محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842225853
سفر به یوش, زادگاه نیما یوشیج + تصاویر
واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: سفر به یوش, زادگاه نیما یوشیج + تصاویر
او در پس کوهها و درههای پنهان در روستایی بهنام یوش زاده شد. تا 12 سالگی در زادگاهش به سر برد و گاه به شبانی هم رفت. عاقبت هم خاک همین روستا او را در آغوش گرفت؛ گیریم با چندین سال تاخیر!
با دیدن و رفتن به یوش، زادگاه نیما یوشیج، به نقش طبیعت در شکلگیری تفکر انسان و درک او از هستی و زیبایی میتوان پیبرد. آنچنان که وقتی زادگاه، روستایی باستانی و پنهان در پناه کوه باشد، گذر از درههای کوهستانی پر پیچ و خم یوش را نیز تمثیلی از سرگذشت تاریخ شعر فارسی میتوان تلقی کرد. هدایت شدن به سفری یکروزه به زادگاه مردی که پس از قرنها حضور و ظهور شاعران پرآوازه در هنر ملی و کهن ایرانیان طرحی نو در انداخت، این توانایی را دارد که تمامی دغدغههای روزمرهات را به کناری بگذاری و با وسوسهی رفتن کنار بیایی.یوش، زادگاه مردی که توانست پس از گذشت چندین قرن از گفتن «مفتعلن مفتعلن کشت مرا» توسط مولانا، بالاخره سد پرهیبت عبور از برخی معیارهای کهنهی شعر فارسی را بشکند.این توصیف کلی و کوتاه از مقصد سفر، مخصوصا وقتی بدانی به دیدن زادگاه و آرامگاه چه کسی میروی، مسیر را هم بهاندازهی بهانهی سفر، مهم میکند؛ مسیری که میدانی نیما حتما در روزگاری دور سپری کرده است.
نمایی از طبیعت منطقه
در این روزگار برای رفتن به روستای یوش و بازدید از خانه و زادگاه نیما، دو راه وجود دارد؛ یکی جادهی هراز و دیگری جادهی چالوس. برای انتخاب هر کدام از این دو مسیر نیز دو راه وجود دارد؛ یعنی اینکه خودت با اتومبیل شخصی اقدام به رفتن کنی یا اینکه بخواهی از خدمات تورهای ایرانگردی استفاده کنی. جادهی چالوس انتخاب ما بود. مسیری کوهستانی که بهدلیل وجود درختان شاخه آویخته از دو سوی جاده و اشرافش بر رودخانه منتهی به سد اینروزها کمآب کرج، هنوز یکی از زیباترین جاذبههای توریستی ایران است.
در شاخ تلاجن
با رسیدن به کیلومتر 79 جادهی چالوس و عبور از تونل کندوان، در محل معروف به پل زنگوله، جادهی آسفالتهی فرعی روستای یوش-بلده در ظلع شرقی جاده ظاهر میشود. تا رسیدن به روستا حدود 45 کیلومتر جادهی کوهستانی و پیچ در پیچ با منظرهای از درختان سرو و تبریزی و باغهای گوناگون میوه در کف دره قرار دارد که جولانگاه نگاه و خیال هر روندهای خواهد شد. مخصوصا در فصل پاییز. در این فصل جادهی یوش به قدری سرشار از رنگهای مختلف برگ درختان است و هارمونی رنگها و طبیعت آنچنان جلوهگر، که امکان ندارد هر گذرندهای را برای لحظاتی مسحور زیبایی پرشکوهش نکند و حداقل برای لحظاتی به درنگ وا ندارد.
خانه ای مجاور خانه نیما
در مسیر رفتن به یوش مناطق حفاظتشدهای مثل گلستانک و سیاهبیشه به چشم میخورند. روستاها با شیروانیهای رنگ به رنگ و حتی خالی از رنگی مسلط ، قدری بکری منطقه را دستخوش تغییر کردهاند. در امتداد جاده و سراسر عمق دره پوشیده از درختان مختلف رنگ به رنگ شده، ردیف صنوبرها تمام ناشدنیاند؛ درختانی که در پناه کوهستان گاه آنچنان در کنار هم به نظم، قد برافراشته و در حال گردنفرازیاند که گویی قصدشان رقابت با قامت کوههای اطرافشان است. آب رودخانه شاید بهدلیل پایین بودن بارندگی خیلی مغرورانه حرکت نمیکند و آن پایین، آرام و بدون شتاب در جریان است. به عابری میماند که با دیدن پاییز دره، برای رسیدن به مقصد عجلهای ندارد و میخواهد بیشتر نظارهگر پاییز باشد؛ تا عابری عجول.
چشم در راه نیما
در حاشیهی جاده، ویلاهای بزرگی که با معماری مدرن از لابهلای خانههای محلیها سر و گردن علم کردهاند، مشاهده میشود. ویلاها با رنگهای تند نارنجی و قرمز و سفید، بزرگی و بلندی و جلوهگری خویش را خودنمایانه به رخ اهالی میکشند. این تصویر حتما باعث نگرانی طبیعتدوستان خواهد شد؛ نگرانی و شاید هراس از در افتادن وسوسه به جان بازاریان و ویلاسازان برای هجوم به منطقه. با این حال هنوز هم تمام شیب دره و جاده در مصادرهی پاییز و رنگ غالب زرد و قرمز و نارنجی است، بنابراین هنوز دل به خیالی رنگین میتوان سپرد و مشتاق ادامهی مسیر شد.با کمی اطلاعات راهنمای مسیر، ادامهی راه میتواند دلپذیرترهم بشود؛ به شرطی که باتجربه و مطلع باشد. در اینصورت حتما گردشگر در جریان جزئیات منطقهی در حال سفر و چشم اندازها و مناظر هنوز زیبا ماندهی منطقه که خود به تنهایی امکان کشف و دیدنشان را نداریم، قرار میگیرد. اما اگر چنین نباشد، شاید بسیاری از مسافران این جاده هیجوقت متوجه نشوند که در چشمانداز جنوب غربیشان «آزادکوه» با ارتفاع 4736 متری، سومین قلهی مرتفع ایران قرار گرفته است. یا ممکن است وقتی از پس پیچ و خم جاده میگذرند و خبری هم از ابر و مه و غبار در آسمان نیست، از لذت دیدن قلهی سپید دماوند که سر به آبی کمنظیرآسمان ساییده، بینصیب بمانند.از اینها که بگذریم، در تمام طول مسیر 45 کیلومتری برای رسیدن به این روستای بازمانده از دوران ساسانیان که پر از فراز و نشیب و پیچهای تند پی در پی است، برای مسافری که کمی از نقش نیما در تاریخ تحول شعر و ادبیات فارسی با خبر است، نوعی خیال یا گمان نزدیک به واقعیت جلوهگری میکند.
کوچهی نیما
این خیال شاید در پی یافتن نوعی رابطه یا پیوند بین پیچ این جاده و درهها و کوهها و زیبایی آن با کاری که نیما برای تحول شعر کهن فارسی انجام داده است، باشد. شاید فقط مسافری که از این جاده میگذرد، به این گمان برسد که باید بین گذر پرمشقت و دشوار و همراه با التهاب و اضطراب نیما از این منطقه برای رسیدن به پایتخت و عبور او از برخی معیارهای شعر کهن فارسی که پیچ و خم ها و فراز و فرودهایش به اندازهی جادهی یوش است، پیوندی وجود داشته باشد. احتمالا برای چنین مسافری بهوجود آمدن چنین گمانی دور از ذهن نیست؛ اینکه برای تبدیل علی اسفندیاری به نیمای شعر فارسی، عبور از زیباییهای بکر این درهها و البته مشقت و رنج و التهاب حتما لازم بوده است!و اما یوش، زادگاه نیما، مردی زادهی سال 1276 در خانوادهای کشاورز و گلهدار که از قرار معلوم جزو افراد برخوردار از نام و نعمت آن زمان آن منطقه از این دنیا بوده است. او در پس کوهها و درههای پنهان در روستایی بهنام یوش زاده شد. تا 12 سالگی در زادگاهش به سر برد و گاه به شبانی هم رفت. عاقبت هم خاک همین روستا او را در آغوش گرفت؛ گیریم با چندین سال تاخیر!خانهی پدری نیما بنایی است متعلق به دورهی قاجار که از سال 1375 زیر نظر سازمان میراث فرهنگی استان مازندران قرار گرفته و در حال حاضر به موزهی نیما یوشیج تبدیل شده است. خانه، بنایی نسبتا بزرگ است که در پس کوچهای شیبدار و سنگفرش شده در ضلع شمال غربی روستا واقع است. معماری بنا با دیگر خانههای این روستا و حتی کل معماری خانههای شمال کشور مغایرت عجیبی دارد.
خانهی نیما، نمای درونی
بنا در سال ۱۲۰۷ هجری قمری ساخته شده است. در حال حاضر دارای ۳ ورودی، شاهنشین و اتاقهای تابستانی و زمستانی سهدری و ششدری و همچنین آفتابگیرهای مشبک (اُرسی) است. بیشتر مصالح استفاده شده در آن، چوب و گل و خشت است. روبنای داخلی خانه با گچبریهای سفیدرنگ تزئین شده است اما قسمت پایینی دیوارهای بنا به رنگ نارنجی درآمده که به نظر، نتیجهی کجسلیقگی طراح و مسؤولان مرمتکنندهی میراث فرهنگی است. بیسلیقگی که باعث میشود در زمان بازدید، این شعر نیما را به یاد بیاوری: «زردها بیخود قرمز نشدند/قرمزی رنگ نینداخته است/ بیخودی بر دیوار»...
خانه-موزه نیما
بهطور کلی، سبک معماری بنا به خانههای شهرهای مرکزی ایران نظیر خانههایی تاریخی کاشان شباهت دارد. خانه دارای حیاط مرکزی است که علاوه بر خود نیما، مزار سیروس طاهباز، گردآورندهی آثار و بهجتالزمان، خواهر نیما نیز هست. یک مجسمهی نیمتنه از نیما نیز در زیر تاق ورودی غربی خانه قرار شده است.اتاقهای بنا به مکانی برای نگهداری آثار به جامانده از نیما اختصاص پیدا کرده است. از این اتاقها سه اتاق به کتابخانه تبدیل شده است و کتابهایی با موضوع ادبیات، تاریخ، دین، و کتابی دربارهی میکروالکترونیک. نامهها، بخشی از دستنوشتهها، یک نقاشی ساده از منارهی قزوین با امضای خود نیما، چند عکس از نیما و البته تعدادی شعر که همگی از سوی شاعران مازندرانی و در وصف نیما و یوش و نور و مازندران سروده شدهاند، در تاقچههایی بر دیوارهای اتاقهای نزدیک به ورودی خانه نصب شده است.دیگر اتاقها به اشیاء باقیمانده از نیما و خانوادهاش اختصاص یافته است که نمونه بسیاری از آنها در دیگر خانه -موزهها پیدا میشود. همگی ظروف خانههای قدیمی، مسی، برنزی و گاه چوبی. در بین آنها آنچه بیش از همه نظر را جلب می کند «تفنگ سرپر» نصب شده بالای سردَر تاریک یکی از اتاقهاست که آدم را به این فکر فرو میبرد که آیا شاعر حساسی چون نیما با این تفنگ شکار هم میرفته است!؟و اما روستای یوش؛ دیگر قسمتهای روستا منهای کوچهی منتهی به موزه نیما، سنگفرش نیست. برخی ازخانههای مسیر مسجد جامع مخروبه شدهاند ولی خانههای دیگری در آنجا ساخته شدهاند که مصالح آنها را سیمان و آجر و سفال و شیروانیهای رنگی تشکیل میدهد. بالای روستا یک تپه قرار دارد که گفته میشود تا قبل از اسلام آتشکدهی زرتشتی بوده و به مرور تخریب شده و از بین رفته است. روستا دارای دو مسجد است؛ یکی از مساجد اتاقکی کوچک است در مسیر خانهی نیما و دیگری که نام «مسجد جامع» بر آن نهادهاند، بزرگ و طویل و مشرف بر کل روستا. دقیقا زیر پنجرههای مرتفع این مسجد و در شیب یکی از کوچهها، مدرسهای با نام «مرغ آمین» ساخته شده است. مدرسه از نمای بیرونی، تمیز و با توجه به منطقه به نظر میرسد از امکانات خوبی برخوردار است.طبق اطلاعات راهنما در حالا حاضر 57 خانوار و حدود 157 نفر دراین روستا زندگی میکنند. روستا مهمانخانه ندارد اما دو اتاق از خانه نیما از سوی سازمان میراث فرهنگی برای مهمانان سازمان در نظر گرفته شده است. این اتاقها در مجموع 8 تخته و دارای دستشویی و حمام است.
خانهی نیما، نمای بیرونی
به گفتهی راهنما که می گوید اطلاعاتش دربارهی روستا و نیما را از کتابهایی که خارجیها نوشتهاند بهدست آورده، روستای یوش به دوران ساسانیان مربوط بوده و قدمت آن به 1700 سال قبل میرسد. ساکنانش خیلی دیر اسلام آوردهاند و به همین خاطر آنرا کافرستان مینامیدند. بخشی از ساکنان قدیمی آنجا گرجستانی و برخی دیگر تاجیک بودهاند که آنها را«بَگن» خطاب میکردهاند. در بین اهالی هم افسانهای وجود داشته که طبق آن مردم یوش معتقد بودند هر شب غولی به نام «آرهین» از آن طرف رودخانه به روستا میآمده است.
آرامگاه سیروس طاهباز
پاییندست روستا رودخانه آرام در جریان است و مسافران طبیعت را به خود میخواند. در آنجا میتوان نشست و به نیما اندیشید و کاری که او کرد و یا اینکه با دوستانتان گپی بزنید و یا از راهنما بخواهید از سفرها و نوع کارش برایتان بگوید. در نهایت میتوانید از جادهی یوش به بلده بروید و از آنجا به جادهی هراز. در این صورت شما در یک روز توانستهاید قلهی دماوند را دور بزنید.
آرامگاه نیما
***در طول مسیر برگشت هم میتوانید با راهنما یا تورگردانی که این برنامه را ترتیب داده است، گپی بزنید و از چند و چون کارشان بپرسید تا او هم از نابهسامانی وضعیت استانداردها و تعریف تورگردانی و از نداشتن تجهیزات و لجستیک، فقدان قانون و چهارچوبهای لازم، نبود زیر ساختها، نبود نظارت سازمان میراث فرهنگی برای تعیین سطح آنها، نبودن پایگاههای ثابت برای گردشگران، ناآشنایی مردم با خدماتی که میتوانند از طریق تورها دریافت کنند، و... برایتان بگوید.گزارش: فرزاد گمارعکس: علیرضا بهرامی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
بدرقه رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر به سوئیس + تصاویر
بدرقه رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر به سوئیس تصاویر دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر دیروز یکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ به منظور شرکت در صد و سی و یکمین اجلاس بینالمجالس جهانی عازم ژنو شد به گزارش گروه چندرسانهای باشگاه خبرنگاران دکتر علی لاریجانی رئیس مجبهترین جنگل ها برای سفر در فصل پاییز + تصاویر
بسته پیشنهادی آخر هفته گردشگری بهترین جنگل ها برای سفر در فصل پاییز تصاویر پاییز بهترین زمان برای جنگل نوردی است وقتی که برنگ برگ ها عوض می شود جنگل ها هزار رنگ می شوند به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران پاییز بهترین زمان برای جنگل نوردی است وقتی که برنگ برگ ها عوض مییادآوری روزهایی که نور میهمان ما بود تصاویر خاطرهانگیز از سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه
یادآوری روزهایی که نور میهمان ما بودتصاویر خاطرهانگیز از سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه20 مهر ماه در تاریخ استان کرمانشاه برای همیشه ثبت شده و در این روز بود که کرمانشاهیان در سفر نور به این دیار ثابت کردند که عشق به ولایت در وجودشان موج میزند به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاین چمدان در سفر گم نمیشود+تصاویر
این چمدان در سفر گم نمیشود تصاویر بلو اسمارت یک چمدان هوشمند است که میتوان آن را از راه دور کنترل و شناسایی کرد به گزارش گروه دانستنیهای خبرگزاری فارس Bluesmart بلواسمارت یک چمدان متصل به اینترنت و گوشی همراه است که قفل آن از طریق اتصال به گوشی هوشمند باز و بسته میشود وبه همت موسسه هنری نیما یوشیج نمایشگاه نقاشی«کودک هنرمند» در نوشهر برگزار شد
به همت موسسه هنری نیما یوشیجنمایشگاه نقاشیکودک هنرمند در نوشهر برگزار شدنخستین نمایشگاه نقاشی کودک هنرمند به همت موسسه مردم نهاد فرهنگی هنری نیما یوشیج به مناسبت روز جهانی کودک در نوشهر برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از نوشهر به همت موسسه مردمنهاد فرهنگی هنری نیما یوشیج به مسفری به شهر زیرزمینی کاریز در کیش + تصاویر
سفری به شهر زیرزمینی کاریز در کیش تصاویر قنات کيش بيش از ۲۵۰۰ سال قدمت دارد و آب شيرين قابل شرب ساکنان جزيره را تامين ميکرده است به گزارش گروه چند رسانهای باشگاه خبرنگاران قنات كيش از نظر طول رشته قنات و يا عمق چاهها قابل مقايسه با قناتهاى ديگر نقاط ايران نيستتکرار/یادآوری روزهایی که نور میهمان ما بود تصاویر خاطرهانگیز از سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه
تکرار یادآوری روزهایی که نور میهمان ما بودتصاویر خاطرهانگیز از سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه20 مهرماه در تاریخ استان کرمانشاه برای همیشه ثبت شده و در این روز بود که کرمانشاهیان در سفر نور به این دیار ثابت کردند که عشق به ولایت در وجودشان موج میزند به گزارش خبرگزاری فارس از کبهترین مکانها برای سفر در فصل پاییز + تصاویر
بسته پیشنهادی آخر هفته گردشگری بهترین مکانها برای سفر در فصل پاییز تصاویر کویرنوردی نیمه دوم سال زمان خوبی برای کویرنوردی است به ویژه پاییز بهترین فصل است به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران کویرنوردی نیمه دوم سال زمان خوبی برای کویرنوردی است به ویژه پاییز بهترین فصل اسسفر کتایون ریاحی به آلمان برای معرفی کتاب جدیدش + تصاویر
سفر کتایون ریاحی به آلمان برای معرفی کتاب جدیدش تصاویر این کتاب با صدای خود نویسنده داستانخوانی شده است که پوریا رحیمیان فرزند کتایون ریاحی موسیقی این پروژه را کار کرده است کتایون ریاحی داستان ماهی قرمز کوچولو را حدود ۳۰ سال پیش نوشته است اما خود میگوید حالا زمان چاپ آن فرابه مصر ایران سفر کنید!/تصاویر
به مصر ایران سفر کنید تصاویر روستای مصر در 45 کیلومتری شرق شهرستان جندق و در 30 کیلومتری شمال شهرستان خور از توابع استان اصفهان قرار دارد مو قعیت جغرافیایی روستا 04 34 شمالی و 47 54 شرقی می باشد آفتاب به گزارش باشگاه خبرنگاران روستای مصر بدلیل قرار گرفتن در جنوب کویر بزرگسفری رویایی به دریاچه الیمالات + تصاویر
گردشگری در ایران سفری رویایی به دریاچه الیمالات تصاویر دریاچه الیمالات آنقدر زیباست كه گویی جنگل را در آغوش گرفته است و در آنجا همه چیز برای چند ساعت تفریح و البته آرامش مهیاست به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران پیشنهاد ما رفتن به الیمالات است دریاچهای كه وقتی برایتصاویر/ سفر استانی حسن روحانی رئیس جمهور به استان زنجان
تصاویر سفر استانی حسن روحانی رئیس جمهور به استان زنجان حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز چهارشنبه در دیدار با مردم زنجان وارد این استان شد ۳۰ ۰۷ ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۶مکانهایی مناسب برای سفرهای یک روزه + تصاویر
بسته پیشنهادی آخر هفته گردشگری مکانهایی مناسب برای سفرهای یک روزه تصاویر اما اگر فرصت سفرهای چند روزه را ندارید و یا اینکه هزینه اش برایتان زیاد است از سفرهای یکروزه به جاهای زیبا صرف نظر نکنید به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران اما اگر فرصت سفرهای چند روزه را نداریدسفری زیبا به دشت نوا و قله پاشوره+تصاویر
ده نوا واقع در استان مازندران و جاده هراز بدون اغراق یکی از زیباترین روستاهای ایران زمین است قله پاشوره واقع در جنوب این روستا نیز بی تردید یکی از زیباترین قله های کشورمان است دشت آزو به ارتفاع 2600 متر در بالادست روستای نوا بوده که مسیر قله 4000 متری پاشوره می باشد و چشمسفر شرم آور روزنامه نگار زن نیویورک تایمز به ایران!/ تصاویر
سفر شرم آور روزنامه نگار زن نیویورک تایمز به ایران تصاویر خانم الین شیلینو که بارها به ایران سفر کرده این بار سفرنامه اش با عنوان افسانه ای از پاریس را در نیویورک تایمز منتشر کرده است انتشار این سفرنامه غربی های ضد ایران را به شدت عصبانی کرده است به این مطلب امتیاز دهفردا سفیر ژاپن به اهر سفر میکند ثبت رکورد کوتاهترین زمان برای مدرسهسازی در اهر + تصاویر
فردا سفیر ژاپن به اهر سفر میکندثبت رکورد کوتاهترین زمان برای مدرسهسازی در اهر تصاویرمدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس آذربایجانشرقی گفت فردا با حضور سفیر ژاپن در ایران نخستین مدرسه ژاپنیها در ایران در اهر به بهرهبرداری میرسد محمدرضا عیدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فاسفر شرم آور روزنامه نگار زن نیویورک تایمز به ایران!+ تصاویر
خانم الین شیلینو که بارها به ایران سفر کرده این بار سفرنامه اش با عنوان افسانه ای از پارس را در نیویورک تایمز منتشر کرده است انتشار این سفرنامه غربی های ضد ایران را به شدت عصبانی کرده است به گزارش استان نیوز خانمی فرانسوی که مدیر بخش فرانسه روزنامه آمریکایی نیرویورک تا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها