تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):در پاسخ به كسى كه عرض كرد: من در عمل ناتوانم و نماز و روزه كم به جا مى آورم اما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831233539




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غرب درباره اشغال ایران فیلم می سازد اما عده ای ...


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


نشست پنجمین جشنواره فیلم عمار:
غرب درباره اشغال ایران فیلم می سازد اما عده ای ...
غربی‌ها درباره اشغال ایران فیلم می‌سازند اما عده‌ای سرشان را زیر برف کرده‌اند. آنها با همه نمادهای ایرانی مشکل دارند اما زدن یک بیلبورد در مورد صداقت آمریکایی‌ها در ایران ممکن نیست. حرف ما این است که بگذارید یک نبرد رسانه‌ای شکل بگیرد.



به این مطلب امتیاز دهید


به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، اولین نشست خبری پنجمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور نادر طالب‌زاده دبیر دوره پنجمین جشنواره، وحید جلیلی مسئولی شورای سیاستگذاری و حامد بامروت‌نژاد دبیر اجرایی دوره پنجم جشنواره عمار در تالار عمار برگزار شد.

در ابتدا حامد بامروت‌نژاد دبیر اجرایی پنجمین دوره جشنواره فیلم عمار به ارائه اطلاعاتی در خصوص دوره‌های گذشته این جشنواره پرداخت و گفت: پس از اتمام چهارمین دوره اکران‌های مردمی فیلم عمار دبیرخانه به کار خود ادامه داد و اکران‌ها ادامه داشت در آن زمان تعداد اکران‌کننده‌ها 2 هزار بود اما تاکنون این تعداد به 3 هزار رسیده است. اکران کننده‌ها به مناسبت‌های مختلف به اکران فیلم در سراسر ایران می‌پردازند.

وی افزود: در زمان جشنواره چهارم بالغ بر 100 اثر به دبیرخانه رسید که این تعداد تاکنون دو برابر شده است. ما به مناسبت‌های مختلف اکران‌های مردمی و برگزار کردیم از جمله این مناسبت‌ها می‌توان به زمان توافقات ژنو اشاره کرد که بسته فیلم ایران قربانی حقوق بشر اکران شد. بسته اکران خیبر نیز همزمان با هفته دفاع مقدس اکران شد. این رسالت جشنواره عمار است که به مناسبت‌‌های مختلف فیلم‌هایی را نمایش دهد.

دبیر اجرایی پنجمین دوره جشنواره عمار تاکید کرد: از آغاز برگزاری این جشنواره با بیش از 6 هزار اکران کننده در ارتباط بودیم. سامانه اکران فیلم عمار نیز از جشنواره چهارم برای ارتباط بیشتر با اکران کننده‌ها راه‌اندازی شد. در این سایت بیش از هزار گزارش از اکران‌های مردمی وجود دارد که بسیاری از آنها تصویری است. همچنین بانک فیلمی راه‌اندازی شد که بصورت آنلاین قابل دسترس است. در این بانک بیش از 500 اثر جشنواره عمار وجود دارد و عکس‌ها، تیزرها و خود فیلم در دسترس عموم است.

بامروت‌نژاد با اشاره به اماکن مختلفی که در آن اکران‌های مردمی صورت می‌گیرد گفت: از سال پیش در نماز جمعه هم اکران‌هایی داشتیم امیدواریم این امکان بوجود آید که نماز جمعه‌ها نیز به اماکن اکران کننده فیلم‌های جشنواره عمار تبدیل شود.

وی در ادامه به نشست فیلمسازان جوان انقلاب اشاره کرد و گفت: این نشست‌ها که تاکنون 18 دوره از آن برگزار شده هر پنجشنبه در همین محل برگزار می‌شود.

در ادامه وحید جلیلی مسئول شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار گفت: این اولین نشست خبری جشنواره است و تا فرارسیدن جشنواره در سالگرد 9 دی نشست‌های دیگری هم خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: سینمای ایران در مسیر تکامل خود باید از منازل هنر، سرگرمی و رسانه عبور کند تا همه اینها را با هم داشته باشد و یک سینمای کامل تبدیل شود. سال‌های زیادی عده‌ای با نیت‌های خوب و دلسوزانه و برخی با نیات دیگر بر جنبه‌های هنری سینما تاکید کردند و بعضا این نگاه به اغراق کشیده شد و با افراط در این زمینه سینما از دیگر اجزای آن خالی شد که مهمترین آن توجه به مخاطب آن و جذابیت فیلم‌ها بود. تعریفی که آنها از هنر می‌کردند به مخاطبان خاصی برمی‌گشت و دارای ملاک‌های نه چندان روشنی بود که باعث شد برخی از ظرفیت‌های سینمای ایران حذف شود.

مسئول شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار ادامه داد: کم‌کم جریانی شروع شد که آغازش با شهید آوینی بود. او از طریق رسانه‌هایش بر این نکته تاکید کرد که سینما باید جذابیت داشته باشد. او به همراه عده‌ای دیگر تلاش کردند تا سینمای ایران مرحله گذار از هنر به هنر سرگرمی را طی کند. البته شهید آوینی حرف دیگری هم داشت که کمتر مورد توجه قرار گرفت. سینمای ایران از فیلم‌فارسی به هنر و از آن به هنر سرگرمی گذر کرد و حال باید در گام سوم سینما رسانه شود. این یعنی توجه سینما به واقعیت‌های پیرامون جامعه.

جلیلی تاکید کرد: اگر سینما تنها هنر و سرگرمی است پس چه لزومی به ساخته شدن فیلم‌های ایرانی است. از فیلم‌های هالیوود تا بالیوود فیلم‌های سرگرم کننده زیادی می‌توان در جهان یافت که با استانداردهای جهانی ساخته شده است. اما ما به یک سینمای کامل ملی نیاز داریم که همه ابعاد سینما را در برداشته باشد.

وی گفت: یکی از اهداف راهبردی جشنواره عمار گذار به یک سینمای کامل است تا سینمایی مسئول و متوجه به نیازهای جامعه پدید آید. تاکنون فعالیت‌های خوبی با توجه به امکانات در جشنواره عمار صورت گرفته است. این فعالیت‌ها را می‌توان در تنوع سوژه‌های فیلمسازان دید. بخشی از سوژه‌هایی که سال‌ها بایکوت بودند اکنون توسط فیلمسازان جوان انقلاب ساخته می‌شوند.

مسئول شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار در پایان گفت: به همان اندازه که هنر و سرگرمی در سینما مهم است باید به مضامین و سوژه‌ها نیز باید توجه کرد. انقلاب ما در سال‌های گذشته حوادثی را پشت سر گذاشته است که هر کدام می‌تواند دستمایه ساخت فیلم مستند و داستانی شود.

در ادامه نادر طالب‌زاده دبیر دوره پنجم جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: ما به این دوره خیلی امید بسته‌ایم. در این 20 روز آثار خوبی به جشنواره رسیده و هنوز دو ماه دیگر نیز وقت داریم.

وی افزود: جشنواره عمار برای کسانی است که دغدغه حمایت از انقلاب اسلامی را دارند، واقعه‌ای بود که دنیا منتظرش بود. ما جشنواره‌های سینمایی خوبی داریم اما جشنواره عمار دغدغه اصلی‌اش آوردن فیلمسازان آموزش‌دیده در سینما برای حمایت از انقلاب اسلامی است. این جشنواره هم ملی است و هم جهانی. امیدواریم در آینده حمایت‌های بیشتری از این فیلم‌سازان صورت بگیرد.

دبیر دوره پنجم جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: تربیت نیروهای داستانی‌ساز یکی دیگر از اهداف جشنواره عمار است. امسال 5 اثر داستانی داریم که توسط فیلمسازان این جشنواره در حال ساخت است و تا افتتاحیه آماده می‌شود. کشف نیروهای فیلم‌ساز انقلاب نیز یکی دیگر از کارکردهای این جشنواره است. جشنواره عمار با انجام آموزش‌هایی که کمتر در دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد فیلمسازان جهانی را برای انقلاب آماده می‌کند. امیدواریم در سال‌های آینده شاهد توسعه این جشنواره باشیم.

طالب‌زاده با اشاره به کنفرانس افق نو گفت: علی‌رغم تلاش صهیونیست‌ها برای مخدوش کردن چهره انقلاب، جهان متوجه ایران، فقه و دولت شیعی شده است. نتایج کنفرانس افق‌نو نشان داد که جهان در حال بیداری است و محققان بسیاری از سراسر جهان هستند که در این زمینه کار می‌کنند. ما برای تبیین هنری این اتفاق، رسالت بزرگی برعهده داریم. هالیوود با ساخت فیلم‌هایی می‌خواهد بگوید ایران محور شرارت است اما میهمانان کنفرانس افق‌نو وقتی به کشور خودشان بازگشتند در مقالاتشان تاکید کردند که آنها توانستند حرف‌هایی را بگویند که در غرب امکان گفتنش نبود.

وی تاکید کرد: ایران دارای منابع انسانی هنرمندی است که باید از آنها استفاده کنیم تا به هجمه‌ها علیه ایران پاسخ دهیم. ما باید فیلم بین‌المللی بسازیم. جشنواره عمار حامی حقیقت است و همه شان آن مربوط به این حمایت از حقیقت است. امیدواریم در سال‌های آینده بتوانیم از ساخت آثار حمایت کنیم. هم اکنون نیز در حال حمایت از چند فیلم هستیم که کم‌خرج نیز نیستند.

در ادامه این نشست مسئولین جشنواره فیلم عمار به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.

نادر طالب‌زاده در پاسخ به این سوال که فیلم‌های جشنواره عمار تا چه اندازه می‌تواند در بین مردم نفوذ کنند، گفت: اگر کیفیت و جذابیت فیلم‌ها بالا باشد این اتفاق روی می‌دهد. جشنواره عمار نهالی است که باید در طی زمان بارور شود ما می‌بینیم که هر سال آثار فاخرتری نسبت به سال‌های قبل در جشنواره نمایش داده می‌شود. قطعا این جشنواره به جایی خواهد رسید که فیلم‌هایش جذابیت حضور در محافل حامل و بزرگ هنری را نیز کسب می‌کنند. ما نباید از نهالی که چند سال است کاشتیم بخواهیم میوه زیادی دهد.

وحید جلیلی در خصوص شباهت‌ها و تفاوت‌های جشنواره فیلم عمار با جشنواره فیلم مقاومت گفت: جشنواره‌های متعدی در کشور وجود دراد که عمار نیز در آنها هست و دارای شباهت‌ها و تفاوت‌‌هایی با بقیه آنهاست. جشنواره مقاومت از لحاظ موضوعی به جشنواره عمار نزدیک است. این طبیعی و مهم است که هر جشنواره‌ای امتیازات خاص خودش را حفظ کند. از جمله مزیت‌های جشنواره عمار مردمی بودن و پایبندی به شعار و اسم این جشنواره است. ما یک جشنواره اکران هستیم این شکل اکران فیلم‌ها در هیچ جشنواره داخلی و خارجی دیده نشده است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص دیده نشدن جشنواره عمار در بین رسانه‌ها گفت: بخشی از فلسفه وجودی جشنواره عمار به رسانه‌ها برمی‌گردد. ما در سال‌های گذشته بخشی از سینمای ایران را داشتیم که حضور داشت اما ظهوری نداشت. مدیران فرهنگی تا چند سال گذشته این موضوع را مطرح می‌کردند که ما فیلمساز انقلابی نداریم. با حرکت مختصری که انجام شد دیدیم که حداقل 100 نفر از این افراد در ویترین جشنواره عمار دیده می‌شوند. این افراد وجود داشتند اما قواره قناس رسانه کشور اجازه ضریب‌دهی به این افراد را نمی‌داد. این قواره قناس باید تصحیح شود.

جلیلی اضافه کرد: اگر در گوشه‌ای از کشور یک فیلم سیاه در مورد ایران ساخته می‌شد فیلمساز آن می‌دانست که با همین یک فیلم تمام دنیا را می‌گردد چون دنیا در پی ضریب‌دهی به این نوع فیلم است. اما در ایران به فیلم‌های خوب ضریب داده نمی‌شود. حتی می‌بینیم به یک تئاتر که در تئاتر شهر برگزار می‌شود 10 برابر جشنواره فیلم عمار ضریب داده می‌شود. زمانی قرار شد من و آقای طالب‌زاده برای حضور در یک برنامه به صداوسیما برویم، فضای این برنامه همچون بی‌بی‌سی و صدای آمریکا بود و ما مجبور بودیم دائما از خود دفاع کنیم. اگر یک هنرپیشه حرفی بزند سریع در رسانه‌ها بازتاب پیدا می‌کند اما هزار اکران مردمی در محافل تخصصی و رسانه‌ها بازتاب پیدا نمی‌کند. ما نیز به این اوضاع عادت کردیم. ما تلاش خود را می‌کنیم و مابقی برعهده دیگران است.

وی افزود: جشنواره عمار دارای همه ارزش‌های خبری است اما به آن پرداخته نمی‌شود. ما منکر زحمات اهالی رسانه نیستیم اما رسانه یعنی ضریب دادن که این اتفاق در خصوص جشنواره عمار نیفتاده است. البته منکر کم‌کاری خودمان نیز نیستیم باید توجه کرد که محور این جشنواره تنها تعداد کمی از افرادی است که در ان‌جی‌اوی مرکز مطالعات انقلاب اسلامی در حال فعالیت هستند.

جلیلی در پاسخ به سوال خبرنگاری که نظر برگزار کنندگان این جشنواره را در خصوص سیاست‌های سینمایی دولت یازدهم پرسید، گفت: ما همان نظراتی را داریم که در مقابل سیاست‌های سینمایی دولت‌های دهم، نهم و ماقبل آن داشتیم. نظرات ما تئوریک و مشخص است و این دولت‌ها هستند که باید مواضع خود را در برابر ما اعلام کنند. سیاست‌های سینمایی این دوره دولت با دوره‌های قبل فرقی نمی‌کند زیرا موقعیت جهانی ایران فرقی نکرده است. غربی‌ها به راحتی درباره اشغال ایران فیلم می‌سازند اما عده‌ای سرشان را مثل کبک زیر برف کرده‌اند. ما در فیلم روبوکاپ می‌بینیم که آنها از علی تا آرش، با همه نمادهای ایرانی مشکل دارند با این حال بالا رفتن یک بیلبورد که به صداقت آمریکایی‌ها شک می‌کند در ایران ممکن نیست و سریعا پایین کشیده می‌شود. این وضعیت نابرابری است. حرف ما این است که بگذارید یک نبرد رسانه‌ای شکل بگیرد. آنها نباید آزاد باشند تا ذهن‌ها را به هر سویی که می‌خواهند ببرند و ما در این طرف هیچ جبهه‌ای نداشته باشیم.

وی اضافه کرد: نقد ما اصلا منحصر به دولت نمی‌شود بحث ما کلی‌تر است. حرف ما این است که باید واقع‌بینانه و منطقی به نبرد رسانه‌ای علیه ایران و اسلام نگاه شود و همانطور که نظام لیبرال سرمایه‌داری با ادعای عدم ورود به مسائل فرهنگی در این مسائل اعمال نفوذ می‌کند ما نیز نسبت به این مسائل غافل نباشیم. ماهیت رسانه و استراتژیک بودن سینما برای غرب جدی است. این موضوع را می‌توان در سکانس اول فیلم ربوکاپ که هیچ ارتباط دراماتیک با بقیه فیلم ندارد، دید.

جلیلی در پاسخ به خبرنگار دیگری گفت: ما طرفدار سینمای طرح مسئله هستیم و با سینمای تخدیری و خون‌ساز و باری به هر جهت و بی‌اعتنا به خطاها و کمبودها مخالف هستیم. سینمای انتقادی دو شکل دارد، شکل اول آن طرح مسئله است که مسائل اقتصادی - اجتماعی را مطرح می‌کند اما نوع دیگر آن سینمای سیاه است که ایران و مسائل ایران را در یک بن‌بست نشان می‌دهد. عده‌ای الان می‌گویند هر چیزی در ایران است سیاه است و جواب همه مسائل در غرب است. ما با سینمایی که نابسامانی‌ها را می‌بیند ولی مناظر انسانی را نمی‌بیند مخالفیم. ما با سینمایی که شهریاری‌ها و رضایی‌‌نژادها را نمی‌بینند مخالفیم. ما با سینمایی که خوبی‌های غرب را می‌بیند ولی بدی‌هایش مانند تروریسم و مسئله غزه را نمی‌بینند مخالفیم. سینمای سیاه‌نما و تخدیری دو روی سکه‌ای هستند که ما با آنها مخالفیم.

جلیلی در پاسخ به خبرنگاری که در خصوص تاریخ‌سازی انقلاب توسط شبکه‌های ضدانقلاب سوالی را مطرح کرد، گفت: هر چقدر دستگاه‌های ما بدون برنامه‌ریزی و غیرمتحدانه در خصوص مسائل فرهنگی کار می‌کنند در جبهه مقابل مدیریت فرهنگی به صورت خوبی صورت می‌گیرد. آنها در خصوص فتنه 88 مشغول کار هستند و از رسانه‌های لس‌آنجلسی تا تهران‌جلسی به آن می‌پردازند. ما در جشنواره عمار تلاش می‌کنیم در برابر این حجم عظیم برنامه‌ریزی مقابل کنیم.

طالب‌زاده در پاسخ به این سوال اضافه کرد: البته یک جشنواره به تنهایی نمی‌تواند جواب یک شبکه را بدهد اما می‌تواند فضاسازی کند. شبکه افق شبکه‌ای است که می‌تواند به این هجمه‌ها پاسخ دهد. این شبکه‌ای است که شهید آوینی از آن حرف می‌زند و قرار بود در حوزه هنری راه بیفتد. اما این شبکه هنوز در لوپ است. ما باید برای پاسخ دادن به توپخانه دشمن توپخانه خود را که قویتر هم است به کار بیندازیم. آنها در رسانه‌های خود بارها فیلم‌های جشن‌های 2500 ساله را نشان می‌دهند و آن را تبدیل به یک حماسه کردند. این در صورتی است که من یادم می‌آید که در غرب این جشن‌ها بسیار مورد تمسخر قرار گفت. ما باید زودتر دست به عمل شویم و این شبکه را راه بیندازیم. افق مثل عمار است و عمار مثل افق نو است. همه اینها در یک جبهه هستند.

بامروت‌نژاد در انتها گفت: دبیرخانه این جشنواره تا 10 آذرماه و 21 دسامبر پذیرای فیلم‌های بخش‌های داخلی و بین‌الملل است. این جشنواره در 3 بخش مسابقه، فیلم ما و اقلام تبلیغی برگزار می‌شود. در بخش مسابقه آثار در همه قالب‌های فیلم، نقد، نماهنگ و لوح‌نگار (پاورپوینت) پذیرفته می‌شود. علاوه بر موضوعات تاریخ اسلام، فتنه 88، جنگ نرم و اقتصاد مقاومتی موضوع حرکت‌های خودجوش مردمی به این دوره از جشنواره اضافه شد.

جلیلی نیز در انتها در خصوص اضافه شدن قالب لوح‌نگار یا پاورپوینت به دوره پنجم فیلم جشنواره عمار گفت: با پیشرفت‌های جهانی قالب‌های جدیدی پدید می‌آید که ما باید از آن استفاده کنیم. باید توجه بیشتری به قالب‌های پرزنتیشن شود. ممکن است در سال‌های آینده شاهد استفاده از این قالب‌ها در کنار فیلم مستند باشیم که باعث پدید آمدن قالب جدیدی می‌شود.   تسنیم 115    




۰۴/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۰:۱۹




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن