محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832858892
نقش ابولا در سياست خارجي آمريکا براي مقابله با چين و کنترل معادن غني افريقا
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ آبان ۱۳۹۳ (۲۳:۳۹ب.ظ)
نقش ابولا در سياست خارجي آمريکا براي مقابله با چين و کنترل معادن غني افريقا گروه بين الملل خبرگزاري موج،
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، رقابت تسليحاتي دو ابر قدرت شوروي و آمريکا در دوران جنگ سرد، دانشمندان را به فکر استفاده از ويروس هاي بيماري زا در اسلحه ها کرد. از اين رو وقتي يکي از افراد آگاه از برنامه هاي نظامي شوروي به ايالات متحده رفت، از تصميم روس ها براي استفاده از ويروس ابولا و ماربورگ در کلاهک هاي تسليحاتي خبر داد. پس از آن بود که دولت و ارتش آمريکا علاقه مند به ساخت واکسن اين بيماري ها شد.
اين ويروس در سال 1979 شناسايي شد و در اواخر دسامبر 2013 به يکباره در گينه و ليبريا شيوع يافت. در اين ميان شايعاتي مبني بر توليد ويروس ابولا توسط شرکت هاي صنعتي- نظامي آمريکا وجود دارد که تلاش دارند از اين ويروس به عنوان يک سلاح بيولوژيک استفاده کنند؛ زيرا به سرعت شيوع پيدا مي کند و مبتلايان را از پاي در مي آورد. از اين رو هر کسي که واکسن آن را در اختيار داشته باشد مي تواند در موقعيت برتري قرار گيرد.
در اين راستا جان پريسله، يکي از پزشکان حاضر در کمپ مقابله با ابولا در سيرالئون، هم با اشاره به اقدامات شرکت زيمپ آمريکا در ساخت نمونه غير رسمي واکسن ابولا گفته است: رسانه هاي آمريکا با تبليغات گسترده، ابتدا نگراني هاي شديدي را درباره ويروس ابولا به وجود مي آورند و سپس درمان آن را ارائه مي کنند مانند آنچه در ماجراي شيوع آنفولانزاي پرندگان رخ داد.
در واقع استفاده از ابزار رسانه هاي پرمخاطب توسط دستگاه سياست خارجي غربي، يک امر متداول است. آنها چندي پيش نيز با بزرگ نمايي پيش روي هاي داعش، نشان دادن اقدامات وحشيانه آنها در کشتار و تجاوز زمينه لازم براي ايجاد يک ائتلاف بين المللي و کسب مجوز از افکار عمومي دنيا براي مداخله در سوريه و عراق بدون تشکيل جلسه شوراي امنيت، به وجود آوردند.
از اين رو چندان دور از ذهن نيست که امروز ابولا و شيوع گسترده آن؛ به ويژه مانور بر انتقال اين بيماري به اروپا و آمريکا، در دستور رسانه هاي غربي باشد. هرچند که در واقعيت ما شاهد مرگ روز افزون مردم غرب آفريقا بر اثر ابتلا به ابولا هستيم. لکن مسأله اينجا است که چرا پس از شناسايي 35 ساله اين ويروس و نيز يک دهه کار آزمايشگاهي براي تهيه واکسن بر روي ميمون ها، به يکباره در اواخر سال گذشته ميلادي اين بيماري در گينه شيوع يافت.
جمهوري گينه ثروتمندترين و در عين حال فقيرترين کشور آفريقا است. اين کشور با در اختيار داشتن حدود يک سوم ذخاير قطعي بوکسيت (ماده اوليه آلمينيوم)، دومين توليد کننده بزرگ اين ماده در جهان است. اين در حالي است که صنعت آلومينيوم به دليل اهميت فراوان جزو صنايع مهم و استراتژيک در هر کشوري محسوب مي شود. همچنين گينه داراي ميزان قابل توجهي از ذخاير طلا، الماس و آهن است. به گونه اي که در خاک و زمين نقاط مختلف پايتخت و بسياري از مناطق اين کشور ذرات آهن مشاهده مي گردد. در همين راستا يک شرکت معدنکاوي کانادايي در نهايت موفق شد پروژه جنجالي استخراج مس، طلا و ديگر فلزات گران بها از عمق 1500 متيري اقيانوس اطلس را محقق سازد. بيشترين درآمد اين کشور آفريقاي غربي، از طريق استخراج معادن آن حاصل مي شود. بر اين اساس پيش بيني مي شود 50 ميليارد دلار سرمايه گذاري در ظرف 10 سال آينده در اين حوزه صورت گيرد.
ضمن آنکه آب فراوان و شرايط آب و هوايي مساعد زمينه مناسبي براي کشاورزي مکانيزه در مقياس صنعتي را براي اين کشور به وجود آورده است. قهوه، غلات، برنج، موز، ارزن، بادام زميني و عسل بخش مهمي از صادرات کشاورزي گينه محسوب مي شود. به همين دلايل کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه نگاه ويژه اي به کشورهاي آفريقايي به خصوص کشورهاي جنوب صحراي آفريقا دارند.
چين به عنوان مهمترين رقيب ايالات متحده، در سال 2003 بزرگترين مصرف کننده مس جهان شد. اين کشور 46 درصد بيش از آمريکا از اين محصول در صنايع خود استفاده مي کرد. همچنين در سال 2006 پکن اعلام کرد قرار است مس، آلمينيوم، سنگ آهن و ساير مواد معدني ديگر را براي مقابله با نوسانات بازار ذخيره کند. با اين تفاسير آفريقا نقش مهمي در ارائه مواد معدني اقتصاد چين دارد. در اين ميان کشورهاي جنوب صحراي آفريقا مانند گابن، جمهوري آفريقاي مرکزي، غنا، گينه و کامرون در راس هستند.
از سوي ديگر، مؤسسات تحقيقاتي آمريکا و کانادا يک دهه قبل از تهيه واکسن 100 درصد تضميني براي ميمون ها در برابر ابولا، ويروس آفريقايي، خبر دادند و اعلام کردند که تا سال 2010 يا 2011 صدور اين واکسن عملي شود. اما هرگز عملياتي نشد. علت اين امر مخالفت اغلب شرکت هاي دارويي براي صرف مبالغ عظيم مورد نياز براي توسعه محصولات به کشورهاي با توان پرداخت اندک بود. آزمون واکسن ابولا بر انسان و توليد آن يک تا يک و نيم ميليارد دلار هزينه داشت.
در اين ميان اخباري مبني بر شيوع يکباره ابولا در اولويت خبري رسانه ها قرار گرفت. پس از آن بود که کشورهاي دنيا به فکر جمع آوري پول براي تهيه واکسن بر آمدند. کشورهاي عضو اتحاديه اروپا 1.3 ميليارد دلار و آمريکا بيش از 100 ميليون دلار براي اين امر اختصاص دادند. همچنين واشنگتن بيان کرد احتمال افزايش مبلغ مذکور به 500 ميليون نيز وجود دارد. ضمن آنکه کميسيون اروپا بيان کرد در حال تهيه 24.4 ميليون يورو براي کمک به صندوق تحقيقات واکسن ابولا است.
طبق برآورد بانک جهاني پيش بيني مي شود ابولا تا پايان سال 2015، در غرب آفريقا حدود 32.6 ميليارد دلار هزينه خواهد داشت. در همين راستا شرکت مايکروسافت براي کمک به کشف داروي مقابله با اين ويروس 100 ميليون دلار به مرکز تحقيقات پزشکي ماساچوست پرداخت. استراليا 18 ميليون دلار و بريتانيا از اختصاص 80 ميليون پوند براي ساخت مراکز درماني خبر دادند. در واقع شواهد نشان مي دهد نظام سرمايه داري تا زماني که عده کثيري از مردم جان خود را از دست ندهند حاضر به سرمايه گذاري نيست.
در اين شرايط ايالات متحده به بهانه مبارزه با ابولا و کمک به تسريع کمک رساني ها در غرب آفريقا، از اعزام سه هزار پرسنل نظامي به اين منطقه خبر داد. خروج آمريکا از افغانستان و عراق دست اين کشور را در مانور در اين قاره افزايش داد. از اين رو طبق برنامه بوش که منجر به ايجاد فرماندهي منطقه ششم ارتش آمريکا در آفريقا گرديد، کشورهاي جيبوتي، کنيا، نيجريه، بورکينافاسو، اوگاندا، اتيوپي و گينه محل استقرار سربازان ايالات متحده شد. سخنان مدير سابق ضد تروريسم افريقا در پنتاگون که افريقا را يک اولويت در عمليات ضد تروريسم و مقابله با افراط گرايي اسلامي براي سياست خارجي آمريکا مي داند و نيز تأکيد مجلس نمايندگان بر حضور پايدار نظاميان اين کشور در آفريقا به دليل منافع آمريکا، در نهايت باعث ارسال نظاميان به گينه شد.
اين در حالي است که مقامات ايالات متحده پس از پيدايش يک مورد ابتلا به ابولا در تگزاس، دستور به تشکيل تيم پزشکي مبارزه با اين ويروس در کل ايالات متحده دادند که در حالت آماده باش کامل باشند، اما؛ در مقابل مرگ بيش از چهار هزار آفريقايي بر اثر ابولا، صرف بر اعزام نيروي نظامي به اين منطقه تمرکز کردند.
در اين رويداد به نظر مي رسد واشنگتن در صدد افزايش حضور خود در گينه و جلوگيري از حضور گسترده تر چين در معادن اين کشور و نيز توسعه روابط تجاري با اين کشور ثروتمند آفريقايي است. زيرا اينجا تنها بحث دسترسي به معادن نيست. سرمايه گذاري در زيرساخت ها، راه آهن، جاده، صادرات ماشين آلات صنعتي و کشاورزي، ايجاد کشاورزي مکانيزه، در اختيار گرفتن تجارت محصولات مزروعي و دسترسي گينه به آب هاي اقيانوس اطلس چشم انداز پر رونقي براي اقتصاد آمريکا گشوده است.
همچنين شرکت هاي تحقيقاتي آمريکايي پول لازم براي ادامه پژوهش هاي پزشکي بر روي واکسن ابولا را دريافت مي کنند و همان گونه که ابتدا عنوان شد، ايالات متحده آمريکا با در دست داشتن پادزهر اين بيماري، تصميم گيرهاي سياسي و تجاري گينه، سيرالئون و ليبريا را در دست خواهد گرفت. شايان ذکر است ليبريا و سيرالئون نيز در زمره کشورهاي غني معدني سنگ آهن، الماس و تتانيوم هستند.
زهرا سادات حسيني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
تشدید کنترلها در آمریکا برای مقابله با بحران ابولا
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۴ یک هفته پس از مرگ نخستین بیمار مبتلا به ابولا در یکی از بیمارستانهای شهر دالاس در ایالت تگزاس مقامهای بهداشتی آمریکا میگویند 76 خدمه پزشکی این بیمارستان تحت نظر قرارگرفتهاند به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به گفته توماس فتوسعه روابط با کشورهای اسلامی محور سیاست خارجی «اشرف غنی»
توسعه روابط با کشورهای اسلامی محور سیاست خارجی اشرف غنیتوجه به روابط دوستانه با همسایهها و کشورهای اسلامی یکی از مهمترین مؤلفهها و شاخصهای سیاست خارجی دولت جدید افغانستان را تشکیل داده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل ضرورت داشتن روابط و مناسبات حسنه با همسایههاابولا و تکاپوی مسوولان بهداشت چین/ اقدامات کنترلی آغاز شد
ابولا و تکاپوی مسوولان بهداشت چین اقدامات کنترلی آغاز شد پکن- ایرنا- مسوولان بهداشت چین در پی شیوع بیماری ابولا در برخی نقاط دنیا اقداماتی کنترلی را به منظور جلوگیری از شیوع آن در این کشور آغاز کردند کمیته بهداشت و برنامه ریزی جمعیت چین روز جمعه با صدور اطلاعیه ای از مسوولان مروابط با چین در صدر سیاست خارجی افغانستان است/ شی جینپینگ به کابل می رود -
احمدزی روابط با چین در صدر سیاست خارجی افغانستان است شی جینپینگ به کابل می رود رئیس جمهوری افغانستان روابط با چین را در صدر سیاست خارجی کشورش خواند و از رئیس جمهوری این کشور خواست تا به کابل سفر کند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس اشرف غنی احمدزی رئیس جمهوری افغانسیادداشت کشیش سیاهپوست آمریکایی درباره بازداشت در فرودگاه واشنگتن حتی خارجیها راحتتر از سیاهپوستان آمریکایی ا
یادداشت کشیش سیاهپوست آمریکایی درباره بازداشت در فرودگاه واشنگتنحتی خارجیها راحتتر از سیاهپوستان آمریکایی از صف کنترل گذرنامه عبور میکنندکشیش سیاهپوست آمریکایی در خصوص بازداشت خود در فرودگاه واشنگتن بعد از بازگشت از ایران گفت که حتی خارجیها هم راحتتر از سیاهپوستان آمریکایی اصلح جهانی بدون تغییر سیاست خارجی آمریکا امکان پذیر نیست
صلح جهانی بدون تغییر سیاست خارجی آمریکا امکان پذیر نیست بین الملل > آمریکا - واحدمرکزی خبر نوشت اسکار لافونتن رئیس سابق حزب سوسیال دموکرات آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد صلح جهانی بدون تغییر سیاست خارجی آمریکا امکان پذیر نیست این سیاستمدار آلمانی در مجله اشپیگل نوشتدرخواست اوباما از مردم آمريکا در راه مقابله با ابولا
۲۷ مهر ۱۳۹۳ ۱۶ ۲۶ب ظ درخواست اوباما از مردم آمريکا در راه مقابله با ابولا باراک اوباما با تاييد احتمال شناسايي نمونه هاي بيشتري از ابتلا به ابولا در آمريکا در آينده تاکيد کرد که اين ويروس مرگبار در آمريکا شيوع نخواهد يافت به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج اوباما با بياکانترپانچ بررسی کرد: داعش ابزار سیاست خارجی آمریکاست/فشار بر ایران یکی از کاربردهای داعش است
کانترپانچ بررسی کرد داعش ابزار سیاست خارجی آمریکاست فشار بر ایران یکی از کاربردهای داعش استبا شدت گرفتن درگیریها در عراق و سوریه پایگاه تحلیلی کانترپانچ نگاهی انداخته بر جنگ علیه تروریسم و نحوه پیدایش داعش و نقش ایالات متحده در شکلگیری این گروه را بررسی کرده است به گزارش گروهتيم پزشکي پنتاگون براي مقابله با ابولا در آمريکا
۲۸ مهر ۱۳۹۳ ۱۵ ۴۷ب ظ به فرمان چاک هيگل تشکيل مي شود تيم پزشکي پنتاگون براي مقابله با ابولا در آمريکا چاک هيگل وزير دفاع آمريکا فرمان تشکيل يک تيم 30 نفره پزشکي براي مقابله با بحران ابولا در داخل آمريکا را صادر کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج پنتاگون با اعلام ايهمکاری کوبا با آمریکا برای مقابله با بیماری ابولا
بین الملل آمریکا اروپا کاسترو پیشنهاد داد همکاری کوبا با آمریکا برای مقابله با بیماری ابولا رهبر انقلاب کوبا اعلام کرد این کشور آماده است با دولت آمریکا برای مبارزه با بیماری ابولا همکاری کند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشا تودی "فیدل کاسترو" رهبر انقلاب کوبانقش تحسين برانگيز کوبا در مقابله با ابولا
۲۸ مهر ۱۳۹۳ ۱۴ ۴۵ب ظ نقش تحسين برانگيز کوبا در مقابله با ابولا کوبا عليرغم تمامي تحريم ها و مشکلاتي که آمريکا و غرب سال ها بر اين کشور تحميل کرده اند به يکي از پيشتازان مقابله با بيماري ابولا تبديل شده است به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج با وجود فاصله 7 هزار و 200 کيدرخواست بودجه بیشتر از کنگره آمریکا برای مقابله با ابولا
درخواست بودجه بیشتر از کنگره آمریکا برای مقابله با ابولابا شیوع بیماری ابولا و ابتلاء دو پرستار آمریکایی به این بیماری مهلک کاخ سفید از سنا درخواست کرد تا بودجه بیشتری را برای مقابله با این بیماری تخصیص دهند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس با شیوع بیماری ابولا و ابتلا دوجمشیدی: سیاست خارجی فعال بر نوع ادارک آمریکا از ایران تاثیر گذار است
چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۰ استادیار دانشکدهی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت سیاست خارجی فعال میتواند بر نوع ادارک آمریکا از ما تاثیر بگذارند به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محمد جمشیدی صبح چهارشنبه در نخستین همایش سال تحصیلی 94-93 دانشگاهآمریکا خواستار استفاده از پایگاههای هوایی خود در اسپانیا برای مقابله با ابولا شد
آمریکا خواستار استفاده از پایگاههای هوایی خود در اسپانیا برای مقابله با ابولا شدیکی از منابع وزارت دفاع اسپانیا اعلام کرد که دولت آمریکا از مادرید خواسته است تا به این کشور اجازه دهد تا از پایگاههای هوایی آمریکا در اسپانیا برای عملیات مقابله با بحران ابولا در آفریقا استفاده کندفرماندار رفسنجان مطرح کرد نقش تاثیرگذار آموزش و پرورش در مقابله با خردهفرهنگهای خارجی
فرماندار رفسنجان مطرح کردنقش تاثیرگذار آموزش و پرورش در مقابله با خردهفرهنگهای خارجیفرماندار رفسنجان گفت آموزش و پرورش نقش تاثیرگذاری در مقابله با خردهفرهنگهای خارجی که وارد جامعه شده است دارد به گزارش خبرگزاری فارس از رفسنجان حمید ملانوری عصر امروز در جلسه شورای آموزش وداعش، ابزار پیشبرد سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۸ خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - یادداشت محمودرضا امینی- مدیرعامل خبرگزاری موج شروع بحران سوریه در سال 2011 سرآغاز شکل گیری اندیشههای تروریستی و سیاستهای مداخله گرایانه ایالات متحده در خاورمیانه تنها کمتر از یک سال پس از خروج از عراق بود بغداد سالانتقادات کنگره از نحوه مقابله دولت آمريکا با ابولا
۳ آبان ۱۳۹۳ ۱۶ ۱۸ب ظ انتقادات کنگره از نحوه مقابله دولت آمريکا با ابولا قانونگذاران آمريکا نسبت به ميزان موفقيت برنامه هاي دولت باراک اوباما در مورد محافظت از جامعه ايالات متحده و نيروهاي آمريکايي خارج از مرزهاي اين کشور در مقابل ابتلا به ويروس ابولا ترديد وارد کردند به گزارش-
گوناگون
پربازدیدترینها