واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده مردم مبارکه: بیکاری، خشکسالی و آلایندگی سه مشکل اصلی شهرستان مبارکه است اصفهان- ایرنا - نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی گفت: بیکاری ،خشکسالی و آلایندگی صنایع، سه مشکل اصلی این شهرستان است.
به گزارش ایرنا، " علی ایرانپور " پنجشنبه شب در جلسه بررسی مشکلات کشاورزان شهر کرکوند که در مسجد جامع این شهر برگزار شد، افزود: دهها مشکل دیگر در شهرستان وجود دارد اما از لحاظ اولویت این سه مورد از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تشکیل شورای عالی آب برای حل مسئله آب یک گام اساسی به جلو بود، اظهار کرد: در شورای عالی تصمیمات خوبی برای برای حوضه آب ریز زاینده رود مصوب شد.
وی با بیان اینکه مشکلات آب و کشاورزی شهرستان مبارکه، مشکلی سراسری است، افزود: پس از شش سال بالاخره دولت قبول کرد که حقوق کشاورزان و حق آبه داران را به رسمیت بشناسد.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی تشکیل صندوق خسارت خشکسالی به کشاورزان را نیز یکی از اقدامات مهم بیان کرد اما در عین حال افزود: این صندوق هنوز راه اندازی نشده است.
وی با اشاره به مشکلات کشاورزان شهرستان مبارکه گفت : اگر آب وجود دارد باید برای همه باشد و اگر هم نیست برای همه نباشد.
ایرانپور گفت : کشاورزان از متدین ترین اقشار جامعه هستند که دین خود را بخوبی در دوران جنگ تحمیلی، انقلاب اسلامی و صحنه های مختلف دفاع از نظام اسلامی ادا کردند.
وی افزود: در خصوص طرح های آبرسانی به استان اصفهان جلسات متعددی را با وزیر نیرو و مسوولان ذیربط برگزار کردیم.
نماینده مردم مبارکه با اشاره به رشد جمعیت استان از سه به پنج میلیون نفر و افزایش تولید فولاد مبارکه از سه به هفت میلیون تن ، اظهار کرد: افزایش مصرف آب در حوزه های مختلف شرب و صنعت، کمبود منابع آبی و خشکسالی را در پی داشته است.
ایرانپور با بیان اینکه وضعیت آب زاینده رود مشخص است، تصریح کرد: میزان آب مصرفی و میزان آب ورودی، سنخیتی با هم ندارد.
نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آلایندگی صنایع این شهرستان خسارت زیادی به باغات مبارکه وارد کرده است، گفت: زمانی در شهرستان مبارکه بیش از 4 هزار هکتار باغ میوه وجود داشت اما امروز به یکهزار و 200 هکتار کاهش یافته است.
وی بابیان اینکه حدود 90 حلقه چاه آب غیر مجاز در مجتمع فولاد مبارکه برای آبیاری درختان و فضای سبز آن وجود دارد، افزود: براساس قانون حفر چاه در این منطقه ممنوع است.
وی گفت: این چاه ها سطح آب منطقه را به شدت پایین آورده و بر روی کشاورزی مبارکه و کرکوند تاثیرات منفی گذاشته است.
نماینده مردم مبارکه با بیان اینکه پساب و فاضلاب مبارکه امروز از فولاد مبارکه خارج میشود و به بستر رودخانه و اراضی کشاورزی اطراف آن سرازیر می شود گفت: دلیل اینکه پساب فاضلاب فولاد مبارکه بیرون می آید، چیست ؟ و اگر خوب است چرا برای آبیاری درختان غیر مثمر خود شرکت فولاد مبارکه استفاده نمی شود.
شهرستان مبارکه با 143 هزار نفر جمعیت در 45 کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد.
پ/7150/ 7132
16/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]