واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
ایران از كمترین كمكهای بینالمللی در مبارزه با مواد مخدر برخوردار است/دموز: جمهوری اسلامی ایران در صف نخست مبارزه است
قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: جمهوری اسلامی ایران در منطقه، بیشترین میزان كشفیات مواد مخدر را در كارنامه خود دارد و بیشترین خسارت را هم در این بخش متحمل شده اما از كمترین كمكهای بینالمللی برخوردار است.
به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، دكتر علیرضا جزینی در دیدار با معاون مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در تبیین جایگاه این ستاد گفت: ریاست این ستاد بر عهده رییس جمهور ایران است و 17 سازمان و وزارتخانه با آن همكاری میكنند، همچنین سیاستهای مبارزه با مواد مخدر توسط رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) ابلاغ شده و این نشان میدهد كشورمان به مبارزه با مواد مخدر توجه و اهتمام ویژهای دارد.
وی افزود: مرز مشترك با افغانستان و پاكستان به عنوان تولیدكنندگان مواد مخدر و بازار جذاب آن در اروپا، كشور جمهوری اسلامی ایران را دچار خسارتهای مالی و جانی بسیاری كرده ولی مسئله مهم این است كه ایران با توجه به آموزههای دینی و اعتقادات قوی، انگیزه بالایی در مبارزه با مواد مخدر دارد.
جزینی ادامه داد: با توجه به ناكامی نیروهای خارجی در افغانستان و عدم موفقیت برنامههای توسعهای در آن كشور، شاهد ادامه قاچاق مواد مخدر از افغانستان هستیم و این وضعیت، فشاری مضاعفی را بر مردم و نیروهای مقابلهای ایران برای مبارزه با این پدیده وارد میکند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر دارای استراتژی متوازن است و به طور كل 346 فعالیت را در حوزههای مختلف مبارزه اعم از پیشگیری، مقابله، درمان و كاهش آسیب و سازمانهای مردمنهاد انجام میدهد. به طور نمونه حوزههای پیشگیری و درمان اعتیاد هر كدام دارای 53 فعالیت و حوزه سازمانهای مردمنهاد دارای 37 فعالیت میباشند و كلیه فعالیتهای این حوزهها علاوه بر مباحث حقوقی و قضایی، بینالملل و مدیریتی در برنامه پنجم توسعه كشور گنجانده شده، با توجه به اینكه این برنامه نیز رو به پایان است، در حال تنظیم فعالیتهای حوزه مبارزه در برنامه ششم توسعه هستیم كه مقدمات كار آن در حال انجام است.
قائم مقام دبیركل ستاد با اشاره به اقدامات مقابله با عرضه، طی 6 ماهه گذشته یادآور شد: طی این مدت، 22 میلیون قرص و آمپول روانگردان و 272 تن مواد مخدر كشف شده كه بیشترین میزان كشفیات مربوط به تریاك ( 211 تن)، هروئین (بیش از 6 تن) ، مرفین (بیش از 5 تن)، حشیش (بیش از 4 تن) و شیشه (1300 كیلو) بوده است كه با محاسبه مشتقات تریاك این رقم به 376 تن میرسد.
جزینی بیان داشت: بیشترین تمركز فعالیتهای مقابلهای جمهوری اسلامی ایران در مرزها و بیش از 70 درصد كشفیات نیز در نقاط مرزی كشور بوده است و طی این مدت، 14 نفر از نیروهای كشور در این راه به شهادت رسیدهاند.
وی در ادامه، پوشش دو میلیون نفر از كانونهای هدف (خانواده، مراكز آموزشی و محیطهای كاری و محلهای) تحت برنامههای پیشگیری از اعتیاد، برگزاری 5900 كارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد، 600 همایش پیشگیری و برپایی 875 نمایشگاه پیشگیری برای دانشآموزان و دانشجویان در سراسر كشور را از جمله اقدامات حوزه پیشگیری از اعتیاد طی شش ماهه گذشته عنوان كرد و گفت: با توجه به اینكه برخی افراد وابسته به سوءمصرف مواد، حاضر نیستند به صورت حضوری نسبت به مشكلات اعتیاد یا درمان خود اقدام كنند، در جمهوری اسلامی ایران خط ملی مشاوره اعتیاد وجود دارد تا به این دسته از افراد، مشاوره دهد كه طی 6 ماهه نخست امسال، بالغ بر 166 هزار نفر با این خط تماس و مشاوره گرفتند.
جزینی همچنین به فعالیتهای بخش درمان و كاهش آسیب اشاره كرد و گفت: در سطح جامعه، تعدادی معتاد وجود دارد كه برخی از آنان به مراكز دولتی یا به مراكز درمانی كه توسط مردم اداره میشود، منتقل میشوند. همچنین در ایران 90 مراكز درمانی، توسط خود مردم اداره میشود.
وی ادامه داد: یك میلیون و 325 هزار معتاد در ایران وجود دارد كه برخی از آنان به دلیل عدم رعایت نكات بهداشتی به بیماریهای همچون ایدز مبتلا شدهاند كه در این زمینه، مراكز DIC و كاهش آسیب را در كشور گسترش دادیم.
قائم مقام دبیركل ستاد با بیان اینكه مسئله مهم ما تعامل با افغانستان است و به نظر میرسد با روی كار آمدن دولت جدید در آن كشور، شروع امیدی برای مبارزه بهتر با مواد مخدر باشد، اظهار داشت: بر این باوریم كه بدون همكاری بینالمللی نمیتوانیم در حوزههای كاهش تقاضا و عرضه مواد مخدر اقدام نمایانی داشته باشیم.
جزینی با اشاره به اینكه ایران در منطقه بیشترین میزان كشفیات مواد مخدر را در كارنامه خود دارد و بیشترین خسارت را هم متحمل شده اما از كمترین كمكهای بینالمللی برخوردار میباشد، گفت: متاسفانه جامعه بینالملل، مشاركت جدی بهمنظور حمایت از مبارزه با مواد مخدر ندارد، ما معتقدیم جامعه جهانی، سازمانهای بینالمللی و كشورهای دیگر میبایست براساس اصل احساس مسئولیت مشترك در این مبارزه، نسبت به حمایت از یكدیگر قدم بردارند.
وی در پایان بیان كرد: ما در مبارزه ثابت قدم هستیم و در تمام زمینهها همچون توقف كشت در افغانستان و برنامههای توسعهای نظیر معیشت جایگزین در آن كشور آماده همكاری هستیم و باز هم حمایت خود را از دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل UNODC ) ( در تهران اعلام میداریم.
ایران قربانی بزرگی در مبارزه با مواد مخدر است
همچنین آلدو لاله دموز معاون مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران در صف نخست مبارزه با مواد مخدر است و در عین حال به دلیل موقعیت جغرافیایی در همسایگی با افغانستان بهعنوان مبدا تولید مواد مخدر ، قربانی بزرگی است.
وی افزود: من از موفقیتهای ایران در مراقبت از مردمش در مقابل مواد مخدر و خسارتهایی كه تاكنون متحمل شده آگاهم و معتقدم جمهوری اسلامی ایران، چیزهای زیادی برای ارائه به دنیا دارد. اگر تولید مواد مخدر متوقف نشود، برای كشورهای نزدیك به مبدا تولید، حالت یاس را ایجاد خواهد كرد، لذا باید سازمان ملل و دفتر UNODC با تلاش بیشتر در جهت كاهش كشت در افغانستان تلاش و از تجربه مبارزه در كشورهای دیگر استفاده كنند، به كشاورزان افغانی نیز تفهیم شود كه در صورت پایان كشت، پایان خوبی در انتظار آنان و مردم دیگر كشوها خواهد بود.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]