واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: لشگری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران خبر داد
رشد 106 درصدی واردات کفش در 6ماهه/بازار عراق را به ترکیه و چین واگذار کردیم/تولید حمایت لازم نمی شود
رئیس هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران با باین اینکه در 6ماهه اول سال با کاهش 21.8 درصدی در صادرات کفش مواجه بودیم، گفت: به لحاظ ارزشی رشد واردات در 6 ماهه اول 93، 106 درصد و به لحاظ وزنی 119 درصد بوده است.
علی لشگری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه از لحاظ تیراژ تولید کفش رتبه یازدهم جهان هستیم، اظهار داشت: به طور متوسط سالانه 175 میلیون کفش در ایران تولید می شود.
رئیس هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران با تاکید بر اینکه از تولیدکننده داخلی حمایت لازم صورت نمی گیرد، افزود: به لحاظ ارزشی رشد واردات در 6 ماهه اول 93، 106 درصد و به لحاظ وزنی 119 درصد بوده است در حالیکه در حوزه صادرات به لحاظ ارزشی 21.8 درصد و به لحاظ وزنی 19.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش مواجه بوده ایم.
وی به قاچاق نیز اشاره کرد و گفت: قاچاق، صنعت کفش ایران ر از پای در می آورد چراکه به دلیل ورود از مبادی غیر رسمی، آمار رشدش چندین برابر واردات رسمی است.
لشگری ادامه داد: کفش های وارداتی عمدتا از چین و مقدار کمی از ایتالیا است، البته بیشتر اوقات برند اروپایی دارد اما در واقع در آسیای شرقی تولید می شود، از امارات نیز واردات صورت می گیرد که البته صادرات مجدد است.
وی تصریح کرد: همچنین بیش از 80 درصد حجم صادراتی ما نیز به کشورهای عراق، افغانستان و آذربایجان صورت می گیرد که متاسفانه طی چند وقت گذشته سهم بازار عراق را به ترکیه و چین واگذار کرده یم.
وی افزود: این مسئله به دلایلی همچون پس لرزه های موانع صادراتی، عدم برنامه ریزی تولدکننده برای تحویل به موقع و مشکلات سر راه تولید داخل اتفاق افتاد.
به گفته رئیس هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران در 6 ماهه اول سال، علی رغم رشد منفی در صادرات، در حوزه کفش های چرمی با رشد مواجه بودیم که نشاندهنده گرایش به ارزش افزوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه برای ورود به رونق نیاز به زمان زیادی داریم، گفت: باید تمام کنترل های لازم برای اقتصاد کشور انجام شود زیرا این خطر وجود دارد که اگر اتفاق های ناگوار افتد دوباره به رکود سنگین تری وارد شویم.
لشگری با بیان اینکه اگر تمام تلاش خود را کنیم به وضعیت سال 90 باز می گردیم تصریح کرد: در 6 ماهه ابتدایی سال 90، 57 میلیون دلار صادرات داشتیم درحالیکه ای رقم هم اکنون به 41 میلیون دلار رسیده که نشاندهنده کوچک شدن اقتصاد کشور است از این رو برای دستیابی به رونق کار بسیاری در پیش داریم.
وی تاکید کرد: نقش تشکل های صنعت این است که هشدارهای لازم را جهت رفع موانع تولید به دولت دهد چراکه بدون وحدت نظر و هماهنگی و همبستگی ملی نمی توان شرایط رکود را پشت سر گذاشت و دستیابی به رونق اقتصادی را تجربه کرد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]