واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس روانشناسی: رسانه ها موفقیت های معلولان را به تصویر بکشند اصفهان- ایرنا- یک کارشناس روانشناسی گفت: لازم است که رسانه ها بیش از پیش موفقیت ها و فعالیت های معلولان جامعه را به تصویر بکشند و گزارش دهند.
به گزارش ایرنا، « علیرضا حیدری » روز چهارشنبه در میزگرد علمی با موضوع « بررسی شاخص ها در روند اجتماعی شدن نابینایان و کم بینایان» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان افزود: هرچه معلولان موفق در جامعه حضور بیشتری داشته باشند و نمود پیدا کنند به اجتماعی شدن این قشر و پذیرش آنها کمک بسیاری می کند.
وی معرفی موفقیت های معلولان را وظیفه مسئولان و رسانه ها دانست و اظهار کرد: ارائه آموزش های عمومی از طریق رسانه ها، کتاب، اینترنت و فیلم نیز در این زمینه بسیار مفید است.
این کارشناس با بیان اینکه عناصر مهمی در اجتماعی شدن معلولان از جمله نابینایان و کم بینایان دخیل است، افزود: هر چه این عناصر با وظایف و نقش خود از طریق آموزش آشنا شوند بهتر می توانند در این راستا گام بردارند.
حیدری، نقش خانواده را در اجتماعی شدن و کسب اعتماد به نفس نابینایان بسیار مهم خواند و افزود: مهمترین بحث در این باره، پذیرش افراد معلول است.
وی توضیح داد: خانواده ها در مرحله نخست باید بپذیرند که فرزند نابینا یا کم بینا دارند اما فرزند آنها توانمندی های دیگری دارد که می تواند ضعف و فقدان نابینایی را جبران کند و حتی فردی شود که به افراد بینا خدمات ارائه کند.
این کارشناس روانشناسی تاکید کرد: خانواده های افراد نابینا باید در این زمینه سرمایه گذاری کنند به این معنا که برای تربیت و تقویت سایر حواس کودک خود وقت بگذارند و برای استقلال وی تلاش کنند.
وی تاثیر این کار را در دوران نوجوانی فرد نابینا بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اگر کودک نابینا به خوبی در خانواده پذیرش و تقویت شود در دوران نوجوانی و ارتباط گرفتن با گروه همسالان با خودباوری عمل می کند و مسئولیت می پذیرد.
حیدری حمایت های اجتماعی را نیز در این زمینه بسیار موثر شمرد و گفت: این حمایت ها در جوامع کوچکتر بهتر نمود پیدا می کند.
به گفته وی هنوز خانواده هایی هستند که نابینا بودن فرزند خود را قبول ندارند و می خواهند این موضوع را پنهان کنند در حالیکه این کار منجر به منزوی و مردم گریز شدن فرزندشان می شود.
یک کارشناس ارشد جامعه شناسی نیز در این میزگرد علمی گفت: زمانی خانواده در دادن اعتماد به نفس و قدرت خلاقیت به نابینایان موفق است که در تعامل سازنده و دو طرفه با جامعه باشد.
مهدی رئیسی افزود: چنین تعاملی نیز زمانی برقرار می شود که جامعه پویا باشد و بتواند خانواده توانمند پرورش دهد.
وی چهار بعد توانمند سازی را روابط اجتماعی، انجام فعالیت های شخصی، ایجاد روابط عاطفی و یافتن شغل مناسب خواند و اظهار کرد: دادن اعتماد به نفس و توانمند کردن یک نابینا در خانواده، نقش مهمی در موفقیت معلول در این چهار بعد دارد.
این کارشناس همچنین به مساله «ارگونومی» اشاره و تصریح کرد: تجهیزاتی که امروز نابینایان می توانند با استفاده از آن ناتوانی های خود در جامعه را جبران کنند بسیار گسترش یافته و پیشرفته شده است.
به گفته وی این تجهیزات آنچنان فراهم شده که جامعه از افراد معلول و نابینا انتظاری معادل یک فرد بینا دارد.
وی با اشاره به امکانات رایانه ای و فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: با استفاده از این سیستم ها فرصت های شغلی و تحصیلی خوبی برای نابینایان فراهم شده است.
رئیسی مناسب سازی مبلمان شهری را از دیگر زمینه های فراهم شده برای حضور بیشتر معلولان و نابینایان در جامعه دانست و افزود: اگر خانواده و جامعه به خوبی افراد معلول را پذیرش کنند، آنها بعنوان فردی مفید و موفق در صحنه اجتماع به چشم می آیند و نیازی به ترحم ندارند.
یک جامعه شناس و مدرس دانشگاه نیز در این نشست گفت: ما نباید از واژه معلول برای نابینایان استفاده کنیم چراکه جنبه منفی دارد.
رومینا امیری افزود: بهتر است از واژه های مثبت و درست مانند روشندل استفاده شود که نشان دهد آنها فقط تفاوت دارند.
وی با اشاره به اهمیت جامعه پذیری در باره نابینایان اظهار کرد: جامعه باید به سراغ افرادی برود که با اکثریت متفاوت هستند و توان بیشتری برای آنها بگذارد.
این جامعه شناس، لقب گذاشتن روی این افراد را کاری نادرست دانست و گفت: نابینایان، خودباوری را از خانواده و اطرافیان خود می گیرند و پدر و مادر در این باره نقشی مهم دارند.
مدیر کل امور دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان نیز در این جلسه گفت: امروز جامعه نابینایان خود را از قشر حاشیه نشین و ترحم پذیر به بخشی از جامعه تبدیل کرده است که حرفی برای گفتن دارد.
محمدرضا نادری افزود: نابینایانی در سطح دکترا و مدیر اجرایی داریم و جایگاه واقعی خود را در جامعه پیدا کرده اند.
وی تاکید کرد: خود نابینایان هستند که می توانند توانایی های خود را در حد افراد بینا، اثبات کنند.
به گزارش ایرنا این میزگرد علمی به همت دفتر فروغ سبز دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان برگزار شد.
فروغ سبز نخستین دفتر ویژه دانشجویان نابینا و کم بینا در میان دانشگاه های آزاد کشور است.
23 مهر ماه بعنوان روز جهانی نابینایان (عصای سفید) نامگذاری شده است.
گ/7148/ 607
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]