پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848589412
تفاوت روانشناس و روانپزشک؟ کی به روانپزشک مراجعه کنیم، کی به روانشناس؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تفاوت روانشناس و روانپزشک؟ کی به روانپزشک مراجعه کنیم، کی به روانشناس؟
او می گوید: خیلی از همکاران ما اعتقاد دارند درمان یک اختلال روانی فقط باید با دارو انجام شود در صورتی که اکنون ثابت شده بهترین نوع درمان در اختلالات روانشناختی و بهترین روش، تلفیقی از روانشناسی و روانپزشکی (روان درمانی و دارو درمانی) است.
آفتاب: امروزه روانشناسی و روانپزشکی با همه جنبه های زندگی انسان در ارتباط است و هر اندازه که جامعه پیچیده تر می شود، روانشناختی نیز نقش مهم تری در حل مشکل ها برعهده می گیرد.
به گزارش خبرآنلاین، اغلب دیده یا شنیده اید که بسیاری از مردم، بعد از اینکه با مشکلات روحی-روانی مواجه می شوند و با پیشنهاد بعضی از اطرافیان که می گویند به «مشاور» یا «روانشناس» مراجعه کن، مقاومت کرده و بعضاْ چنین اظهاراتی می کنند.«من سالمم»، «مگه من دیوانه ام که بروم پیش روانشناس».
طبق آماری پیش از این اعلام شده حدود ۴۰ درصد ایرانی ها به انواع مختلفی از اختلالات روانی مبتلا هستند. همچنین طبق یافته های علم روانشناسی شخصیت افراد مختلف در دوره های مختلف به یکی از اختلالات روانی مبتلا می شوند. اینها یعنی هر آدمی نیاز به مشاوره های روانشناسی وجود دارد.
اگر ضرورت داشتن خانواده، جامعه و روابط سالم را بدانیم، مسلماْ از کنار چنین خدمات مشاوره به شرطی که توسط افراد ورزیده و حرفه ای انجام شود به سادگی نخواهیم گذشت. اما روانشناس و روانپزشک چه تفاوت هایی با هم دارند؟ کی به روانپزشک مراجعه کنیم، کی به روانشناس؟
دکتر حامد محمدی کنگرانی، عضو کمیته رسانه انجمن روانپزشکان ایران و کمیته روان درمانی (دبیر بخش خانواده درمانی) دراین باره به خبرآنلاین می گوید: روانشناسی و روانپزشکی بحث قدیمی است، این دو رشته کاملا جدا از هم هستند که در کشور ما اخیراْ باعث دردسرهای بیشتری شده است. یک نکته خیلی مهم درباره بیماری ها (شناخت و تشخیص بیماری) است. در همه جای دنیا تشخیص بیماری و اینکه بگوییم آیا فرد بیماری خاصی دارد یا نه برعهده پزشک است. به همین دلیل پزشک مسئولیت های قانونی هم دارد که باید مقابل آن هم حتما جوابگو باشد.
او می گوید: همانطور که فقط یک پزشک می تواند تشخیص بدهد مثلاْ فرد بیماری قلبی یا سکته قلبی کرده یا نه، فقط یک روانپزشک است که می تواند تشخیص بدهد کسی بیماری افسردگی یا اختلال اضطرابی به معنای علمی را دارد یا ندارد. دلیلش هم این است که خیلی از اختلالات جسمانی مانند کم کاری یا پرکاری تیروئید، بیماری قلبی، اختلالات هورمونی مربوط به غده های فوق کلیه، مربوط به بیماران جنسی در خانم ها و... می تواند مربوط به اختلالات روانپزشکی باشند. به همین دلیل در مورد تشخیص بیماری قطعا این موضوع برعهده روانپزشک است و درمان دارویی حتما توسط روانپزشک انجام می شود.
به گفته محمدی کنگرانی موضوعی که مورد مناقشه، بحث و دردسرساز است، بحث روان درمانی است: در تمام کشورهای دنیا کسی می تواند روان درمانی یا همان مشاوره را انجام دهد که دوره آموزشی موارد خاص از روان درمانی را گذرانده باشد، این دوره ها می تواند شناخت درمانی، رفتار درمانی، خانواده درمانی، روان درمانی تحلیلی و... باشد. این موارد به روانشناس یا روانپزشک بودن فرد ارتباطی ندارد، متأسفانه موضوعی که اکنون باعث دردسر شده است، نبود اعتماد روانپزشک ها و روانشناسان به یکدیگر است.
او می گوید: خیلی از همکاران ما اعتقاد دارند درمان یک اختلال روانی فقط باید با دارو انجام شود در صورتی که اکنون ثابت شده بهترین نوع درمان در اختلالات روانشناختی و بهترین روش، تلفیقی از روانشناسی و روانپزشکی (روان درمانی و دارو درمانی) است. در بعضی موارد دارو درمانی بیشتر کاربرد دارد و در بعضی موارد روان درمانی. مهم این است که تلفیقی از این دو باشد. نکته مهم اینجاست که تشخیص بیماری، برعهده روانپزشک است. اکنون در همه جای دنیا روانشناس و روانپزشک باید با هم همکاری کنند، ممکن است بیماری مراجعه کند که اختلال دارو درمانی و نوع خاصی از روان درمانی داشته باشد که روانپزشک به تنهابیی توانایی انجام آن را نداشته باشد. در اینجا روانپزشک بیمار را تحت دارو درمانی قرار می دهد و بعد از آن بیمار را ارجاع می دهد به روانشناس برای اینکه نوع خاص از روان درمانی را انجام دهد.
تفاوت روانشناسی و روانپزشکی
اما سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید، این است که روانشناسی و روانپزشکی چه تفاوتی با یکدیگر دارند. این تفاوت باید شناخته شود چون عدم شناخت آن، بعضی افراد را به بیراهه می کشاند. حتی بسیاری از افراد تحصیل کرده هم به طور دقیق از این اختلاف آگاه نیستند و گاهی در بسیاری از رسانه ها هم این ۲ به اشتباه به کار می روند.
دکتر افشین یداللهی، متخصص اعصاب و روان درباره تفاوت روانشناسی و روانپزشکی به خبرآنلاین می گوید: روانپزشکان باید دوره پزشکی عمومی را بگذراند و بعد در تخصص اعصاب و روان یا روانپزشکی مطالعه کنند. بعد از گذراندن این دوره ها که حدود ۴ سال طول می کشد، در واقع روانپزشک اجازه درمان و تجویز دارویی دارد. ضمن اینکه اگر دوره های مشاوره را گذرانده باشد علاوه بر تجویز دارو در صورت لزوم اجازه بستری کردن بیمار را هم دارد. روانپزشکان علاوه بر این در مورد مشاوره و درمان های غیردارویی هم می توانند فعالیت کنند. اکثر روانپزشکان علاوه بر درمان دارویی، درمان روانی اعم از شناخت درمانی، رفتار درمانی، روان شناختی یا تحلیل رفتارهای متفاوت و... نیز انجام می دهند. اما روانشناسان اول لیسانس روانشناسی می گیرند شامل روانشناسی بالینی، عمومی و انواع روانشناسی های دیگر و بعد از آن مقطع فوق لیسانس را باید بگذرانند.
به گفته او در روانشناسی بالینی یا همان رشته مشاوره روش های مختلف مشاوره و درمان های غیر دارویی آموزش داده می شود: روانشناس و روانپزشک باید این دوره را به صورت طبی در دوره های آموزشی تکمیل کنند. در روانشناختی یک درمان روانکاوی و تحلیلی هم هست که متخصص بهتر است خودش هم مورد روانکاوی و تحلیل قرار گرفته باشد تا بتواند این کار را انجام بدهد. روانکاو باید خودش مورد تحلیل قرار گرفته باشد تا بتواند به روانکاوی و تحلیل مراجعان بپردازد تا مشکلی در روند درمان بیمار ایجاد نشود.
تحلیل و شناخت مهم ترین گام برای تصمیم گیری
یداللهی درباره مراجعه افراد به روانشناس یا روانپزشک می گوید: هر کسی نیاز به مشاوره و تحلیل شدن دارد. بعضی از مسائل در مسیر ناخودآگاه افراد انجام می شود و برای دست پیدا کردن و شناختن آن حتما باید تحلیل شود تا به شناخت برسد و در واقع با مشاوره، شناخت وتحلیل افق های جدیدتری به روی فرد باز می شود، همچنین مسائلی مطرح می شود که شاید قبل از تحلیل مطرح نشده باشد و این موضوع باعث می شود خیلی راه ها برای فرد گشوده شود. بنابراین مهم ترین گام برای تصمیم گیری در مراحل مختلف زندگی تحلیل و مشاوره است. از این دیدگاه افرادی که در مراحل و دوره های تحلیل قرار می گیرند در واقع افرادی هستند که مشکلات خاصی هم ندارند ولی برای شناخت عمیق تر و بیشتر خودشان نیاز به گذراندن این دوره ها دارند. با توجه به اینکه همه افراد با مشکلات متعددی روبه رو هستند و ما نمی توانیم بگوییم هیچ آدمی بدون مشکل نیست، این دوره های تحلیلی برای تمام افراد توصیه می شود.
گرفتن مشاوره و انتخاب های مناسب
افراد در مسیر زندگی مانند دوران بلوغ، انتخاب همسر، تربیت فرزند، تعامل اجتماعی با افراد مختلف و همه این مراحلی که در زندگی شخص اهمیت دارد اینطور نیست که بتواند همه راه و مسیرها را بدون اینکه مطالعه یا اطلاعاتی داشته باشد به درستی بدانند و انتخاب کنند، مثلا برای انتخاب همسر و تربیت فرزند حتما باید مشاوره قبلی داشته باشد.
یداللهی در این باره می گوید: افراد در تمام مراحل زندگی مثل استعداد یابی و انتخاب شغل که متناسب با روحیات فرد باشد و بتواند به آرامش و آسایش نسبی برسد، نیاز به گرفتن مشاوره دارد. مشاوره می تواند از سوی روانپزشک یا روانشناس باشد. این گونه افراد بیمار نیستند و ممکن است به دلایل متفاوتی نیاز به روانپزشکی و روانشناسی داشته باشند. گروه دیگر افرادی هستند که برای گرفتن تصمیم خاصی یا مدیریت مسائل معمولی زندگی خود برای مشاوره مراجعه می کنند. از طرفی زندگی پیچیده امروزی، امکانات و انتخابات متعددی که انسان ها دارند و از طرف دیگر میل به بهتر شدن و کمال طلبی انسان زمینه ای می شود تا افراد برای انتخاب برتر با فردی که در این زمینه تخصص دارد مشاوره کنند. مشاوره در زمینه چگونگی رفتار با فرزند نوجوان، مشاوره های ازدواج و... از جمله دلایل دیگری است که مردم به روانپزشک و یا روانشناس مراجعه می کنند.
مراجعه بیماران به روانشناس و روانپزشک
یداللهی درباره علت های دیگر مراجعه افراد به روانشناس یا روانپزشک می گوید: افرادی که دچار اضطراب یا علائم افسردگی خفیف، وسواس، فوبیا یا خیلی از مشکلات دیگر روانشناختی باشند نیازمند مراجعه به روانشناس یا روانپزشک هستند. بعضی از این موارد در حدی که خفیف یا بعضا تا متوسط باشد با روان درمانی و مشاوره هایی که متناسب با روحیه و دیدگاه فرد باشد، انجام می شود. در موارد متوسط و شدید ممکن است نیاز به مداخله درمان دارویی باشد که در کنار آن مشاوره ها هم می تواند کمک بسزایی کند. در مواردی دیگر فرد دچار روان پریشی است و علائمی مثل توهم های متعددی با افت عملکرد، توهم های مختلف دیداری، شنیداری و انواع دیگر مانند بدبینی های شدید، پرخاشگری های غیرقابل کنترل، وسواس های شدید، اضطراب های شدید و... نیاز به درمان های دارویی است که توسط روانپزشک تجویز می شود.
او می گوید: در مواردی که خیلی شدیدتر می شود و ممکن است برای دیگران و خود فرد هم خطر ایجاد کند و نگرانی هایی ایجاد کند، مثلا آسیبی به خود یا دیگران وارد کند یا مواردی که فرد در یک محیط پر تنش است و این محیط باعث استرس و تشدید جلوگیری از بهبود علائم می شود، ممکن است لازم به بستری بیمار باشد که این موضوع هم در اختیار حیطه روانپزشک است.
یداللهی می گوید: در شرایطی که بیمار بستری می شود حضور یک روانشناس و مددکار اجتماعی در کنار روانپزشک بسیار موثر و ضروری است. این تیم پزشکی باعث درمان چند جانبه ای می شود و درمان قطعی تری را برای بیمار رقم می زند. درمان های تحلیل هم خیلی در شناخت بیمار کمک می کند البته کسانی باید این کار را انجام بدهند اعم از روانشناس و روانپزشک که دوره های آموزشی را گذرانده باشند و تجربه کار داشته باشند و زیر نظر یک متخصص مجرب دوره ها را به صورت عملی گذرانده باشند تا بتوانند به مراجعه کنندگان این خدمات را ارائه دهند.
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
روانشناس و روانپزشک چه تفاوت هایی با هم دارند؟ کی به روانپزشک مراجعه کنیم، کی به روانشناس؟
روانشناس و روانپزشک چه تفاوت هایی با هم دارند کی به روانپزشک مراجعه کنیم کی به روانشناس جامعه > آسیبها - امروزه روانشناسی و روانپزشکی با همه جنبه های زندگی انسان در ارتباط است و هر اندازه که جامعه پیچیده تر می شود روانشناختی نیز نقش مهم تری در حل مشکل ها برعهدهانعقاد سند همکاری بین معاونت پیشگیری از وقوع جرم و سازمان نظام روانشناسی
چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۹ سند همکاری مشترک بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران امضا شد به گزارش گروه دریافت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با هدف توسعه همکاری های مشترک علمی و تحقق پیشگیری از وقوع جرم داهمزمان با هفته بهداشت روان توسط «به نشر» معرفی میشود مجموعه کتابهای روانشناسی در راستای بهداشت روا
همزمان با هفته بهداشت روان توسط به نشر معرفی میشودمجموعه کتابهای روانشناسی در راستای بهداشت روانیبه مناسبت آغاز هفته ملی بهداشت روان بسته کتابهای روانشناسی فردی انتشارات آستان قدس رضوی در حوزههای مختلف عمومی و تخصصی معرفی میشود به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابطاستاد روانشناسی:50 درصد طلاق ها با مشاوره قبل از ازدواج کاهش می یابد
استاد روانشناسی 50 درصد طلاق ها با مشاوره قبل از ازدواج کاهش می یابد ایلام - ایرنا - یک استاد حوزه روانشناسی بالینی کشور گفت مشاوره های پیش و حین ازدواج 50 درصد طلاق ها را کاهش می دهد محمد ترکمان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود مشاوره های پیش و حین ازدواج نقش میک تسـت روانشناســی جالـب
یک تسـت روانشناســی جالـب خود را به ساحل میرسانید و بیابان وسیعی را در مقابل خود میبینید چند وسیله شخصی و مقداری خوراکی بر میدارید و در جستجوی نجات راه بیابان را در پیش میگیرید چند جفت کفش برمیدارید به شش سوال زیر به دقت فکر کنید و جوابهای خود را روی یک صفحه کاغذ بنویسیدیک روانشناس تشریح کرد ویژگیهای شخصیت های بدگمان/ همه دروغ میگویند مگر خلافش ثابت شود
یک روانشناس تشریح کردویژگیهای شخصیت های بدگمان همه دروغ میگویند مگر خلافش ثابت شودیک روانشناس با اشاره به ویژگیهای مبتلا به اختلال شخصیت بدگمان گفت مبتلایان به صورت بیمارگون به دیگران بدبین هستند و این بدبینی ریشه در واقعیت ندارد آنها معتقدند همه دروغ میگویند مگر خلافش ثاباصلاح و بازسازی شخصیت مجرمان و بزهکاران با روانشناس
جمعه ۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۱ مدیرکل زندانهای لرستان گفت روانشناسان بیشترین تاثیر را بر اصلاح و بازسازی شخصیت مجرمان و بزهکاران دارند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان محمدی در نشست هماندیشی با روانشناسان زندانهای استان به مناسبت روز جهانی سلامت روانیک روانپزشک کودکان: «چشم گفتن» قاطعیت را در کودکان میکُشد
یک روانپزشک کودکان چشم گفتن قاطعیت را در کودکان میکُشدعضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران چشم گفتن را مانع شکلگیری قاطعیت در کودکان عنوان کرد و گفت بهتر است مادران مضطرب کودکانشان را به مدرسه نبرند چون اضطراب را به کودکان منتقل میکنند به گزارش خبرنگار بهداشت و درمانشاید اگر روانشناس همراهمان بود مدال میگرفتم کاظمپور: آسیا برای ما کوچک است، بهترین مدال جهانی را میخواهیم/ا
شاید اگر روانشناس همراهمان بود مدال میگرفتمکاظمپور آسیا برای ما کوچک است بهترین مدال جهانی را میخواهیم از نظر ذهنی کم آوردمملیپوش تیراندازی با کمان ایران اعتقاد دارد پس از این به دنبال کسب بهترین مدالها در جهان خواهد بود چرا که آسیا برای ورزشکاران ایرانی کوچک است امیر کاظیک روانشناس: هوشیاری مردم به پلیس و قوه قضاییه در برخورد با متخلفان اسیدپاشی کمک میکند
یک روانشناس هوشیاری مردم به پلیس و قوه قضاییه در برخورد با متخلفان اسیدپاشی کمک میکندیک روانشناس گفت افراد خلافکاری که دست به اسیدپاشی زدهاند ممکن است اهداف مختلفی داشته باشند مهم این است که مردم هوشیار باشند و به مسئولان پلیس و قوه قضاییه در رسیدگی به این مسئله کمک کنند سیاستاد برجسته روانشناسی: مشاوره های پیش از ازدواج 50 درصد طلاق ها را کاهش می دهد
استاد برجسته روانشناسی مشاوره های پیش از ازدواج 50 درصد طلاق ها را کاهش می دهد ایلام - ایرنا - یک استاد برجسته حوزه روانشناسی بالینی کشور بهداشت روانی زوج ها را در افزایش کیفیت زندگی و غنی سازی روابط زناشویی مهم و تاثیرگذار دانست و تاکید کرد مشاوره های پیش و حین ازدواج 50 درصدیک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در فردوس: خانوادهها برای جهاز رفتاری فرزندان تلاش کنند
یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در فردوس خانوادهها برای جهاز رفتاری فرزندان تلاش کنندکارشناس ارشد روانشناسی بالینی و کارشناس ارشد سلامت جامعهنگر گفت همانطور که والدین برای جهاز مادی فرزندان خود تلاش میکنند باید برای جهاز رفتاری فرزندان خود نیز تلاش کنند به گزارش خبرگزاری فارئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری: 6 جراح و 3 روانپزشک به وضعیت بیمار دچار اسیدپاشی در اصفهان رسیدگی می ک
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری 6 جراح و 3 روانپزشک به وضعیت بیمار دچار اسیدپاشی در اصفهان رسیدگی می کنند آسیب جدی در صورت و چشمرئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری تهران گفت فردی که در اصفهان دچار اسیدپاشی شده دچار سوختگی عمیق شده و از ناحیه صورت و چشم آسیب جدی دیده اسکارشناس روانشناسی: رسانه ها موفقیت های معلولان را به تصویر بکشند
کارشناس روانشناسی رسانه ها موفقیت های معلولان را به تصویر بکشند اصفهان- ایرنا- یک کارشناس روانشناسی گفت لازم است که رسانه ها بیش از پیش موفقیت ها و فعالیت های معلولان جامعه را به تصویر بکشند و گزارش دهند به گزارش ایرنا علیرضا حیدری روز چهارشنبه در میزگرد علمی با موضوع بررسی شاز هر 4 نفر يکي مبتلا به اختلالات روانپزشکي است
۲۰ مهر ۱۳۹۳ ۱۲ ۵۱ب ظ در آستانه برپايي سي و يکمين کنگره سالانه انجمن روانپزشکان ايران از هر 4 نفر يکي مبتلا به اختلالات روانپزشکي است رييس انجمن روانپزشکان ايران گفت از هر 4 يا 5 نفر در جهان و از جمله در ايران يک نفر از انواع بيماري هاي رواني از قبيل افسردگي اضطراب بيماري دوپوشش بیمه ای خدمات روانپزشکی در بیمارستانهای دولتی/ افزایش مدت زمان بستری بیماران
اجتماعی بهداشت و سلامت پوشش بیمه ای خدمات روانپزشکی در بیمارستانهای دولتی افزایش مدت زمان بستری بیماران رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت اظهارداشت تعداد زيادي از خدمات بخش سلامت روان كه قبلا بيمه نبودند با اجرای طرح تحول نظام سلامت تحتپوشش قرار گرفتند و تمامي خدمات روانپرئیس انجمن روانپزشکان ایران: یک پنجم مردم دنیا به یکی از بیماریهای روانی مبتلا هستند/نیمی از روانپزشکان کشور د
رئیس انجمن روانپزشکان ایران یک پنجم مردم دنیا به یکی از بیماریهای روانی مبتلا هستند نیمی از روانپزشکان کشور در تهران مستقرندرئیس انجمن روانپزشکان ایران گفت از هر ۴ یا ۵ نفر در جهان یک نفر از انواع بیماریهای روانی از قبیل افسردگی اضطراب بیماری دو قطبی و سایر اشکال اختلالات رو-