واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های استان تاکید کردند: سودآوری کشاورزی،راه بهینه مقابله با تغییر کاربری اراضی در مازندران ساری-ایرنا- مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های مازندران با اشاره به سنتی بودن فعالیت کشاورزی و مشکلات زیر ساختی موجود در این بخش ، تاکید کردند: تا زمانی که کشاورزی توجیه اقتصادی پیدا نکند ، رویکرد برخورد و قلع و قمع برای پیشگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی اثر گذار نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، این مدیران دیدگاه های خود را برای کنترل تغییر کاربری زمین های کشاورزی در نشست تخصصی اجرای قوانین و مقررات مربوط به حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی مازندران ارائه کردند ، نشستی که امروز چهارشنبه با حضور "قباد افشار " معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان امور اراضی کشور در ساری برگزار شد.
آنان همچنین تاکید کردند که اصلاح و بازنگری قوانین ، همکاری دستگاه های مختلف از جمله نهادهای خدمات رسان آب ، برق ، گاز و مخابرات ، نیروی انتظامی ، راه و شهر سازی و شورای اسلامی و دهیاران در جلوگیری از تغییر کاربری ضروری است.
" طهمورث قاسم نژاد " مدیر جهاد کشاورزی ساری در این نشست گفت : مهم ترین دلیل تغییر کاربری اراضی کشاورزی ، به صرفه نبودن فعالیت کشاورزی است.
وی توضیح داد : در حال حاضر به دلیل نبود زهکشی ، اراضی پایین دست در شهرستان ساری با چالش غرقابی شدن مواجهند و در بالا دست به دلیل مشکلات شیب زمین و ضعیف بودن خاک ، فعالیت زراعی و باغی به صرفه نیست و در چنین شرایطی کشاورزان آماده فروش زمین هستند و دلالان هم سوء استفاده کرده و تغییر کاربری انجام می دهند.
قاسم نژاد با طرح این پرسش که آیا کشاورزی توجیه اقتصای نداشته باشد ، باز هم باید ادامه یابد ، گفت : تا کنون چه حمایت های اساسی از تولیدات کشاورزی و یا سرمایه گذاری زیر ساختی در اراضی کشاورزی صورت گرفته است؟.
وی اجرا نشدن درست قانون در سال های گذشته را هم یکی از دلایل افزایش تغییر کاربری اراضی کشاورزی در مازندران برشمرد و اظهار داشت: بی توجهی اعضای شوراهای اسلامی روستاها و دهیاران نیز از دیگر دلایل سرعت گرفتن این روند بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی ساری از شناسایی 170 مورد تغییر کاربری غیر قانونی زمین های کشاورزی در این شهرستان در سال جاری خبر داد و گفت : 72مورد از این تعداد تاکنون منجر به صدور و اجرای حکم قلع و قمع شده است.
وی کمبود نیروی انسانی و همکاری نکردن دیگر دستگاه های اجرایی در اجرای احکام قلع وقمع و تخریب سازه ها را از چالش های مهم در این بخش عنوان کرد و افزود : شهرستان ساری 90 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد ، ولی هم اکنون فقط هشت کارشناس در این حوزه فعالیت دارند.
قاسم نژاد ایجاد راه های اصلی و فرعی در استان مازندران را هم از دیگر دلایل افزایش تغییر کاربری اراضی کشاورزی در این استان معرفی کرد و اظهار داشت : با توجه به اقتصادی نبودن فعالیت کشاورزی ، زمین هایی که در حاشیه راه های اصلی و فرعی جدید قرار می گیرند ارزش اقتصادی زیادی پیدا می کنند و به همین دلیل هم ما شاهد افزایش سریع تغییر کاربری غیر قانونی زمین های کشاورزی در این محدوده ها هستیم.
" مسعود غلامی " مدیر جهاد کشاورزی بابل هم در این نشست به کار گیری یافته های تحقیقاتی و مکانیزه کردن فعالیت های کشاورزی را از راهکاری مهم اقتصادی کردن تولیدات کشاورزی در مازندران دانست و گفت : برای اجرای احکام تغییر کاربری غیر قانونی نیاز به همکاری بیشتر دیگر دستگاه ها است.
وی بر لزوم به کار گیری متخصصان و کارشناسان در حوزه کشاورزی تاکید کرد و افزود : تشکیل پلیس حفاظت از اراضی کشاورزی در استان نیز ضروری است.
غلامی بیان داشت : در حال حاضر جهاد کشاورزی شهرستان بابل کمتر از 130 نفر نیروی انسانی دارد که 66 درصد آن در بخش پشتیبانی هستند و از تخصص بالایی برخوردار نیستند.
" مرتضی امینی " رییس جهاد کشاورزی آمل نیز در این نشست بر لزوم همکاری دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها برای پیشگیری از تغییر کاربری غیر قانونی اراضی کشاورزی تاکید کرد و گفت : جهاد کشاورزی به تنهایی قادر به انجام این ماموریت مهم نیست.
وی با بیان اینکه دستگاه های مختلف به سازه های غیر قانونی که از جهاد کشاورزی استعلام نکرده و فاقد پرو انه ساخت هستند ، خدمات مختلف آب ، برق ، گاز و تلفن ارایه می کنند، افزود : در چنین شرایطی که هماهنگی بین دستگاهی وجود ندارد و تخلف آشکار صورت می گیرد، چه انتظاری باید داشت؟
" غلامرضا قنبری " مدیر جهاد کشاورزی بهشهر هم در این نشست به افزایش ویلا سازی در اراضی کشاورزی شرق مازندران اشاره کرد و گفت : به دلیل نبود سند آمایش سرزمینی برای بخش کشاورزی استان ، هر کسی در هر کجا اقدام به ساخت و ساز می کند.
وی با بیان اینکه وقتی کشاورزی به صرفه نباشد، کشاورزان با فروش زمین خود و سپرده گذاری در بانک ها به دریافت سود ناشی از سپرده بسنده می کنند ، افزود : تغییر کاربری غیر قانونی بیشتر در زمین هایی صورت می گیرد که فاقد سند هستند.
" قباد افشار " معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان امور اراضی کشور نیز در این نشست از اجرای طرح پایش و نقشه برداری هوایی (کاداستر) اراضی کشاورزی مازندران در سال 94 خبر داد و گفت : با اجرای این طرح وضعیت فعلی اراضی کشاورزی مازندران را بررسی و تثبیت خواهیم کرد.
وی بر لزوم پایش ماهوراه ای و ارزیابی صحیح اراضی کشاورزی موجود تاکید کرد و افزود : پس از اجرای این طرح با کوچک ترین تغییر کاربری غیر مجاز برخورد می شود.
افشار با بیان این که همزمان برنامه سند دار کردن اراضی مازندران هم اجرا خواهد شد، گفت: در این طرح آن دسته از اراضی کشاورزی که تولید در آن صورت می گیرد، سنددار می شود تا کشاورز خیالش راحت باشد.
وی سند دار کردن اراضی کشاورزی را موجب رفع اختلافات میان کشاورزان و منابع طبیعی دانست و افزود: برای این موضوع کارگروه ویژه ای شکل گرفته است تا مشکلات بررسی و رفع شود.
او ادامه داد: با هماهنگی اداره ثبت، پس از نقشه برداری برای اراضی سند صادر می شود و برای انجام فعالیت کشاورزی حمایت های سرمایه ای ویژه هم صورت خواهد گرفت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به اهمیت اجرای طرح های گردشگری در مازندران اشاره کرد و گفت: این که هر کس در هر جایی که خواست، ساخت و ساز کند، شیوه درستی نیست و در گذشته این رویکرد استان های شمالی بویژه مازندران را با چالش جدی مواجه کرده است.
وی افزود: به علت بی برنامگی، امروز تمامی سواحل مازندران در اختیار افراد خاص قرار گرفته و امکان استفاده عمومی بسیار اندک است و نباید این مقوله برای اراضی کشاورزی رخ دهد.
مازندران 460 هزار هکتار اراضی زراعی وباغی دارد که سالانه با تولید بیش از 70 نوع محصولات کشاورزی و دامی حدود 11درصد ارزش افزوده تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص می دهد.
بر اساس آمار دادگستری مازندران حدود دو هزار پرونده تغییری کاربری غیر مجاز که حکم قلع و قمع آن صادر شده است ، در استان وجود دارد. ک/4
2585/1654
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]