تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860497660
![نمایش مجدد: دولت هنوز گرفتار مشکلات گذشته است refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
دولت هنوز گرفتار مشکلات گذشته است
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
دولت هنوز گرفتار مشکلات گذشته است
خشایار دیهیمی معتقد است دولت یازدهم آن قدر گرفتار مشکلات به جای مانده از گذشته است که هنوز قلق کار دستش نیامده و حداقل باید یکسال دیگر به دولت روحانی فرصت داد و پس از آن درباره چشمانداز حوزه کتاب در دوران این دولت اظهار نظر کرد.
ایبنا: سیر نزولی شمارگان کتاب در جامعه ایران، با وجود افزایش جمعیت و زیاد شدن شمار باسوادان در سه دهه اخیر، دغدغه عموم ناشران و نویسندگان و مترجمان بوده است. اینکه علل بیرغبتی عامه مردم به مطالعه چیست، موضوعی است که در گفتوگو با خشایار دیهیمی مطرح شده است.
دیهیمی مترجم و ویراستار آثار فلسفی است و تا کنون بیش از هشتاد کتاب به قلم وی به فارسی برگردانده شده است. در ادامه گزیده ای از گفتگوی مفصل دیهیمی درباره علل کاهش شمارگان کتاب در کشور را می خوانید:
- ما باید دیدگاه جامعی درباره مشکلات جامعهمان داشته باشیم؛ چرا که این دیدگاهها به شکل حلقههای یک زنجیر به هم متصلاند و این طور نیست که بتوان یکی از این حلقهها را جداگانه ترمیم کرد. بنابراین دیدگاه ما باید جامع باشد و فقط به عناصر جزئی نپردازیم؛ اگر چه عناصر جزئی هم دخیلاند. مثلاً نباید بگوییم قیمت کتاب بالاست و همین عامل موجب پایین آمدن تیراژ کتاب در جامعه ما شده است. بالا رفتن قیمت کتاب یا کمتر شدن فرصت مردم، عواملی جزئی است در دل مسائل کلی جامعه. ما ابتدا باید ببینیم که کارکرد کتاب در جامعه ما چیست و سپس باید این نکته را در نظر بگیریم که آیا کتاب در جامعه ما، کارکرد واقعی خودش را دارد یا اینکه عوامل متعددی مانع از ایفای این کارکرد میشوند.
- نباید فقط سوال کنیم آیا کتابهای خوبی نوشته یا ترجمه میشود یا نه. اینها فرع بر مساله است. ابتدا باید این مساله کلی را دید که ما اصلاً در کشورمان به دانش و بینش و تفکر چه اندازه اهمیت میدهیم؟ اگر به این امور اهمیت داده شود و نحوه و عمق تفکر شما در مرتبه اجتماعی و تاثیرگذاریتان در جامعه موثر باشد، طبیعتاً رغبت مطالعه در شما بیشتر میشود ولی اگر کتاب هیچ یک از این کارکردها را نداشته باشد، بدیهی است که رغبت شما به مطالعه کم میشود.
- وقتی کودکان ما به تفکر تشویق نشوند و از دوران کودکی به هزاران دلیل سوالاتشان سرکوب یا نادیده گرفته شود، طبیعتاً کنجکاوی او فروکش میکند و دیگر رغبتی پیدا نمیکند که هر چه بیشتر فکر کند و سوالهای بیشتری مطرح کند. والدین هم اصلاً توان و بینش سوق دادن فرزندانشان به سمت کتاب خواندن بیشتر را ندارند تا آنها از طریق مطالعه، جهان اطرافشان را هر چه بیشتر بشناسند.
- اصولا در نگاه ما به آموزش و پرورش، فقط آموزش پررنگ است؛ آن هم آموزش کاملاً کلاسیک و کنکوری. یعنی دانش آموز باید محفوظاتی داشته باشد و خوب تست بزند. ما بخش پرورش را جدی نمیگیریم. کتاب خواندن متعلق به همین بخش پرورش است. اینکه کودک کمکم شخصیت پیدا کند، صاحب تفکر شود و شهامت یابد تا سوالاتش را مطرح کند، مد نظر ما نیست.
- اصلاً در اکثر کلاسهای مدارس ما، بحث کردن جایی ندارد. معلم حوصله ندارد به دانش آموز مجال اظهار نظر بدهد تا بحثی در کلاس دربگیرد. Teaching as discussion یعنی درس دادن از طریق مباحثه. اموری از این قبیل است که موجب پرورش فکر و شخصیت کودک میشود. وانگهی، مگر معلمان ما خودشان چقدر کتاب میخوانند؟ حتی در حیطه تخصصی خودشان. مثلاً اینکه تئوریهای جدید آموزش و پرورش چه میگویند؟ درباره روانشناسی دانش آموز، ادبیات، تاریخ و ... معلمان ما چقدر مطالعه میکنند؟ در پایین بودن میزان مطالعه در کشور ما، اموری از این قبیل خیلی مهمتر از - مثلاً - قیمت بالای کتاب است. ما باید از مسائل بنیانی شروع کنیم. تا این مسائل بینانی علاج نشود، با سوبسید دادن به کتاب یا پایین آوردن قیمت کتاب، کتابخوانی در جامعه افزایش نمییابد.
- حجم کتاب درسی نباید به اندازهای باشد که کتاب غیر درسی خوانده نشود. چه تعداد از مدارس ما کتابخانههایی دارند که در همه زمینهها کتاب داشته باشد؟ من درباره این موضوع از نزدیک تحقیق کردهام. ما در مدارسمان چند تا کتابدار داریم؟ در جهان غرب، حجم کتابهای درسی اندک است تا دانش آموز بر اساس کنجکاوی و رغبت خودش برود کسب معلومات کند نه اینکه مجبور به کسب محفوظات باشد. بله، محفوظات دانش آموزان ما خیلی بیشتر از دانش آموزان آنهاست ولی این محفوظات موجب رشد شخصیت دانش آموز نمیشود و عادت کتابخوانی را در کودکان و نوجوانان ما نهادینه نمیکند. در دانشگاههای غربی ، استاد اصلاً نمیآید مثل دانشگاههای ما جزوه تدریس کند. او خط و سرنخ به دانشجو میدهد تا دانشجو برود چندین و چند کتاب را بخواند و بعد بیاید نظر شخصی خودش را در کلاس بیان کند. اگر کسی نظر شخصی خودش را مطرح نکند، از نظر آنها اصلاً رشد نکرده است. آموزش و پرورش ما در تمام سطوح مبتنی بر یکسری مفروضات است ولی در غرب مبتنی بر پرورش شخصیت دانش آموز و رساندن او به تفکر عمیق است. به همین دلیل در آن جوامع، تیراژ کتاب و میزان علاقه مردم به کتاب خواندن اصلاً قابل مقایسه با جامعه ما نیست. کتابخوانی گسترده در جوامع غربی، برآمده از ساخت و بافت ویژهای است که از دوران کودکی شهروندان، آنها را دربرگرفته است.
- باید ببینیم چه سرگرمیهایی جای کتاب خواندن را گرفته است. هر چیزی که جاذبهاش بیشتر باشد و کارکرد بیشتری داشته باشد، طبیعتاً با اقبال بیشتری از سوی مردم مواجه میشود. چه اتفاقی افتاده است که رضایت خاطر از کتاب به چیزهای دیگر سوق پیدا کرده است؟ مگر اینترنت و ماهواره فقط به مملکت ما آمده است؟ همه جای دنیا اینترنت و ماهواره وجود دارد اما عوارض آن در سایر کشورها، مثل کشور ما نبوده است. اگر بگوییم اینترنت و ماهواره علت کاهش تیراژ کتاب در جامعه ما بوده، این حرف تا حدی سطحینگرانه است. تحقیقی درباره این موضوع وجود ندارد. باید دقیق روشن شود که کدام سرگرمیها جای کتاب را گرفتهاند.
- مردم ایران با مردم هیچ جای دنیا فرقی ندارند. مردم ایران نیز همان علائق انسانی سایر مردم دنیا را دارند. هر چیزی که برای مردم ما جاذبه و نفع و کارکرد بیشتر داشته باشد، مردم ما به سمت آن پدیده جذب میشوند. ما باید ببینیم که جامعه ما دچار چه مشکلی است که مردم ما از کتاب رویگردان شدهاند. میزان امید در جامعه با میزان کتابخوانی ربط مستقیم دارد. وقتی کتابخوانی در جامعهای افت میکند، قطعاً میزان امید در آن جامعه نیز کاهش یافته است.
- امید و شادی پلهو به پهلوی هم حرکت میکنند. آدم ناامید که شاد نیست. آدم ناامید و ناشاد، اصلاً حوصله کتاب خواندن ندارد. او میگوید اصلاً کتاب بخوانم که چه شود؟! شما کتاب میخوانید که جهان را بهتر بشناسید، پیشرفت کنید و در جامعه تاثیرگذار باشید.
- به نظر من، مشکل اصلی این نیست که کتاب میخوانیم یا مقالهای اینترنتی. مشکل اصلی این است که جامعه ما جامعه کمسواد و کماطلاعی است. افراد زیادی هستند که در اینترنت عمدتاً خبر میخوانند و خبرهایی هم که میخوانند غالباً شایعه است. اخبار به صورت آزادانه در روزنامهها درج نمیشود و اینها هم هر شایعهای را که در سایتهای فیلترشده میخوانند، به عنوان خبر میپذیرند.
- کاهش ممیزی عاملی جزئی است. کاهش کتابخوانی یک مساله جامعهشناختی است. در جامعهشناسی باید نگاه کلان داشت و ما هم باید با نگاهی کلیتر این مساله را حل کنیم. مسائل جزئی را هم در دل همین نگاه کلان میتوان بهتر فهمید و حل کرد.
- قیمت کتاب هم عامل جزئی است و به نظر من، از حیث اهمیت در مرتبه آخر است. در کشورهای پیشرفته دنیا، کتابخانههای عمومی کتابهای فراوانی میخرند. یعنی مردم لزوماً زیاد کتاب نمیخرند. مردم عضو کتابخانهها هستند و در شعاع یک کیلومتری محل سکونتشان حتماً یک کتابخانه عمومی وجود دارد که موظف است کتاب مورد نیاز آنها را برایشان تهیه کند. حق عضویت در کتابخانههای عمومی هم اندک است. اگر ما هم چنین کتابخانههایی میداشتیم، اصلاً بحث «تاثیر قیمت کتاب در پایین آمدن تیراژ کتاب» مطرح نمیشد؛ چرا که کتابخانهها موظف بودند کتابهای مورد نیاز مردم هر محله و منطقه را تهیه کنند. فروش کتاب هم وضع مطلوبی پیدا میکرد؛ چرا که کتابخانههای عمومی پرشمار، کتابهای گوناگون را به تعداد کافی میخریدند.
- کتابخانههای عمومی به اندازه کافی کتاب ندارند. علاوه بر این، جمعیت کشور ما بیشتر شده است. تعداد کتابخانههای عمومی متناسب با رشد جمعیت افزایش نیافته. ضمناً کتابخانههای عمومی ما فقط کتابهایی را عرضه میکنند که در اختیار دارند. اگر کسی بگوید من این کتاب خاص را لازم دارم، کتابخانههای عمومی ما خودشان را متعهد به تهیه آن کتاب نمیبینند. در حالی که باید خود را موظف بدانند که ظرف 48 ساعت آن کتاب را تهیه کنند. اغلب کتابدارهای ما مردم را راهنمایی نمیکنند. اگر شما بگویید من به این حوزه علاقه دارم، کتابدارهای ما در اکثر کتابخانههای عمومی، نمیتوانند به شما بگویند این کتابها را در این زمینه بخوان. ما نه کتابخانه خوب داریم نه کتابدار خوب.
- دولت روحانی آن قدر گرفتار مشکلات به جای مانده از گذشته است که هنوز قلق کار دستش نیامده. این دولت الان فقط مشغول رفع معضلات بزرگ موروثی است. دولت روحانی هنوز درگیر جمع و جور کردن عوارض هشت سال گذشته است و البته این امر طبیعی است. حداقل باید یکسال دیگر به دولت روحانی فرصت داد و پس از آن درباره چشمانداز حوزه کتاب در دوران این دولت اظهار نظر کرد.
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
بانک مرکزی در دولت گذشته هیچ گونه قراردادی با بابک زنجانی نداشته است
بهمنی در جمع خبرنگاران بانک مرکزی در دولت گذشته هیچ گونه قراردادی با بابک زنجانی نداشته است رئیس سابق بانک مرکزی گفت بانک مرکزی در دولت دهم هیچ گونه قرارداد و تفاهم نامهای با بابک زنجانی نداشته است به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران محمود بهمنی رئیس سابق بانک مرامام جمعه موقت خلخال: دولت ترکیه گرفتار سرگردانی سیاسی شده است
امام جمعه موقت خلخال دولت ترکیه گرفتار سرگردانی سیاسی شده استامام جمعه موقت خلخال گفت دولت ترکیه گرفتار سرگردانی سیاسی شده است به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل حجتالاسلام والمسلمین سید محسن محسنی خطیب این هفته نماز جمعه خلخال بیان کرد کشور ترکیه شدیدا گرفتار سرگردانی سیاست شمهمترین اولویت دولت در محیط زیست/ موظف به اصلاح رویه های نادرست گذشته هستیم
اجتماعی محیط زیست مهمترین اولویت دولت در محیط زیست موظف به اصلاح رویه های نادرست گذشته هستیم معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری شرایط آغاز به کار دولت یازدهم گفت رئیس جمهور در شرایطی دولت را تحویل گرفت که بسیاری از ساز و کارهای قانونی خدشه دار شده بودوکیل معاون اول دولت احمدی نژاد: پرونده رحیمی هنوز به دیوان عالی نرفته است/ او فعلا دوران بازنشستگی را طی و است
وکیل معاون اول دولت احمدی نژاد پرونده رحیمی هنوز به دیوان عالی نرفته است او فعلا دوران بازنشستگی را طی و استراحت می کند با اینکه خبر ارسال پرونده محمدرضا رحیمی به دیوان عالی کشور منتشر شد اما وکیل رحیمی از تاخیر در ارسال این پرونده سخن گفت محمدرضا نادری وکیل معاون اول محمود احزمستان سال گذشته بخش نفت از رکود خارج شد و رشد واردات ما افزایش پیدا کرد/اولین عامل رشد اعتماد مردم به دولت بو
رئیس جمهوری در گفتگوی تلویزیونی زمستان سال گذشته بخش نفت از رکود خارج شد و رشد واردات ما افزایش پیدا کرد اولین عامل رشد اعتماد مردم به دولت بود امروز گام بزرگی در توافق هسته ای برداشته شده است موضوعی که 12 سال محل بحث بوده بین ایران و کشورهای بزرگ جهان از سال 81 داستان آغاز شدهزمستان سال گذشته بخش نفت از رکود خارج شد و رشد واردات ما افزایش پیدا کرد/اولین عامل رشد اعتماد مردم به دولت بو
رئیس جمهوری در گفتگوی تلویزیونی زمستان سال گذشته بخش نفت از رکود خارج شد و رشد واردات ما افزایش پیدا کرد اولین عامل رشد اعتماد مردم به دولت بود امروز گام بزرگی در توافق هسته ای برداشته شده است به مردم قول می دهیم که تورم را به زیر 20 درصد می رسانیم موضوعی که 12 سال محل بحث بودهسه رویکرد منفی دولت گذشته برای جوانان کشور
سهشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۹ معاون ساماندهی امور جوانان وزیر ورزش و جوانان گفت جوان غافلی جوان هراسی و جوان فریبی سه رویکرد منفی دولت گذشته برای جوانان است به گزارش سرویس جوانان خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا -منطقه گیلان دکتر محمود گلزاری در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان کمعاون اول رئیس جمهور در پاسخ به فارس: دولت برای افزایش نرخ و جریمه آب هنوز مصوبهای نداشته است
معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به فارس دولت برای افزایش نرخ و جریمه آب هنوز مصوبهای نداشته استمعاون اول رئیس جمهور گفت وزارت نیرو برای قطع آب مشترکان پرمصرف اختیار قانونی دارد اما هنوز دولت مصوبهای برای جریمه و افزایش نرخها ندارد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اسحاقمعاون اول رئیس جمهور: دولت هنوز مصوبهای برای جریمه مصرف بیرویه آب نداشته است/ اختیار قانونی وزارت نیرو برای
معاون اول رئیس جمهور دولت هنوز مصوبهای برای جریمه مصرف بیرویه آب نداشته است اختیار قانونی وزارت نیرو برای قطع آب پرمصرفها معاون اول رئیس جمهور گفت وزارت نیرو برای قطع آب مشترکان پرمصرف اختیار قانونی دارد اما دولت هنوز مصوبهای برای جریمه و افزایش نرخها ندارد به گزارش نانماینده مجلس:اقدامات دولت در مهار تورم و حل مشکلات ستودنی است
نماینده مجلس اقدامات دولت در مهار تورم و حل مشکلات ستودنی است شهرکرد-ایرنا- عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اقدامات دولت در مهار تورم و حل مشکلات کشور به ویژه بخش اقتصاد را ستودنی خواند سیدسعید زمانیان دهکردی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنارئیس سازمان بازرسی آمار سال گذشته را منتشر کرد وصول 894 میلیارد تومان از مطالبات معوق دولت/ 9435 هکتار رفع تصر
رئیس سازمان بازرسی آمار سال گذشته را منتشر کردوصول 894 میلیارد تومان از مطالبات معوق دولت 9435 هکتار رفع تصرفرییس سازمان بازرسی کل کشور گفت در سال گذشته 894 میلیارد تومان مطالبات معوق دولتی وصول شد 1190 میلیارد تومان جلوگیری از تضییع بیتالمال 7782 میلیارد تومان لغو و تجدید مروانبخش: احمدینژاد از گذشته خود در چند سال اخر دولتش اظهار پشیمانی کند، اصولگرا محسوب میشود /پایداریها اختل
روانبخش احمدینژاد از گذشته خود در چند سال اخر دولتش اظهار پشیمانی کند اصولگرا محسوب میشود پایداریها اختلاف درونی ندارند یک عضو جبهه پایداری تصریح کرد که اعضای جبهه پایداری مشکلی با هم ندارند به گزارش نامه نیوز قاسم روانبخش در حاشیه نشست وحدت اصولگرایان که با سخنرانی آیت اشهرامنیا: غرفه امسال ایران سالها یک آرزو بود/قدیانی: ناشران خصوصی هنوز نیازمند حمایت دولتاند
فرهنگ و ادب بازار نشر دستاوردهای نمایشگاه فرانکفورت -3 شهرامنیا غرفه امسال ایران سالها یک آرزو بود قدیانی ناشران خصوصی هنوز نیازمند حمایت دولتاند مدیر غرفه ایران در نمایشگاه امسال کتاب فرانکفورت گفت امسال برای اولین بار ما با تعبیر کامل و جامع Collective Stand برای ایرااشکالاتمان به دولت احمدی نژاد هنوز باقی است
محمدرضا باهنر در نشست خبری اشکالاتمان به دولت احمدی نژاد هنوز باقی است خبرگزاری پانا دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت ما هنوز کشف نکردهایم که احمدینژاد چه نوع اصولگرایی را قبول داشت ۱۳۹۳ دوشنبه ۵ آبان ساعت 13 33 به گزارش خبرنگار سیاسی پانا محمدرضا باهنر در نشست خبریدولت مشکلات فاینانس مترو را تسهیل کند
شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۸ معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از عدم تخصیص سهم 50 درصدی دولت در توسعه حمل و نقل عمومی خبر داد و گفت 75 دستگاه پله برقی از ابتدای سال جاری تاکنون در خطوط مترو نصب شده است به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سیدجعفر تشکری هاشماستاندار مازندران: دولت گذشته در پیگیری اشتغال مازندران فعالتر بود
استاندار مازندران دولت گذشته در پیگیری اشتغال مازندران فعالتر بوداستاندار مازندران گفت دولت قبلی در زمینه پیگیری اشتغال در استان مازندران بسیار فعالتر بود به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری ربیع فلاح جلودار امشب در جلسه کارگروه اشتغال مازندران اظهار داشت برنامهریزی براحل مشکلات کسری بودجه با سهام عدالت/ اقدام دولت در ورود به مدیریت سهام عدالت باید موقتی باشد
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد حل مشکلات کسری بودجه با سهام عدالت اقدام دولت در ورود به مدیریت سهام عدالت باید موقتی باشد آزادسازی سهام عدالت میتواند به حل مشکلات اقتصادی دولت کسری بودجه حل مشکلات مربوط به پروژههای عمرانی و دهها موضوع دیگر کمک برساند محمدرضا پوراب-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها