واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آبان ۱۳۹۳ (۱۰:۵۱ق.ظ)
به دنبال اسيدپاشي هاي اخير نياز است؛ برخورد منطقي و پرهيز از القاي وحشت عمومي حوادث اسيدپاشي اخير نمونه اي از خشونت هاي اجتماعي است که يکي از راه هاي مقابله با وحشت ناشي از آن، برخورد منطقي و عدم دامن زدن به حواشي اين اتفاقات است.
به گزارش خبرگزاري موج، به دنبال وقوع حملات اسيدپاشي در شهر اصفهان و البته هجمه رسانه اي اخبار و گزارش هاي اين حملات، بحث ها و صد البته پيش داوري ها در اين مورد شدت يافت. آنچه که در اين ميان نبايد فراموش شود، نقش رسانه در برجسته سازي اين خشونت هاست، که البته با توجه به نقش شهروندان عادي در انتشار اخبار از طريق شبکه هاي اجتماعي، انتظاري جز اين نمي توان داشت.
منظور از اين سخن به هيچ وجه کم اهميت جلوه دادن اين خشونت ها نيست؛ چرا که اين موضوع به حدي تلخ و غيرانساني است که نمي توان آن را ناديده گرفت، اما؛ از سوي ديگر نبايد فراموش کرد که کارسازترين نوع برخورد با اين نوع پديده ها در عرصه رسانه، انتشار اطلاعات واقعي و مستند است.
چنانچه عنوان شد اين سخن به معناي نپرداختن رسانه ها به اين موضوع نيست، بلکه منظور نفي پرداختن اشتباه و نادرست به آن است؛ چرا که اين امر نتيجه اي جز القاي وحشت عمومي در ميان شهروندان نخواهد داشت. با اشاره اي که به شبکه هاي اجتماعي شد، نبايد فراموش کرد که متأسفانه بواسطه بازار داغ شايعه پراکني و ايجاد امواج خبري غيرمستند، اين نحوه اطلاع رساني در مورد اسيدپاشي هاي اخير، نتيجه اي جز القاي وحشت عمومي در بر نداشته است.
فارغ از اين مباحث نبايد فراموش کرد که حملات اسيدپاشي که اينک در ايران تشديد شده، پيش از اين قربانيان بسياري را در نقاط مختلف جهان، به خصوص کشورهاي جهان سوم، بر جاي گذاشته است.
نشريه ديلي ميل در گزارشي از قربانيان اسيدپاشي در کشور بنگلادش، ماجراهايي متفاوت از اين قربانيان در اين کشور را بازگو کرده است و البته در اين گزارش ذکر شده است که در کنار بنگلادش، کشورهاي هند، پاکستان، نپال و اوگاندا از ديگر کشورهايي هستند که حملات اسيدپاشي در آنها به کرات صورت مي گيرد.
هنگامي که پاپي راني داس 21 ساله اهل منطقه کيشورگانج از مناطق مرکزي بنگلادش وارد يک رابطه عاطفي با يکي از پسران محلي اين منطقه شد، خانواده وي از اين رخداد شادمان بودند و چندي پس از آن اين مرد از وي درخواست ازدواج کرد.
اما تنها پس از دو ماه از گذشت اين ازدواج، پاپي که اينک تنها 22 سال سن دارد، خود را در بيمارستان يافت. دليل آن چيزي نبود جز آنکه همسر وي که از عدم توانايي خانواده پاپي در پرداخت جهيزيه به تنگ آمده بود، با هدف کشتن وي و ازدواج با زني ديگر، وي را به نوشيدن يک ليوان اسيد فريفت.
متأسفانه پاپي تنها قرباني خشونت اسيد در بنگلادش نيست. يک متخصص بخش سوانح سوختگي در بيمارستان جيبوناترا در داکا، که از سوي بنياد قربانيان خشونت اسيد بنيان گذاري شده، پي برد که اين بخش از بيمارستان هاي بنگلادش مملو از قربانيان سوانح اسيدي از جمله کودکان، زنان و مردان هستند.
دلايل اين حملات و خشونت ها متعدد و بسيار است، بسياري از اين حملات به دلايل مختلف بين زوجين اتفاق مي افتد، اگرچه بسياري ديگر نيز به دلايل و انگيزه هاي سلبي، مانند از دور خارج کردن رقباي اقتصادي و حتي براي انتقام ناشي از يک رابطه عاطفي از دست رفته صورت مي گيرد.
يکي از کساني که قرباني اسيدپاشي با انگيزه از دور خارج کردن رقيب اقتصادي شده، مؤذن عبدالقادر 47 ساله اهل بنگلادش است که به دنبال مشاجره بر سر يک قطعه زمين، از سوي يکي از اقوام خود مورد اسيدپاشي واقع شده و زخم اين خشونت را تا ابد بر چهره خواهد داشت.
يکي ديگر از قربانيان اسيد در بنگلادش، شيامول کومار، نوجوان 14 ساله است که در جريان يک درگيري در بنگلادش، خانواده وي مورد حمله قرار مي گيرند و نوجوان 14 ساله که در اتومبيل خواب بوده، قرباني اسيدپاشي مهاجمين مي شود.
پاپي، عبدالقادر و شيامول تنها سه نمونه از قربانيان اسيد در بنگلادش هستند که البته با انگيزه هاي مختلف و مشکلات اجتماعي متفاوت صورت گرفته است.
گزارشگر ديلي ميل در ادامه نوشته است: "تعداد زياد قربانيان حملات اسيدي کاملا شوکه کننده بود. اما در کنار اين موضوع، انجام مصاحبه و عکاسي از اين قربانيان بر خلاف تصور چندان دشوار نبود. به محض شروع مصاحبه برخورد دوستانه و صميمي اين قربانيان، به شما در انجام اين کار کمک مي کرد تا حدي که به محض شروع، نوع برخورد قربانيان باعث مي شد که شما تمامي ابعاد ظاهري قربانيان را فراموش کرده و به مصاحبه بپردازيد."
مي توان گفت دلخراش ترين قرباني حملات اسيد در ميان اين قربانيان، اِما عايشه صديقه نيلا بود، دختري 22 ساله که در سن 15 سالگي از سوي همسر خود (که 20 سال از وي بزرگ تر است) مورد اسيدپاشي در ناحيه صورت و بالاتنه قرار گرفته بود.
مانند بسياري از قربانيان ديگر، جراحات اِما نيز نتيجه مجموعه اي از درگيري ها و مشاجرات با همسر وي بوده است، درگيري هايي که زخم ها و جراحات جسمي و روحي بسياري را براي وي باقي گذاشته است.
متأسفانه هنگام اين حادثه اسيدپاشي، خانواده اِما نيز موفق به جلوگيري از آن نشده اند، سانحه اي که باعث شد اِما در مقابل رؤياي هميشگي خود براي رقصنده شدن تسليم شود. با اين حال وي هم اکنون مشغول تحصيل در رشته اقتصاد است و برنامه هاي بسياري براي آينده خود دارد.
گزارشگر ديلي ميل افزوده است: "بايد به اين قربانيان احترام کامل گذاشت، بسياري از آنها به شدت آسيب جسمي و روحي ديده اند، اما؛ همچنان براي رقم زدن يک زندگي مانند زندگي ساير مردم جامعه، مي جنگند، امري که پس از پشت سر گذاشتن اين تجربه تلخ، به غايت دشوار است."
کمک به قربانيان اسيدپاشي هرگز به مرحله "کفايت" نمي رسد، اما؛ بايد در نظر داشت که گاهي نوع رفتار به هيچ وجه هماهنگ با نيت امر نيست، امري که بايد از آن بر حذر بود؛ چرا که قربانيان انواع مختلف خشونت در اجتماع، از نظر شخصيتي بسيار آسيب پذيرتر از ساير افراد جامعه هستند، در بسياري موارد همدردي کردن ساده ترين راه براي کمک کردن به نظر مي رسد، در حالي که ممکن است اين همدردي قالب ترحم به خود بگيرد که در اين صورت، براي قربانيان آزاردهنده خواهد بود.
وظيفه اي که تمامي شهروندان و تک تک اعضاي جامعه در قبال اين قربانيان بر عهده دارند، حمايت از آنان به عنوان قوي ترين افراد جامعه است و صد البته بايد از ترحم، تفاوت در نوع نگاه و اجتناب از معاشرت با ايشان نيز پرهيز کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]