واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آبان ۱۳۹۳ (۱۴:۲۱ب.ظ)
به دنبال ابهام در نحوه فعاليت موسسات اعتباري مجاز: نماد معاملاتي بانک آينده و موسسه نور متوقف مي مانند در پي انتشار فهرست جديد موسسات مالي و اعتباري مجاز از سوي بانک مرکزي ،مدير عامل فرابورس ايران از تداوم توقف نماد معاملاتي بانک آينده (تات سابق) و موسسه اعتباري در شرف تاسيس نور خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، روز گذشته بانک مرکزي در صفحه مربوط به بانک ها و موسسات غير مجاز تنها اسامي 3 موسسه مالي و اعتباري توسعه، کوثر و عسکريه را مجاز اعلام کرده است. در اين فهرست اسامي موسسه هاي مالي واعتباري ثامن الحجج، ثامن الائمه، آرمان، فرشتگان، نور، ميزان، فردوسي و مولي الوحدين ديده نمي شود. از ميان بانک هاي خصوصي نيز، نامي از بانک آينده (تات سابق) ديده نمي شود.
اين در حالي است که موسسه مالي و اعتباري نور پس از ادغام سه موسسه کارسازان آينده، ريحانه گستر مشيز و پيشگامان يزد در يکديگر مجوز اوليه براي پذيره نويسي سهام اوليه خود را از بانک مرکزي دريافت کرد.
اين موسسه در شرف تاسيس سهامي عام در اسفند ماه سال گذشته از طريق کارگزاري هاي امين آويد و بانک ملت تعداد يک ميليارد و ۵۰۰ ميليون سهم را از طريق بازار دوم فرابورس به عموم مردم عرضه کرد.
سرمايه اوليه اين شرکت براساس مجوز بانک مرکزي، ۳.۰۰۰ ميليارد ريال منقسم به ۳.۰۰۰ ميليون سهم عادي يک هزار ريالي است که ۵۰ درصد آن توسط موسسان و ۵۰ درصد باقيمانده آن هم در پذيره نويسي عمومي تأمين شده است.اين در حالي است که مجمع موسسان اين موسسه پس از پذيره نويسي و بلوکه شدن منابع پذيره نويسي از مردم در 8 ماه گذشته همچنان منتظر مجوز ثانويه بانک مرکزي بوده است.
بانک مرکزي در توضيح اطلاعيه خود آورده است: "در راستاي شفاف سازي و اطلاعرساني صحيح به هموطنان گرامي، فهرست بانکها و موسسات اعتباري و ساير نهادهايي که مجوز تاسيس و فعاليت آنها توسط بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران صادر و تحت نظارت قرار گرفتهاند، به شرح ذيل اعلام ميگردد. توجه به اين مهم ضروري است که بانکها و موسسات اعتباري يا ساير نهادهايي که نام آنها در فهرست قرار ندارد، داراي مجوز از اين بانک نبوده و مسئوليت ناشي از عملکرد ناصحيح آنها مستقيماً متوجه کساني ميشود که به اين موسسات مراجعه داشتهاند."
بانک آينده يا همان بانک تات سابق نيز در حالي غيرمجاز اعلام شده که پيشتر پذيره نويسي سهام آن از طريق فرابورس ايران انجام گرفته بود.امير هاموني مدير عامل شرکت فرابورس ايران در گفتگو با خبرنگار موج با بيان اينکه هنوز ابلاغيه رسمي بانک مرکزي در زمينه موسسات مالي و اعتباري غير مجاز به دست اين شرکت نرسيده ،عنوان کرد: نماد معاملاتي موسسه در شرف تاسيس نور و بانک آينده همچنان به دليل وجود ابهام ها در بازار فرابورس متوقف مي ماند.
وي افزود: پذيره نويسي 50 درصدي سهام اوليه موسسه مالي و اعتباري نور مطابق با مجوز اوليه بانک مرکزي در اسفند ماه پارسال انجام شده و منابع جمع آوري شده درحسابي مشخص بلوکه شده است.در مورد بانک آينده نيز آنچه که از آن خبر مي رسد همچنان در حال کاهش شعبات خود تا رسيدن به سقف مورد نياز بانک مرکزي است.
در عين حال رضا غلامعلي پور ،مدير امور ناشران فرابورس ايران با انتقاد از رويکرد بانک مرکزي نسبت به نحوه ارايه مجوز و پذيره نويسي موسسات مالي و اعتباري،افزود:متاسفانه با وجود آنکه بانک مرکزي يکبار به موسسات اعتباري که قصد پذيره نويسي سهام از طريق بازار سرمايه را دارند را داده اما پس از جمع آوري وجود و زمان تشکيل آنها اين امر را با مشکل مواجه مي کند و اين در حالي است که اعتماد در بازار سرمايه براحتي بدست نمي آيد.
براساس اين گزارش بانک مرکزي بانك آينده را ملزم کرده تا شعب خود را از 450 به کمتر از يک سوم شعب يعني 154 شعبه برساند.بانک مرکزي در حالي با اطلاعيه جنجالي خود تعداد 9 موسسه مالي و اعتباري را غير مجاز اعلام کرده که اغلب مردم با اعتماد به مجوز هاي اين نهاد ناظر پولي اقدام به شرکت در پذيره نويسي اين موسسات مالي در بازار سرمايه کرده اند.
بازار سرمايه بازاري متشکل و تحت نظارت است که سازمان بورس به عنوان نهادي خود انتظام بر ان نظارت دارد.در راس اين سازمان شوراي عالي بورس قرار دارد که وزير اقتصاد به عنوان دبير شوراي عالي اقتصاد از سوي دولت در راس آن قرار دارد.
»
تصاویر مرتبط
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]