واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:

۵ آبان ۱۳۹۳ (۱۶:۴۶ب.ظ)
خراساني ها در جهت رشد و تعالي بيشتر خراسان همت كنند سرپرست وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در همايش خراساني هاي مقيم مرکز گفت: اميدوارم که برگزاري اين جلسه و آنچه بعد از اين مراسم دنبال خواهد شد منشأ تحول در همه مسائل مربوط به توسعه و پيشرفت استان خراسان باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، متن كامل سخنراني محمد علي نجفي، به شرح زير است:
از سراپاي اين محفل بوي عشق و محبت به كشور و به خصوص زادگاه و خاستگاه مشترک ما خراسان استشمام ميشود.
خراسان چه در زماني که محدوده آن از چين و ختن بود تا عراق عجم و بخش مرکزي کشور و چه بعدها که بخش هايي از آن جدا و به استان ها و ايالات و کشورهاي ديگر ملحق شد براي کشور ما منشأ افتخار آفريني و داراي اهميت ويژهاي بوده است و مردمانش همواره پاسدار ارزشهاي ملي و ديني بوده اند. از پيش از ورود اسلام به منطقه خراسان، اين منطقه زرخيز از پايه هاي استوار هويت ملي ما محسوب ميشده و پس از ورود ثامن الحجج(ع) دوران شکوفايي تمدن اسلامي از خراسان آغاز شده و اين پاره از ميهن اسلامي ما هر روز اهميتي بيشتر پيدا کرده است.
بعد از پيروزي انقلاب هم در همه عرصه هاي فرهنگي، سياسي و مديريتي کشور و در ميدان نبرد و دفاع مقدس از کشور، خراسان و خراساني ها نقش برجسته اي داشته اند.
خراسان دياري است که بزرگان زيادي در عرصه هاي مختلف از آن برخاسته اند. آنها کساني بودند که شعاع وجودشان نه تنها خراسان بزرگ بلکه کل کشور را تحت تاثير قرارداد. هنوز هم نام و آثار اين بزرگان ميتواند براي تحکيم پايه هاي دوستي ما با کشورهاي همسايه به عنوان وجه مشترک فرهنگ، تاريخ و تمدن ما به کار آيد. يکي از نکات جالب اين است که عده زيادي از بزرگان خراساني در طول تاريخ فقط به افاضه فيض و خدمت رساني به مردم خطه خراسان اکتفا نکردند و با مهاجرت به شهرهاي ديگر تلاش نمودند کل ايران و ايرانيان را از برکات وجودي خود بهره مند سازند. همانند آخوند خراساني و آقا نجفي قوچاني و ملک الشعراي بهار که براساس سنت حسنه مهاجرت تلاش کردند که از وجودشان همه ميهن اسلامي را بهره مند سازند و در هر جاي ايران که خدمت کردند دغدغه رشد و توسعه ايران را هم داشتند و خيلي از آنان بارها و بارها به خراساني بودن خود افتخار و دغدغه و نگراني از اوضاع خراسان اشاره کردند. مقام معظم رهبري از جمله اين بزرگانند و شعري که ايشان براي ياران خراساني گفته اند، مؤيد اين موضوع است شعري كه در مصرع آخر ميگويد «دل بسته ياران خراساني خويشم» اين درسي است که ما خراساني هاي مقيم مرکز بايد به آن تأسي كرده و احساس دلبستگي و دغدغه نسبت به رشد و توسعه خراسان را در خود حفظ و تقويت کنيم.
خراسان بزرگ به جهت موقعيت استراتژيکي، از اهميت زيادي در جغرافيايي سياسي کشور برخوردار است.
خراسان از نظر کشاورزي، منابع طبيعي، صنايع دستي ظرفيت هاي بسياري دارد. خراسان مرکز علوم ديني و نيز يکي از قطب هاي علوم جديد در کشور است، وجود دانشگاه فردوسي و حوزه هاي علميه پشتوانه عظيم براي توليد علم و معرفت در اين استان به شمار ميآيد.
خراسان کانون مهمي براي گردشگري کشور محسوب ميشود که قابليت انواع و اقسام گردشگري که امروز در دنيا تعريف شده است را در خود دارد که البته اوج آن مشهد به عنوان قطب گردشگري ديني كشور و يکي از اقطاب بزرگ گردشگري مذهبي در دنياست. اما با کمال تأسف بايد گفت امروز که خراسان بايد اولين استان کشور از نظر رشد و توسعه و پيشرفت باشد در اين جايگاه قرار ندارد و آنطور که بايد و شايد حق خراسان در طول ساليان دراز ادا نشده است و ما هم طي 35 سال گذشته بعد از انقلاب با تلاش هايي که کرديم نتوانستيم از ظرفيت هاي ذاتي وخدادادي خراسان بهره ببريم؛ در سطح ملي نيز همينگونه است و به همين دليل است که کشور ما با وجود امکانات و سرمايه هاي زياد نسبت به کشورهاي همسايه و منطقه در سطح پايين تري از نظر توسعه قرار دارد.
امروز ما شاهد هستيم که مشهد به عنوان مرکز خراسان و جايگاه نقطه نوراني وجود ملکوتي امام رضا (ع) از ضعف هاي بسياري رنج مي برد و اميدواريم خراساني ها همت كنند و با تشکيل مؤسسات مردم نهاد همچون اين مجمع حركتي به سمت رشد و تعالي انجام دهند. اميدوارم اين حرکت که امروز صورت گرفت ابتر باقي نماند و سرآغاز تشکيل مؤسساتي باشد که هدفشان کمک به خراسان در مسير پيشرفت و ترقي استان و ايران اسلامي باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]