واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
نیاز به ازدواج دارم ولی خانواده مخالف هستند
شما زمانی میتوانید ازدواج کنید که هدفتان را در زندگی، حداقل تا حدودی مشخص کرده باشید و این توانایی را در خودتان ببینید که به آن هدف برسید.
به این مطلب امتیاز دهید
پیامبراسلام صلی الله علیه و آله فرمودند: بهترین سرگرمی مؤمن شناست. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، جوانی ۱۷سالهام. از خدمت سربازی معاف شدم. مشغول کار در بنگاه املاک هستم. اکنون قصد ازدواج دارم ولی پدر و مادرم مخالفت میکنند و میگویند زود است. لطفا راهنماییام کنید. حل مسئله سربازی و داشتن شغل برای ازدواج ضروری و لازم است، اما کافی نیست. تصمیمگیری برای ازدواج صرفا بر اساس دو ملاک معافیت از سربازی و داشتن شغل منطقی نیست. بنابراین بهتر است برای اینکه ازدواج آگاهانهای داشته باشید، به این نکات توجه کنید:
اهمیت سن مناسب برای ازدواج سن در ازدواج ملاک مهمی است. معمولا ازدواج برای پسرها در سنین زیر ۲۰ سال توصیه نمیشود؛ چرا که تنشها و آسیبهای ازدواج را افزایش میدهد. ناپایداری در هویت فردی و شغلی در این سن زیاد است و در واقع شکل گیری هویت بر اساس پاسخ فرد به سوالاتی نظیر «من کی هستم؟ چه میخواهم؟ چرا میخواهم؟ و...» اتفاق میافتد که در این سن، معمولا افراد هنوز پاسخ قاطع و ثابتی برای این سوالات نیافتهاند.
اگر ازدواج در چنین سنی رخ دهد، احتمال آسیب پذیری آن زیاد است؛ چون هنوز هویت فرد خوب شکل نگرفته و ممکن است دست به انتخاب اشتباهی بزند و در آینده از ازدواج خود پشیمان شود. البته ممکن است فردی در همین سن هم آمادگیهای ازدواج را کسب کرده باشد که بعد از اطمینان از صحت وجود چنین آمادگیهایی، در این صورت باید با والدینتان به گفتوگو بنشینید و از دلایل مخالفت آنها بیشتر مطلع شوید.
از ثبات شغلیتان مطمئن شوید با توجه به اینکه گفتهاید در بنگاه مشغول به کار هستید، آیا در این شغل ثبات یافتهاید؟ به این شغل علاقه دارید؟ احتمال تغییر شغل به خاطر میزان درآمد، مسائل کاری و... وجود دارد یا خیر؟ بهتر است فرد زمانی سراغ ازدواج برود که در شغل خود به یک میزان ثبات و پایداری رسیده است و مدام دست به تغییرشغل نزند چرا که تغییرات شغلی پیاپی به زندگی مشترک ضربه میزند.
دلایل مخالفت والدینتان را بپرسید باتوجه به مخالفت پدر و مادرتان بهتر است کمی بیشتر تامل کنید. بیشتر اوقات بزرگترها نگاه پختهتر و منطقیتری به ازدواج دارند. اگر آنها میگویند زود است به احتمال زیاد بر اساس یک سری دلایل به این نتیجه رسیدهاند؛ به طور مثال در رفتارهای شما نشانههای ناپختگی رفتاری یا رفتارهای کودکانه دیدهاند یا اینکه استقلال یا نداشتن توانایی مالی شما، آنها را نگران کرده است. با این حال بهتر است تا زمان کسب رضایت والدینتان دست نگه دارید تا شرایط به نحو بهتری فراهم شود و شما به انتخاب بهتری دست پیدا کنید. همچنین رضایت خانواده خود را برای ازدواج به دست بیاورید. داشتن آمادگی و کسب مهارتهای موفقیت در زندگی مشترک لازمه ازدواج است. ابتدا باید بدانید آیا از پیش نیازهای ازدواج مطلعید؟ *رسیدن به بلوغ روانی و اجتماعی:
هر انسانی سه مرحله از بلوغ را طی میکند. بلوغ جسمانی، بلوغ روانی و بلوغ اجتماعی. باید توجه داشت که بلوغ اجتماعی آخرین مرحله بلوغ است که در آن مرحله، حس مسئولیت درباره دیگران، توان غلبه بر احساسات، علاقه به ازدواج و برقراری روابط عمیق و پایدار در فرد به وجود میآید. *داشتن هدف و معنا در زندگی:
شما زمانی میتوانید ازدواج کنید که هدفتان را در زندگی، حداقل تا حدودی مشخص کرده باشید و این توانایی را در خودتان ببینید که به آن هدف برسید. اگر هنوز برای زندگیتان هدفی در نظر نگرفتهاید، بدانید که احتمالا در زندگی مشترکتان به خواستههایتان نخواهید رسید.
*قبول مسئولیت و تعهد:
امروز هیچ فردی نمیتواند بدون آنکه آدم مسئول و متعهدی باشد، وارد زندگی مشترک شود. مسئله تعهد این است که اگر ازدواج کردید، یعنی شما با همسرتان قراری میگذارید که باید به آن پایبند باشید. بنابراین در بحث ازدواج اگر احساس میکنید آدمی اهل تعهد نیستید، قبل از ازدواج حتما برای حل این مشکلتان فکری بکنید. اما چون شما شاغل هستید و همین که پذیرفتهاید ازدواج کنید یعنی تا حدودی مسئولیت پذیر هم هستید، به نظر میرسد تا حدودی آمادگیهای لازم برای ازدواج را کسب کردهاید. البته مسئله سربازی برای آقایان هم مهم است و حتما باید خانواده طرف مقابل را از شرایط خودتان مطلع کنید. ذکر این نکته هم لازم است که بلوغ فکری و اجتماعی، فقط با بالا رفتن سن اتفاق نمیافتد بلکه اگر جوانی اهل مطالعه باشد، ممکن است در17- ۱۸ سالگی هم به این بلوغ برسد. با این حال و در صورت داشتن شرایط مذکور به شما توصیه میشود، یک نفر را به عنوان واسطه در بین اعضای خانواده یا آشنایان پیدا کنید و از او بخواهید که با پدرتان در این باره صحبت کند. معمولا بهترین واسطه در این زمینه، مادرها هستند. جام جم سرا/ 2014
۲۹/۰۷/۱۳۹۳ - ۱۶:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]