رونق اقتصادی استان اعمحرومیت جاده های سیستان و بلوچستان خانواده های بسیاری را از زندگی محروم می کند
استانها شرق سیستان و بلوچستان مهر گزارش می دهد محرومیت جاده های سیستان و بلوچستان خانواده های بسیاری را از زندگی محروم می کند زاهدان-خبرگزاری مهر محرومیت جاده های سیستان و بلوچستان از استاندارد های لازم و عدم برخورداری یکی از بزرگترین استان های کشور از بزرگراه و دلایل دیگریدبیر جامعه اسلامی فرهنگیان سیستان و بلوچستان: ترور معلمان در سیستان و بلوچستان چراغ علم و دانش را خاموش نمیکن
دبیر جامعه اسلامی فرهنگیان سیستان و بلوچستان ترور معلمان در سیستان و بلوچستان چراغ علم و دانش را خاموش نمیکنددبیر جامعه اسلامی فرهنگیان سیستان و بلوچستان گفت رسالت معلم آموختن علم و دانش است و یقینا معلمان به رسالت خود عمل کرده و دانش آموزان مناطق محروم را تنها نخواهند گذاشت بصنعت حمل و نقل دریایی ایران چرا توسعه پیدا نمی کند؟
صنعت حمل و نقل دریایی ایران چرا توسعه پیدا نمی کند اقتصاد > بازرگانی - صنعت حمل و نقل دریایی ایران با وجود برخورداری از امکانات طبیعی مناسب همچنا در منطقه خاورمیانه موفق به تصاحب جایگاهی مناسب نشده است آخرين رده بندي هاي آيمو نشان مي دهد که بنادر ايران در قياس با بمشهد زیرساختهای لازم توسعه صنعت گردشگری را ندارد
استانها شرق خراسان رضوی برادران مشهد زیرساختهای لازم توسعه صنعت گردشگری را ندارد مشهد – خبرگزاری مهر معاون برنامه ریزی و توسعه شهری شهردار مشهد گفت با وجود توجه گردشگران خارجی به شهر مشهد ما کمترین زیر ساختها و برنامهریزیها را متناسب با استاندارد جهانی برای زائران مذهرئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان: فرهنگ استفاده از بیمه باید در میان مردم ترویج شود
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان فرهنگ استفاده از بیمه باید در میان مردم ترویج شودرئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان گفت فرهنگ استفاده از بیمه باید در میان مردم ترویج شود و نباید استفاده از بیمه به صورت اجبار درآید به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی دادگستمدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار: تسریع در راهاندازی فولاد چابهار توسعه سیستان و بلوچستان را در پی دارد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار تسریع در راهاندازی فولاد چابهار توسعه سیستان و بلوچستان را در پی داردمدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت تسریع در راهاندازی فولاد چابهار باعث هدایت سیستان و بلوچستان به توسعه پایدار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابطرئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران: استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی سخت شده است
رئیس خانه صنعت معدن و تجارت ایران استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی سخت شده استرئیس خانه صنعت معدن و تجارت ایران گفت به دلیل تغیرات نرخ ارز استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی برای کارفرمایان سخت شده و آنها باید تسهیلات دریافت شده را چندین برابر به صندوق بازگردانند سید عبدالبا هدف توسعه صنعت گردشگری چهارمین جشنواره انگور روستای هزاوه برگزار شد
با هدف توسعه صنعت گردشگریچهارمین جشنواره انگور روستای هزاوه برگزار شدمعاون برنامهریزی استانداری مرکزی در مراسم چهارمین جشنواره انگور روستای هزاوه گفت در تدوین برنامه ششم توسعه استان توسعه روستاها به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است به گزارش خبرگزاری فارس از اراک محمدرضا عمدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان: تامین امنیت فرهنگیان در توسعه همهجانبه سیستان و بلوچستان موثر است
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان تامین امنیت فرهنگیان در توسعه همهجانبه سیستان و بلوچستان موثر استمدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان تامین امنیت دانشآموزان و فرهنگیان را موثر در توسعه همهجانبه سیستان و بلوچستان دانست به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابطایجاد 12بازارچه مرزی در سیستان وبلوچستان اشتغال و امنیت اقتصادی را به دنبال دارد
ایجاد 12بازارچه مرزی در سیستان وبلوچستان اشتغال و امنیت اقتصادی را به دنبال دارد چابهار - ایرنا - راه اندازی 12 بازارچه مرزی در سیستان و بلوچستان همزمان با قانونی کردن تبادل مرزی و کمک به معیشت مرزنشینان اشتغال و امنیت اقتصادی و اجتماعی را در استان نهادینه می کند این سیاست دولمدیرکل منابع انسانی استانداری سیستان و بلوچستان: پژوهش و فناوری اساس توسعه و پیشرفت هر جامعه است
مدیرکل منابع انسانی استانداری سیستان و بلوچستان پژوهش و فناوری اساس توسعه و پیشرفت هر جامعه استمدیرکل منابع انسانی استانداری سیستان و بلوچستان گفت پژوهش و فناوری اساس توسعه و پیشرفت هر جامعه است و سرمایهگذاری در این حوزه نتایج مفیدی را به دنبال دارد به گزارش خبرگزاری فارس از زقرار گرفتن سیستان و بلوچستان برروی ریل توسعه با تکمیل پروژه پتروشیمی چابهار
دوشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۴ استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به قرار گرفتن سیستان و بلوچستان برروی ریل توسعه با تکمیل پروژه پتروشیمی چابهار گفت جشن هندوانه خوران در منطقه زرآباد کنارک همزمان با شب چله به عنوان مراسم ملی در دستور کار قرار گیرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایررئیس دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه فردوسی مشهد: تنها 10 سال دیگر برای استفاده از ایدههای توسعهبخش فرصت داریم
رئیس دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه فردوسی مشهد تنها 10 سال دیگر برای استفاده از ایدههای توسعهبخش فرصت داریمرئیس دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه فردوسی مشهد گفت تنها 10 سال دیگر برای استفاده از ایدههای توسعهبخش فرصت داریم به گزارش خبرگزاری فارس از سنقروکلیایی امیر ملکزاده پیش ازتوسعه خطوط ریلی سیستان و بلوچستان
توسعه خطوط ریلی سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان از ابلاغ 3 میلیارد تومان برای مطالعه راه آهن زاهدان – زابل خبر داد هاشمی با بیان اینکه نزدیک به780 میلیارد تومان اعتبار نقد تا پایان سال برای راه آهن چابهار – زاهدان اختصاص یافته است گفت از این مبلغ 119 میلیارد تومان-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها