واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارش گزارش میدهد
تجلی عزای حسینی در ماشیننویسی محرم
ماشیننویسی به مناسبت محرم، چند سالی است که در میان مردم باب شده به طوری که از ماشینهای مدل پایین گرفته تا خودروهای گرانقیمت و موتورسیکلتها هم به نوعی این روزها عزادار شدهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، صدای بلند مداحی که از هر لحظه نزدیکتر میشود و چند ثانیه بعد پسر جوانی با خودرویی آغشته به گِل که چند جای آن هم با رنگ قرمز پاشیده شده، به سرعت از کنارت عبور میکند. این روزها اگر به دقت دور و برت را نگاه کنی، از این صحنهها زیاد به چشمت میخورد! خودروهایی که با اشکال عجیب و غریب تزئین شدهاند و یا نام ائمه اطهار(ع) بر آنها نقش بسته است. ماشیننویسی به مناسبت محرم، چند سالی است که در میان مردم باب شده و نمیتوان گفت که فقط قشر خاصی از جامعه طرفدار آن شدهاند زیرا اندکی مکث در کنار خیابان و زیر نظر گرفتن خودرهای در حال عبور، گواه این نکته خواهد بود. از ماشینهای مدل پایین گرفته تا خودروهای گرانقیمت و موتورسیکلتها هم به نوعی این روزها عزادار شدهاند و برخی با ظاهرهای نامتعارف، نظر هر عابر و بیننده را به خود جلب میکنند. نمیتوان گفت افرادی که در گوشه و کنار این شهر تکیه برپا کردهاند؛ با طرحها و شابلونهای متنوع خود از این طریق قصد درآمدزایی دارند، زیرا اکثر این افراد بدون چشمداشت مالی و به صورت صلواتی، ماشیننویسی محرم را انجام میدهند.
«محمد» پسر جوانی است که با لباس آغشته به رنگ، مشغول طراحی روی یک وانتپیکان است و میگوید در قبال این کار پولی از مردم نمیگیرد. وی که از عشق به اباعبدالله(ع) سخن میگوید و این عشق را حد اعلای داشته هر شیعه میداند، ادامه میدهد: من به عزاداران امام حسین(ع) خدمت میکنم و اعتقاد دارم روزی اجرم را از خود ایشان خواهم گرفت. اما سئوال اینجاست که آیا این اقدام را هم میتوان جزء آداب و رسوم رایج در محرم و به نوعی عزاداری در ایام سوگواری اباعبداللهالحسین(ع) برشمرد؟! «احسان» 26 ساله پشت شیشه عقب خودرو پژو پارس خود عبارت «یا اباعبدالله الحسین(ع)» را با ترکیبی از رنگ قرمز و سبز درج کرده و درباره این نوشته میگوید: من ارادت خاصی به امام حسین(ع) دارم و به نظرم اینکار هم نوعی عزاداری است. وی ادامه میدهد: راستش با دیدن این ماشین نوشته حس خاصی به من دست میدهد و حال و هوای محرم برایم بیشتر تداعی میشود.
پسر جوان دیگری که کمی آن طرفتر توقف کرده و عبارت بزرگ «آب هم شرمنده عباس(ع) شد» رو شیشه پرایدش خودنمایی میکند، در پاسخ به این سئوال که هدفش از درج این جمله چه بوده، فقط به گفتن «قشنگه دیگه» اکتفا میکند! به نظر میرسد هر روز که به روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی نزدیکتر میشویم، تعداد ماشین نوشتهها هم زیادتر میشود و عباراتی مثل «جوانیم نذر علیاکبر حسین(ع)»، «السلام علیک یا اباعبدالله(ع)»، «یا سیدالشهدا(ع)»، «امان از دل زینب» و... توجه عابران را به خود جلب میکند. اما این همه ماجرا نیست، گاهی اوقات هم جملات و عباراتی را روی خودروهای عبوری میبینی که در نوع خود جالب است، چون در این جملات، طعنه به یزدیان و لعن آنها برجسته شده است.
البته در این میان هستند افرادی هم که درباره این نوع ماشیننویسیها نظرات متفاوتی دارند. مرضیه خانم خانهداری است که میگوید: همسرم هیچوقت راضی نمیشود روی ماشینمان جملاتی در رابطه با محرم و یا اسامی ائمه اطهار(ع) بنویسیم، چون اعتقاد دارد این قبیل عبارات مقدس هستند و جایشان روی ماشین نیست. وی ادامه میدهد: نظر من هم همین است، فکرش را بکنید این عبارات را روی شیشه ماشین بنویسی و هنگام عبور از خیابان روی آن گرد و غبار و یا حتی آب و گِل بپاشد. علی غلامی نیز در این خصوص میگوید: به نظر من در کنار این قبیل کارها ما باید با فلسفه قیام امام حسین(ع) هم آشنا شویم. وی ادامه میدهد: باید بدانیم هدف امام حسین(ع) از قیام در برابر ظلم و ستم احیای فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر بود و جوانان جامعه ما هم باید با مد ظر قرار دادن این موضوع، در این ایام کسب معرفت کنند. این دوستدار اهل بیت(ع) خاطرنشان میکند: واقعه عاشورا، بزرگترین حادثه تاریخ است و باید بیان واقعیتهای این واقعه عظیم، جامعه و جوانان امروز را در مقابل جنگ نرم دشمن بیمه کرد.
غلامی تأکید میکند: همه ما در زمینه برپایی مراسمهای عزاداری، آنگونه که شایسته حضرت سیدالشهدا(ع) است، مسئول هستیم و باید از این ایام برای تبیین ارزشهای ناب حسینی نهایت بهرهبرداری داشته باشیم. یک کارشناس مسائل دینی هم اعتقاد دارد که ماشیننویسی با موضوع محرم به نوعی تبلیغ برای امام حسین(ع) است. حجتالاسلام والمسلمین مهدی رستمی میگوید: این کار ایده مثبتی است و میتواند تبلیغی هم برای ایام محرم باشد؛ اما به شرطی که واقعاً روی افراد تأثیر بگذارد. وی ادامه میدهد: کسی که روی خودروی خود عباراتی با مضمون محرم درج میکند، باید در این زمینه به باور قلبی هم رسیده باشد. وی تأکید میکند: البته باید در خصوص انتخاب جملات مناسب، دقت نظر لازم وجود داشته باشد و از اسامی ائمه اطهار(ع) در ماشیننویسی استفاده نشود. رستمی با بیان اینکه باید جوانان خود را با هدف قیام امام حسین(ع) آشنا کنیم، این موضوع را از ظاهر عزاداری مهمتر دانست و خواستار توجه به این مهم شد. ------------------------- گزارش از: زهرا اکبرنیا ------------------------- انتهای پیام/89031/ب۴۰
93/08/10 - 08:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]